Az autók jogaiért tiltakoznak a siófoki büfések

2011.08.04. 08:44 - vancat

Szomorú, hogy még mindig itt tartunk. Siófokon, a nyár fővárosában a parti büfések a fizetőparkolás ellen tiltakoznak. Nem a csillapított zónák, a sétálóutcák kibővítéséért, nem a zöldterületek növeléséért, nem az egész este bedrogozva, vicsorogva körbe-körbe autózgató agresszív hülyegyerekek kiszorításáért, nem a szállodákat lehányó, lepisilő idióták ellen. Nem azért, hogy legyen végre egy nyári balatoni közösségi bérbicikliprogram, hogy gyors és kényelmes vonatokon, ütemes menetrendben lehessen lejutni bármikor autó nélkül is a Balatonra. Hanem azért, hogy az autókat nyugodtan, ingyen, minél nagyobb számban oda lehessen állítani a tópartra.

Ne kelljen - de a sok autó miatt ne is lehessen - nyugodtan sétálni, görkorizni, bringázni, rollerezni, hanem igenis mindenkinek joga legyen - bárki nyugalmát, kényelmét, komfortérzetét telibeszarva - az autója közvetlen közelében igénybe venni a parti büfések szolgáltatásait.

Valójában az autók, a gépek szabad parkolásának jogáért gyűjtenek aláírásokat. A büfések azt mondják: ahogy meglátják a vendégek a fizetőparkolást jelző táblákat, továbbállnak.

Milyen vendégek lehetnek ezek? Olyanok, akik az alapján döntik el, hol nyaraljanak, hogy lemehetnek-e egészen a partig kocsival, és leparkolhatnak-e ingyen vagy nem? Tényleg ilyen mentalitású magyar és külföldi vendégekre lenne szüksége a Balatonnak? A Garda-, a Comoi-, a Wörthi-tónál, a Lago Maggiorénél is ingyen lehet parkolni, csak azért, hogy nehogy elriasszák a vendégeket?

Persze, hogy nem. Nem izgatja őket, hogy kinek tetszik és kinek nem a fizetőparkolás. Nem egyszerűen csak a bevételek miatt, hanem azért, mert a kulturált világban mindez egy szimpatikus és hatékony eszköz arra, hogy rávegyék - ha úgy tetszik: rászorítsák - az embereket arra, hogy nyaralás közben a lehető legkevesebbet használják az autót, helyette sétáljanak, bringázzanak.

Viszont nagyon nem mindegy, hogy tisztaság, jó levegő, stresszmentes környezet, közbiztonság, kulturális rendezvények és sokfajta, a környezetet nem túlzottan terhelő, mégis izgalmas szórakozási lehetőség, helyi tömegközlekedés álljon a pihenni vágyók rendelkezésére. Meg klassz parti büfék, és udvarias parti büfések. Olyanok, akik nem az autókért, hanem a szabadságuk alatt az autóiktól végre megszabaduló emberek kiszolgálásáért vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr473124551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stock 2011.08.04. 11:42:44

@GaZe: mekkora barom vagy... :)
"mi az hogy nem építenek ki nekem betonlehajtót a tóba, hogy nyugodtan belehajthassak a balcsiba"
de azért nonstop megy a hiszti, hogy a tavak körül milyenk a bringautak.... álszent egocentrikus állatok!

Roltii 2011.08.04. 11:47:48

@Stock: el vagy tévedve a vonattal kapcsolatban. Kb 2 embertől olcsóbb az autó, kis hazánkban vonatozni kurva nagy luxus... Ezért megyünk autóval a legtöbb helyre.
Csak egy példa: pestről leakartunk menni asszonnyal a velencei tóra, hogy körbebicajozzuk. Vonattal ez az 2x50 km-es túra lenne 4500 forint kettőnknek. Ha a kocsit adottnak vesszük (mert az, a legtöbb költséget fizetem így is úgy is), akkor kb 7 liter benzin költséggel kell számolnom, de legyen 8 a bicajok miatt: ~3200 Ft. Jah, és a vonatnál még nem számoltam vele az esetleges Bp-n belüli közlekedés árát...

Stock 2011.08.04. 11:49:10

@room_101: most tanítok neked egy számodra ismeretlen szót: elv
nézz utána, tetszeni fog!

és akkor talán megérted, hogy a jobb módú ember, aki sokat fizet a kocsijáért (hiszen kap érte valamit, feltehetően egy jó autót), miért csinál többszázezres számlát (ritka lehet, de ott is kap valamit cserébe)... és miért nem akar fizetni a közterület használatért pusztán lehúzásból!

én annó ha Siófokon strandoltunk egy napot.. mindig az egy utcára levő fizetősben hagytam, ahol őrízték, ott hagyhattam a kulcsát, a kocsiban meg az értékekeket és időarányosan fizettem!
nem kellett állandóan aprót váltani, visszarohangálni és bedobálni a semmiért! nagyon nem mindegy, pénztárcától függetlenül nem az!

krj 2011.08.04. 11:49:13

éppen az autó jelenti a tömegközlekedés mai helyzete miatt a szabadságot. hogy oda mész, ahová akarsz. és ha fizetni kell, eldöntöd, hogy maradsz vagy továbbállsz. sfokon 10 perccel a vonat megérkezése előtt indulnak a helyi buszok, ide s tova 20 éve. ez a taxislobbinak köszönhető. amíg két óra alatt érsz le siófokra a keletiből vonattal, egy-másfél óra alatt meg autóval, ráadásul háztól házig, miért is kéne otthon hagyni az autót? ne vitassuk már el a motorizáció adta fejlődést. egy nagy kalap trágyadomb volna ez a világ motorizáció és az egyéni utazás lehetősége nélkül.

Stock 2011.08.04. 11:50:36

@Roltii: sztem olvasd el újra... ugyanezt írtam mint te, nem a vonatot dícsértem, pont hogy a létjogosultságát vontam kétségbe!

Roltii 2011.08.04. 11:52:10

@Stock: rúppotlan tinit írtál, én erre reagálva írtam, hogy nem is olcsó vonatozni:D de igazából mind1

Harley 2011.08.04. 11:57:34

"Milyen vendégek lehetnek ezek? " Magyarok , javarészt , mint te meg én , szegények gazdagok , adófizetők és elkerülők , jók rosszak . Viszont , elsiklottál nagyvonaluan a vendéglősök , büfések felett . Lehet hogy meglepő , de ők is emberek , van családjuk , hitelük , kemény bérleti dijakat fizetnek , fizetik " az elvárt adót " hallotál már erről ? Nos ezek az emberek , lehet hogy aggódnak , hogy a számtalan csapás , frank árfolyam , a kimondottan emberbarát bankok :) , a bérleti dij , adók , a kiváló szezon tetemes esővel , ugye kimondottan jó kilátások . Lehet hogy nem tudod de sok vállalkozó az utolsó hónapjait , napjait éli , kissé kétségbestek , mert a hitel miatt nemcsak a üzlet , de a háza , lakása is mehet a kimondottan magyarbarát bankároknak. De örömmel látom ebben az országban van olyan ember aki dacol az árral , nem vesz tudomást a másokat nyomorral sujtó válságról , mert küldetéstudata van . Csak megjegyezném , hogy leírd ezeket , azért bekapcsoltad a számítógépedet , gondolom nem petróleumlámpánál írsz , a fürdővizedet sem sparherden melegítetted környezetbarát megujuló energiaforrást használva . Ekkor viszont jusson eszedbe pl. Ajkán az erőművet a Bakonyban kivágott fával tüzelik , hogy energiát szolgáltassanak , te mit tettél ez ellen ?

