Luxusbatárok közpénzen

2011.01.11. 09:45 - vancat

Érti ezt valaki? Vagy legalább tudja követni? Mi a franc zajlik itt az Európai Uniós elnökségünk autóbeszerzései körül, és ki mozgatja a szálakat?

Az elmúlt hetekben a józanul gondolkodó emberek - még a jelenlegi kormányzat helyes törekvéseit teljes mellszélességgel támogatók is - csak kapkodhatták a fejüket a naponta érkező újabb és újabb nagyvonalú felajánlásokra. A Polgár Mobil Saabokkal szponzorálja az uniós elnökséget. A Porsche Hungária Audikkal segíti ki az államot a küldöttségek szállításához.

Elment ezeknek az eszük? Mármint nem a két cégnek, ők pontosan tudják mit csinálnak: egy kis píárt, azok után, hogy a magyar adófizetőknek az elmúlt évtizedekben több tízmilliárd forintba kerültek, hiszen minden eddigi kormányzattal sikeresen újra és újra megvásároltatták-szervizeltették az - ilyen mennyiségben - egyébként eladhatatlan pazarló, szennyező luxusautóikat.

A magyar kormányzat embereire gondolok. Ők ezt komolyan gondolták? Úgy kalkuláltak, hogy ezekkel a jól hangzó felajánlásokkal udvari autóbeszállítóik imázsát tudják javítani, hogy utána ne érje szó a ház elejét, ha Lázár János frakcióvezető beül egy ikszmilliós A8-asba, mondván: fontos a biztonság?

Ha valamit meg lehetett tanulni az előző évek-évtizedek visszataszító hatalomgyakorlásából, egyet biztosan: erkölcsi és környezetvédelmi okokból egyszer és mindenkorra ki kellene szállni az állami luxus Audikból - de még a Skoda Superbnek álcázott változataikból is. Nem látták eleget, hogyan pöffeszkedtek elődeik a szirénázó A8-asokban, Q7-esekben, S 600 4maticokban, és tolták le az embereket az útról, dudálva, szirénázva, száguldozva ?

Lázár János szemmel láthatóan okos, művelt és - szerintem - tisztességes szándékú ember. Senki nem nézi ki belőle, hogy komolyan gondolná, amit mondott: a biztonsága miatt lenne szüksége egy kifejezett gengszterkocsira. Mindenki pontosan tudja, hogy neki - és másoknak is - ez egyfajta bújtatott jövedelemkiegészítés, olyan béren kívüli juttatás, mint a melósoknak az üdülési csekk. Pedig milyen jópofa lett volna, ha Magyarország például azzal hívja fel magára a figyelmet az Unió soros elnökeként, hogy környezetbarát hibrid - vagy más, alacsony károsanyag-kibocsátású autóflottával és megerősített tömegközlekedéssel várja a vendégeit: a Toyota, a Honda, a Ford, a Citroen, a Renault, a Nissan vagy a Fiat biztosan ugyanúgy rendelkezésre állt volna. A nagy kamusietségben mégis csak és kizárólag a magyar gépjárműkereskedelem legnagyobb teljesítményű közpénzpumpái pöffeszkedhetnek egy letűnt pazarló világ itt felejtett környezetpusztító batárjaival.

A dolog persze nem itt és most, hanem sokkal előbb el lett szúrva: már hetekkel az új kormány megalakulása után érzékelni lehetett, hogy a hangzatos retorikán túl azért csínján bánnak ezzel a szolgálatiautó-kérdéssel. Például az előző kormány szánalmasan tehetetlen környezetvédelmi miniszterének annyi esze volt, hogy majdnem negyvenmillióért vásároltatott magának egy kivétel nélkül minden extrával felszerelt Lexust; ráadásul mindezt nem is titokban, hanem arra hivatkoztak, hogy a zöld tárca ragaszkodik a környezetbarát hivatali autóhoz. Na persze, a húsz literes fogyasztású, bálnamerci méretű luxus Lexushoz.

Nem az első szimbolikus lépés lehetett volna ezt a kocsit eladni, és egyúttal elmondani: attól még, hogy valami hibrid, lehet drága és környezetszennyező? De nem, a Lexus limuzinnal azóta a jelenlegi vidékfejlesztési miniszter furikázik...

Aztán később egyre több rés keletkezett a takarékosság és erkölcsösség pajzsán: a terrorellenes szolgálatnak, és a rendőrségnek is kellett néhány brutális luxusautó. Végül, a miniszteri tiltás ellenére a Posta is csak megvette a Skodákat - állítólag a dolgozókat fogják szállítani velük... Sajnos, ha mindez így folytatódik, szépen, lassan újra visszaáll a régi rend: újra arról fogjuk megismerni a politikusokat, hogy nagy, fekete autókkal erőszakoskodnak az utakon, és ha Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes javaslata is végre meghallgatásra talál, akkor vadászat alatt ismét jól berúghatnak, vezethetnek, lövöldözhetnek, két vagy akár három puskával, mindenre és mindenkire, akit éppen vadnak néznek. Mi, nem vadászó, szolgálati autó nélküli átlagpolgárok pedig szintén elkezdünk majd ugyanúgy viselkedni, mint régen: "ezeket" is megutáljuk...

