A benzinkártya bűvöletében

2011.10.18. 08:55 - vancat

A parlamenti képviselők javadalmazási rendszerét bizonyosan át kell alakítani, ezzel vélhetően - néhány érintett kivételével - mindenki egyetért. A jelenlegi állapotok ugyanis a nyilt korrupció, lopás, befolyással üzérkedés és - bár ez a kategória már nem létezik a BTK-ban - a közveszélyes munkakerülés melegágyai. Abban is egyet lehet érteni, hogy - ahogy konkrét összegek nélkül, egy kicsit ködösítve mondani szokták - "meg kell fizetni a képviselőket", hiszen egyrészt ez biztosítja, hogy ne csak az eleve jómódúak vagy korruptak tudják finanszírozni kiadásaikat.

Eddig vitán felül áll Lázár János frakcióvezető képviselők javadalmazásáról szóló új javaslata. Az, hogy legyen-e egy politikusnak fizetett politikai tanácsadója? Nos, ez már ismét elég mutyigyanús elképzelés. Egyrészt minek politikusnak politikai tanácsadó? Ráadásul úgy, hogy ő lenne az egyike a három fizetett munkatársnak, aki járna minden honatyának.

Múltkor elnéztem az Index nagyszerű összeállítását arról, hogy gyakorlatilag a Magyar Tudományos Akadémia elnökéig bezárólag mindenki lézerblokkolót használ. És az jutott eszembe, hogy az olyan figurák, mint például a megszólaltatott agresszív kigyúrt vidéki fideszes, aki elmondta: nem érti, mi a probléma a lézerblokkoló használatával, hiszen "mindent szabad, amit nem tilt törvény", sajátosan fogják értelmezni ezt a lehetőséget. Ők nyilván a feleségüket, a gyereküket és a kurvájukat fogják a három fizetett pozícióba ültetni, mondván, mi a baj ezzel, hiszen "mindent szabad, amit nem tilt törvény..."

A legvisszásabb számomra mégsem ez, hanem a rögtön és görcsösen kihangsúlyozott személyre szabott benzinkártyahasználat ötlete, amely szinte bizonyosan magától Lázár Jánostól származik. Ő ugyanis olyan, mint egy pubertáskorban lévő kamasz, akinek mindenről a szex jut eszébe. Csak éppen Lázárnak mindenről a - saját bevallása szerint - imádott autók. Miért pont benzinkártya? Miért pont benzin? Miért nem áramkártya, hiszen hamarosan nyílik az első magyar villanykút és bármelyik képviselő vásárolhat magának a közeljövőben elektromos autót.

De miért gondolja egyáltalán Lázár, hogy minden képviselő mindig autózik? Maga Orbán Viktor mondta: a honatyák ugyanolyan emberek, mint a többiek, sem kiváltság, sem diszkrimináció nem érheti őket. Szóval miért nem gondolt arra Lázár - aki szerint az új szabályozás évtizedekre készül - hogy esetleg lesznek olyanok, akik szeretnék vonattal bejárni a választókörzetüket, emberekkel beszélgetni és saját bőrükön tapasztalatokat szerezni arról, milyen az élet szolgálati autó és benzinkártya nélkül? Esetleg Intercityvel közlekedni és útközben dolgozni...

Ráadásul nem kellett volna messzire mennie Lázárnak, hogy mindez eszébe jusson. Somogy megyei fideszes képviselők, konkrétan Moring József Attila, Gruber Attila, Gelencsér Attila például a 2010-es választási kampányban konkrétan azt ígérték: a megye vasúti szárnyvonalain fogják a fogadóóráikat tartani. Aztán ki tudja... bekerülhet még a parlamentbe egy olyan rendes és következetes környezetvédő (bármely párt színeiben), aki tudatosan és elvi okokból használja a tömegközlekedést. Ilyen volt például megválasztása előtt Illés Zoltán.

Szóval elég rossz üzenet a jövőnek az, hogy a legnagyobb párt fiatal frakcióvezetője kizárólag és görcsösen a benzinkártya bűvöletében képzeli el a saját és az ország jövőjét. Arról nem is beszélve, hogy talán eszébe sem jutott: él azért néhány millió ember Magyarországon, akik szinte egész életükben tömegközlekednek, és nem ártana az ő életükről is személyes benyomásokat szerezni annak, aki a jövében 750 ezerért, politikai tanácsadóval, két titkárral, ingyenes szállodai szobával és ingyenbenzinnel akarja majd képviselni a választók és az ország érdekeit. Az pedig már csak igenyesség kérdése (lenne), hogy - szimplán erkölcsi, szakmai okokból - egyetlen képviselő se szavazzon úgy vasútról, tömegközlekedésről, hogy évtizedek óta nem próbálta, milyen is az...