Stock 2011.08.04. 11:59:12

@Roltii: ok, jogos.. újraolvastam, igazad volt, az tényleg úgy hangzott.

krj 2011.08.04. 11:59:36

@Harley: kedves Harley, vessző, pont és egyéb írásjel előtt nincs szóköz, utána viszont van, ha eddig nem tűnt volna fel könyvben, újságban, blogon stb.

mement 2011.08.04. 12:02:47

Nem reg voltam siofokon, egy nagy csusztatas a bufesek sirankozasa, mert vannak vendegek, megy nekik a bolt, es vendegek egyaltalan nem sipitoztak hogy fizetni kell a magantulajdonuk kozteren valo tarolasaaert, sot jellemzoen egesz sokan kibirtak hogy auto nelkul kozlekedjenek Siofokon.

Harley 2011.08.04. 12:09:19

@krj: megköszöm , ha lennél szíves és megadnád a privát e-mailodat ,ezentúl szívesen átküldeném a szöveget lektorálásra . Angolt és németet is vállalsz ?

magyar bucó 2011.08.04. 12:19:26

Laktam Siófuck közelében. Gyakorlatilag az egész városban (nemcsak a parton) télen-nyáron fizetős a parkolás. Utálok a semmiért fizetni, inkább máshová megyek.

Phrascarica 2011.08.04. 12:21:17

@becketman: én voltam a Comoi tónál, most, az egy SZAR, a Garda tóhoz már el sem mentem pont ilyen megfontolások miatt!
Autóval katasztrófa a tó körül, egyetlen 1, 1.5 sávos út megy körbe és a tóhoz 15 perc lépcsőzés után tudsz lejutni és csak ezért mert ott éppen hajókikötő van! Akarsz hajókikötőben 15 fokos vízben lubickolni, úgy hogy ha fennmaradt a sör, vagy akármi akkor lépcsőzhetsz 1/2 órát? Jó hogy ingyen...

mement 2011.08.04. 12:21:32

@magyar bucó: Nem a semmiert fizetsz, hanem a kozterulet hasznalatert, es azert mert mig ott allsz az a kisszobanyi terulet nem kihasznalhato. Pedig igeny lenne ra

De talan tenyleg jobb ha mashova mesz, ha ezt az alap dolgot onmagadtol nem fogod:)

Stock 2011.08.04. 12:22:02

@mement: és ezt te kiolvastad midnenki fejéből, jól? ugye?! :)
"magantulajdonuk kozteren valo tarolasaaert"
regadó, áfa, vám, forgalomba helyezés, üzemanyagok adói, környezetvédelmi felülvizsgálat.....

remélem te is fizetsz a bringád tárolásáért, iletve ha 5 percnél tovább ácsorogsz valahol.

egyébként logikus dolog ez a fizetős parkolás, hiszen csökkenti a gazdaság pontenciálját, öröm ez mindenkinek az üzemeltetős önkoris spanon kívül..

Stock 2011.08.04. 12:23:23

@mement: milyen igény lenne rá? miért csak bizonyos helyeken kell érte fizetni, ha ez így van?

magyar bucó 2011.08.04. 12:24:21

@mement:
"azert mert mig ott allsz az a kisszobanyi terulet nem kihasznalhato. Pedig igeny lenne ra"

Jártál te már télen Siófuckon? Mert én sokszor. A Farkasréti temetőben több élet van...

mement 2011.08.04. 12:26:50

@magyar bucó: Nyilvan ha nincs szezon, akkor igy van:)

@Stock: Azert csak bizonyos helyeken, mert bar szamodra ez nyilvan elkepzelhetetlen, de nem az autosok oncelu szopatasa a cel, hanem bizonyos teruletek fele szoritasa, es bizonyos teruletekrol valo kiszoritasa.

Phrascarica 2011.08.04. 12:28:51

@monyon le: "igen is fizessen parkoló díjat, mely nem több egy lángos vagy kisfröccs áránál."
Ahha ha 1 órát állsz, de ha 11-17-ig akkor már komoly összeg, na ezért fogtok éhen halni Balatoniak. Én már nem voltam 1 napnál hosszabb idő a Balatonnál 15 éve, és nem is tervezem, lehúzós gyomorforgató szar lett belőle, mit az egész országból, hányinger kerülget ha visszajövök pedig régebben nem volt ez így. Inkább megtömöm a görögök, olaszok, svájciak zsebét, mint itt szopjak és bosszankodjak a pénzéhes geciládák miatt.
Es Bp-n mi a helyzet ott mire fogják a parkolási dijat?
Elárulom: lehúzás? Hány parkolóház épült a befolyt pénzből az elmúlt 10 év alatt? Ja egy sem? Hol van a pénz?

mement 2011.08.04. 12:29:05

@Stock: Sosem taroloma bringam utcan:( De szopo, hogy mindig mindenhova vinni tudom magammal, akar a 10. emeleti panellakasba is;)

Az meg hogy olyan eszkozt birtokolsz, aminek magasak az adotartalmai, az a te penzugyi zsenialitasodrol tesz tanubizonysagot, nem az ingyenes teruletfoglalas jogosultsagarol:)

Phrascarica 2011.08.04. 12:31:13

@mement: "bizonyos teruletek fele szoritasa, es bizonyos teruletekrol valo kiszoritasa."
...és miután onnan kiszorítottak jönnek a következő területek. a XIII. kerületben vannak -szinte- teljesen autómentes utcák parkolóautomattákkal :D
A rakpartról már nem is beszélek, jártál ott mióta beórázák? Kihalt! Célja? Üres rakpart? Elérték!

mement 2011.08.04. 12:33:36

@phrascarica: Helyes, a rakpartokon mar csak az autoforgalmat kell eltuntetni, akar ugy hogy egyszeruen csak a lezarjak, akar ugy hogy befedik az utat, es visszaadni azt, normalis, emberi hasznalatra.

Rakpartok nagyon ertekes teruletek, szegyen hogy arra pazarlodik el, hogy forgalmat bonyolit.

Phrascarica 2011.08.04. 12:35:23

@mement: "Nem a semmiert fizetsz, hanem a kozterulet hasznalatert, es azert mert mig ott allsz az a kisszobanyi terulet nem kihasznalhato. Pedig igeny lenne ra"
Miért is kellene? Közterület, mindenkié! NEm azé aki a pénz szedi érte! MINDENKIÉ! Adót fizetek, az enyém is.
Igény lenne rá? Várjon addig ameddig elmegyek és máris használhatja, vagy legyen kék zóna mint sok helyen: parkló óra a szélvédő mögött 2 óra a maximális, INGYEN!

mement 2011.08.04. 12:37:13

@phrascarica: Igen igy az enyem is, mikor te autoval odallsz, megfosztasz attol a lehetosegemtol hogy igenybe vegyem.

Tehat kisajatitod a kozteruletet. Ezert fizetsz.

Phrascarica 2011.08.04. 12:40:28

@mement: nemnem, Te is odaállhatsz ingyen, ha más nem használja, mit kapok a pénzemért? Odaállhatok ha más ott van, NEM!

