Vagyonbevallást imitálnak

2011.02.04. 06:26 - vancat

Politikusi vagyonbevallások idején titkon mindig azt várom, hogy egyszer úgyis akad majd egy, legalább egy szál őszinte, igaz ember köztük. Már az sem lenne igazán fontos, hogy melyik pártból. Csak mutatóba jönne egyvalaki, aki megtöri ezt az ócska, mocskos, összparlamenti nagykoalíciós kollektív megtévesztést. Lenne egyvalakinek annyi becsülete, hogy nem az ajándékcsokikat és -viszkiket, a régi könyveket és utánfutókat vallaná be, hanem azt, hogy hogyan, milyen juttatások igénybevételével él.

Ami jelenleg zajlik, az ugyanis már annyira cinikus, hogy néha úgy érzem, ennél még mindig tisztességesebb lenne megszüntetni ezt az egész vagyonbevallás-imitációt. Természetesen nem arra gondolok, hogy a politikusok vallják be, kiktől mennyi kenőpénzt kaptak, hol és melyik külföldi bankban helyezik el zsebbe kapott különjuttatásaikat, és milyen EU-n kívüli országban vannak titkos ingatlanjaik. Ezt nem várhatjuk el, ezt adott esetben a rendőrség, a nyomozóügyészség, és - nem utolsósorban - az oknyomozó újságírók dolga kideríteni.

Annyit viszont igazán megkövetelhetnénk, hogy - ha már a törvény nem teszi, legalább a közvélemény révén -, hogy ne csak a tulajdonukban, de a használatukban lévő járművekről is be kelljen számolni. Merthogy. Vona Gábornak nincs autója. Lázár Jánosnak sincs. Szijjártó Péternek sincs. Mesterházy Attilának csak motorja van, az is tízéves. Az LMP frakció tagjai közül talán, ha egy-két embernek van.

És mégis mivel járnak ezek az emberek? Tömegközlekedéssel? Tudjuk jól, hogy nem. Vona egy Chevrolet Lacettivel, a többiek pedig fullos Audikkal, amiket a pártjuk, egy sportegyesület, vagy éppen a magyar állam fizet. Mélységesen és reménytelenül tisztességtelen, hogy ezeket egyszerűen elhazudják a politikusok. (Függetlenül attól, hogy van-e ilyen rubrika a vagyonbevallásban, vagy nincs.)

Ellenben akkurátusan bevallják 15 éves Opel Corsáik egynegyedét és más, a közvéleményt hamis illúzióban tartó filléres használati tárgyakat. Ez tényleg nem más, mint a megtévesztésben tartás tipikus esete, és ami a legmegdöbbentőbb, hogy bárhogy próbálom kidekázni, melyik párt képviselői hajlamosabbak erre az álszent módszerre, nem tudom. Ugyanis ez egy szégyenteljes összparlamenti attitűd, amelyhez az újonnan bekerülők olyan gyorsan alkalmazkodnak, mintha már évtizedek óta így hazudnának ők is.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr182637441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2011.02.04. 13:02:52

Mit lehet ehhez hozzáfűzni?
A kurva anyjukat!

freejack 2011.02.04. 19:54:59

És akkor most Fletót hova tegyük ebben a kérdésben?

Kalmár 2011.02.04. 19:56:39

Nem nagyon értem, hogy egy céges autót, miért kellene szerepeltetni a vagyonbevallásban?
Számít valamit?

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2011.02.04. 20:05:08

@Kalmár: Acéges autó nem mert arra van adó, de a munkakörhöz ingyen használatra kapott autót be kéne vallani mer ugye kapnak még utazási támogatást is, ingyen BKV val.

freejack
Fletó feléli a pénzét:) De ő adózik utána a cégén keresztül.

Vizet Prédikál 2011.02.04. 20:08:03

A vagyonbevallás - ahogy a nevéből is kiderül - a vagyonról szól - azaz a magántulajdonról. Miért gazember az, aki nem vallja be azt, ami nem az övé? Ez olyan, mint amikor egy nyomtatványon azt kérdezik, hogy "családi állapot" - ide is azt írod hogy nős/nőtlen nem írod oda, hogy "barátnőm van". Nem az volt a kérdés.

Ezzel együtt teljesen jogos, hogy illene tudni, ki milyen egyéb juttatást kap, de itt a kérdés feltevéssel van a baj, nem azzal politikusi magatartással, hogy a kérdésre válaszolnak. A vagyonbevallás szabályain lehetne/kéne módosítani.

nick066 2011.02.04. 20:09:50

Pedig egyszerű lenne: céges autón való utazás lehetősége = az SZJA törvény szerint értelmezett természetbeni juttatás. A természetbeni juttatás értéke pedig: egy hasonló gépkocsi bérleti díja egy kölcsönzőnél.
és tessenek leadózni utána, mint ahogy azt az SZJA törtévény előírja.

