PAX-001: autóböjtöt az egyházban!

2011.03.21. 15:26 - vancat

Ha valakiben van egy kis jó érzés, lehetőség szerint elkerüli azt a kényes szituációt, hogy papokat, egyházi embereket basztasson Magyarországon. Egyszerűen azért, mert - történelmi távlatban - sajnos túl közeli még az az időszak, amikor nagyon sok kitűnő és ártatlan egyházi embert kínzott meg és néha meg is gyilkoltatott mindenféle különösebb ok nélkül az államhatalom.

Szóval nagyon nem jó olyanokkal egy platformra kerülni, akik gyűlölettel viseltetnek a történelmi egyházak vagy azok vezetői iránt. Én bizonyosan nem is fogok. Nekem ugyanis pont nem az a bajom velük, mint a bolsevikoknak, hogy Krisztus tanítása szerint viselkednek. Hanem éppen az, hogy néha nagyon nem....

Mint köztudott, éppen áll a bál a Pécsi Püspökségen: súlyos gazdasági bűncselekmények miatt zajlik jónéhány nyomozás. Ennek ellenére tökéletesen egyetértek az ügy egyik kulcsfigurájával, Mayer Mihály püspük úrral: tartsuk tiszteletben az ártatlanság vélelmét és amíg teljesen egyértelmű bizonyítékok nincsenek, senkinek nincs joga sikkasztónak, csalónak tekinteni őt és a többi pécsi egyházi vezetőt. Én sem teszem. Csupán annyit állítok: a pofátlanságuknak és a kapzsiságuknak bizonyosan nem volt határa.

Nemcsak azért, mert a püspök úr PAX-001-es rendszámú 740-es BMW-je egy olyan luxusautó, amely típus már az alvilágban sem nagyon divat, hiszen ott is egyre inkább szokás beérni egy takarékosabb 730D-vel... De azért is, mert - mint kiderült - Mayer püspök úr luxus BMW-je csak a jéghegy csúcsa. Nemcsak, hogy több autót vásároltak, mint ahány papja van az egyházmegyének, de közülük számos nagyfogyasztású sportkocsi is része volt az áfamentesen beszerzett flottának.

Ami még ennél is kiábrándítóbb, az az, hogy ami az egyházi vezetők autóválasztási szokásait illeti, a pécsi püspökségnél használt típusok egyáltalán nem tekinthetők kirívónak. Tudom, megint érkezni fog néhány vaskos kutyapicsázás arról, hogy "miért ne járna egy tekintélyes és felelősségteljes egyházi vezetőnek" luxusautó, de valójában a szíve/lelke/esze mélyén azért mindenki jó tudja: kifejezetten visszatetsző helyzet az, hogy egyházi emberek luxusmárkák kifejezetten nagyteljesítményű sportos modelljeivel pöffeszkedjenek, hírdetve a krisztusi szegénységet - és szerénységet.

Sajnos, a hazai egyházi felsővezetésben hasonló folyamat zajlott le, mint az új politikai elitben: "megelőztük a nyugatot"... Drágább, nagyobb és környezetszennyezőbb autókkal jár egy átlag magyar politikus és egyházi vezető, mint mondjuk egy német, osztrák, holland, francia vagy olasz; nem beszélve a lengyelekről, csehekről... Nem véletlen, hogy Mayer püspök úr nagy fekete bömösének gyakolatilag semmifajta kléruson belülről érkező kritikus visszhangja nem volt. Ami nem is csoda, hiszen legfeljebb annyiban róhatták volna meg őt püspöktársai, hogy - hozzájuk hasonlóan - miért nem Audit vagy Mercedest választott...

A magyar főpapok, akik autóbolond milliomosokhoz és topmenedzserekhez hasonló "igényességgel" választják ki szolgálati autójukat, valószínűleg jó messze elkerülik osztrák kollégáikat. Ők ugyanis például a hamvazószerdától (vagyis március 9-től) nagyszombatig (vagyis április 23-ig) tartó böjti időszakot a személygépjárművektől való tartózkodásra is kiterjesztették. Az osztrák katolikus és evangélikus egyház egyébként már tavaly is meghirdette az autóböjtöt, akkor ötezren jelezték részvételüket az akció honlapján. Nem muszáj a csatlakozóknak teljesen lemondani az autózásról, már az önkorlátozás is számít. Az autóböjt célja a környezetvédelem, klímavédelem.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr602759055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gatto nero 2011.03.21. 16:26:10

Paskai - ha jól emlékszem - Kat-001-es, szintén
7-es BMW-vel járt. Úgy tűnik, szeretik a főpapok
a gengszter bömöst, közben pedig
Krisztusi szegénységről prédikálnak....

indapass90210 2011.03.21. 18:30:14

@gatto nero: persze szeretik, hiszen ők is gengszterek. És az embereket még mindig ugyanazzal a szar, kétezer éves sztorival verik át.

A Kaminói 2011.03.21. 18:35:19

Nagyon hulladék ez a poszt...

Brigi \"B. A.\" főnöke 2011.03.21. 18:40:45

Több forráselemzés, kevesebb hiszti..

Nem PAX-001, hanem PAX-100.

740-es DÍZEL bmw, ami messze nem fullextrás. JA igen, 8 éves. És már 5 éve is megvolt, talán az 1. Orbán érában lett beszerezve.

"Nemcsak, hogy több autót vásároltak, mint ahány papja van az egyházmegyének, de közülük számos nagyfogyasztású sportkocsi is része volt az áfamentesen beszerzett flottának. "
Erre van valami forrás? A helyi sajtó egy szintén dízel Alfa Romeoról tud.

tom1034 2011.03.21. 18:42:30

konkrétumokat lehetne tudni? konkrétan kik milyen típussal járnak? ha igaz a fenti poszt érdekes lehetne,már csak a hitelesség kedvéért is!

_wood_ 2011.03.21. 18:53:30

nem értem, miért vagy meglepődve.

aki a legképtelenebb baromságokkal mételyezi a tanulatlan tömegek elméjét, attól minden kitelik. még védtelen gyermekek testi-lelki megnyomorítása is.

abszolút képtelen vagyok elfogadni a tényt, hogy ha valaki tényként állít ordas fasságokat széles nyilvánosság előtt, sőt! a baromságait könnyen befolyásolható fiatalkorúaknak "tanítja", az ellen nem lehet a jog eszközeivel fellépni.

de persze ez utópia. ma adókedvezménnyel és közpénzzel támogatjuk a halálfélelem-maffiát.