Phrascarica 2011.08.04. 12:41:51

@mement: "visszaadni azt, normalis, emberi hasznalatra."
Mire? Mit csinálsz a rakparton? Plázs? Pláza? 6-os metro? Kerékpáros szupersztráda?

mezga-aladar 2011.08.04. 12:42:17

@Pál a postoló: @Qju: kihalnak maguktól... majd. mint BP belváros (lásd Rákóczi stb utak)

mement 2011.08.04. 12:42:33

@phrascarica: Nem, en nem allok oda, es nem foglalom el mastol. En hasznalom, peldaul ugy hogy atsetalok rajta, vagy ha ez uttesten van, akkor kozlekedek azon a feluleten.

Te elfoglalod, en meg hasznalom. Ezert en nyilvanvaloan kevesebbet fizetek, mig neked tobblet koltsegel jar.

mement 2011.08.04. 12:43:12

@phrascarica: Mielott teljesen verbenyikkan a szemed, nezz szepen utana a rakparthasznositasi otleteknek, terveknek.

mezga-aladar 2011.08.04. 12:46:11

@Baldrick68: emiatt dőlt be a nyugat... a tóparti ingyen parkolás miatt... mi meg szépen prosperálunk lásd csipakkastély+ferrari(ki), lassan kéne neki aranyparti nyaraló is...

mement 2011.08.04. 12:46:27

@phrascarica: amugy nem is ertem, ha ugy erzed nem kapsz semmit a penzedert, akkor megis mi fasznak fizeted:)?

Ha nekem 100 foritnba kerul valami es 100 forintert szart kapok, nem allok neki telesirni a vilagot meg toporzekolni, hanem legkozelebb azt a 100 forintot masra koltom.

Javaslom neked is ugyanezt, az autozas nem kotelezo es nem jar, hanem lehetoseg, hogy ez neked hogy eri meg vagy hogy nem, az kurvara maganugyed, ne hasznald az kocsid, ha ugyerzed egy nagy rafizetes az egesz.

Phrascarica 2011.08.04. 12:47:22

@mement: jól van B+ nem irsz semmi okosat csak trollkodni jöttél, nem szólok hozzád nem etetlek, az utcán heverő kutyaszarral sem beszélgetek :)

mezga-aladar 2011.08.04. 12:55:59

a Tihanyi révnél jártatok?
az erdőbe és mindenhova körberakták a pusztát megállni és behajtani tilossal
és egy haver egy fizető parkolóban pénzt szed...
döbbenet... mi van ott... ja és az étteremnél se álljatok meg...nincs kint ár és horror, egy palacsinta 500 ftért...

azt hittem már javul a helyzet. de lóf@szt. sokkal rosszabb mint pár éve volt.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.08.04. 12:57:11

Árak - TAPASZTALATBÓL:

- Wörti tó Nyugati vége Velden
Utcán HA találsz parkoló helyet, 3€/óra
Casinó Velden fizetős parkolója 2.5€/óra
-Wörti tó keleti oldala, Klagenfurt
Hatalmas parkoló (800 autó) a strandbad-nál, ingyenesen
Mellesleg: strandidőben a 10, és 85-ös busz 5 percenként ontja az embereket. Rossz időben 20 percenként jár
webcam a strandról: www.stw.at/webcam/strandbad.jpg

Garda Tó:
Körbejártam már többször is kocsival
Éttermek saját parkolóiban, kizárólag az étterem előtti terület ingyenes, de figyelnek, hogy valóban az étterembe jössz-e, különben elzavarnak. mindenhol 3-5€/óra
*pl: Malcesina - Felvonó a sípályához, kilátó tetejére
4 óra 15€

-Comoi tó
Kegyetlen drága minden, de pont a parkolás nem. Standard 2€/óra mindenhol. Megjegyzem, alig van az utcán parkoló hely, vagy tilos parkolni, vagy csak fizetős tömegparkolók vannak. Mindenkit terelnek be hatalmas parkolókba.
Ego: sétálni kell sokat a kocsitól.
Viszont: Nem csúfít mindet el a sok parkoló kocsi.

Artie 2011.08.04. 12:57:35

Én meg akkor állok odébb, amikor Kecskeméten 1200 forint a parkolás egy napra, és csak százforintosokat fogad el, amit a fasztuggyahányszázméterre levő boltban lehet váltani. Aztán ha egyet-kettőt nem fogad el az automata, az egészet visszadobja, és kezdheted a cirkuszt az elején.

Artie 2011.08.04. 12:58:16

@Artie: Keszthelyen, természetesen, bocs.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.08.04. 12:59:54

@Anti Anyag:
és máris ott vagy. a többlet benzin, autó amortizációja, a km-re vetített szervízdíj: = parkolási díj, amit nem akartál kifizetni

Amusing 2011.08.04. 13:02:37

@Roltii:

én is ingyen parkoltam ott :o

és igenis legyen ingyenes a parkolás! lehúznak elegen a parton..

bájgúnár 2011.08.04. 13:05:51

@mement:
Nó akkor elárulom neked Pécsen ahol sok autó szokott állni mind fizetős parkoló lett.Magáncégek tömték a zsebeiket.Most veszi vissza a város az üze,eltetést.Eddig ebben a qurva országban nem a köz javára szedték a lóvét hanem lenyúlták a haveri körök KFT-i.
A parkolásért nemkapsz semmit.Kórházak előtt fizetsz!Nem a kórháznak ám .Lófaszt! A magántársaságnak.Bankok előtt ,intézményeknél nincs ingyen parkoló ahol intézed ügyeidet!Ennyiből minden gyalogostól is kellene szedni közterülethasználati pénzt.Főleg ha megáll nézelődni vagy beszélgetni.Ha meg leűl akkor pláne!

mement 2011.08.04. 13:08:09

@bájgúnár: Jelentkezz az empamohoz. es kuzdjetek egyutt valt valnak vetve, hogy a gyalogos is fizessen:) Sot ha ugyesek vagytok elerhetitek, hogy mar szuletesnel rendszamot vessenek a homlokukba.

Masreszrol, sajnos abban igazad van hogy ezeknek a penzeknek egyenesen az onkormanyzatokhoz kene erkeznie, es nem magancegek kasszajaba. Ebbe nincs vitank, vissza kell venni ezeket a cegeket, es atlathatova, ellenorizhetove varazsolni a penzugyi allapotuk.

cdrom70 2011.08.04. 13:08:37

Háát
Itt elég sok balaton párti ember van.
Talán el kellene gondolkodni, hogy az emberek miért mennek külföldre nyaralni/dolgozni ha itt a balatonunk és egy kánaán ami a körülötte van?
Tudok néhány indokot:
Európában sem drágább az élet mint itt.. Ár/szolgáltatás valahogy arányosabb mint itthon.
Ha esik az eső akkor is lehet programot találni /balatonpártiak mondjanak már esőnapra programot/
Az utiköltség ami talán magasabb, de a magasabb szintű szolgátlatás ezt kompenzálja (azt hiszem).
Az elmúlt 10 évben nem töltöttem itthon a szabadságom, addig még az lesz a cél hogy lehúzzanak nem is fogom.. Ott rohadjon minden vendéglős a balatonparton az esőben az 1.000Ft-os üditőjével..

mement 2011.08.04. 13:10:45

@cdrom70: Te hulye vagy, elmult 5 evben drasztikusan nagyott esett a balatonpart, olcsobb lett mint egy BP belvarosi felkapott klubb, vagy komolyabb szorakozo hely:) Ennek megfeleloen nem maximalizalt, de nagy forgalmat bonyolitanak.