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr43311028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

citrix 2011.10.18. 12:29:47

A képviselők (tulajdonképpen frakcióképviselők=gombnyomogató mamelukok) biztos nem a szeretett családtagjukat/szeretőjüket jutalmazzák a fizetett tanácsadói állással.Nem,mert a képviselők becsületes,szorgalmas,takarékos,erkölcsös és kizárólag a haza és választók érdekeit képviselő jóemberek.Azt hiszem,kétség nem fér hozzá.A benzinkártyát természetesen lelkiismereti okokból visszautasítják,helyette a tömegközlekedést veszik igénybe amit a 750.000Ft-os tiszteletdíjukból finanszíroznak.Ahogy a Kedves Vezető mondta,a képviselők is ugyanolyan emberek mint bárki más(csak becsületesebbek),a bérletet és jegyet a jövedelmük rovására veszik mint minden hétköznapi halandó.Ez csak így lehet,mert lépten-nyomon a tömegközlekedésre buzdítanak,össze-vissza variáltatják a kedvezményeket és a tarifák német árszínvonalát alkotják meg.A benzinkártya csak dísz lesz,ne ostorozzuk őket,hanem szeressük,hiszen minket,a választókat képviselnek minden egyéni képviselői indítványban.A valóság sajnos egészen más. Gerinctelen csúszómászók,de lehet hogy tőlük a kerekesférgek sértődötten elhatárolják magukat.

Amusing 2011.10.18. 12:33:07

elmennek a kedves politikusaink a .............. anyukájukba

mit képzelnek ezek magukról. A hülye magyar meg csak tűr, tűr, tűr... magába mindenki morgolódik, összefogás mégsincs :(

Sok birkafejű még akkor is kussolni, fog ha nem kap fizut, csak kap vmi kaját, hogy ne dögöljön éhen

gatto nero 2011.10.18. 12:41:05

Tényleg szégyen, hogy nincsen a magyar parlamentben egyetlen képviselő sem akinek eszébe jutna: élnek ebben az országban emberek autó nélkük is és nekik is vannak érdekeik.

Galocza 2011.10.18. 12:47:08

Esetleg tankolhatnának a saját fizetésükből, mint a többiek.

fall out 2011.10.18. 12:48:04

Teljesen egyet tudok érteni a leírtakkal. Kapjanak BKV és MÁV bérletet, oszt jó napot :-)))

Roy 2011.10.18. 13:01:48

@fall out: Még azt se. Telik a képviselői jövedelemből BKV-ra vonatra.

the cat 2011.10.18. 13:03:10

Lázár azt mondta, akinek nincs semmije,
az annyit is ér.
Gondolom ugyan így van azzal, akinek nincs autója.
Azokra ő és lényegében az egész frakciója szarik.
De mindez nem jelenti azt, hogy mondjuk az MSZP-sek egyetlen egy fokkal is jobbak lennének.
Ennek a kisstílű, szánalmas Mesterházynak is
van pofája egy luxus Audival közlekedni és a
jobbiknak is csak annyira tellett, hogy beadjanak
egy igen szinvonaltalan módosító indítványt.
Miszerint a benzinkártya csak kétezer köbcenti alatti autóba lesz érvényes. Iszonyú faszság, hiszen ezt soha senki nem tudja majd ellenőrizni, különösen ha a képviselők benzinkártyája személyre és nem autóra szól.
Az LMP, a nagy ökopárt, szintén hallgat mint szar a fűben, mert hiába hazudják azt, hogy biciklivel járnak, azért a benzinkártyát ők is szívesen elautóznák.
Szóval ez az ügy jól mutatja az egész politikai elit
cinizmusát és mérhetetlen aljas romlottságát.
Illés Zoltán pedig jobban tenné ha lassan nők
felpofozása helyett elkezdene környezetet védeni,
mert az eddigi teljesítménye, az MSZP egyik debilje,
Szabó Imre szinvonalán áll.

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.10.18. 13:03:18

@fall out:
Hát ja.
De miért kapjanak ?
Vegyenek.
Ha valaki közpénzből két, vagy három magas állásból kap pénzt,
akkor miért ne lenne neki elég az a közlekedésre ?
Legyen elég.