Überspannung 2011.03.21. 19:03:02

volt egy ismerősöm, aki gyerekkorában azért akart pap lenni, mert szerinte ők kurva gazdagok, mert akármennyit kivehetnek a templomi perselyből. Végül nem pap lett, hanem valami bűnöző.

HÚÚ 2011.03.21. 19:20:45

Nem minden egyház ugyanaz. Már több száz évvel ezelőtt egy Luther nevű pap azt mondta, hogy elég. A protestáns templomok fehérre meszeltek, és nincs bennük arany. A katolikusok és a zsidók mások. Nézd meg a Dohány utcai zsinagógát. Kívülről legalább egy tonna arany van rajta. Mi lehet belül??

Cardealer 2011.03.21. 19:26:49

Ami az ártatalanságot illeti....
Annak vélelme mindenkit megillet így a Pécsi Egyházmegye püspökét is!

Ami Paskai bíboros úr BMW-jét illeti....
Azt 2000-ig használta, a jármű akkor volt 10 éves. A rendszáma BMW-003 volt, és a Neményi BMW kereskedéstől kapta használatra, majd 2000-ben a Porsche Hungária ajánlott fel egy Audi A8-at, melyet a bíboros nem fogadott el, így egy szalonautót kapott, igaz az A6 Audi volt, a rendszáma pedig GOM-607. (Én voltam akkoriban a püspökség bíboros úr egyik sofőrje.)

jean sol partre 2011.03.21. 19:28:39

Állítólag az Audi kihoz egy új modellt kifejezetten egyházi vezetőknek. Ez lesz az új AUDI Encia.

okoska100 2011.03.21. 19:45:11

Az autóik nagy többségét(Fiat Alfa) a csúfosan megbukott és hazánkból villámgyorsan elhúzott Csiki Begénél vásárolták. ták. Az egyik Fiat Linea vásárlásakor mellyel egy pap járt volna előfordult a cégnél egy olyan malőr,hogy az importőr a kocsi megrendelésekor kivette a szériafelszereltségből a tempomatot,és azt egy magasabb felszereltség részévé tette. Az autó megérkezett tempomat nélkül,erre az egyházmegye nem akarta átvenni azt,mondván rendkívül fontos a papnak aki miséről misére jár a kocsival két falu közt, a tempomat. Megmutattuk nekik a Fiat értesítését,hogy a tempomat egy drágább felszereltségi szint részévé vált .Ekkor az egyházmegye Wolf úr a nevükre íratott autót egyszerűen beadta a használtautós részlegünkbe,adjuk el amiért tudjuk,és rendeljünk egy másik magasabban felszerelt autót azonnal nekik. Az üzleten kb egymilliót buktak.

iovianus 2011.03.21. 19:48:07

"Nem véletlen, hogy Mayer püspök úr nagy fekete bömösének gyakolatilag semmifajta kléruson belülről érkező kritikus visszhangja nem volt. "

Ez nem igaz. Csak az egyházon belül inkább az érintettnek jelzik a problémát, nem pedig pusztába kiáltják a szót...

@HÚÚ: szegény Luther átesett a ló hasa alatt, ott is tart az egész irányzat. (túlzok)

retinax 2011.03.21. 19:55:16

Az előző rezsimben ártatlanul megkínzott és kivégzett papok dolgát szerintem nincs értelme idekeverni, ahogy mondjuk az inkvizíció által megkínzott és kivégzett embereket se. Demagógia lenne.
De a sikkasztás, meg a papi szegénységi fogadalom ellenére a legdurvábban fényűző életmód attól még ugyanaz marad: gusztustalan, visszatetsző, és hiteltelenné teszi az egész klérust. Na jó, csak a főpapságot, nem az öt faluban szolgáló papbácsit.

misc · http://misc.blog.hu 2011.03.21. 20:04:29

tőlem járjanak bmw-vel, csak ne közpénzből.

fűzfavirág 2011.03.21. 20:05:17

@HÚÚ: menj be, nézd meg, ha kíváncsi vagy rá.

füsti kecske 2011.03.21. 20:14:03

Azért halkan megjegyzem, hogy ellenpélda is van, mert a veszprémi érsek pl. Opel Asztrával ját, előtte Jettája volt. A 7-es BMW-ket és az Audi 8-asokat viszont még egy érseknek is túlzásnak tartom, bár ne keverjük a szezont a fazonnal, a papságnál nem létezik "általános szegénységi fogadalom" azt a szerzetesek tesznek.

füsti kecske 2011.03.21. 20:16:35

A másik, hogy egy püspöknek tényleg rengeteget kell autóznia, főleg bérmálási időszakban, és rengeteg helyre és eseményre hívják őket misézni, tehát egy megbízható autó azért kijár nekik. (Mondjuk Suzuki :-)

indapass90210 2011.03.21. 20:27:08

@Obi Wan: ezt a sztorit pár perce hallottam a GTA IV azon küldetésében, ahol Packie bandájával kell ellopni a maffia pénzét a szemétégetőből....

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.03.21. 21:00:36

@SCUMM: Nehéz lenne elválasztani, hogy mit kapnak a hívektől adományként és mit az államtól. Ne felejtsük el, hogy a felajánlott 1%-is lényegében állami pénz, ami a katolikus egyháznál milliárdokat jelenthet évente.

Бабаяга 2011.03.21. 21:18:21

Azért Mayer kirívó példa. A nyugalmazott egri érsek egy golf 1-sel járt évekig, azt is ajándékba kapta nyugatról. (Ja persze az nem elég környezetbarát.) Jelenleg van olyan püspök aki új swifttel jár, és olyan is, aki octaviaval, minden extra nélkül.
És tényleg hivatalból kell sokat autóznia. Az említett bérmálások, egyéb egyházi látogatások, püspöki konferenciák ülései, világi szereplések. Az én "főnököm" évi 30-40 ezret megy.
Én azt hittem, hogy voltál olyan becsületes és összeszedted, hogy melyik főpapnak milyen autója van kishazánkban.
Szóval a püspöknek felénk octavia, a falu református lelkészének meg full extrás volvoja van, katolikus kollégája pedig wagon-r-rel jár. Akkor ki jár luxus kocsival?
A több autó, mint pap se áll meg, mivel a paphiány miatt elég sok a világi plébániavezető, meg diakónus, akiknek szintén szükségük lehet a szolgálati autóra. Sajnos két zsákutca falu között nem olyan tökéletes a közlekedés, hogy egyik hittanról, temetésről a másikra percre pontosan át lehet érni, sőt kerékpárral se tud mindenki öt perc alatt 10 km-t megtenni. (Ismerek olyan pesti papot, aki temetni biciklivel jár.)