Bambano 2011.08.04. 13:12:11

A demokrácia arról szól, hogy a parti büféseknek is joga van elmondani a véleményüket. Ezért szomorúnak lenni az ostobaság csimborasszója.

mement 2011.08.04. 13:13:43

@Bambano: miert ne lehetnenk szomoruak, hogy neki ez a velemenye?
Nem pont az a demokracia, hogy o elmondja, en szomoru vagyok hogy ezt gondolja, es elkezdunk jobb esetben vitatkozni rola, minthogy o elmondja en meg agyonverem mer nem tetszik:)?

Phrascarica 2011.08.04. 13:13:57

@cdrom70: pont ez a véleményem nekem is
""phrascarica 2011.08.04. 12:28:51 "
már késő örökre elüldöztek, én már nem leszek fizető ügyfél ott, ezért a lófasszal való penetrációért sorban állnak most is a Balatonnál :)

bájgúnár 2011.08.04. 13:15:36

@mement:
Azokat a hülyéket látom Polgálmesteri székekben akik ellenzékiként azért ágáltak hogy vezessék be a parkolási dijakat a városokban.Majd ezek cimborái lettek megbízva a parkolási cégek létrehozásával.Most megint ők pofáznak hogy vissza kell venni a városoknak az üzemeltetést.Rohadt korrupt politikusok,rohadt banda.Hülye,feledékeny ,birka néppel.

cdrom70 2011.08.04. 13:16:14

@mement:

Hali
Lehet, hogy így van, számomra a nyaralás nem klubbokba való járást jelenti..
Addig még jó áron tudok repjegyet venni nem fogok a balatonnál ázni az esőben.

Phrascarica 2011.08.04. 13:19:38

...ja és Görögországban és estek ám az árak, szállás 2 személyre közvetlenül a tengerparton 25-30€ klímával.
A jó idő default, nincs szükség esőnapra, parkolási díj NINCS, penetráció nincs, a főtt/sült kukorica 1/2-1 Euro/csö, a hotdog 1/2 Euro a Giros 1-1.5, a dinnye 0.19€, miről is beszélünk?
A napágy ingyenes, csak venni kell egy kólát, úgyhogy nem árt körbenézni a világban, és lassan mindenhol jobb, a Balatont meg csak lesajnálni tudom a 2 hetes szezonjával és a jéghideg vizével.

mement 2011.08.04. 13:21:14

@cdrom70: nem azt mondtam hogy ezek klubbok, a part menti, meg a strandokon felalitott, langosos-sorozos-sulthalazos standokrol beszelek, amik az elmult 5 evben kb 60 65 szazalekall olcsobbak lettek. Nem vicc, megereztek hogy nagyon tullotek a celon, es normalizalodtak az arak.

Erdemes a balatont valasztani szabadsag celjabol, szerintem. Mert mar olcsobb, mintha kulfoldre mennel.

cdrom70 2011.08.04. 13:23:47

@phrascarica:

Teljesen egyetértek veled.

mement 2011.08.04. 13:23:54

@phrascarica: Tiszta jo hogy sajat bevallasod szeirnt 15 eve a kornyeken se jartal egy napnal tovabb, de azert ugy teszel mintha pontos, vilagos keped lenne a viszonyokrol:)

Menj Gorogoszagba ha az neked ugy jol esik, de alaptalanul ne rontsd a Balaton hirnevet.

Phrascarica 2011.08.04. 13:26:39

Aki pedig a Balatonra megy annak azt tudom tanácsolni hogy menjen el egy agykontroll tanfolyamra és szugerálja be magának hogy JÓ ITT NEKEM, olcsó, meleg van, nem esik az eső, nincs parkolási díj, olcsóbb a büfé mint 5-6 éve, egyébként is támogatom a magyar korrupciótm és lehúzást.
Én a lábammal szavazok, illetve az autómmal, a haszon az országnak? Na az nincs! Aki meg szereti a szaros kenyeret az falja!

mement 2011.08.04. 13:28:55

@phrascarica: Hat ilyen velemeny utan, talan jobb is ha kulfoldre mesz es nem nalunk rontod a levegot:(

Ilyen egy igaz magyar autos.

cdrom70 2011.08.04. 13:29:59

@mement:

Nem vagyok meggyőződve róla.
Elég ha csak néhányszor akarnak átkúrni honfitársaim, nem nagyon, csak annyira, hogy ne érezzem jól magam emiatt, sokáig nem fogok oda menni.
A balatonnál túl sokszor túl sok embert akartak átkúrni, emiatt rossz a híre, ráadásul annyira nem olcsó, hogy érdemes legyen megpróbálni...
Maradok az olcsó repjegyeknél..

cdrom70 2011.08.04. 13:33:07

@mement:

Mindenki jó valamire, ha másra nem elrettentő példának....)

mement 2011.08.04. 13:37:58

@cdrom70: Azert arra szamits hogy gorogorszagban is megprobalnak majd atverni, kulfoldiek lehuzasa kelet-eura, es a balkanra jellemzo uzleti modell:)

rozsdapeti · http://rozsda.blog.hu/ 2011.08.04. 13:44:47

@mement: jó vagy, mement, ne hagyd abba.
A benzinagyúaktól ugyan nehéz környezeti felelősséget remélni, hiszen "jogomvankifizetteminkábbhorvátHország".
De ha valamiben érdemes trollkodni, akkor zöldügyben biztos: feldühítesz néhány értetlen kommentelőt, de többen gondolkodnak el a lényegen: vesztünkbe pazarlunk.

citrix 2011.08.04. 13:45:52

@mezga-aladar: Bizony így van,tavasszal a rév előtti hatalmas parkolóban leálltam,mindjárt jött egy ember figyelmeztetni:fizetős!Május elején volt,kicsit elképedtem.Az egész parkolóban 2 autó állt,mondani se kell.Ez lehúzás.Szerencsére a hajóállomásnál ingyenes,onnan egy szép úton felgyalogoltam a templomhoz,így mindjárt barátibb.Szerintem nem így kell vendéget várni.Díjat ott kell kérni,ahol őrzik az autót vagy ahol forgalomtechnikailag indokolt,esetleg annyira preferált hely.Felesleges ilyen szélhámosságokkal borzolni a kedélyeket,mert alapból elmegy az ember kedve és odébb áll.

krj 2011.08.04. 13:49:21

@Harley: spanyolt is. mitgal1993@yahoo.com-ra küldheted. majd keres-cseréllel kiszedem.

Phrascarica 2011.08.04. 13:50:52

Aki meg azt gondolja hogy Görögország balkán annak igaza van, de csak földrajzilag. Görögországban soha de soha nem basznak át. Nincs jatt, borravaló az étteremben annyit fizetsz amennyit az étlap mutat, sőt volt hogy kevesebbet, többet soha. Szóval aki a Balatonnal akarja összehasonlítani az még sohasem járt ott, egy igazi outsider és megmondóember, de attól még nem lesz igaza.
Amennyiben az ember lemegy rögtön szembesül 1-2 órán belül a balkáni körülményekkel (fizetős strand, 500 Ft-os, sör, száraz hideg sült krumpli, fizető parkoló, stb),aztán hozzáveszi hogy 75% eséllyel a kéthetes nyaralás felében borús idő, hideg víz, eső várja és ha összeadja ezeket a máshol nem létező költségeket na meg van összehasonlítási alapja akkor rájön hogy a kenyéren nem mogyoróvaj van, hanem szar!
Tehát rajta, aki szereti falatozzon nagyot, olcsó, megmondták már sokan olyanok akik még máshol sohasem próbálták a mogyoróvajast, lehet választani Siófuck-hígfos és Fonyód - a szar között :D
Balaton körül egyetlen jó élményem van, a Balatonfüredi Arany Csillag étterem, na az nem olcsó, de nálam 5 csillagos!