GeorgeousGlory 2011.02.04. 20:15:03

osztom a nagyfeszültség nicknevű forumtárs véleményét-de fleto a cégéből milliomos a többi pedig elvileg a pártfizetéséből.

blacklord 2011.02.04. 20:17:58

Egyetértek, baromság az egész úgy, ahogy van. Kíváncsi lennék amúgy, hogy a mai parlament hogyan reagálna a múlt ciklusbeli képviselői költségtérítés ügyére (amire 600.000 aláírás összegyűlt). Ui. amit annó össznépileg azzal műveltek, arra a gyalázat szó nem kifejezés. Az pedig, hogy ehhez az AB-nek és Sólyomnak se volt egy szava sem, az meg pláne undorító volt.
Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e még ebben a ciklusban átlátható pártfinanszírozás. Gyaníthatóan nem. Borzalom.

Rob67 2011.02.04. 20:18:52

Az a politikus aki nem tudott még összelapátolni eddig egy autóra valót sem, az ne legyen az Országházban.
Ha ilyen ügyetlen akkor ott sem lesz jobb, csak egy csóringer állat marad.
Másrészről pedig akinek még ennyije sincs, azt azért elég könnyen meg lehet venni a jövőben.
Lófasz csapat ez, bitófára mind a 387-et.
A Palkóval együtt.

gatto nero 2011.02.04. 20:20:26

@Kalmár:

Számít, ugyanis ez nem egy cég, hanem a magyar állam adófizetőinek a pénze.
Másrészt az autóhasználat egy tipikus béren kívüli juttatás - a politikusok luxusautói esetében, abból is egy irracionálisan nagyvonalú változata.

materia 2011.02.04. 20:52:01

Hol van a több százmillió elrejtve??
Gyanítom nem csak nála.

index.hu/belfold/2011/02/03/zaroltak_gal_gyorgy_maradek_vagyonat/

Link Elek 2011.02.04. 20:54:54

le kell fotozni a kocsikat rendszamostol, osszegyujteni egy blogba, es ki lehet deriteni kik korruppaljak a politikusokat.
ugyanis ha atvalalja valaki a politikus koltseget az pont ugyanolyan, mintha penzt tenne a zsebebe.

tükörfúró 2011.02.04. 21:12:12

takrodás TWA blogra, elolvasni az örökbecsűt!
"ezek lopnak"...
Alapmű.

Ez a baj kérem, s ebből jön minden más, mert nem az a nyomorult autó vagy a kis síbolt vagyonka a baj, hanem a szemléelt, ami emögött van.

És a teljes vertikumban, békávétól a mávig, legnullább kis vidéki iskoláktol a legutolsó önkormányzatig.

A maffiokratikus pártokrácia mocska, a következmpények nélküli patópál pocsékország, az.
Szószerint.

Meg ahova ez a tempó, ez a gondolkodás az országot vitte 20év alatt...(s még fogja az elkövetkező 20ban...vagy kitudja mennyiben..:( )

Gazz 2011.02.04. 21:17:28

Tudok egy kivételt. A Jávor Benedeknek nincs kocsija, és nem is jár kocsival. Elkötelezett környezetvédő, szal bringázik a gyerek, meg tömegközlekedik. Többször láttam a kettes villamoson.

egy maréknyi dollár 2011.02.04. 21:19:17

Hány éve van ez?10-15 éve?Rémlik, hogy már az első közröhejbe ill. közfelháborodásba torkolt.Egy szegényebb sorsú melós vagyoni helyzete űberelte szerencsétlen képviselőkét, kormánytagokét..Pomázi telek 1/16 része,egy fél Trabant,egy Rolex karóra...stb.
Mindegy volt, melyik párt katonája volt az illető, az is, hogy kormányzott vagy ellenzékben tengődött.Az sem számított semmit, ha valamelyik újságban megjelent a nyomorgó képviselő frissen épített,több tíz(száz) milliós házának fényképe.
Megegyeznek ezek ott a színfalak mögött:ha te nem baszogatsz engem, én is békén hagylak.