Még a munkanélkülieknek is maguknak kell közlekedni a nulla pénzükből...

Csak a közpénzt magukénak érzők ilyen pofátlanok.

csárli hárper 2011.10.18. 13:05:35

benzinkártya, meg a kurva anyjuk az, lámpavas!

fall out 2011.10.18. 13:06:44

@Roy:
Jaj, most miért vagy ilyen? A képviselő egy félénk, visszahúzódó állatfaj, általában a Parlamentnek nevezett barlangban tengeti mindennapjait (ülésnapokon), egyébként igyekszik magát elzárni a külvilágtól. Nekünk, mint rendes állampolgároknak segítenünk kell nekik, fel kell karolnunk őket, és MÁV-val vagy BKV-val megsegítve találnunk kell számukra egy kellemesebb földrajzi zugot, mely nagyon távol van Magyarországtól :-)

nagyfeszültség 2011.10.18. 13:09:01

Lázár benzinkártyás javaslata és ahogy kivétel nélkül mindenki hallgat, mint szar a fűben és drukkol,
az világosan megmutatja, hogy itt egy rendkívül képmutató, sunyi, tolvaj parlamenti nagykoalícióval van dogunk, amibe időközben, csendben a Jobbik is belépett.
Hányingerkeltő, hogy egy szál igaz ember nincs a parlamentben.

nagyfeszültség 2011.10.18. 13:13:41

Sunyi tolvaj parlamenti nagykoalíció, ahová időközben,
szép csendben belépett a Jobbik is...

SvenH. (törölt) 2011.10.18. 13:18:45

noemisszio?
"lézerblokkolót ..."

mi van szova se tesszuk?
a kozepiskolas tananyag szintjen NEGYZETES a legellenallas
T. poszt tolo nem lenne kedved utananezni hogy 130 km/h -nal, 150 km/h -nal es 170 km/h -nal egy atlagos politikusi autora mennyi a fogyasztas?
uagynis a lezerblokkolo az a 170es tempo miatt kell... 150nel meg nem buntetnek

gozos 2011.10.18. 13:43:59

Annó az ezredfordulón még a képviselő igazolvány ellenében ingyen mehetett vonattal és busszal. Ekkor volt az, hogy Zalalövő kistelepülésen kettő megállóban is megállt az IC - rossznyelvek szerint az egyik parlamenti képviselő okán.

Aztán 2002-ben az új kormány kitalálta, hogy nem járja ám, hogy a képviselő csak úgy ingyen tömegközlekedik. Fizessen akár benzint is és kapjon ellenben lakóhelyének távolsága függvényében pénzbeli hozzájárulást.

Így lett több pénze a parlamenti képviselőnek és azóta nem tömegközlekedik egyik se.

csoko20 2011.10.18. 13:44:16

Mindenki kérdezze meg a főnökét:
-adna-e többszáz ezres fizetést
-felvehetnénk-e a barátnőnket, feleségünket "tanácsadónak"
-fizetné-e az össze üzwemanyagszámlát, amit a baráti körből begyűjtök
-fizetné-e a lakást, laptopot, telefont
-fizetné-e az összes kiadásomat, öltönytől a kurvákig

-és ezért cserébe nem kellene semmit csinálni, csak a faszunkat verni, meg okoskodni

Amelyik főnök ebbe belemegy az egy kretén. /A képviselőket mi ültettük, ebbe a pozícióba/

szivatnakanyám 2011.10.18. 13:49:48

lassan a 22 évet elnézve a sok sárral dobálózás közepette ,minden egyes képviselői juttatásnál volt csak egység. A jellemtelenség példaképei. Lassan a hétköznapi ember ki sem tud lépni a házából,mert ha megmozdul, lép egyet már mindenért börtönbe akarják zárni.Ezek a szarjankók akarják tisztességre, becsületességre oktatni a népet.

the cat 2011.10.18. 14:04:41

@szivatnakanyám:

Nem csak becsületességre akarják oktatni, de ma már az államhatalomk ezt meg is követeli. Így még sokkal viszássabbak ezek a benzinkártyás, lézerblokkolós
mutyik, hiszen azt erősítik: vannak, akikre az egyébként helyesen fokozódó szigor abszolút nem vonatkozik.
Sőt.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2011.10.18. 14:25:37

mondjuk az lmp-sek tényleg vonattal járnak, meg egymást viszik telekocsival, kártya nélkül, Budapesten meg bkv-val.
Est speciel tudom.


süti beállítások módosítása