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr772576017

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kókai János - VADÁSZAT 2011.01.12. 09:18:00

Megint hajnalban keltem, amit nagyon nem szeretek. Mire apa jön, már fent kell lennem, mert ha benyit a szobába, és még alszom, ideges lesz. Félszemmel figyeltem, nyílik-e az ajtó. Rögtön felültem az ágyban. Apa mondta, öltözzek gyorsan. Kiugrottam a p...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

01020304 2011.01.11. 17:38:36

Te kis naív :D
Miután letelt a fél év, nem lesz az autókra szükség, az állambácsi pedig megvásárolja a leharcolt autókat teljes áron. Aztán titokban eladja valaki cégének iszonyat alacsony áron, mondván, használt autók. Ő pedig továbbértékesíti, normál áron. Ennyi.
Ébresztő! :D

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.11. 17:40:07

ORBÁN ALKOTMÁNYOZÓ PUCCSA ELLEN A KÖVETKEZŐT LEHET TENNI(mert nem akar népszavazást):
Orbán fixa ideaja a 2/3-os többség, erre hivatkozik, amikor alkotmányozni akar.
Ha demonstrálni tudjuk, hogy nincs meg a 2/3-os parlamenti többség az új alkotmány mögött, akkor Orbán legfőbb érve nyilvánvalóan súlytalanná válik.

Hogyan érhetjük ezt el?

Elöször is rögzíteni kell, hogy a Fidesz választási programjában nem szerepel új alkotmány megalkotása, tehát a szavazók felhatalmazásáról beszélni alaptalan.

Azt kell demonstrálni, hogy az országgyűlési képviselők legalább egyharmada
1.) személyében bojkottálja az új alkotmány létrehozását
2.) az őt megválasztó polgárok döntő többsége felszólitja, az alkotmányozási folyamat bojkottálására.

Az Országgyűlés létszáma most 385 ennek 2/3-a 256,6 az 1/3-a 128,3, figyelembe véve hogy a zemebereket, még a képviselőket sem :-), nem tizedeljük a célérték 129 fő. Meg kell szerkeszteni az "Alkotmány Bojkottálási Nyilatkozatot" (ABONYI) és minél több a ellenzéki, de akár kormánypárti képviselőnek a csatlakozását össze kell gyűjteni.

Az ellenzékből elméletileg maximum 123 támogató várható, tehát legalább 6, de minél több Fidesz/Kdnp képviselőre is szükség van.
Meg kell szerkeszteni a "Felszólítás az Alkotmány Bojkottálási Nyilatkozathoz Való Csatlakozásra"-ot (FABONYIVACS) amely felszólítja az adott egyéni választókerület országgyűlési képviselőjét, hogy csatlakozzon az ABONYI-hoz az Országgyűlésben vagy monnyonle és húzzonel. Nyilván szükség van az adott vk. szavazópolgárok legalább felének a csatlakozásásra.

Ha megvan az 1/3-os bojkottáló többség, akkor az 1949. évi XX. törvény (Alkotmány) 2. § (2) (" A Magyar Köztársaságban minden hatalom a népé, amely a népszuverenitást választott képviselői útján, valamint közvetlenül gyakorolja.") szellemében, nem hozható létre új alkotmány a régi helyett.

a-kis-herceg 2011.01.11. 17:41:25

szerényen elvtársak, csak szerényen

ö...mikó? 2011.01.11. 17:44:07

Sok mindennel egyetértek, amit leírtál, fontosnak tartom a környezetvédelmet is, de ez az elvakult luxusautó ellenesség - már elnézést - irigy primitívségre utal...
A luxusautókra mindig is szükség lesz, a presztízs megjelenítésen túl még egy dolog miatt: ezeken a gépcsodákon vezetik be a legújabb fejlesztéseket. Többek között azokat is, melyek évek múlva (amikor már gazdaságosabban lehet gyártani és beépíteni az új technológiát) használhatóvá/biztonságosabbá/kényelmesebbé/környezetkímélőbbé teszik a nagy példányszámban (tehát a környezetre jóval jelentősebb hatással bíró) értékesített autókat. Nem az az összesen 1308 db Audi, hanem a több mint 180 ezer Suzuki (2010-es eladások) befolyásolja jobban - és ekkor még nem beszéltünk a társairól, corsákról, astrákról, fabiákról, stb...
Persze a politikusaink nem mutatnak jó példát, s élvezik minden velejáróját a hatalomnak, de ez nem új történet, s nem is ez a legfontosabb aspektusa (mármint luxus autó vásárlások). Sokkal fontosabb lenne például a megújuló energia hatékonyabb támogatása, hisz a villanyautó töltéséhez használt áramot is elő kell állítani valahol, s ez még a világban is több mint 70%-ban a környezetet szennyező hőerőművekben történik, nem is beszélve az akkumulátorok terhelő hatásairól, valamint az energia szállítás miatti hatásfok veszteségekről.
Több mint 7 milliárdan vagyunk, energiára szükség van, de nem áll már sok a rendelkezésünkre. A kiút a nagy mennyiségben hozzáférhető, a környezetet nem terhelő energia (pl. magfúzió). Ehhez fejlesztések kellenek, akár közvetve az autóiparból is.