Minerva12 2011.02.04. 21:23:14

Lázár Jánosnak havi 600.000, azaz HATSZÁZ EZER Ft /hó összegért bérelnek autót.

nemecsek ernő áruló 2011.02.04. 21:26:51

"Természetesen nem arra gondolok, hogy a politikusok vallják be, kiktől mennyi kenőpénzt kaptak, hol és melyik külföldi bankban helyezik el zsebbe kapott különjuttatásaikat"

Hát pedig nekem nem lenne gondom ezzel. Legalább tudnám, melyik lobbi-érdeket kell hibáztatnom, ha szar nekem. A politikusoknak is jobb lenne, mert egyrészt így is mindenkinek teljesen nyilvánvaló, hogy kenik őket jobbról is, balról is, másrészt végre nem arról szólna a fáma, hogy "eza Lázár mekkorafarok", hanem mondhatnánk, hogy "Hallottad Janikám, ezek az atomenergiások, megkenték húsz millával az összes minisztert, hát én is elfogadtam vóna, jóhogy, de ezek milyenek, hát miattuk kell havonta ötezerrel többet fizetnem."

Az meg, hogy egy politikus fél év alatt egész életére való vagyonnal betegre keresi magát kábé a leszarom kategória, mert nagy felelősségük volna. Nekem abszolút nem volna bajom vele, hogy sokat keresnek, keressenek is, azért fizetjük őket.

Csak ugye ahhoz, hogy ezzel ne legyen bajom, szakértelem, és valós munka kell. "Dógozzá, baze'!", mondhatnánk nekik - talán teljes joggal...

Tudom, naív vagyok!

Netuddki. 2011.02.04. 21:36:44

Csak annyit mondok: KŐTSÍGTÍRÍTÉS!

Van még aki be nem vallott akármiken csodálkozik?

borovi 2011.02.04. 22:04:16

@Most megteheted: Megnéztem az oldaladat. Egy gagyi, lehúzós fostalicska, semmi több.

torró 2011.02.04. 22:10:21

Gyerekek, ez nem 15 -20 éve megy! Már a Kádár korszakban is így ment.A nagykutyák mindent megcsinálhattak ,mindenféle ürüggyel juthattak pénzekhez és egyéb kedvezményekhez. De nem kell félteni az egyszerűbb embereket sem ,mert mindenki amihez hozzáfért, vitte! Igaz akkor még nem tudtak ekkora méretű lopásokba belemenni, de amit még elbírt a bőr a képükön ,vitték! Ez egy össznépi sporttá nőtte ki magát,egy egyszerű mondásból kifolyólag, miszerint: aki százmilliókat lop az tekintélyes ember. Aki csak pár milliót az ügyes ember. Aki viszont csak épp a megélhetésre valót,az bizony egy rohadt piti tolvaj! És most mondja valaki hogy mi változott? Egy ilyen erkölcsű országban élő embereknél ez sajnos már teljesen normálisnak van elkönyvelve! Ezt a mentalitást kaptuk a nagy szovjet testvériségtől ajándékba! Hogy ennek mikor lesz vége? Lehet hogy soha! Ehhez egy új nemzedéknek kéne felnőni, megtanulni a magántulajdon szentségét és a közös tiszteletét is! Csak az a kérdés , ki tanítaná ezt meg velük!!??

Walter Melone (törölt) 2011.02.04. 22:36:28

Nekem a kedvencem az, amikor a miniszterelnök a XII kerületi milliárdos értékű villát, társasházi lakásként tünteti fel.

Jogilag ugyan megáll a dolog, hiszen van egy cselédlakás is a villában, így meg már átalakulhattak kétlakásos társasházzá, a kedvezőbb adózás miatt.

De morálisan? Ilyen hazugságot? ......

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2011.02.04. 22:38:12

Az nem megy a fejembe, hogy a t. képviselők, hogy nem értik meg, hogy ez bizony egy olyan állás, ahol példát kellene mutatni. Mert bizony mennyire vegyük komolyan a szabályokat, ha azok is magasról tesznek rá, akik megalkotják. Nehéz dolog ez a tisztesség, sok a macera vele.

Zajgyár 2011.02.04. 22:41:30

Miért nem hallottam soha olyan képviselőről, aki motorral jár be a parlamentbe???

Tita nick 2011.02.04. 22:42:37

Na mi van? Mióta Daniel Bennett visszavonta az aláírását filozófusügyben már nem ölik a zsidókat a pesti utcán?

Na mi van, vasárnapra is esik egy kis gyalázkodás? Kell a mindennapi betevő mi?

Hungeralien 2011.02.04. 22:48:49

Ez az egész egy faszság!