Stock 2011.08.04. 13:52:38

@rozsdapeti: igazad van zsenikém, köszönjük, hogy mindezt megosztottad a kínában összeszerelt, idehozott áramzabáló gépeden, a zinterneten!
köszi! talán ellehetne kezdeni gondolkodni!!

cdrom70 2011.08.04. 13:53:56

@mement:

Na ja, a balkán a lajtán innen kezdődik..)

Rozsdapeti:
Az értelmetlen autózás valóban pusztít, a pazarlás valóban felesleges.
Ha arra gondolsz, hogy van egy tavunk amit sokkal jobban ki lehetne használni ezzel munkahelyeket teremteni, igen pazarolunk, mert olyan embereket zavarunk el onnan pl: parkolási díjjal, akik szívesen áldoznának a nyaralásra és van annyi nyelvtudásuk, pénzük, akiknek mindegy, hogy nyaralnak de elvárják azt hogy a pénzükért szolgáltatást kapjanak.
Jelenleg az ar/teljesítmény arány a balatonnál nagyon rossz, ez a baj.

onlame 2011.08.04. 13:54:51

Itt baszki mindenki totál sötét...

NUMERO 1:
Az egész cikk, és a tiltakozás is egy alapvető FASZSÁGON alapul. Merthogy tudsz ingyen parkolni, csak legfeljebb hatalmas lúzer vagy, mert beállsz a fizetős parkolóhelyre.

NUMERO 2:
Aki egész nap a strandon akarja verni a f*szát, az kúúúúrvára fizesse ki a parkolóhelyet. A sok tajparaszt lemegy a parthoz játszani az agyát, és azt hiszi, hogy ott mindenki a seggét nyalja majd rongyos párszáz forintért. Igenis Siófok frekventált hely. Nem képes minden autót befogadni, mert kicsi. Aki autóval megy, mert kényelmes neki, az fizessen. Rongyos 300 forint óránként. Köcsögök.

NUMERO 3:
Sok itt az idióta, aki azt mondja, hogy külföldön olcsóbb, mint a Balatonnál. Ezek baszki még soha nem voltak külföldön szerintem. Vagy a Balatonnál.
- A szállás olcsóbb. (Ez tény.)
- Az utazás olcsóbb.
- A kaja olcsóbb.
- A pia olcsóbb.

4:0 a Balatonnak. Persze meggazdagodni hülyéken lehet, akik beülnek a drága helyekre. Én Siófokon olcsóbban iszom a sört mint Budapesten, és ha étterembe megyek, az is olcsóbb, mint Budapesten. Külföld ennél drágább. Csak sok a lúzer magyar, de azokat külföldön is úgyis lehúzzák. Csak Euróban nem tűnik olyan soknak. :)

Stock 2011.08.04. 13:55:06

@mement: te egy beteg troll vagy!
egy kérdésre sem válaszoltál... szokás szerint!
érveid nincsenek és menekülsz, hiszen védhetetlenek a baromságaid! :)
a bringádat meg sosem hagyod közterületen??
akkor nem is közlekedsz csak túrázol... vagy betolod az étterembe, discoba, plázába?

retardált....

mement 2011.08.04. 13:57:30

@Stock: Milyen kerdesekrol beszelsz, meg milyen menekulesrol te szerencsetlen:)?

Meg jo hogy nem hagyom ott, termeszetesen mindig olyan helyre megyek bringaval, ahol lehetosegem van bevinni, ha tudom hogy nem lesz ra, -kapaszkodj meg, mert ez eros lesz neked- gyalog! megyek, tomegkozlekedessel.

Stock 2011.08.04. 14:00:21

@onlame: "Merthogy tudsz ingyen parkolni"
egyrészt hol? másrészt talán ez lenne a lényege, hogy a zónában levő vendéglátós megszopja, mert sokan nem mennek vissza kajálni, ha nem oda parkolnak!

"Igenis Siófok frekventált hely. Nem képes minden autót befogadni, mert kicsi"
és nem ettól rosszabb, hogy üresen áll a kijelölt parkoló, de a környező kis utcákban álla dugó, mert mindenki órákig kering ingyenes helyre vadászva? nem pont ennek a megelőzése lenne a cél?

olcsóbban eszel - iszol ott mint pesten? :-DD köszi, nincs több kérdésem!

cdrom70 2011.08.04. 14:00:24

@onlame:
Javaslom
menj el a következő helyekre, utána mondj véleményt

spanyolország 2X (camino)
portugália
ausztria
németország/ keleti rész is)
tunézia
jordánia
Egyiptom
Seychelles

Stock 2011.08.04. 14:03:22

@mement: vagy válaszolsz, vagy trollkodj magadban... ezt a kört már sokszor lefutottuk.

aha, mert annyi helyre be lehet vinni.. hiszen a bringás a világ közepe a fizető kereslet krémje, olyan népszerű és leterjedt a kerékpár.... nem is tudok olyan éttermet, ahol ne lenne bringatároló az asztalba faragva és gumiszervíz a sarokban..... :-DD meg azt előre tudod, hogy behiteed e,mi?! életszerű, mint mindenamit mindassz.

mement 2011.08.04. 14:06:54

@Stock: Jah, nem mindenki olyan idiota, hogy helyszinen tobben ra, hogy nem tudja hova tenni a kozlekedesi eszkozet. Van aki elore tajekozodik, peldaul, hivtam mar fel ettermet emiatt, tudom e kulturaltan tarolni a biciklimet ha oda megyek...
Es volt mar hogy emiatt gyalog mentem, feszultseg es duh nelkul:)

Mondjuk felteehetnel vegre egy kerdest, amire valaszolhatnek, te szerencstelen.

mement 2011.08.04. 14:09:49

@cdrom70: helyette meg erkeznek olyan emberek, akik pont azt elvezik, hogy nem parkolnak a szajaba az autok, normalisan vegig lehet menni az utcakon, nincsen folyamatos eletveszely a nagyaranyu forgalom miatt, elviselhetobb a zaj, es a levego is tisztabb:)

Ahogy van kereslet az ingyen parkolos helyekre, ugy van kereslet a kiterjedt, automentes, parkolomentes, vagy csak forgalomcsillapitott helyekre is.

nemecsek ernő áruló 2011.08.04. 14:10:05

@phrascarica: A horvátok is meg voltak sértve, amikor borravalót akartunk a pincérnek adni. :)

cdrom70 2011.08.04. 14:12:51

@mement:
Ez igaz, csakhogy nem arról van szó, hogy hogyan csökkentsük az autók számát, hanem arról, hogyan húzzunk el még bőrt a nyaralókról...
Nagy különbség..

mement 2011.08.04. 14:14:57

@cdrom70: Hat mivel az nem mukodik hogy egy tolvonassal kitiltjak bizonyos teruletekrol az autokat, vagy csak korlatozzak esetii szinten a behajtast, igy maradt a penztarcara hatas eszkoze, mint leghatekonyabb modozat. Igy meg mindig baratibbnak erzem, mert magad dontheted el megeri e ez neked igy vagy nem.