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.01.11. 17:46:13

"Egy séta a sajtószabadságért" gyere Te is, kellesz!

A szervezők véglegesítették a pénteki tüntetés programját, mely a médiatörvény elleni újabb tiltakozás. A hét végi megmozdulás három városban egyszerre történik Budapest- Pécs- Bécs vonalon.

Letisztázódott, konkretizálódott a demonstráció menete. A múlt heti tervekkel ellentétben január 14-én délután négy órakor lesz a gyülekező a Kossuth Lajos szobor előtt, innen közös átvonulás következik a Széchenyi térre. A téren elhangzik a hét pontból álló kiáltvány, majd ismét útra kelnek a Jókai tér felé fél ötkor, ahol "hangperformansz kíséretében eltemetik a szabadság madarait". - olvasható a hivatalos programban.

Megszületett a tüntetés rendezésének indoklása, mely így hangzik: "2010. december 21-én kormányunk megszavazott egy olyan médiatörvényt, ami felügyelet alá vonja az írott és elektronikus sajtót, homályos feltételek mellett teljhatalmat ad a médiatanács és a médiabiztos számára, s így nagyban korlátozhatja a véleménynyilvánítás szabadságát. Mi ezt nem szeretnénk, ezért sétával demonstrálunk az új médiatörvény hatályon kívül helyezéséért."
Megfogalmaztak egy kiáltványt, melyben összefoglalták a médiatörvénnyel szembeni kétségeiket, követeléseket a változtatásra. Itt olyan pontok szerepelnek, mint "a véleménynyilvánítás szabadságának biztosítása", vagy "az írott és elektronikus sajtó kivonása a törvény hatálya alól, a lineáris elektronikus média függetlensége, az online, az írott és az audiovizuális sajtó valamint a földi és online terjeszt.

Shinjuku 2011.01.11. 18:22:49

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: Tessek kiszallni... ne szemeteljunk az okoblogba.

Képviselőné Háztartásbeli Andrea 2011.01.11. 18:28:13

Lázár János szemmel láthatóan okos, művelt

háháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháháhá

Brigi \"B. A.\" főnöke 2011.01.11. 18:37:51

Ritka összeszedetlen, mondanivaló nélküli írás.

"Pedig milyen jópofa lett volna, ha Magyarország például azzal hívja fel magára a figyelmet az Unió soros elnökeként, hogy környezetbarát hibrid - vagy más, alacsony károsanyag-kibocsátású autóflottával és megerősített tömegközlekedéssel várja a vendégeit:"

Megoszlanak a vélemények arról, hogy mennyire környezetbarát egy hibrid.

"Például az előző kormány szánalmasan tehetetlen környezetvédelmi miniszterének annyi esze volt, hogy majdnem negyvenmillióért vásároltatott magának egy kivétel nélkül minden extrával felszerelt Lexust; ráadásul mindezt nem is titokban, hanem arra hivatkoztak, hogy a zöld tárca ragaszkodik a környezetbarát hivatali autóhoz. Na persze, a húsz literes fogyasztású, bálnamerci méretű luxus Lexushoz. "

Kigoogleztam, a Lexus amiről írsz, egy GS 450, amelyből csak hibrid létezik. (Igen, van nem-hibrid is, de az nem 450.)

Hurri Kán 2011.01.11. 18:38:49

"Polgár Mobil Saabokkal szponzorálja az uniós elnökséget"

A Polgár Mobil az melyik cég? És az Elvtárs Autó adja az Audikat a kiegyensúlyozottság jegyében, vagy hogy lesz?

"attól még, hogy valami hibrid, lehet drága és környezetszennyező? "
Egy-két poszttal ezelőtt még a hibrid-technika volt az Isten.

Tudja valaki hogy a szerző melyik dílertől veszi a cuccot? Lehet, nekem is kéne hátha jobb kedvem lenne :DDDDDDDDDD

Hurri Kán 2011.01.11. 18:40:04

"és megerősített tömegközlekedéssel várja a vendégeit:"

Páncélozott hetes buszok, vagy mi az elképzelés?

78334 2011.01.11. 18:41:38

Kedves Cikkiró!!

Irigy kispolgár vagy! Mivel kellene hordani állami vezetőket? Ford Fiestával vagy Renault Clioval?

Az ország vezetéséről lehetsz rossz véleménnyel, de bizonyos szint fölött kijár ilyen autó állami vezetőknek!

Nyugodtan lehet igyekezni, hogy a következő választást te nyerd meg és akkor majd lecseréled az autókat Suzukira...

kaled 2011.01.11. 18:48:58

@ö...mikó?: "irigy primitívségre utal..."