Iustizmord 2011.03.21. 21:19:48

l'oreal. mert megérdemlik.

csillámpóni 2011.03.21. 21:23:21

Kurucközeli pletykák szerint Frölich Gusztáv állítólag egy fullosra pimpelt rózsaszín/arany/metálbíbor Ford Mustang Shelby GT 500 Cobra Eleanorral nyomja, természetesen valószínűleg szolgálati kocsi. Bár talán úgy látták Lázár János is mellette ült (meg VV Gigi), és még mindig semmi címlap róla. Pedig egyébként amit a kuruc lehoz, az az indexen, és blogjain szinte köztudottan szentírás, és talán Erdő Péter is megerősítette, hogy Új Péter állítólag ki is kérdezi, sőt, le is osztályozza. Vagy ezt is ifj. Vezekényi László vezényli a távolból biztos kézzel?
Naná, majd Fluor Tomi.

cirrmurr 2011.03.21. 21:28:04

Mindenki azzal jár amivel akar. csak NE KÖZPÉNZBŐL !

Ettől viszatetsző az egész. Mijafaszér az én ( mi) adónkból finansziroznak Luxusautókat, mikor én SEMMIT nem veszek igénybe a szolgáltatásaikból.

Tartsák el a híveik őket aztán azzal mehet amivel akar.

kersys 2011.03.21. 21:32:18

Tudomásom szerint régebben a kalocsai érseknek is 7-es BMW-je volt. Megvan még neki?

altec 2011.03.21. 21:48:23

büdös papok! gusztustalan és álságos minden tettük, minden szavuk! nem is lehet nagyon mást várni attól a társaságtól amelyik feje hitler jugen volt! ez van és ez nagyon nem jó!

altec 2011.03.21. 21:49:36

@cirrmurr: nagyon igazad van, minden demokráciában - ha az, az - a hívek tartják el és fenn a papjaikat!

nagyfeszültség 2011.03.21. 22:45:26

Ráférne az egyházra egy újabb Savonarola...

fran7 2011.03.21. 22:45:27

Sok mindenért lehet kritizálni a papokat, de nyilván a katolikusoknál egy egyedülálló férfiember néha nem észszerű alapon választ autót. Szerintem ez a kisebbség, de van ilyen. A többség olyat választ, ami célnak megfelelő. Református, evangélikus, baptista stb. nyilván a családhoz mérten választ autót.
Én lelkész szolgálatot végzek Trabantom van, a gyülekezetben nekem van messze a legrosszabb autóm. Pedig többnyire alsókategóriájú autókkal járnak.

kacagány 2011.03.21. 22:55:57

Tanulságos figyelni egyes kommentelők agresszív viszonyulását a témához: "büdös papok", "métely", "legképtelenebb baromságokkal mételyezi a tanulatlan tömegek elméjét", stb.
Engem a látens buzikra emlékeztetnek: ők szokták ilyen megmagyarázhatatlanul hevesen ostorozni a melegeket. :) Barátaim: lehet, hogy némelyikőtöket hamarosan látjuk majd ministránsruhában is :))

feherb 2011.03.21. 22:56:42

@cirrmurr: NEM KÖZPÉNZBŐL él az egyház, bár sokan így gondolják. Kb. 5 forrásból van a pénzük:
1.: a hívek adománya.
2.: a megkeresett pénz pl. szerzetesrend lekvárt főz, és eladja
3.: az elvégzett közszolgáltatásért (pl. iskolai oktatás) kapott fejpénz. Ez majdnem fedezi az oktatás költségeit, általában a többiből (adományok) hozzá pótolnak.
4.: a korábban elvett és vissza nem adott ingatlanok árát részletben, járadékként fizeti ki nekik az állam.
5.: az SZJA1%, legalábis azon egyháztagoké, akik fizetnek adót (nem nyugdíjasok), és felajánlották.

Tehát landol náluk közpénz, de a BMW-t nem abból veszik.

cirrmurr 2011.03.21. 23:07:28

@feherb: Évi 41 milliárd az a közpénz amit kapnak.

A Hívek adományából a templom is lerohadna, tudom. főleg ahol 5 templomra van 1 pap, misénként kb 6 ember ( Kisnyugdijas falusi öregasszony + gyerek)

Az ingatlanokat full visszakapták, ők viszont egyet se adtak vissza.

retinax 2011.03.21. 23:15:55

@feherb: ez te is tudod, hogy nem így van. Az 1%-os felajánlást a Vatikáni szerződés, illetve az azzal harmonizáló jogszabályok értelmében komoly milliárdokkal egészíti ki az állam több felekezetnek. Ez vastagon közpénz! Valamint az állam támogatja a kistelepülések papjainak a fizetését. Az egyházi intézmények állami normatívája pedig magasabb, mint az ugyanazon feladatot ellátó önkormányzati intézményé. Hozzájárul egyházi műemlékek rekonstrukciójához. Adómentességet élveznek az egyházak gazdasági tevékenységei, és mindenféle bevételei. És még folytathatnám a sort.

feherb 2011.03.21. 23:38:13

@cirrmurr:

"Az ingatlanokat full visszakapták,"

Ez különös állítás, összevetve az alábbi cikekkel:

Minisztériumi forrás a témáról:
www.nefmi.gov.hu/egyhaz/egyhazi-ingatlanrendezes/egyhazi

MTA forrás a témáról:
www.mtatk.hu/interreg/kotet2/20_fedor.pdf

Bulvár média:
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20080116-egyhazi-ingatlanok-tiz-ev-alatt-duplazodott-a-jaradek.html

cirrmurr 2011.03.21. 23:48:32

@feherb:

egy egy templomi közösség a villanyszámlát nem termeli ki.
Szolgáltatást meg a hivők fele végez.

Nem hivőnek mi köze hozzá anyagilag a 21. sz ban?

A szlovákoktól mennyi bérleti dijat kapunk a felvidékért.

Középkor hübéri lánc vége.

Az fizessen aki fogyaszt.. 21.sz !

cirrmurr 2011.03.21. 23:52:52

@feherb:

szerinted a Pannonhalmi apátság rezsijét, kb 6-700 ezer per hét , a szerzetesek által főzött lekvárból finanszirozzák:-)
Ja meg a pálinkából?

