Ingyenebéd, ingyen tömegközlekedés

2011.11.25. 11:07 - vancat

A pitiáner pofátlanságnak és a képmutatásnak az igazi magasiskoláját mutatja be a magyar politikai osztály abban a - lényegében - konszenzusos javaslatban, amit Lázár János a parlamenti képviselők új javadalmazásáról készíttetett. Most nem is az egész törvénytervezet szelleméről írnék, amely egyébként a gazgaságilag, morálisan lerobbant Magyarország országgyűlési képviselőit egyszerű darabbérben elszámolt, de busásan megfizetett orvoslátogatók stílusában finanszírozza (áttekinthetetlen benzinkártyahasználattal és szállodaszoba-bérlés kecsegtető lehetőségével feledtetve a frakciófegyelem és az észnélküli össze-vissza szavazgatás esetleges morális kellemetlenségeit).

Hanem azt a minden eddig hangoztatott elvet telibeszaró javaslatot, miszerint a városi és távolsági tömegközlekedési eszközöket ingyenes bérlettel vehetnék igénybe az országgyűlési képviselők. Azok az emberek, akik - kivételesen helyesen - folyamatosan azt magyarázzák: az elvtelenül, áttekinthetetlenül osztogatott ingyenessség és a kedvezmények demoralizálják, gazdaságilag összekuszálják és a polgárok szemében elértéktelenítik a tömegközlekedési közszolgáltatásokat. Ebbe beleférne, hogy a képviselők akik - szégyenszemre - alig és közülük is legfeljebb néhányan használnak tömegközlekedési eszközöket, mindezt ingyen tehessék? Ezek után, hogyan lenne erkölcsi alapjuk egyáltalán vitát folytatni és megnyilvánulni eesetleges tarifaemelésekben, kedvezménymegvonásokban?

Bérletet kapnak, meg mellé benzinkártyát? És még csak nem is érzik ennek az egésznek az abszurditását....

Mert, ha teszem azt, lenne (lett volna) egy olyan szimpatikus szándék, hogy a Magyar Országgyűlés választott képviselői igenis - legalább - erkölcsileg kötelező jelleggel, járjanak tömegközlekedési eszközökön, lássák milyen a metró, a Combino vagy akár egy általuk bezárni szándékozott (vagy éppen megmentett) vasúti szárnyvonal, akkor megérteném azt a bűnrossz ötletet: benzin helyett legyen ingyenes a bérlet, így a spórolást, a tapasztalatszerzést és a környezet kíméletét össze lehetne kapcsolni.

A legszörnyűbb és legkiábrándítóbb az egészben pedig az, hogy a Lázár-féle javaslat ki nem mondva, de hallgatással nyugtázva tényleg egy összpárti konszenzus szörnyű egyetértésére alapul. Arra, hogy mindez alapvetően így helyes. Azt, hogy az MSZP és a Fidesz, amely pártok képviselői eddig is nagyok voltak mindenféle költségelszámolásban, hallgatásukkal fejezik ki egyetértésüket, talán még érthető is (kivéve az idős Rubovszky Györgyöt, aki amiatt is felháborodásának adott hangot, amiért - vélekedési szerint a jövőben "társadalmi munkában" kellene bizottsági ülésekre járni és hiányzás esetén még büntetést is kapna).

Az, hogy a Jobbik egy igazán szánalmas módosító indítvánnyal "megtiltaná, hogy kétezer köbcenti feletti autókhoz is lehessen benzinkártyát használni"... nos, ez körülbelül olyan szintű javaslat, mint amikor kissé bamba főpolgármesterjelöltjük környezetvédelmi okokból azt javasolta: vezessék a föld alá a budapesti villamosokat, mert akkor majd jobban tudnak haladni az autók. De az, hogy a magát rendszeresen "ökopártnak" neveztető LMP képviselői is csendben - gondolom szakértőikkel együtt közpénzen elszámolt ingyenebédjeiket emésztve - hallgatnak arról, hogy a jövő magyar parlamenti képviselői a jövőben (is) ingyen kapnák a tömegközlekedést, amit amúgy is szarba se vesznek... Nos, ez tökéletesen kifejezi azt a kollektív szociális és ökológiai cinizmust, amivel a politikusok folyamatosan újra és újra mélységesen lejáratják a politikát mint tisztességes munkát Magyarországon.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr953410504