Én örülök, hogy végre erről is lehet olvasni, mert bármennyire szarnak is tartom azt amit a fidesz csinál, az utóbbi időben sokminden nem lett kellően kielemezve, annak ellenére, hogy hasonlóan ocsmány, mint a médiatörvény vagy a nyugdíjpénz einstand.

Már bocs, de primitívségre inkább a te válaszod utal, önmagaddal keveredtél ellentmondásba. Kökorszaki a felfogás, hogy presztízskategóriájú autókat kell venni azért, mert ez már "régen is így volt". Ez faszság. Nem tudunk mit felmutatni, amivel külföld felé példát mutatnánk. Kurvanagy lehetőség, amit megint elbaltáznak és a saját zsebüket tömik. Ne magyarázza meg nekem senki, hogy nekünk jövedelmezőbb luxusautókat fizetni ezeknek a szarháziaknak!

Az helyes meglátás, hogy energiát is valahonnan elő kell állítani, de hogy honnan kötöd a magfúziót az autóiparhoz?
Van kb 10 olyan technológia, ami megújuló energiát használ. Ezt kéne támogatni, és ha tetszik, ha nem az elektromos áram ezekből bizony előállítható. Itthon megy még mindig az audi meg bmw majmolás. Borzalmasan gyökér dolog ezt kormányzati szinten előadni.

smog75 2011.01.11. 18:53:44

Csak a korrektség jegyében:

Lázár János Audija S8-as és bérelt.
Bérleti díja megegyezik az előző kormány által bérelt A6-sok díjával.
Egyébként ugyanazok az autók vannak a flottában amire elődeik
szerződtek még le.
Némelyikük 300.000 km futott.
Nem szeretnék senkit sem védeni de Suzukival azért még sem járhatnak.

venszivar 2011.01.11. 19:12:31

Állandóan a spórolást s a környezet védelmét ugatják! Akkor annak a sok tetűnek,miért nem kerékpárt tesznek a valaga alá!?
Mutassanak jó példát s járjanak drótszamáron.Pofázni azt tudnak!!Járjanak gyalog vagy gördeszkán........
@smog75: Aztán MIÉRT NEM !?Feltörné a valagukat !

másnapos 2011.01.11. 19:15:50

Én úgy hallottam, ez kifejezetten az EU ukáza volt, hogy csak és kizárólag a VW-csoport autóit lehet használni a diplomáciai fuvarokra (tehát mindenre) az soros elnökség ideje alatt. Szerintetek bármelyik másik cégcsoport (MB, BMW, stb) nem "ajánlotta volna föl" a követleményeknek szintén eleget tevő autóit, erre a remek alkalomra?

A hibrid-mizéria egyenes nevetséges. Talán majd az üzemanyagcella jó lesz, de addig továbbra is benzin/gázolaj látja el energiával az autókat. Az, hogy hajtást ad, vagy akkumulátort tölt, tök mindegy.

flamer 2011.01.11. 19:19:17

Mondjuk a posztíró azt erősen elfelejtette, hogy szirénával másokat letolni az útról ősi fideszes szokás.
(Ha valaki elfelejtette volna: www.origo.hu/itthon/20001201rekonstrualjak.html )

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.01.11. 19:23:49

Irigy es ostoba poszt.
Ha hibrid, az a baj. Ha nem hibrid, az a baj. Mindegy, csak baj legyen. Ezek nem luxusautok, hanem pont annyira biztonsagosak, kenyelmesek es gyorsak, hogy a gazdajuk utazas kozben is vegezhesse a dolgat es ne azon feszengjen, hogy nem fer el a laba, nincs hova tenni a laptopot vagy nem birja az akksi es a totymorges miatt lekesik a megbeszelesrol.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.01.11. 19:30:09

Térden állva könyörgök, hagyj fel a bloggolással! Te valami elképesztően ostoba ember lehetsz, ezt eddig minden posztodban bizonyítottad...

Adj egy számlaszámot, küldök neked pénzt kenyérre csak fejezd be légyszi ezt a hülyeséget. Köszi!

Elstron 2011.01.11. 19:34:34

Tipikus sötétzöld, műveletlen paraszt vagy. Persze, Toyota priust azoknak a pöffeszkedő vezetőknek, mit arcoskodnak az Audijukkal... nincs neked eszed? Tudod mi az a protokoll? Meg a védelem? Ha bringával járnának, többe kerülne a testőrség, mint egy ilyen autót fenntartani. Barmok... :s

venszivar 2011.01.11. 19:36:53

@Réka ‎: Ezek NEM luxus autók ?FAPADOSOK !?
- Nem ők a gazdájuk!
- "Utazás közben is végezhesse a dolgát"
Azt ,azért nem a kocsiba kéne elvégezni.Te annyira belátó vagy!Jelentkezzél,hogy te ingyé kitakarítod utánuk azokat a (szerinted!)alsó közép kategóriás szar kocsikat.Van három bringám a valaguk alá,felajánlom nekik!

chabusch 2011.01.11. 19:39:07

@másnapos: arról nem is beszélve, hogy a környezetvédelmi hatáshoz visszatáplálás, azaz fékezés kell, az pedig jellemzően csak városban van. Egyenletes haladásnál (pl. autópályán, autóúton) a hibridhajtás csak nehezék, ami miatt többet fogyaszt a benzinmotor. Az aksi pedig felhasználási módtól függetlenül iszonyú környezetszennyező.