A rekonstrukciót annak ellenére a magyar állam fizette többek közt az én pénzemből is, hogy Vatikáni terület.

egyébként nézz be hétköznap én arra lakom Kb 20 ember van egy misén! Abból a fütést nem fizetik ki télen .

zsoci 2011.03.22. 00:14:02

Rájöttem ! Te simán egy irigy ki pöcs vagy aki a BKV roncsain rohad nap mint nap. Ez a te bajod. Neked mindeki szemétláda aki normális ember lévén autóval közelekedik.

feherb 2011.03.22. 00:34:27

@cirrmurr:
"Vatikáni terület"
Ezt miből gondolod? Szerintem a Magyar Állam területe, ahol a magyar jogszabályok érvényesek. A terület tulajdonosa a szereztesrend.

Érdekes lenne kizárni az egyházakat a műemlékvédelmi alap pályázatokból. Jól nézne ki az ország.

turorudi · http://check.blog.hu 2011.03.22. 00:46:05

@cirrmurr: Pont Pannonhalma rossz példa erre. Pannonhalmán egyedülálló gyógynövényes botanikus kertet visznek. Múltkor beszélgettem a főbotanikussal, kb. 1 milliárdot termelnek meg belőle évente (pl. Pannonhalmi teák a Herbáriánál és világhírű boraik).
Egyébként az 1% annyira állami pénz, hogy ha nem jelölsz meg az egyházi 1%-ra senkit, azt az adóhányadodat akkor is arányaiban szétosztják az egyházak között (ez a kulturális 1%-nál nincs így, az megy a levesbe, ha nem jelölsz meg ott senkit).

=nessuno= 2011.03.22. 00:53:21

volt szerencsém éveken keresztül látni a PAX-001 rendszámú BMW-t....már akkor is felháborítónak találtam. ha dobtam perselybe, mindig hozzátettem: benzinre.:)))

dr. Erika Zangolna 2011.03.22. 01:37:34

Idősebb Hegedűst hallottam szegénységben nevelt sok gyerekről, mint Isten szemében a legszebb dologról osztani az igét. Másfél kiló arany lógott róla, aztán mikor eleget papolt választott nyomorról a kiakadt szeműeknek, beült az A8-ba és kövér gázzal el.

dr. Erika Zangolna 2011.03.22. 01:44:17

@zsoci: ez a Lázár-féle emberérték-kalkulátor ugye?

kén-e egy nick? 2011.03.22. 02:16:12

A papokat mind a sóbányába, mivel mind csaló, és a csalást bűnszervezetben követik el.
A templomokat - vallástól függetlenül - mind földig rombolni, beszántani, sóval behinteni a helyüket.

A tulajdonukat az utolsó fillérig elkobozni, mert csalással tettek rá szert.

Majd ha egyértelműen és minden kétséget kizáróan bebizonyították, hogy isten létezik, akkor ki lehet őket engedni.

Ha egy átlagember csinálná azt, amit ők, lecsuknák.

patti79 2011.03.22. 05:57:11

történelmi távlatban - sajnos túl közeli még az az időszak, amikor nagyon sok kitűnő és ártatlan embert kínzott meg és néha meg is gyilkoltatott mindenféle különösebb ok nélkül az EGYHÁZI hatalom.

különvélemény 2011.03.22. 06:57:24

@okoska100:
"Templomat" nélkül én is visszaküldtem volna, az az alap. :D

fenriz17 2011.03.22. 06:57:55

@csillámpóni: best comment ever. rózsaszín/arany/metálbíbor Ford Mustang Shelby GT 500 Cobra Eleanor 10 pont.

funfun 2011.03.22. 07:25:29

Anekdota:
Egerben egy kanonok mindig lovashintón járt az alig
100 méterre lévő bazilikába misére. Egyszer felkiáltott
neki egy koldus: "Kanonok úr, Krisztus urunk is gyalog
járt közöttünk!" A kanonok visszaszólt: "De nem is volt
egri kanonok."

Egyéves Önkéntes 2011.03.22. 07:34:10

@Brigi \"B. A.\" főnöke: húha, így már egészen más! gondolom az sem zavar, hogy a gyerekeket molesztálják ezek a szent emberek

Flúgatlan 2011.03.22. 07:53:45

Összefoglaló:

A szerző egy püspökről tud explicite, aki az átlagot meghaladó autóval jár. Ezt az egy adatot kivetíti az összes püspökre és okoskodik, hogy ők hogyan tartsanak böjtöt.

Illik a blog szokott színvonalához.

regress 2011.03.22. 07:55:54

rohadjon meg az össze csuhás,járjanak szamárháton.@Brigi \"B. A.\" főnöke: kipróbáltad a hátsó ülést??jó volt?

fogash 2011.03.22. 08:18:01

"A rendszáma BMW-003 volt," És a 90es években a BMW vezérképviselet megvette az akkor nemrégiben bevezetett 3betű3szám rendszámok közül a BMW kezdetűeket, így azidőtájt egyáltalán nem volt ritka a BMW-xxx rendszámú bömös.

@Flúgatlan: Az pont eggyel több, mint kellene...

Csak hogy tudjátok:
az egyház áfa-mentesen vehet autókat (meg még ki tudja mit), az állami költségvetésből milliárdokat kapnak mindenféle jogcímeken. Ezt a pénzt adhatnák a kórházaknak, iskoláknak is, de nem. Helyette szemforgatnak, hogy az egyház mennyi iskolát tart fenn.

A HVG szerint az önkormányzati iskolák a költségeik kb 55-60%-át kapják meg a költségvetéstől, a többire nincs fedezet. Az egyház ugyanezt a kötlséghányadot megkapja, ezen felül viszont fejenként évi 230.000Ft is üti a markát, ami a cikk szerint így nagyjából fedezi is a költségeket. Így könnyű iskolákat fenntartani... Az önkormányzati iskola miért nem kaphatja ezt meg címzetten?

Az egész egyház egy szemforgató hazug banda, megélhetési politikus az összes tagja. Van aki kicsiben, a falusi vénasszonyok lelki üdvéért fogadja el a tyúkot, tojást, takarítást, a megyéspüspök meg a r.k. párt titkára... :(

Csomorkány 2011.03.22. 08:20:57

Nehéz hozzászólni, mert nyilván sok igazság van benne. De azért itt volnék én, aki naponta szégyenkezem több száz iskolásgyerek előtt, mert autóban pöffeszkedve teszem meg azt a 3 km-t, amit ők legyalogolnak az iskolába meg vissza. Ilyenkor mélyen megvetem önmagam (vö. KFT), azután másnap újra beülök a kocsiba.