Két részből kéne állnia a vagyonbevallásnak:
1. Magántulajdon és annak jövedelmei
Ez önbevalláson alapulna - mint most. Ha valaki ebben a szekcióban hazudik, azt a *szabad* média feladata (lol) felfedni.
2. A Magyar Köztársaságtól kapott juttatások
Ezt egy független (tudom, ez most szitokszó) pénzügyi szervezetnek kellene kiadni, és az szerepelne benne, amennyibe az adott képviselő kerül *brutó*-ban (szuper, hiper, nem érdekel ÖSSZESEN!) az államnak.

+ Szankcionálnám a tévedéseket és a szándékos hazugságot
+ Kötelezném az ügyészséget vagy akármilyen más felügyelő szervet, hogy az előző pontban megfogalmazott szankciókat érvényesítse

Jaj! Mi ez a hideg? Fúúj, pisi!
Baszki, felébredtem...

DeadBodiesEverywhere 2011.02.04. 22:51:15

Példamutatók.

Megtanítják hogy kell elhallgatni, elcsalni és "békében élni".
Aztán csodálkoznak hogy ilyen % -ban van fekete gazdaság és a vállalkozok ott csalnak ahol tudnak.

Viszont adóztatni csak azt tudják, aki nem hazudik, az jól megy!

Hungeralien 2011.02.04. 22:51:48

@bng: "Az nem megy a fejembe, hogy a t. képviselők, hogy nem értik meg, hogy ez bizony egy olyan állás, ahol példát kellene mutatni. "

Ez azért van, mert mi, magyar állampolgárok nem húzzuk őket fel a végbelüknél fogva egy zászlórúdra amiért ÁLLANDÓAN ÁTBASZNAK MINKET!!!

Ha véres szar buggyanna ki annak a képviselőnek a száján a Kossuth téren, aki hazudik, talán megtanulnának példát mutatni...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.02.04. 23:20:58

@tükörfúró:

Egyetértek az általad leírtakkal, sokkal inkább a mögöttes szemlélet az, ami aggasztó.

Például John Laser 600e Ft-os lízingelt Audi S8-asa csak egy aprócska részlet ebben az egész mozaikban - de az ördög mindig a részletekben rejlik, s kis tetteiről ismerszik meg az ember igazán...

További érdekességek itt:

www.kibulizottorszag.net

milesdavis 2011.02.04. 23:38:08

Az LMP-s képviselők többségének tényleg nincs autója, sőt jogosítványa sem. Nekem sincs egyik sem. Általában tömegközlekedéssel vagy kerékpárral járok, mint ahogy a többiek is.Lehetnek mások a parlamenti képviselők közlekedési szokásai is.
Karácsony Gergely
LMP

FIGO 2011.02.04. 23:41:40

Vizet Prédikál - ugye tudod, hogyan lehet feketén német cégre vásárolni autót, aztán a hazai céggel bérelni az ügyvezetőnek!?
Nem minden tiszta ami céges, és egyáltalán nem biztos, hogy a cég pénzén van!
GeorgeousGlory - és fletó miből, hogyan vette a cégeit???

FIGO 2011.02.04. 23:49:05

Zébácsi -pár dolog az S8-ról, egy olyan amivel ő jár kb 2007-8-as lehet, aminek az ára kb 60.000Eur.
Nekem is S8-om van, de vele ellentétben én megvettem tisztán, adózva, reget befizetve!
a 600e Ft/hó szerintem nem megy, hisz nincs olyan tartós bérlet, ahol a kocsi mai árának több mint 50%-a maradványérték!
Írtam feljebb Vizet Prédikál-nak, hogy szerintem milyen manőverrel vehették! ha kifizették a kb 30.000Eurt előre akkor oké a havi 600e Ft.
És erre még vegyétek a kerámiafékek pótlását, valamint azt, hogy S8-at itthon nem igen szerelnek, tartós bérbe vettet meg egyáltalán nem, szóval a havi kiadás +200e Ft még a szervizre, amortizációra!
Pofátlanság, egy vidéki polgármestertől!

gitáros 2011.02.04. 23:51:00

Ha egyszer VAGYONbevallás, akkor nem lehet rajta az, ami nem az övé. Ilyen egyszerű, ettől még persze csípheti a szemedet.

petimegmondja 2011.02.05. 00:06:23

Ez egy buta, hatásvadász poszt!

A VAGYONBEVALLÁSBAN a VAGYONról kell nyilatkozni.

A jövedelmekről, így a használatba kapott járművekről meg az ADÓBEVALLÁSBAN, egészen pontosan a JÖVEDELEM-ADÓ-BEVALLÁSBAN kell.