Phrascarica 2011.08.04. 14:15:01

@onlame:
No1: ebben igazad van
No2 ebben részben, de nem így kellene ne állhass 6 órát mert nem azért van a part, de a fizetés az durva, legyen kék zóna -ingyenes parkolás- 1/2 órán ár legalább amig kirakod a családot és becuccolsz a strandra.
No3:
Konkrétan igen minden olcsóbb külföldön, kivéve az utazást, bár mondjuk Szegedről Katerini,már alig drágább és az utazás is élmény (nekem)
Aki azt mondja hogy olcsóbb a szállás a balatonnál az rizsázik, hol találsz parti légkondis szállodát 2 személyre 8 ezerért, ahol ingyen van a parkolás a strand?
No4: én nyaraláskor nem megyek Tescoba :), a kaja árakról ne nyissunk vitát, ha nem a Tescoban kajálsz akkor 20-30% felár van Görögországhoz képest. Ha meg a Lidlből kajálsz akkor 20-30%-al lesz olcsóbb kinn.
No 5: ha hozzávesszük a 3X szorzót Balatonon azt hogy 3 hétből kettőn szar idő van akkor pedig Hawaii sem drágább!

mement 2011.08.04. 14:15:46

@cdrom70: bar termeszetesen az atmeno forgalomra ez nincs hatassal, csak a celforgalomra.

cdrom70 2011.08.04. 14:19:16

@mement:

Miért nem működik, hogy kitiltják az autókat? A világon mindenhol meg lehet csinálni itt miért nem?

cdrom70 2011.08.04. 14:20:34

@phrascarica:

Az utolsó szóig jogos amit írtál

Darvon 2011.08.04. 14:22:28

Eddig azt hittem, hogy Magyarország társadalma olyan szinten van, mint kb Texasé. Tévedtem. Most már tudom, hogy a társadalom olyan szinten van, mint egy texasi német aútómániás közösségé.
Az, hogy a büfések bármilyen kipufogót kinyalnának, hogy meg tudjanak élni, kevésbé a saját perverziójukat tükrözi, sokkal inkább a balatonra látogatók perverzióját. Ők azok, akiknek a hátsójuk hozzánőtt az autóhoz, és nem hajlandóak leoperáltatni onnan.

mement 2011.08.04. 14:22:50

@cdrom70: Na latod ez egy kurva jo kerdes....

Phrascarica 2011.08.04. 14:41:07

@Darvon: "Az, hogy a büfések bármilyen kipufogót kinyalnának"
szerintem kinyalná még a szaros seggét is csak tudja kifizetni a számláit. Ha a bringások vennének valamit akkor az Ő seggüket is nyalnák, de a bringás többség elkerekezik a Lidl-ig mert neki az a nyaralás, másnak meg más. Ha nincs köolaj, autó akkor még mindig gőzmozdonnyal járnánk nyakig lószarban. Jobb lenne?

cdrom70 2011.08.04. 14:48:07

@mement:

Van egy ötletem..

A fizetős parkolók bevétele a megfelelő embereket gazdagítja, emiatt nem akarnak erről lemondani...
Az a néhány ember valószínűleg érdekelt a helyi politikában és vastagon leszarják, hogy emiatt sokkal többet bukik a város/közösség.

Ez jó magyarázat?

onlame 2011.08.04. 14:48:34

@Stock:
Igen olcsóbban eszem-iszom. Mert helyi vagyok, és tudom, hogy hol érdemes. 250-ért korsó sört lehet ám ott is kapni. És meg lehet kajálni egy étteremben 1500-ért. Leves+főétel.
És nem áll üresen a fizető parkoló. Csak addig, amíg elérhetőek az ingyenesek.
A "Hol is?" kérdésedre mit mondjak. Ha magadtól olyan lúzer vagy, hogy nem találod meg, akkor nem fogom a saját parkolási esélyeimet rontani. Najó de. Egy utcával feljebb. Vitatkozz velem, Siófokon lakom. Egyébként meg az összes szabadstrand környékén van ingyenes parkoló.

@cdrom70:
Nem mindegyik helyen voltam a felsoroltak közül, de voltam ezeken kívül is 25-30 másik országban. És ezek alapján mondok véleményt. Végigkempingeztem Európát, laktam szállókban, apartmanokban, couchsurfingeltem. Mindenféle tömegközlekedéssel is mentem. Konkrétumot meg nem írtál, gondolom, mert nem tudsz belekötni sehol az általam leírtakba.

@phrascarica
1. köszi. :)
2. ebben végülis egyetértek.
3. Konkrétan nézz körül kicsit. Nem hasból mondtam. 4000 forintért is van légkondis szállás a partközelben. A strand ingyen van - jelenleg több az ingyenes mint a fizetős. Parkolási díjat csak a legfrekventáltabb helyen kell fizetni, ahol ha ingyen lenne, akkor azért nem tudnál parkolni, mert mindenki ott állna.
4. Én se megyek nyaraláskor a Tesco-ba. Éttermi árakról beszélek. És kocsma árakról. A legjobb helyen lévő étterem és a legjobban kivilágított kocsma külföldön is drága. Nem ezekbe kell bemenni itthon sem. Az hogy tájékozatlan vagy, azzal nem tudok mit kezdeni. Egyébként Görögország tényleg elég olcsó, meg Montenegró is. De a környéken ennyi. Olaszország is, Ausztria is, Németország is, és Franciaország is drágább. Meg Szlovénia is. De sorolhatunk még párat.
5. A szar időt hozzávehetjük. Meg azt, amikor esett a hó a Kanári szigeteken. Meg amikor tsunami volt Thaiföldön...

Phrascarica 2011.08.04. 14:56:12

@cdrom70: egyébként pedig a fizetős parkoló nem oldja meg a problémát, csak területileg eltolja a nem fizetősök irányában.

Phrascarica 2011.08.04. 15:10:39

@onlame: "Konkrétan nézz körül kicsit. Nem hasból mondtam. 4000 forintért is van légkondis szállás a partközelben."
2 ágyas szoba? Mondjuk a légkondi pedig nem kell esőben :)
A partközel nekem max 50 métert jelent -a víz és a szálláshely bejárata között, ilyen pedig nincs, barátaim voltak 60€ volt, és Ök sem hülyék hogy ne találtak volna olcsóbbat, a parttól pedg 200méterre volt :(
"ahol ha ingyen lenne, akkor azért nem tudnál parkolni, mert mindenki ott állna."
azt már bevállalom mint kockázat, de ha nincs hely és az is pénzért mint pl belvárosban az semmivel sem jobb mint előtte.
4. Görögország volt az összehasonlítás alapja, ne keverjük mással. Amikor még olcsóbb volt Olaszország mentesm oda is, meg Spanyolországba is, de ezek már élhetetlenek főleg Spanyolország, az dettó Balaton!
"5. A szar időt hozzávehetjük. Meg azt, amikor esett a hó a Kanári szigeteken. Meg amikor tsunami volt Thaiföldön..."
Ja, de ezek kiragadott példák, nem minden évben esik hó a Kanári szigeteken, és nincs havonta cunami sem.
Viszont a balatoni szar idő, na az konstans, amire mindig számíthatsz :D
Görögországban nem kurriózum a jó idő, mert a nyári 90 napból 89-en jó idő van, a balatoni 90 napból pedig idén volt talán 10? Ha a fürdésre alkalmas napokat is hozzávesszük -amikor 25 fok felett volt a vízhőmérséklet- akkor 90-ből 6? Ugyanez a szám Toloban 90-ből 89! ha igy nézzük akkor a Balcsin 15X ös szorzó van!
Mint már fenn is írtam aki szeret reszketni, szeleti a lóbráneres seggbekúrást, és a szaros kenyeret annak ajánlom, de hogy én nem megyek az tuttifix, elég az az évente 2X-3X 1 nap, még sok is! Ilyenkor mindig elképedek az állapotokon és konstatálom hogy jövőre sem szeretnám magam megszopatni, úgyhogy jövőre sincs a Balaton tervben.

onlame 2011.08.04. 15:21:02

@phrascarica:
Nem kétágyas, fejenként értettem. Vízpartit.