Mayer azért munkaeszközként használja azt a kocsit, meglepődnék, ha évi 200 000-nél kevesebb lenne benne.

Ki a nagyobb bűnös? Én, aki középkorú emberként sima kocsival wc-re is eljárok, vagy ő, aki viszonylag idős emberként rendszeres 100 km-ket különféle irányokba BMW-vel tesz meg? Melyikünket fog jobban seggbe rúgni a Jóisten azon a napon?

A böjt természetesen jó ötlet. Majd ha két hónapja nem ültem kocsiban 10 km-nél rövidebb távokon, szólni fogok, és másokat is arra szólítok föl, hogy csatlakozzanak hozzám.

Egyenlőre hallgatok.

2011.03.22. 08:42:29

@chipanddale74:
Szerintem meg gyorsan felejtsük el. Állami pénz?????.
na ne!

Terézágyú 2011.03.22. 08:42:41

"tökéletesen egyetértek az ügy egyik kulcsfigurájával, Mayer Mihály püspük úrral: tartsuk tiszteletben az ártatlanság vélelmét és amíg teljesen egyértelmű bizonyítékok nincsenek, senkinek nincs joga sikkasztónak, csalónak tekinteni őt és a többi pécsi egyházi vezetőt."

Jaj de bírom ezt a marhára elcsépelt szöveget!!!!!!!!

Valahogy ebben az országban mindig azok hangsúlyozzák, akikről, vagy akik eszmetársairól szó van...!

mayer mihály püspök vajon gyurcsány esetében is hangsúlyozta, hogy tartsuk tiszteletben az ártatlanság vélelmét és amíg teljesen egyértelmű bizonyítékok nincsenek addig stb. stb?
Ja, hogy ott nem, csak amikor papokról vagy hasonszőrűekről van szó...

ez a magyar demokrácia.

regress 2011.03.22. 08:48:22

@Csomorkány: nehogy az mond,hogy a főnök kocsikázik napi 100-kilométereket.a beosztottak mennek a szőnyeg szélére.azonkívül ott a telefon, internet.nem kell a mosdatás

cdrom70 2011.03.22. 08:54:37

Az egyház furcsa egy szervezet.
2009-ben a budapesti bazilikában volt egy Mága Zoltán koncert, ott volt a bíboros is. Teljesen véletlenül a bazilika mellett pápai zászlóval és oldalán címerrel állt egy 500-as fullus mercedes.. Ez elgondolkodtatott, minek az egyháznak a pénz ha luxus autókra költi ?

edrose 2011.03.22. 09:05:29

@HÚÚ: „A protestáns templomok fehérre meszeltek, és nincs bennük arany. A katolikusok és a zsidók mások. Nézd meg a Dohány utcai zsinagógát. Kívülről legalább egy tonna arany van rajta. Mi lehet belül??”

Egy tonna arany? Láttad már kívülről? Tiszta tégla.
www.bookingtobudapest.com/write/images/27_the_great_synagogue_budapest_hungary_500.jpg

S ha már arany: az Országház, az igen, arról mindenhol büszkén írják is, hogy 40 kg aranyat használtak föl az aranyozásokhoz. :)))

Mérges 1234 2011.03.22. 09:09:52

A keresztény értékeket és az egyhézat összemosni nem szabad, hiszen a kettő, messze van egymástól, mint Makó Jeruszálemtől.

Sajnos minden szervezetben vannak szar emberek, az egyházban ez jobban fáj, hiszen azt gondolják sokan, hogy ennek a szervezetnek kellene a legerkölcsösebbnek lenni minden társadalmi szervezet között.

Egy normális középkategóriás autó, egyetlen magas tisztséget betöltő embertől sem vitatható el, azonban a luxus, illetve annak ilyen szintje nem tolerálható (állami és egyházi pénzekből nem).

Az egyháznak, illetve más társadalmi szervezeteknek kellene kiszűrni a hülyéket magukból, mivel igencsak rontják a hitelességüket. Pl. FIDESZ Lázár Jani. AMúgy Jani még mindig bekaphatja, mert szerintem az A6-os járgány is sok, egy olyan országban, ahol éheznek.....

Talán egyszer majd ... 2011.03.22. 09:10:08

@Csomorkány: én meg akkor lepődnék meg , ha valaki el tudja azt képzelni , hogy naponta átlag !!! 500-600 km-t autózik és nem kamionosról,taxisról stb. van szó.Ez kb.6-9 óra napi átlagot jelent.
Egyébként az egyházi vagyonoknak töredéke bármilyen luxusautó és annak használata.Nagyapám nagybátyja (rk.püspök ) végrendelete ( is) ad némi tájékoztatást erről.Sajnos nekem nem túl értékes tárgyak jutottak az örökségből.Pl. porcelán éjjeli edény , magyarul bili.Azt viszont megjegyezném, hogy a papi pályán a tehetség sokkal többet számít , mint az , hogy milyen családból származik.(legalábbis az elmúlt kb. 150 évre vonatkoztatva.

Kora Délutáni Kornél 2011.03.22. 09:12:28

Abban speciel igazuk volt a kommunistáknak, hogy visszanyesegették az egyházak hatalmát és befolyását. A módszerekkel persze lehet vitatkozni.

A katolikus és református egyházak ötven éve is a pénzre és hatalomra gyúró, beteg lelkű söpredék gyűjtőhelye volt Magyarországon. Még akkor is, ha esetleg közéjük tévedt néhány jó szándékú ember is, aki nem vette észre, mi történik körülötte.

A luxusautók használata a krisztusi szegénységideál önzetlen hirdetői által nem tévedés vagy baleset, hanem az egyházak legbelső lényege: a naiv emberek hitének pénzre
és hatalomra váltása.

Úgyhogy a PAX-001 azt jelképezi, amit jelképeznie rendeltetett. A hívők persze hülyék, ha hagyják, de simán hagyják. :)

KDK

Csomorkány 2011.03.22. 09:14:39

@regress: Jó, értem, hogy a bérmálás szentségéről nem hallottál, de azt bizony a főnök szolgáltatja ki minden faluban.

Mayer annyi mosdatást igenis megérdemel, hogy munkaeszközként használta azt a BMW-t, és nem státuszszimbólunként mutogatta havonta egyszer.