Az egyetlen, igazi előnye a hibridhajtásnak, hogy részben technológiai (kísérletező) előfutára a hatékony elektromos meghajtásnak.

A mindenkori állami vezetőket pedig igen is megilleti a megfelelő szintű védelem, úgyhogy kérem a posztolót, hogy mutassa be a támadások kivédéséhez alkalmas alternatívát (amely a megfelelő sebesség mellett képes arra is, hogy a támadó leszorító, nagy tömegű kocsiját visszaverje, továbbá alkalmas a nagyközönség számára nem annyira ismert titkosszolgálati védekezés megvalósítására, pl. lehallgatás elleni védelem, stb.).

Végezetül az Audi nem luxuskocsi, és dolgok nem attól lesznek drágák, hogy többe kerülnek, mint amit a külső szemlélő megengedhet magának.

a-kis-herceg 2011.01.11. 19:43:25

@flamer: ki is volt az a kétszeres gyilkos geci közlekedési miniszter (2000-ben) akinek a potya lazacos szendvics ennyire fontos volt...

mi a neve?

iovialis 2011.01.11. 19:49:32

@Réka ‎: Kedves Rékuc.
Neked szövegértelmezési nehézségeid vannak. Ebből a posztból éppen nem a manapság általános, jellemző módon (szükségképpen) demagóg irígység cseng ki. Én inkább felvetésnek érzem; más kérdés, hogy ma a felvetésekre nincs nyitottság. A zöm azt vélelmezve szórja számolatlanul kommentjeit, hogy egyedüli letéteményese a "tuttifrankónak"; ideges is amiatt, hogy a sok ostobát kommentben folyamatosan tanítania kell, és frusztrált, mert mind erősebb az az érzése, hogy azok a hülyék teljesen alkalmatlanok a tanulásra.
Biztonság? Gyorsaság?? Ezekre hivatkozni felszínes ismeretekre utal. A gyorsaságot helyettesítse a pontosság (időben való elindulás), mely mindnyájunktól elvárható, és el is van várva erősen. Ha meg nem kell sietni extrém módon, akkor a biztonság is más dimenzióba helyeztetik. A siető "fontosember" egy ilyen autóban 160-180-nál csak a saját biztonságát érezheti kissé erősebbnek (erre sincs garancia, ld. Toller László esetét). Mi van a többi résztvevő biztonságával (lásd az ordacsehi balesetet)?
Sajnos, nem ez a fontos, hanem a presztízs. A posztban meg pont erről volna szó...
Peace

ezüstérem 2011.01.11. 19:50:45

Szerintem itt a szerzőnek nem a kibocsátással van baja, puszta irigység. De ha ő vezetné az országot, biztos Priusba ülne... Legalább a parlamenti képviselők hadd járjanak hasonló autókkal,mkönyörgöm, ha már utáljuk a milliárost, a gazdag cigányt, meg a bunkó focistát is, aki hasonlóval közlekedik. Pláne, ha még szlovák rendszámúval. Le kéne ezeket szarni, és az embernek a saját háza táján kapirgálni... Vagy szólni az audinak, hogy gyártsanak több hibrid luxusautót, ami szerencsére ugyanannyira szennyező,mint normál társaik...

flamer 2011.01.11. 19:51:41

@a-kis-herceg:
Nógrádi László.
A rendőrség az ő felelősségét nem is vizsgálta, egyébként.

smog75 2011.01.11. 19:58:52

@venszivar: úgy mint a Hunvald?
A Rogán egyébként gyalogol.

hamisnero 2011.01.11. 20:00:00

oké, fizessétek az adót, hogy egy másodvonalas állami vezető is megkapja az őt meg illető luxust. mert jár neki. nektek is, jó adófizetők. megjegyzem, ez így van hazánkban, mióta világ a világ. egyébként a szóban forgó az autók nem "biztonságosabbak" már ami a személyi védelmet illeti. a védett személyek - már akiket védeni kell, nem Kovács II. Béla alapszervi titkár - páncélozott autót, és/vagy biztonságiakat kapnak. az azért meredek elképzelés, hogy az összes Fontoselvtárs élete merő veszély, és az imperialista ügynökök miatt "támadót leszorító, meg titkosszolgálatilag védekező" okai vannak a zaftos beszerzésnek. továbbá vannak nagy méretű, de sokkal olcsóbb autók (tudom, tapasztalom), ahol a hátsó ülésen kényelmesen lehet dolgozni. és nem gyorsabbak, a gyorsaság nem abból adódik, hogy böszme nagy motor van az autóban, hanem a megkülönböztető jelzésből, a felvezetésből, az útvonal biztosításából. egyébként az elektromos üzem nem működik ott, ahol a hatótávolság korlátozott, és a megteendő út hossza nem becsülhető.