Ha megnézted az ADÓBEVALLÁSukat és nem vallották be ezeket a juttatásokat, akkor lehet hisztizni + hőbörögni!

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.05. 00:34:35

Az egesz csaladjanak kellene vagyonbevallast csinalnia. Mit er igy az egesz_ Hitler is Bormanra iratta a birtokai nagyreszet, mar o is adott a latszattra. Ahogy Veres volt penzugyminiszter is a Normafa uton epitett 1oo millios villat es a lanya neven van. Elovennem azt is, hogy magyarazza el ujra koka meg gyurcsany meg deutch, meg orban, hogy honnan szerezte a vagyonat, de ne nagyvonalakban :DD

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.02.05. 00:37:03

@Chaoyang: ja, draskovics epitett villat a normafan, nyilvan a belugyi fizetesebol, ahol mar a telekar 8o millional kezdodik..

cso zsi 2011.02.05. 00:46:33

@torró: "Gyerekek, ez nem 15 -20 éve megy! Már a Kádár korszakban is így ment.A nagykutyák mindent megcsinálhattak ,mindenféle ürüggyel juthattak pénzekhez és egyéb kedvezményekhez. "

A rendszerváltás nem pont az ilyenek miatt következett be? Aztán mi változott?
Egyeseknek még több lett, többeknek még az sem maradt, amije volt.

2011.02.05. 01:07:58

@torró: "Már a Kádár korszakban is így ment"

Mindig loptak. Csak az a helyzet, hogy akkor még voltak gátlások, meg nemzeti vagyon.
Ebben a 20 évben szó szerint mindent elloptak, amit csak lehetett.
Gyakorlatilag bárhol kapargatják meg a felszint, mindenhol kiderül, hogy az utolsó kibaszott forint is eltűnt...

2011.02.05. 01:09:56

@petimegmondja: Köszönjük Peti. Leülhetsz.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.02.05. 01:21:18

@FIGO: Köszönöm az Audi S8-cal kapcsolatos információkat!

Igazából nem tudom, hogy milyen lízing áll JL autóbérlése mögött - de ez mindegy is, a 600e Ft/hó szerény véleményem szerint igencsak vérlázító!

Itt nem az a fontos, hogy JL "csak" egy vidéki város polgármestere (hiszen országgyűlési képviselő, frakcióvezető is egyben), hanem az, hogy ez az autóbérlés közpénzen megy (nota bene, a városának eladósodottsága az egyik legnagyobb az országban).

FIGO 2011.02.05. 01:22:25

Tök igazad van Zébácsi!

Ajtony 2011.02.05. 01:23:21

Csak úgy: a legkevésbé sem az a probléma, hogy jól élnek, vagy akár havi egy, két milliót keresnek+Audi.
A nagyobb gond, hogy közben eltapsolták a volt állami vagyont, a felvett hiteleket. A kutyát se érdekelné, ha a rendszerváltáskor 20 évre tett osztrák életszínvonal, közbiztonság és tisztaság lenne - valamint aki lop, azt a végén ne annyira ítélnék, amennyit előzetesben töltött + nem házi őrizetben élnének luxus körülmények között.
Ezt benézted Magyarország

puszták éhes vándora 2011.02.05. 05:13:36

A vagyon- jövedelembevallás, v. nevezzük bárminek, hiteltelen, hamis, sok esetben felháborító. Lehet ezt durvábban is mondani. Miért gondolják azt, hogy ezeket el is hisszük? Nem azt kell mondani pl.: hogy a kormány hazudik, hanem azt, hogy kedves képviselőtársaim, mi hazudunk! Senki sem ismeri el a hibáját, miért a politikus (képviselő) tenné?
Sajnos, mindent megtehetnek, mert nincs (nem lehet) ellenőrzés, és a jó értelemben vett számonkérés. Ui., ha jól "dolgoznának" talán kevésbé érintene, v. kevésbé súlyosan érintene bennünket a válság. Senki ne jöjjön most azzal, hogy ez csak a kormánypártok felelőssége. Az ellenzéknek is megvan ebben a maga felelőssége. Teljesen mindegy, hogy milyen szinekről (párt) beszélünk.
Sok dolog előjön az emberből egy egy ilyen posztot olvasva, sok olyan dolog, ami nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de azért mégis összefüggésben állnak.
Szóval: véget kéne vetni ennek a vakításnak (jöv. bevall.) semmi, de semmi értelme nincs, de arra kiváló, hogy a nem létező bicskát is nyitogassa a zsebekben.
Ui.: igenis jövedelemnek számít a "munkához" kapott autó, telefon, stb.