Választhatott volna kevésbé irritáló munkaeszközt, de én is választhatnám a bicajt, oszt mégse. Magyarázat nincs.

driopios 2011.03.22. 09:15:52

TAX THE CHURCHES!!!!

Csomorkány 2011.03.22. 09:19:35

@Talán egyszer majd ...: Bocsánat, egy nullával elírtam :-( Az országos átlag évi 15 000 km. körül van, ha jól tudom, Mayer BMW-jéről látatlanban elhiszek 20 000-ret. Tehát hogy napi munkaeszköz, és nem státuszszimbólum.

edrose 2011.03.22. 09:29:10

@Csomorkány: „Választhatott volna kevésbé irritáló munkaeszközt, de én is választhatnám a bicajt, oszt mégse. Magyarázat nincs.”

Szerintem van: stílus- és arányérzék hiánya. De sebaj, még vagy húsz év, és szép lassan kialakul. Addig meg még sokat mulatunk (sírva) az ilyen és az ehhez hasonló lézeres eseteken és arcokon.

Terézágyú 2011.03.22. 09:30:15

@Csomorkány:
"Jó, értem, hogy a bérmálás szentségéről nem hallottál, de azt bizony a főnök szolgáltatja ki minden faluban."

Na jó, de a bérmálás viszonylag ritka. A mi falunkban 4 évente volt annak idején...

"Mayer annyi mosdatást igenis megérdemel, hogy munkaeszközként használta azt a BMW-t, és nem státuszszimbólunként mutogatta havonta egyszer."

Egyrészt: ez duma. Lázár is munkaeszközként használta a saját bömösét ugyebár.
Másrészt: most akkor azt helyesled, hogy vett egy luxuskocsit státusszimbólumként - de azt munkaeszközként használta??

Talán egyszer majd ... 2011.03.22. 09:34:16

@Csomorkány köszönöm a helyesbítést , sejtettem ,hogy elírás. Elnézést, hogy túlzón érveltem ...

2011.03.22. 09:37:02

@A Kaminói: nem a poszt hulladék, hanem a papi felsővezetők erkölcsi és emberi morálja.

2011.03.22. 09:37:54

@Csomorkány: egy Skoda Octavia is lehet napi munkaeszköz és nem egy 30 milliós luxusautó. Vicces a kettős mércétek.

driopios 2011.03.22. 09:39:11

@Kulics: Magyarországon a kettős mérce is munkaeszköz.

agyamelhagyom 2011.03.22. 09:41:49

@füsti kecske: Ez igaz, de milyen egyház az, amelyik nem a biblia - Jézus - igéit betartva él? Már a tridenti zsinat óta - ez nem Jézus tanítása, ez valami más...

Csak egy idézet, van ezen kívül sok másik:

Mt 6,19-21: "Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is."

Az egyszerű hívőnek is illenék ezt betartani, de max. meggyónja a bűnét. De a papok egymásnak gyónnak, oszt jónapot.

2011.03.22. 09:42:12

@Flúgatlan: A blog műfaj, nem tudományos kutatás, vagy hivatalos statisztika. Emberi csevegés, pletykálkodás kb mint a fodrásznál szoktak az emberek.
Hiba összekeverni a két műfajt és reklamálni ezért.

Csomorkány 2011.03.22. 09:42:24

@Terézágyú: A hívek életében ritka. A püspök életében meg heti program, és a pécsi egyházmegyében azért vannak távolságok.

@endrose: ezzel nem akarok vitatkozni. Igazad van. A saját életmódomra sem vagyok különösebben büszke.

Csomorkány 2011.03.22. 09:49:22

@Kulics: Nincs kettős mérce, katolikusként szégyellem a Mayer BMW-jét. De azt azért látni kell, hogy egy valós szükségletet oldott meg luxuskivitelben.

Közben eszembe jutott még egy szempont: Róma. Egy katolikus püspöknek ötévente mindenképpen, de sokszor gyakrabban is ki kell utaznia Rómába. Az 12 óra oda, 12 óra vissza, ha levezeti a sofőr. Természetesen föltalálták a repülőt is, nem tudom, Mayer mivel közlekedett.

Terézágyú 2011.03.22. 09:52:05

@Kulics:
Na jó, egy pispek használhat Skoda Superbet is...

Terézágyú 2011.03.22. 09:54:30

@Csomorkány:
"A hívek életében ritka. A püspök életében meg heti program"

Hetente bérmál a pispek??????? Minden egyes vasárnap megy valahová bérmálni ezek szerint??????

Terézágyú 2011.03.22. 09:58:52

@Csomorkány:
"Egy katolikus püspöknek ötévente mindenképpen, de sokszor gyakrabban is ki kell utaznia Rómába."

Akkor legyen a püspöki karnak több autója, és amikor az egyikük megy a főnökéhez Rómába, akkor arra az időre használja. Mármint a bömöst, ha az egyébként használatos Skoda Superbbel nem engednék be a Vatikánba...

2011.03.22. 10:00:05

@Csomorkány: A luxusautó már a jéghegy csúcsa. Az elsikkasztott milliók, pedifília "támogatása" stb, sokkal de sokkal súlyosabb eset.
Pécsiként régóta ismerem a püslök úr viselt dolgait, sokan tudtak erről, de csak suttogó propaganda volt. Most meg napvilágra került, de a rothadás szag évtizedek óta átjárja a püspökség falait.

Csomorkány 2011.03.22. 10:00:08

@Terézágyú: Ősszel és tavasszal igen. Meg hét közben is, pl. egyházi iskolákba. Nem ismerem konkrétan a pécsi viszonyokat, de mifelénk így működik.

Csomorkány 2011.03.22. 10:02:42

@Terézágyú: az vesse rájuk az első követ, akinek a saját életmódja mindenestül fönntartható. Te hogy állsz ezzel?

Terézágyú 2011.03.22. 10:04:28

@Csomorkány:
"Ősszel és tavasszal igen."

ja, de akkor nem egész évben :)
Tehát csak bizonyos időszakokban heti program...

"Meg hét közben is, pl. egyházi iskolákba."

Az egyházi iskolákban hét közben is van bérmálás?

Csomorkány 2011.03.22. 10:04:42

@Kulics: Konkrétan tudsz pécsi pedofília-ügyről? Előkerült valaki, aki közölte, hogy gyermekkorában őt igen? Ha így volna, akkor tényleg nem a BMW a fő kérdés, de erről még nem hallottam. Az íreknél meg igen.