Árak: Görögországot elismerem, hogy olcsóbb. Tényleg az. Pláne mostani árfolyamon. Olaszország soha nem volt olcsóbb mint a Balaton. És egyik helyre se tudsz elmenni egy hétvégére. Márpedig az árérzékeny emberek nagy része nem heteket nyaral.

Időjárás: Igen, kiragadott példák. De a Balatonnál se volt régen divat a konstans szar idő. Ez az idei egy szar nyár. De általában meg 90 nap nyárból 60 tényleg nyár. Nagyobb az esélye itthon a szar időnek ez tény.

"Mint már fenn is írtam aki szeret reszketni, szeleti a lóbráneres seggbekúrást, és a szaros kenyeret annak ajánlom, de hogy én nem megyek az tuttifix, elég az az évente 2X-3X 1 nap, még sok is! Ilyenkor mindig elképedek az állapotokon és konstatálom hogy jövőre sem szeretnám magam megszopatni, úgyhogy jövőre sincs a Balaton tervben."
Hát na... ez nem a balfaszok paradicsoma. Egyébként meg az egész ország ilyen. Képzeld el, hogy én meg gyakran egész nyáron a Balatonnál vagyok, és általában jól is érzem magam. Csak néha sok a pesti paraszt. Külföld annyival is jobb, hogy kevés a magyar.

Phrascarica 2011.08.04. 15:23:14

@onlame: "Konkrétan nézz körül kicsit. Nem hasból mondtam. 4000 forintért is van légkondis szállás a partközelben."
még valamit, és Görögországba úgy szoktam menni hogy nincs foglalva, semmi, beesek az első szállodába ami tetszik és úgy van az ár, nekem nincs időm energiám órákig autózni alkudozni, mutyizni a szállásadókkal. Lehet hogy te ismersz néhány jó helyet 250/korsóért a ott, de én nem akarok talponállóban sörözni szabadságom alatt, meg egyébként sem. Nem akarok összekacsintani a szállásadóval - hogy számla nélkül mennyi, nem e lehetne-e? És igenis a parton szeretnék sörözni, nem 2 utcával hátrébb. Nem akarok keresgélni, hogy hol nem qrnak át. Ott ha bemész valahová nem az az első hogy átkúrnak mert külföldi vagy, ott ez nem mentalitás, ők elég messze vannak mindenkitől hogy tudják, -nem úgy mint a Balatonon hogy - ha néha átbasznak akkor inkább a Balatonra mész.
Itt a nyugágyhoz kihozzák a sört jégbe hűtött korsóval! Ne hasonlítsuk már össze, nem egy kategória. Ott nincs szar kaja, mert kipusztul másnap a vendéglős. Nincs basztató rendőr, közterület felügyelő, parkolóőr, mégis rend van. Na ezért nem költöm a Balatonnál a pénzt, mert szolgáltatást szeretnék, nem átbaszást.

Phrascarica 2011.08.04. 15:27:59

@onlame: "Nem kétágyas, fejenként értettem. Vízpartit."
Akkor nem olcsóbb, linkelj már egy ilyen vízparti légkondis számlás szálláshelyet zuhanyzóval 8000/kétágyas szobáért, mert akkor meggondolom, lehet hogy az egy napból lesz egy hétvége :)
"De általában meg 90 nap nyárból 60 tényleg nyár."
a 22 fokos víz az nem nyár, nekem ez tavasz, nekem más fogalmaim vannak a nyárról, 35 fok 28 fokos vízzel, nekem ez a nyár :)
"Külföld annyival is jobb, hogy kevés a magyar."
sohasem a magyarokkal van gond, hanem a parasztokkal, van német, svájci, holland paraszt is :S

onlame 2011.08.04. 15:42:25

@phrascarica:
www.siofok-balaton.hu/
Az első link amit hirtelen megtaláltam. Nem 4 hanem 5 ezer, de nem veszünk össze, inkább igazat adok, hogy ez naggggyon drága. Saját stéggel és stranddal. Valószínűleg nem ez az egyetlen hely, és te biztos bele tudnál ebbe is kötni.

Sajnálom, hogy rossz tapasztalataid vannak, meg hogy átvertek folyamatosan... Bár ez is inkább szerintem Budapestre jellemző, nem a Balatonra. Engem még soha nem sikerült átverniük, és nem is nagyon próbáltak. Német és spanyol ismerősöket se... De lehet, hogy ijesztően nézünk ki. :D

"mégis rend van" - hááát. most éppen kevésbé van rend, de reméljük csak átmeneti helyzet. :)

Egyébként én meg a családi vendéglőket, éttermeket, és sörözőket preferálom, azok olcsók is, meg kedves a kiszolgáló személyzet is. Ez meg megint kicsit ilyen buta reakció a részedről, hogy biztos talponállóba járok, és ott olcsó a sör. De majd lejjebb helyezem kicsit a mércét, ha mondok neked valamit legközelebb.

onlame 2011.08.04. 15:52:13

@phrascarica:
"a 22 fokos víz az nem nyár, nekem ez tavasz, nekem más fogalmaim vannak a nyárról, 35 fok 28 fokos vízzel, nekem ez a nyár :)"

Jó. Ezt a földrajz tanároddal beszéld meg. Magyarországon a 30 fok 22-24 fokos vízzel a nyár. Én is mondhatom, hogy nekem a tél az, amikor a sípályán vagyok, vagy a tengerparton... De szerintem ezzel már nagyon eltérnénk a tárgytól. :)

"sohasem a magyarokkal van gond, hanem a parasztokkal, van német, svájci, holland paraszt is"
Valószínűleg furcsa egybeesés volt, hogy Magyarországtól távolodva eddig csökkenni látszott számomra a parasztkoncentráció. :)

Meg egyébként sok országban valamiért negatívan álltak hozzám, amikor megtudták, hogy magyar turista vagyok. Hallottam pár sztorit, na...

cdrom70 2011.08.04. 16:05:00

@onlame:

A balatonnál az elmúlt 30 évben nem volt rend, azt gondolod, hogy holnaptól lesz ? )

Ha annyi helyen jártál akkor leírhatnád nekem és más tudatlan magyarnak, hogy miért jobb a balaton mellett fagyoskodni mint máshol a barnulni nyáron.. )
Azt hiszem neked és nekem is igazam van, itt csak a nézőpont ami eltér...
Engem az érdekel, hogy szolgáltatást kapjak a pénzemért, téged pedig az hogy bár több utánajárással a balatonnál érezd jól magad...)
Csak egy apró példa az itthoni mentalitásra, nem olyan rég messzire mentünk nyaralni, gondoltuk, hogy itthon, magyar utazási irodába vesszük meg a repjegyet.... Majd megnéztük, hogy ezt a jegyet bécsi indulással, mennyiért mérik.. Az árkülömbözet jegyenként 70.000 HUF volt, gondolom sejted, hogy nem a magyar forrás volt az olcsóbb.
Szerinted hol vettük meg a jegyet, legközelebb ha utazunk és nem találunk akciós jegyet melyik pertérről fogunk indulni?

nagyfeszültség 2011.08.04. 16:16:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Sirmione nagy részére be sem lehet menni kocsival...
A Balatonon pedig sajnos még mindig túl sok a tahó, a drogos, a kurva és sokkal kevesebb rendes, kedves, normális és kultúrált középosztálybeli ember ,ellentétben a Garda tóval - sajnos.
Ettől ráadásul legjobban a balatoni őslakosok szenvednek.

gatto nero 2011.08.04. 16:17:55

@onlame:

Szerintem nem a cikk faszság, csak az, amiről a cikk is szól.

onlame 2011.08.04. 16:35:24

@cdrom70:
A görög helyzetre gondoltam épp. :) Siófokon akkor lesz rend, ha megszűnik a buliturizmus, és helyette valami olyat tudnak nyújtani, mint amit pl. a Garda-tónál.