Lajosforras 2011.02.05. 06:55:52

Nna. Keresztmetszet,kis magyar valóság. Ez a vagyonbevallósdi sz@rt sem ér,pont a külföldön,cégek-rokonok-alapítványok nevén levő "egyéb" vagyontárgyak-bankszámlák,meg az itthon eldugdosott csilliárdok miatt. Csak nemtom,hogy akkor miért várják,hogy valaha is kifehérdik a gazdaság.:) Eszem ágában se lenne nekem se bevallani a hétvégi vagy meló utáni fusival keresett pénzeket. Ez kb. ugyanaz,csak nagyban.
De arra jó,hogy már az első vagyonbevallás után tudja az ember gyereke: teljesen mindegy,kire szavazol. Vagy itt,vagy ott,de előbb-utóbb azon kapod,hogy hogy legjobb esetben is eltitkol valamit előled.Ha olyan karakán,fasza gyerek lenne bármelyik,hogy megmondja az őszintét,már rég közfelháborodásba torkollt volna az egész bevallás egy 4 éves ciklus politikusi vagyongyarapodás első és utolsó évét összehasonlítva.

klacus 2011.02.05. 07:20:30

2 lehetőség van.
- minden marad ahogy van, ergo lopnak (ez lesz úgy is)
- megfizetik transzparens módon a milliárdokkal gazdálkodó humanoidokat. és angyalokat ültetnek minden döntéshozási pozícióba.

Jelenleg az első van, valószínűleg egyébként ez a legolcsóbb azoknak a gazdasági érdekköröknek, akik az országos és a helyi politikát rángatják.

Ez sajnos a világon mindenütt így van. Aki nem lép velük egyszerre, az nem kap rétest estére. Mivel ez egy olyan buli, amiben mindenki benne van, ezáltal senkinek sem az érdeke, hogy megváltozzon. Aki kilóg, ott gyorsan kattan a bilincs, és előkerül egy - két irat innen - onnan. Nagyjából ez van, és ez is lesz.

Nem ezen a földön él az aki ennek az ellenkezőjét gondolja.

Csore60 2011.02.05. 07:24:16

Akkor nézzük kicsit más szemszögből. A mi képviselőnk 20 éve ott van, na nem politikai teljesítménye okán, hanem mert jól tudott helyezkedni.
Ez idő alatt 16 évig polgármester is volt. Tehát két helyről kapta a fizetést. Miközben a város által biztosított kocsit (sofőrrel) használta, felvette a közlekedési támogatást is. Jócskán voltak bizottsági helyei is. Mindemellett a vagyonbevallása szánalmas.
Kérdés: Olyan emberre, emberekre bízzuk az ország pénzét, akik ilyen szarul gazdálkodnak? Tele vannak magas jövedelem mellett adóssággal? Megtakarításuk, vagyonuk semmi?
Természetesen tudjuk, hogy hazudnak, tudják ők is, hogy mi tudjuk, mégis megtehetik és meg is teszik. Ami csak egyet jelenthet: cinikus, velejéig romlott a rendszer. Mi meg választárról választásra aszisztálunk ehhez az ócska rohadt színjátékhoz, és elhisszük hogy van beleszólásunk.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2011.02.05. 08:00:08

nem értem mi itt a panasz
a pénz alapú rabszolgatartó társadalmakban nyilvánvaló, hogy azokra nem vonatkoznak a törvények, akik pénzelik őket
majd talán ők fizetnek mi, amikor náluk van a pénz?
hol éltek ti, meseországban?

lüke 2011.02.05. 08:16:46

cicuskám ;
azt a te pénzedböl lizingelik, nem az övék a rozsdás vas, én ÉN se vennék: hamar elavul, hamar benne lesz 100 ezer, s S ha kihozod a boltból 1/3-T ELVESZITI-
NEM HÜLYÉK

chemical_tourist 2011.02.05. 08:26:02

AZ ÖSSZES POLITIKUS TAKARADOJON EL A PICSÁBA...

kormányzó 2011.02.05. 08:50:42

@bng: Ugyan, miért értené meg? Te sem várod/követeled meg tőlük!Mindig rájuk szavazol.

Hadrianuska 2011.02.05. 09:06:37

@Chaoyang:
OK, de én szeretném kikérdezni őket a TV nyílvánossága előtt, mert ez a mai benyalós-nyúlós-gerinctelen csúszómászó szerkesztői meg műsorvezetői gárda egyszerűen vérlázító!

pancel 2011.02.05. 09:07:20

Ébresztő, kedves cikkíró, üdvözöllek a Föld nevű bolygón.
Megsúgok néhány nagy titkot.