Vaszilics Fedor Emánuel 2011.01.11. 20:01:19

Egyetértek számos előttem szólóval, a kormányzati Audikat (Mercedeseket, Volvo-kat, Jaguar-okat stb) kifogásolni egyszerűen demagógia. Sok mindenért lehet bírálni ezt a kormányt is, meg az előzőket is, emiatt speciel nem.
Persze, hogy hogyan és mennyiért szerezték be őket, és mi lesz velük ha kiöregednek azt lehet és kell is vizsgálni, de az már egy másik történet.
Egy országnak igenis szüksége van presztízsre ha a vezetőiről van szó, hívják akár Gyurcsánynak vagy Orbánnak. Szerintem még az Elefántcsontparton is a törzsfőnöknek van a legjobb gyaloghintója..

mocskostolvajbanda 2011.01.11. 20:02:18

A politikusok bizony ilyenekkel járnak. Képzeld az üzletemberek is. Tudod, 5* annyiba kerül egy business class jegy a repülőre, mint a turista. És mégis megveszik, mert van, akinek megéri kipihenten érkezni, hogy még aznap tudja termelni a GDP-t ne pedig nyújtózkodjon tompán.
Én láttam politikust a hátsó ülésen felkészülni egy egy órás út alatt egy város történelméből, és nagyjaiból. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag kívülről megtanult egy 20 oldalas felkészítőt, és aztán, amikor átadta a felújított helytörténeti múzeumot, mindenki örült. Nem audiban
1. oda sem ért volna a megnyitóra
2. biztos nem tudott volna úgy ellazulni, hogy 20 oldal minden nem helybélinek nettó tömény faszságot úgy tanuljon meg, hogy a polgármesterrel tudjon róla beszélgetni. Ez így rendben van.

smog75 2011.01.11. 20:03:09

@flamer: Azért a villogó használata nem politikai hovatartozás függő.
lsd.Horn,Toller,

venszivar 2011.01.11. 20:03:14

@smog75: 522m-ert ? Hurrá,fantasztikus! Bravó!DE MOST ITT MÁSRÓL SZÓL A BLOG !!!

smog75 2011.01.11. 20:11:57

@venszivar: Annyi köze van hozzá mint a te drótszamaradnak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.01.11. 20:35:19

@mocskostolvajbanda: word. Ide sorolhatók még a business szállodák (Radisson, Hilton), luxusról szó sincs, csupán egy olyan színvonal, amely semmi kellemetlenséget nem okoz, megbízható, nem kell a bunkó recisekkel veszekedni, hogy kéne még egy párna, de nincs benne a szoba árában, nem adnak stb.
Meg aztán gondolom, a sok acsarkodó mind szorgalmasan pedálozva termeli ki a kommenteléshez szükséges villamos áramot, a pedálozáshoz való energiát pedig kizárólag bio élelmiszerekkel fedezik, a passzívház energiatakarékos hűtőszekrényéből.

venszivar 2011.01.11. 20:39:13

@smog75:
Egy betűt sem írtam arról,hogy mi közöd hozzá?Ugyanakkor drótszamaraIMat ajánlottam fel.
Írhatnál már egy épkézláb mondatot,de olyat, mibe valós dolgok vannak s értelmes is.Á,ha eddig nem ment,akkor ezután mitől fog menni?

Franky4fingers 2011.01.11. 20:41:52

Tetszik vagy nem tetszik a nemzetközi diplomáciában létezik egy olyan hogy protokoll. Ennek ha tetszik, ha nem meg kell felelni. Márpedig nem lehet az unió góréit Reanult Lagunákkal meg Toyota Avensisekkel fuavrozni. ez van.

gatto nero 2011.01.11. 21:11:57

Semjénről csak annyit, hogy a primitív haverjaival Foktő környékén vadászgatnak és lőnek mindenre ami az útjukba kerül és száguldoznak mindenen keresztül a piac up-jaikkal. Undorító barbárok!

Bambano 2011.01.11. 21:12:38

atyavilág, hogy te mennyire nem látod a helyzetet...
idejön egy halom állami vezető, mindegyiknek törvényben meghatározott védelmi szint JÁR. Ahogy idejöttek ők, ugyanúgy idejöhetnek a terroristák is, akik bántani akarják őket.

Egyszerűen nem járhatunk úgy, hogy azt mondja egy német vezető a kiállított autóra, hogy ő abba nem ül bele, mert ótvaros. Elképzelted, ahogy a francia minisztert egy sivító toyota priusban próbálják menteni a 600 lóerős rs8-as audikkal közlekedő lövöldözők elől? Hogy a kétajtós szekrény méretű testőrök majd úgy kezdik a lövöldözésben a védelmet, hogy először lehámozzák magukról az 1 literes vw lupot, mert abból kiszállni nem lehet, azt leveted, és utána kapnak a fegyverük után?

ne röhögtesd már ki magad meg az országot... ennyire nem lehet valaki sötétzöld.

nagyfeszültség 2011.01.11. 21:15:25

Szerintem, ha Sarközinek megfelel a Citroen C6, akkor Magyarországon sem muszáj S8-az menőzni.