Nem mondtam, hogy egyik jobb a másiknál. Nyilván én is azért mentem külföldre, amikor külföldre mentem, mert valami másra vágytam. Egyébként a "Balatonnál fagyoskodni" kifejezés megint egy olyan csúsztatás, amivel most miért is foglalkozzak? Nem télen kell menni, és nem szar időben. Ez idén nyáron nehéz, de egyébként meg nem...

Engem az érdekel, hogy jól érezzem magam, és ne kelljen érte feleslegesen sokat fizetnem. Ha külföldre mész, akkor nem kell utánajárni a dolgoknak? De... Te is utánajártál a repjegyednek, ezért lett olcsóbb.

A reptér kérdést meg szóba se hoznám, mert ami itthon megy repülésekkel kapcsolatban az egy vicc. Bár nem tudom, mi köze a Balatonhoz. Ez egyébként nem az utazási iroda hibája, csak kicsit tájékozatlan vagy ezen a téren is... Budapestről rohadt drága repülni. A reptéri illetékek és egyéb költségei a légitársaságoknak kb. olyan magasak, mintha valami luxus légikikötő lenne Ferihegy, vagy nem tudom... Szóval, ha magyar irodánál foglalod a jegyedet Bécsből, akkor se kerül többe, mintha máshol foglalod. Budapestről repülni a drága. Az irodák kb. 1%-ot kapnak repjegyből. Ha nem IATA irodánál veszed, hanem egy kisebb irodánál, akkor meg kb. még 1% van rajta...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.04. 16:50:25

@is: Gyűjtsd hozzá adott ország minimálbérét is!

Valamint vedd észre, hogy Siófokon egy automatát tömsz, Limonéban egy fedett és őrzött helyen álok..

siófokon nem kunszt 100 méterrel odébb ingyen parkolót csinálni. Limonéba kicsit más a helyzet.

www.italyluxurytours.com/tours/images/limone.jpg

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.04. 17:12:36

@onlame:

- A szállás olcsóbb. (Ez tény.)
A Garda parti kemping és a balatonfüredi kemping árai között 10€ a különbség a Balaton javára.Nem sok, mert a Gardán jobb a szállás.

- Az utazás olcsóbb.
Ez távolságfüggő. Szentgotthárdról a Gardaközelebb van, mint Záhonyból a Balaton.

- A kaja olcsóbb.
Ezt nem mondanám. A kempinggel szembeni pizériában 3 pizzáért elvitelre, amíg elkészül iszunk két vörösbort, sosem hagytam ott 20€-nál többet. és a bor 2x3 deci, a pizz sosem alap, hanem a középárú.

Étteremben egyértelműen egy árfekvése van a ké helynek, a Gardán az étterem ha nem is olcsóbb, viszont az étel jobb, frissebb.

Büfé árban egyértelműen a Garda a nyerő. Pizzaszelet 1-2 €, és ez kétszer akkora mint itthon a tescóban 380-ért.

- A pia olcsóbb.
Üveges Proseco 0,74€ a Lidl-ben. Itthon a legolcsóbb habzóbor 380 HUF.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.08.04. 17:18:15

@nagyfeszültség:

maps.google.hu/maps?q=sirmione&hl=hu&ll=45.491021,10.608255&spn=0.004069,0.006899&sll=47.15984,19.500732&sspn=4.041237,7.064209&t=h&z=17

Eddig mehetsz be. Ennél közelebb minek már? Én még eddig sem szoktam bemenni, mert innen délre vannak az olcsó boltok, ahol hűtőmágnes, képeslap, stb..

Phrascarica 2011.08.04. 18:04:15

@onlame: "Az első link amit hirtelen megtaláltam. Nem 4 hanem 5 ezer"
Halló, melyik az 5 ezres? Nem találom, legfeljebb utószezonban 400m-ra a balatontól, meg nem árt hozzáadni az ÁFÁ-t és az adót sem, tisztelet a kivételnek.
"most éppen kevésbé van rend, de reméljük csak átmeneti helyzet"- rend van, én láttam nincs ott semmi gond, legalábbis túrista szemmel, a többi pedig nem érdekel.
vessél már ide egy pillantást :D
polizopulos.webs.com/, itt van 40 Euroért 3 ágyas szoba, ne hasonlítgassunk, mert nem egy kategória
"Egyébként én meg a családi vendéglőket, éttermeket, és sörözőket preferálom, azok olcsók is, meg kedves a kiszolgáló személyzet is. Ez meg megint kicsit ilyen buta reakció a részedről, hogy biztos talponállóba járok, és ott olcsó a sör."
jah, 250 Ft-os sör a parton, linkeld már be
egyébként meg a sör csak egy dolog, van ennél 25 fontosabb is
"Jó. Ezt a földrajz tanároddal beszéld meg. Magyarországon a 30 fok 22-24 fokos vízzel a nyár."
Gondolkodjál egy kicsit a földrajztanárommal beszéljem meg a véleményemet? Ha 22 fokos vizet szeretnék itt a Duna, bazz azért elég néhány kilométert menni és helyben van, azért nem megyek le a Balatonra.
Hülye az aki fázós? Érezzem jól magam 20 fokos levegőn 21 fokos vízben? Szerinted a libabör, a szúnyog és a vacogás pedig természetes velejárója a nyaralásnak? És napsütés nélkül is van nyár? Szinte minden ismerősöm aki Balatonra ment legalább 2 hétre az elmúlt 10 évre megszívta.
Én nem jövőre akarok jól járni!
Ez nem pénz kérdés! Akinek telik egy 10 napos nyaralásra a Balaton parton az mazochista hogy így költi el a pénzét!

Phrascarica 2011.08.04. 18:13:47

@onlame: "Siófokon akkor lesz rend, ha megszűnik a buliturizmus, és helyette valami olyat tudnak nyújtani, mint amit pl. a Garda-tónál."
Mire gondolsz? A melegre, vagy a napfényre, esetleg a lehúzás mentességre?
"Ha külföldre mész, akkor nem kell utánajárni a dolgoknak?"
Nem, beesek az első nekem tetsző szálláshelyre és megkapom olcsóbban mint a Balatonnál sokkal jobb színvonalon napfénnyel, meleggel, kedves emberekkel.
"Budapestről repülni a drága"
Ugyanez van a Balatonnál is, ott nyaralni drága, az ár/teljesítménye egy szép nagy 0! és ugyanez volt az elmúlt 5 évben is!


süti beállítások módosítása