1.) Az emberi elme csodálatos ereje

Tökmindegy, hogy ki mennyit szedne össze (legálisat és illegálisat is beleértve), legalább egy hülye mindig akad aki elkezd összeesküvés-elméletet gyártani a Maldív-Szigeti nyaralóról, a többi birka meg bőszen fellázad a hülyeségen.
Kérdés: Volna értelme őszinteséget várni?

2.) A Savanyú szőlő sajnálatos esete

Tudom, az én öreganyámat, de mindenkinek áll a zászló, hogy olyan posztra tanulja/nyalja/snóblizza be magát, ahol kedvére lophat meg harácsolhat.
Ne háborodj fel, mert Te nem tennéd meg, mert saját hülyeséged kútjába esel bele!
"Szemesnek áll a világ", tartja a közmondás, ami az estünkben nagyon is érvényes, mert ha te csórón halsz meg mert nem mertél a McDonald's-os munkahelyeden beleenni a sültkrumpliba, az a Te hülyeséged, más meg meri enni a Big Mac-et is, mégsem bukik le.

Elárulok egy nagy titkot:

Az utcaseprők élelmesebbje az eldobált üres üvegekből, a papírhulladékba visszavitt Teszkós újságok mázsáiból és a lomizáskor kidobott szenes vasalóból (amit az Ecserin 15 ezerért ad el) keresi hülyére magát!

Gondolom ezek mellett Te símán elsétálnál mert egyrészt észre sem vennéd bennük az értéket, másrészt ha mégis, akkor az emberi tartásod nem engedné meg, hogy lehajolj érte, inkább lehülyézed azokat akik megteszik.
Ez is egy felfogás, de szerintem szánalmas.

És mielőtt én is burzsuj köcsög lennék, elárulom, hogy egy betonüzemben dolgozom és tisztességes adófizető vagyok (aki lehajol a papírhulladékért, cserébe megvan a havi Internet számla ára).

Üdv,

pancel

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.05. 09:21:40

Sajnos megvan a módszer és mindig lesz kiskapu amin keresztül kijuttatják a vagyonukat a bevallás alól.
Fletó pedig erősen közpénzen lett milliárdos, senki ne mondja meg nekem, hogy tisztességes, becsületes munkával hizlalta fel a vagyonát ekkorára.
Indulásnál kiprivatizált egy kevés vagyonkát az államtól, aztán meg kiadta az államnak.

Kabbe (törölt) 2011.02.05. 09:36:01

az audik a magyar népé, vagyis a mienk:)

Roy 2011.02.05. 09:51:30

@freejack: Orbánt hova tegyük? Nehogy már ne legyen saját autója. Bocs nincs neki, mert az összes vagyon a családtagjai nevén van.

igényes 2011.02.05. 10:01:03

Hogyan néz ki egy belföldi, vagy külföldi út?

1. Napidíj, mégpedig kiemelt napidíj jár a nagy embernek
2. Érte mennek autóval.
3. V:I.P. váróban étel ital.
4. Repülőn étel, ital.
5. Fogadó ország területén étel, ital a repülőtéren.
6. Ebéd meghívás ok!
7. Vacsora meghívás ok!
8. 4-5 nagyértékű ajándék átadása állam pénzén ok!
9. 4-5 ajándék saját részre ok! Nem vallotta be még egyik sem, főleg orbán a családi ajándékait a Pápától.

Egy napos úton + 50-150 ezer Ft a magánhaszon. Ennek a legkíválóbb művelője Torgyán volt, és egy házat isépített.

Nem szeretnék tovább menni, de korlátlan kilométer használat van saját célra, na és a költségek megtérítése. Senki nem forszírozza ezeket, de a juttatások bőven meghaladják a papíron szereplő bért.

bebe tv 2011.02.05. 10:01:09

@Judea: Indulásnál kiprivatizált egy kevés vagyonkát az államtól, aztán meg kiadta az államnak.