Bambano 2011.01.11. 21:19:06

@iovialis: a gyorsaság nem akkor kezd kérdéssé válni, amikor leszálltál Ferihegy2-n és be kell jutnod a parlamentbe. Hidd el nekem, akik idejönnek, azokat a Parlamentben váró magyar paprikajancsik meg fogják várni. Ha késik, késik.

A gyorsaság akkor kezd el kérdéssé, mi több, létkérdéssé válni, amikor az első géppisztolysorozat becsapódik a kocsi seggébe. Onnan kezdve nem mindegy, hogy egy avensisben ülsz, ami a keletitől az erzsébet hídig gyorsul 0-ról 60-ra vagy egy 6 literes w12-es awd audiban, ami feltépi az aszfaltot, ha odalépnek neki.

Személy szerint te melyiket választod:
- oda kell állni pár ideges méregzöld elé és azt mondani neki, hogy a tegnapi napon 120 grammal több co2-t eregettünk, mint kellett volna
- kiállni a német/francia/spanyol/stb nép elé és azt mondani nekik, hogy a mi balfékségünk miatt lelőtték a politikusodat.

Na ez a nem mindegy.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.01.11. 21:23:18

Az említett luxus autók fél évre vannak nálunk. Utána mennek vissza a gyárba ahonnan szintén ki lehet bérelni a következő EU Tanács elnökségéhez vagy nagyobb fogadásokhoz. A Cél, hogy a magas rangú vendégeket megfelelő járműparkkal tudják kiszolgálni.

venszivar 2011.01.11. 21:27:51

@Bambano: Mert EU-szerte ANNYI terror támadás volt "mostanában! "ne röhögtesd már ki magad"
Ez is nagy üzlet,amit életbe kell tartani s riogatni kell.....
Persze a kényelem s a hatalom nagy úr!MAGUKNAK megszavazták ,mi meg kifizetjük,ti meg jól megéltek belőle.Olyan sok géppisztoly sorozatot lehetett az utóbbi évtizedbe hallani...Mitől ,kitől vagytok így beszarva !?

nagyfeszültség 2011.01.11. 21:29:54

@Shinjuku:

Igen, szerintem is ez igazán udvariatlanság, itt menedzselni a sajtószabadság melletti tüntetést.

kese a maffiozo 2011.01.11. 22:00:50

Ha a Buckingham palota mellett parkoló hivatali Astra G-kre gondolok vagy a Brüsszelben látott fekete, kék villogós Astra F-eket idézem fel, akkor nem értem, hogy miért kell minden politikusnak lususautó. Ráadásul van belőlük bőven: államtitkár, helyettes államtitkár mindenre stb..

Orbán Viktornak is jó volt ellenzékben a Transporter.

Pár luxus kocsival nem is lenne gond, de itt megint nem sikerült az elvtársaknak önmérsékletet gyakorolniuk. És kultúrált közlekedést is tanulhatnának.

MACSKANŐ 2011.01.11. 22:05:36

Megdöbbentő mennyien védik az adóinkból luxuséletmódot megengedő - bármilyen pártállású - politikusok privilégiumait. Ráadásul még segítenek is nekik mindezt a közpénzlopást megmagyarázni: protokol, biztonság stb.

Bambano 2011.01.11. 22:19:22

@venszivar: az mindegy, hogy hány konkrét terrortámadás volt mostanában, a kicsivel fontosabb kérdés az, hogy hányról tudnak a titkosszolgálatok, amiről mi nem, a sokkal fontosabb kérdés pedig az, hogy mit hisznek az idelátogató politikusok személyes védelméért felelős emberek.Ha ők azt hiszik, hogy védelem kell, akkor védelem lesz akkor is, ha nincs itt egy darab terrorista sem.

A röhögést te zsákoltad be.

@MACSKANŐ: próbáljuk páran bizonygatni, hogy ez nem luxus. Persze a józan ész nem kötelező a kommenteléshez.

venszivar 2011.01.11. 22:39:33

@Bambano: Ennek neki szaladhatnál még egyszer! Ekkora ZAGYVASÁGOT! Tehát akkor is farkast kiáltotok,ha MINDENKI tudja,hogy erre már 33 éve nem láttak farkast ! A Veszprémi állatkertben vannak.Mondom én,ti ebből jól megéltek,aztán 40 évesen jó nyugdíj,majd nyugdíj mellet szagértői állás,úgy a "megérdemelt" jó élet.......Bravó! Figyelj oda az ordasok a körutakon sétálnak,de melyik városba.Be ne fossatok a nehéz melótól meg a hülyeségeitektől.Mikor a törpe első regnálásakor a titkos csaj kocsival vitte a gyereket az isibe s egy lúzer azt a kocsit akarta elkötni,akkor a smasszer csaj belelőt a srácba.Az IGEN! Mikor az én kocsimat lopták el nem volt ott a csaj.........sem.

Hurri Kán 2011.01.11. 22:43:40

@venszivar:
Belelőtt az két té betű, merthogy múltidő, de sebaj. Nyilván a pártfőiskolán nem tanították. Mindegy.
Az a "srác" akibe belelőtt (magyarul, helyesen fogalmazva rálőtt) meg egy többszörösen büntetett előéletű autótolvaj volt.
Nyilván meg kéne sajnálni szegényt.