Egyéves Önkéntes 2011.03.22. 10:04:56

@Csomorkány: Róma miatt bömbi!?

úristen! (hogy stílusos legyek)

Csomorkány 2011.03.22. 10:05:54

@Terézágyú: Miért, szerinted mikor lehet a gyerekeket összegyűjteni? Az iskolamisék is hét közben vannak. Tanítási időben, hogy botránkoztassalak.

Csomorkány 2011.03.22. 10:07:49

@EÖ: Az évi 20 000 km. miatt bömbi. Annyira azért nekem sem tetszik, de jobban, mint ha csak 2000 km. volna.

Terézágyú 2011.03.22. 10:08:53

@Csomorkány:
"az vesse rájuk az első követ, akinek a saját életmódja mindenestül fönntartható. Te hogy állsz ezzel?"

Mi vaaan????? Mi közöm nekem ehhez? Most ha azt mondom, hogy nekem nincs kocsim, mindenhova tömegközlekedem, akkor vethetem a követ? mert tényleg nincs.

De egyébként: amikor gyurcsányról volt szó, akkor is ezt mondtad, hogy "az vesse rá az első követ..."??????

Vagy ez a jézusi példamondat csak a papokra meg a kedvenceidre vonatkozik?

Csomorkány 2011.03.22. 10:09:34

Na, túltengek itt, és már nem mondok új dolgokat, úgyhogy csá.

Csomorkány 2011.03.22. 10:10:57

@Terézágyú: Mi van? Mayer a tömegbe lövetett gumilövedékkel? Mert nem tudok arról, hogy a Gyurcsány bömbije miatt pampogtam volna.

Terézágyú 2011.03.22. 10:13:15

@Csomorkány:
"Miért, szerinted mikor lehet a gyerekeket összegyűjteni? Az iskolamisék is hét közben vannak. Tanítási időben, hogy botránkoztassalak. "

Nem botránkoztatsz meg, csak nem értem, hogy mit akarsz mindenáron bebizonyítani... hogy egy szegény pispek élete folytonos rohanás a rengeteg bérmálkozás meg egyházi iskolák között????? Jó, rendben van. Sok munkája van, elhiszem. És? Ezért kell a bömös?

nagyfeszültség 2011.03.22. 10:13:31

Szerintem a legpiperkőcebb zsúrfiú és businesmann a hazai katolikus egyházban a pannonhalmi főapát
Várszegi Asztrik. Ha nem lenne rajta reverenda, tényleg össze lehetne keverni egy multicég törtető
menedzserével.
Menő Audik, mobiltelefonok - igazán visszataszító és ezek az emberek még a szájukra veszik Szent Ferencet...

Csomorkány 2011.03.22. 10:14:15

@Terézágyú: Ha nem azért nincs kocsid, mert nincs rá pénzed, hanem mert zöld megfontolásokból lemondtál róla, akkor tiszteletre méltó, és Istennek tetsző döntést hoztál, amivel lepipáltad Mayert is, meg engem is.

Csomorkány 2011.03.22. 10:17:16

@Terézágyú: Annyit akarok bizonyítani, hogy a bömöhöz fűződő sztereotípiák Mayerre azért nem állnak. A tipikus sztereotípia szerint vesz az újgazdag egy bömöt, azután évszámra kényezteti, néha előveszi, beletesz évi párszáz kilcsit, de neki van olyan.

Terézágyú 2011.03.22. 10:18:14

@Csomorkány:
"Mi van? Mayer a tömegbe lövetett gumilövedékkel? Mert nem tudok arról, hogy a Gyurcsány bömbije miatt pampogtam volna."

:)))) Akkor te egy rendes ember vagy. Veregesd meg a válladat.
És magasztaljuk fennhangon mayer pispeket, aki NEM lövetett a tömegbe...

És mi meg itt hogy merészelünk a pispek bömöse miatt pampogni, amikor gyurcsány még mindig él és virul!!!

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.03.22. 10:18:28

Vajon Mayer püspok úr őfőméltósága mennyire jellemző a katolikus egyház magasabb beosztású papjaira? Egy ocsmány és kirívó példa alapján hiba lenne elítélni az egész egyházat.

--

Olvassátok el a blogomat a uwaga.blog.hu címen és a "cicamentő" társaság által törölt kommenteket is tartalmazó uwaga.uw.hu weboldalamat. Nem sok adományt érdemel a cicamentő autóra gyűjtő ismeretlen, névtelen, magáról semmit el nem áruló, az eddigi tevékenységéről egy szót sem közlő, az erre vonatkozó kérdéseket mind törlő társaság, amely a cicamento.blog.hu oldalon tarhál pénzt új autóra.

Jellemző, mennyi közük lehet a macskamentéshez, amikor állításuk szerint 10 darab konzervből (ára összesen 1100 forint) 30 macskát lehet etetni egy héten keresztül. (Ez az önleleplező szöveg a blogjukon már nem található meg, törölték, de én lementettem és olvasható a uwaga.uw.hu címen található weboldalamon.) Aki valaha egyszer az életben etetett macskát, az tudja, hogy ilyet csak a témában teljesen járatlan ember írhatott le, aki macskát csak fényképen látott.

Tessék elgondolkodni, hol vannak az adományok jobb helyen. A nevüket vállaló, munkájukat, az általuk mentett cicákat részletesen bemutató macskamentőknél, vagy egy ismeretlen, titkolózó, csak a pénzt tarháló társaságnál? A poszt olvasóit kérem, alaposan gondolják meg, kinek, mely állatvédő (vagy magát annak mondó) szervezetnek, társaságnak adakoznak

Terézágyú 2011.03.22. 10:20:30

@Csomorkány:
"Annyit akarok bizonyítani, hogy a bömöhöz fűződő sztereotípiák Mayerre azért nem állnak. A tipikus sztereotípia szerint vesz az újgazdag egy bömöt, azután évszámra kényezteti, néha előveszi, beletesz évi párszáz kilcsit, de neki van olyan. "

Én ilyen szetereotípiáról még életemben nem hallottam, pedig láttam már pár blogot, ahol a bömösökről volt szó :)

Terézágyú 2011.03.22. 10:22:38

@uwaga:
"Vajon Mayer püspok úr őfőméltósága mennyire jellemző a katolikus egyház magasabb beosztású papjaira? Egy ocsmány és kirívó példa alapján hiba lenne elítélni az egész egyházat. "

Hány ocsmány és kirívó példa kell ahhoz, hogy szabad legyen elitélni? :))))))))))))))))

Csomorkány 2011.03.22. 10:25:51

@Terézágyú: bömö-újgazdag-csajok-buli
bömö-újgazdag-hatalom-megfélemlítés

Én ilyen sztereotípiákat ismerek.