De nem csak ő, hanem mind az összes. Szerinted 1993-tól 17 év alatt hogyan lehetett az OTP vezére a leggazdagabb magyar?
Megmondom. A sok csórónak akinek tényleg kijárt a kárpótlási jegy kapott egy valag jegyet 1000 Ft-os névértéken, amit az infláció mértékével növelten számított be az állam. A vége felé az 1000 Ft névértékű k.jegy már 1700 Ft-t ért. A bankok leánybróker cégei a tőzsdén lenyomták a jegyeket 350-500 Ft közötti értékre. A sok csóró beijedt, hogy lenullázódik a jegyei értéke és gyorsan eladta az összeset mondjuk 400 Ft.ért. Ezt persze a mi ügyes bankvezéreink megvették, majd megvették rajta X mezőgazdasági kombinátot, tejfeldolgozót stb.1/5 áron mivel állam bácsi 1 jegyet 1700 Ft-on tudott be.
Magyarán kifosztották a kárpótolt kisembereket. Most ezek a nagy magyar vállalkozók akik tulajdonképpen madzagon rángatják a politikusokat. Neked is lenne 100 milliárdod, ha mondjuk évente kapnál a bankod részvényeiből 1100 Ft-os kibocsátási értéken 2 milliárd Ft értékben részvényt, miközben annak a tőzsdei értéke mondjuk az adott időben 5500 Ft. Ráadásul mindezt halasztott fizetéssel kapja meg, amit akkor kell kifizetnie miután már eladta.Hát nem megint 1/5 áron jutott a részvényekhez?
Ezt eladja a tőzsdén ami ugyebár 11 milliárd Ft. Ebből kifizeti a 2 milliárdot a bankjának és a fennmaradó 9 milliárd után jobb esetben kifizeti az osztalék utáni adót és marad ca. 7 milliárdja. 17év x 7 milliárd az mennyi?
Vad kapitalizmus a javából.Nyugaton 17 év alatt 700 millió €-os vagyont termelésből lehetetlen összehozni.
Persze vannak kivételek lásd Microsoft és társaik, de azok mind egy fantasztikus nagy ötlet útján valósultak meg, de megvolt a rizikó is, hogy nem kell a piacnak.

igényes 2011.02.05. 10:04:17

Magam részéről az összes autónkra felíratoznám, a magyar nép tulajdona! Nagy betűkkel! Láthassuk, hogy Hévizen, egyéb turisztikai helyeken miként fordulnak meg hétvégente az alkalmazottaink!

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.02.05. 10:07:39

A sokadik ilyen cikked, szerintem ennek a blognak már régen nincs köze a zöld megoldásokhoz.
Jó lenne ha ennek az országnak emisszió ügyben az lenne a legnagyobb baja, hogy 200 db politikus top Audival jár.

Az sokkal nagyobb baj, hogy a regisztrációs adónak köszönhetően 11 év az átlagéletkora a az autóknak.
A tömegközlekedést visszafejlesztik, metrót építünk villamos helyett.

Aki már megfordult az üzleti életben kb. tudja, hogy ez embert nem veszik komolyan egy suzukiból kiszállva.Tökind1, hogy jogosan vagy nem. ezen lovagolni kicsinyesség, és demagógia.

nagyfeszültség 2011.02.05. 11:29:56

@milesdavis:

Kedves Gergely, ha így van - márpedig nincs okom kételkedni a szavadban - akkor minden elismerésem.
A kérdés már csak az:
1. Parlamenti pártként, frakcióként tesztek, terveztek-e,
tenni valamit annak érdekében, hogy a jövőben ne lehessen elhazudni, ha valaki - bár papíron nincs autója -
hétvégén, magán és családi programjai során is közpénzen vásárolt és fenntartott luxusautókkal pöffeszkednik?
2. Volt, van vagy lesz-e olyan törvénymódosító indítványotok, amely meghatározza, hogy közpénzből finanszírozott intézmény, személy legfeljebb hány g/km széndioxid kibocsájtású autót használhat? (Javaslom a 120 g/km-es plafont)

Üdv. Vancat

vancat 2011.02.05. 11:37:16

@nagyfeszültség: kedves nagyfeszültség, teljesen egyetértek a feltett kérdéseiddel - és kíváncsian várom Gergely válaszait - csak nem értem, miért az én
nevemben írsz?

Üdvözöl: Vancat - az igazi.

nagyfeszültség 2011.02.05. 11:45:40

@vancat:
bocs, csak össze-vissza kevertem a neveket,
mert közben neked is akartam írni.
De a kérdéseim érvényesek....

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2011.02.05. 14:19:59

@kormányzó: Na látod, ezért vállaltam az indulást a választásokon. Mindenféle javadalmazás nélkül, egyetlen ciklust vállaltam volna, és a blogomon keresztül a folyamatos számonkérhetőséget. Csak példát szerettem volna mutatni, hogyan kellene ezt csinálni. Arról nem is beszélve, hogy itt Szolnokon még a Fidesz szavazó ismerőseim azt mondták, hogy hozzáértésben messze én vagyok a legjobb. Mégis csak 8 %-ra volt elég. Narancs színekben elég lett volna, ha egy kabát indul.


süti beállítások módosítása