Bambano 2011.01.11. 22:53:42

@venszivar: 9/11? londoni metró? beszlam? lehet a másikat fikázni a saját tájékozottságunk pótlása helyett, de a vége az, hogy arccal hárítod a murvát.
Nekem semmi közöm ehhez a társasághoz, úgyhogy ne találgass, találj!

venszivar 2011.01.11. 23:19:45

@gyvy: palival jártam egy nyelvtan órára s látod ő milyen sokra vitte........,
Okoskodsz,de ha valakire rálőtt,az nem jelenti azt,hogy el is találta! Már pedig,mivel belelőtt,így tudni,hogy nem csak rálőtt.
Picurt ne csak az iskola kapuig kísérd,néha menj is be,pláne,hogy ilyen okoskodó tojás vagy.

@Bambano: Találtál egyet ? Az EU-ról volt szó!Jó,hogy már nem a világ összes robbantását nem sorolod fel.Vedd bele a koreai s a vietnámi háborút is .Londonba hány védett tetű volt a pór nép között ? Én éppen ezért pofázok,hogy ezeknek a büdös bogaraknak miért jár ezerszer több védelem,mint nekem v.a szomszédaimnak .A te pofád meg a seggekbe szorult be! Akkor inkább a murva,de azért én arra vigyázok,te kakukk tojás......

Bambano 2011.01.11. 23:25:32

@venszivar: na, kiborult az iq...

szerinted téged akarnak majd megölni vagy egy fontos embert? Hint: nem téged.

venszivar 2011.01.11. 23:48:01

@Bambano: Ki a fontos ember,te seggnyaló,akit te meg a hozzád hasonlók annak tartanak?De legalább itt van mi kiboruljon ! Most megyek őrségbe,rád is vigyázok,na azért ezt ne hidd el.Figyelj magad mögé,jönnek az ordas farkasok.azért ne fosd össze magad.Azok úgy is jönnek,szoktak! Annyi példa van rá,ha meg nincs,akkor belelőtök ti a "palotába",hogy riogassatok.Ti nagy ászok.Kilenc állig felfegyverzett megy ki egy kezek s lábak nélküli tolószékesért.........stb.-stb.

Bambano 2011.01.12. 03:15:10

@venszivar: nehéz megállni, hogy ne a te stílusodban válaszoljak, de mégiscsak volt gyerekszobám...
szóval van terrorfenyegetettség, emellett van saját házi bűnözés is. csak rálőttek a teve utcai rendőrpalotára, csak felrobbant anno egy nagy repeszhatású kispolszki, csak kiraboltak bankokat fegyverrel, stb.

képzeld már el, hogy egy olyan buszra kell felszállnia mondjuk a Sárközynek, amit előtte egy rendőr tábornok lepisilt...

Az mindegy, hogy én kit tartok fontos embernek, arról, hogy kit fognak védeni, törvények rendelkeznek, úgyhogy akkor a törvényt meg a megalkotóit kellene minősítened, nem engem, mivel nem én vagyok a sáros ebben a kérdésben.

Mi az a kilenc áll?

ö...mikó? 2011.01.12. 17:12:00

@kaled: ??
Szövegértés barátom, vagy elolvastad egyáltalán mit írtam? Nem azért, mert eddig is így volt, hanem mert vannak érvek mellette. Ismétlem magam: nem az 1308 db Audi (2010, összes modell, tehát a3-a8), hanem a több 100 ezer kis szutyok, amik mindennap füstölik a várost a gáz. A hibrid meg kamu, átverés (legalábbis környezetvédelmi szempontokból). Nagyon divat lett most csak a CO2 kibocsátást szidni, de mi lesz a súlyosan környezetszennyező akkumulátorokkal, vagy az egyéb, rákkeltő gázokkal, amit kipöfögnek (többek között) a hibridek is? Mennyi a CO2 kibocsátása a hőerőműveknek?
A magfúziót meg csak példának említettem, mint (szinte) korlátlan, tiszta energiaforrás. Egy erőműnél több millió technológiát használnak fel, közvetve érkezhetnek fejlesztések akár az autóiparból is. Ott pedig a luxusautók generálják a legújabb fejlesztéseket, túlképp. a gazdagokkal fizettetik meg azokat fejlesztéseket, melyek később olcsón hozzáférhetővé válnak a pórnép számára is (akiknek az autó használata terheli igazán a környezetet)....

nagyfeszültség 2011.01.12. 17:57:45

Egy biztos: még nálunk sokkal gazdagabb európai országok körül is kevésben engedik meg maguknak a felső középvezetők azt a luxust, hogy audikban vagy azoknak megfelelő luxus skodákban pöffeszekdjenek.Valószinüleg nálunk is csak azért lehet mindez, mert a Poerche Hungária, amely rósózza az adófizetőkre ezeked, valakiknek a kifizetőhelye.


süti beállítások módosítása