Megyek a bömövel a dolgomat végezni, ez (egy kicsit) más.

Büszke azért nem vagyok a Mayerre. Na, tényleg csá, már csak a számat koptatom itt fölöslegesen.

Sanya1965 2011.03.22. 10:29:33

Aprócska megjegyzés..
Nem akarok bántani senkit, bár a Frankel Leó úton levő katolikus templomba ( ami a 33 számmal szemben levő Irgalmas rendi kórházzal szemben van) szokott járni nagyobb ünnepeken egy egyházi személyiség. Nagy tisztelettel köszönti az odajáró közösség. Gépjárműve egy Jaguar S-type, rendszáma JPC896, bőrülés, kormány ahogy kell.....
Biztos, hogy kell a Krisztus által preferált szegénység jegyében
(Itt-ott előforduló nyelvtani hibák miatt remélem köztársasági elnökünk nem törli magyar állampolgárságom)

Peetee 2011.03.22. 10:30:00

Arcpirító a viselkedésük, ezen nincs mit szépíteni.

Csomorkány 2011.03.22. 10:30:46

@Terézágyú: Mindenesetre bömöse, vagy hasonló kategóriájú luxuskocsija van a volt szoci miniszterelnöknek, a nép egyszerű KISZ-titkár gyermekének, és tényleg senki nem pampog miatta. Mert az neki jár. Tkp. miért is? Hogy is van ez a kettős mércével?

Sanya1965 2011.03.22. 10:33:24

@Terézágyú: Figyúúú! Romába (vatinKába) nem jár sem a MÁV, sem a MALÉV, sem valami légitársaság mongyuk Budapeströl

(smitpaja gumigerincű seggnyaló után szabadon)

minifik 2011.03.22. 10:44:41

höhö: "A MTI birtokába jutott listán pécsi és vidéki ingatlanok is szerepelnek, de fel van tüntetve erdő, nyaraló és kastély is. Az autók között van egy 8 éves BMW 7-es, egy 2009-es Alfa Romeo 159-es, egy Mazda 5-ös és egy Mazda 3-as személygépkocsi. "

forrás: www.vasnepe.hu/belfoldi/20110210_hat_auto_30_ingatlan_felmerette

a bmw specialista mayer pedig lemondott már muhahahaha

minifik 2011.03.22. 10:47:52

néhány kép a pécsi autógyűjteményről: www.pecsinapilap.hu/galeria/catid/460

uwaga · http://uwaga.blog.hu 2011.03.22. 11:02:22

@Terézágyú: Mayer püspököt bármikor elítélheted, megérdemli. A katolikus egyház vezetői is szégyellhetik magukat, hogy eddig hagyták működni. De hány ilyen kirívó példát tudsz mondani a katolikus egyházból? A magyar nőket sem a kurválkodó Keleti Györgyi meg az útszéli prostik alapján ítéljük meg.

Hertelendi 2011.03.22. 11:04:45

Eddig is utáltam a papokat, mondjuk nem ez miatt,de most már ezért is! Élükön az ostoba KDNP elnökkel!

Zus 2011.03.22. 11:22:20

@Csomorkány: csakhogy jóbarát, azt ő a saját ilyen-olyan módon megkeresett pénzéből vette ! Nem állami pénzből ! Az az ember már akkor gazdag volt, mielőtt szoci miniszterelnök lett volna ! Ez pedig nagy különbség ! A pispek úr - hogy az egyik előttem szóló megnevezését használjam - pontosan hol is keresett saját jogán annyi pénzt, amiből a luxusverdát megvehette ? Kell neki luxusautó ? Hát akkor ne papként pöffeszkedjen a krisztusi szegénységet leszarva, hanem menjen el melózni a versenyszférába vállalkozónak, vagy valami megélhetési politikus Lézer Jánosnak, vagy volt KISZ titkárnak !

regress 2011.03.22. 11:53:33

@uwaga: igen a papok nem futtatnak,szopatnak.meg szeretik a gyerekeket.és nagyonsok példát tudnék,de annyi időm nincs

mr.hyde 2011.03.22. 13:49:32

Nekem a személyes kedvencem Kirill pátriárka 30.000 eurós Breguet karórája. :)

www.deluxe.hu/cikk/20090703/kirill_orosz_patriarka_sved_breguet_markaju_orat_hord

És ilyeneket nyilatkozik:

"Az ukrán média a fotók kapcsán megemlíti: miközben az egyházfő drága órát hord, folyamatosan arról beszél, hogy a féktelen fogyasztás komoly gondokat okozhat az emberiségnek. Ukrajnai látogatása során egy televíziós műsorban is fellépett, ahol hangsúlyozta: rendellenes hogy az emberek többsége rohan a reklámok és az utolsó divat után, és képesek szinte bármit megtenni egy új mobiltelefonért vagy egy kiválónak számító autóért. Sokan örömöt is már csak a tárgyak megszerzéséből merítenek, ami végzetes problémát okozhat."

Erre mondják, hogy álszent, nem?

Brigi \"B. A.\" főnöke 2011.03.22. 14:30:32

@EÖ: Levezetnéd logikailag, hogy mi az összefüggés egy 8 évig használt autó és a pedofília között? Mondjuk úgy, ahogy egy kisegítő iskolásnak mesélnéd, pontról-pontra, lépésről-lépésre. Köszönöm.

Brigi \"B. A.\" főnöke 2011.03.22. 15:44:37

@EÖ: Én ugyan nem. Csak annyit mondtam, hogy 8 évig használni egy autót elég gazdaságos megoldás, még akkor is, ha az történetesen egy dízel hetes BMW. Ezt most id fenntartom.

Megkérlek, hogy ne tulajdoníts nekem olyan mondatokat, amiket nem én mondtam. Ne is gondold hozzá. Köszönöm.

Egyéves Önkéntes 2011.03.23. 07:23:31

@Brigi \"B. A.\" főnöke: igazad van, tényleg fontos momentum, hogy nem PAX-001, hanem PAX -100
így már teljesen más megvilágításba kerültek a dolgok.


süti beállítások módosítása