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Breaking: Nemzetközi hitelminősítők és az IMF leminősítését fontolgatja a kormány 2011.11.25. 15:15:34

A kormányszóvivő ma reggel 7:00kor a Kossuth téren tartott, Magyarország bóvlivá minősítésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón  bejelentette, hogy a Kormány drasztikus lépésre szánta el magát a szabályokat folyamatosan áthágó,&nbs...

Trackback: Bóvliország hajósainak 2011.11.25. 13:04:25

Most annak kellene jönnie, hogy hehe, mi megmondtuk, matolcsi, holnaphúzcsi, illetőleg orbántakaroggy. Hát, nem az fog jönni....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DeadEnd · http://dend.blog.hu/ 2011.11.25. 13:09:00

Régebben úgy gondoltam, hogy fizetésen kívül semmit se kapjanak. De mára már finomította, hogy a vidéki, szegény de okos, rendes emberek is odakerülhessenek a parlamentbe.
Egy kollégium/munkásszálló szerűt kellene csinálni egy volt szovjet laktanyában és onnan vinni reggel őket közös különbusszal a parlamentbe. Így olcsó és biztosítva is van a lehetőség.

Medgar 2011.11.25. 13:09:48

Én támogatom az ötletet, biztosítani kell a képviselőknek az ingyenes tömegközlekedést, és megvonni tőlük a szolgálati gk-t és üzemanyagtámogatást.

Vagy valamit félreértettem? ;-)

DeadEnd · http://dend.blog.hu/ 2011.11.25. 13:11:03

@DeadEnd: ez utóbbi véletlen volt, bocs, törölhető

citrix 2011.11.25. 13:22:24

Lázár egy igazi géniusz,fejéből mint egy góliát csillagszóróból ezer és ezer fényes szikra ugrik ki minden nap,sziporkázó fényt árasztva a képviselők siserehadára.Jó ötlet,hogy aki nemakar az ne fizessen rendszerhasználati díjat az áramszolgáltatónak.Jó ötlet az ingyenes utazás lehetősége derék képviselőink részére,hiszen a havi 750.000-ből a vak is látja hogy nem telik ilyesmire.A benzinkártya szintén jár,különben még fizetnie kellene a benzinkútnál,még mit nem.Az LMP is ott sunnyog,mert lehet más a politika.Az hát.A hülye népség (alattvalók) vegye csak meg a méregdrága jegyet,bérletet,benzint 400-ért,fizessen az ebédért,szállásért,mindenért.Mert a havi nettó átlag 150-ből mindenre busásan jut,sőt még megtakarítást is felhalmoznak nyugdíjas éveikre gondolva.Szegény jó képviselőink,a szívem meghasad értük.Egyszer csak eljön az a nap is,amikor véget ér a parlamenti fényűző-népnyúzó uraskodásuk.

Mercel 2011.11.25. 13:26:42

Hello!

Az írás témája egy pici szelete annak, hogy milyen is a Magyar politikai "elit".
Az a gáz, hogy már egy jólesőt anyázni sem tudok, mert kissé belefáradtam.
Hülye, hülyébb, - állam, és morális csőd.
No comment.

"Frigyes"

Kivancsi 2011.11.25. 13:30:17

csak nyugi....
ne fillerbasszozunk itt kerem!!!
szoval a poli... elnezest a tag (a maafia tag) is kitudja fizetni a berletet ha kell neki!!
NA DE most savazzak le hogy a munkaltato 7.5 millaval tamogathatja az alkalmazott vegtorleszteset! (adomentesen)

Jo lesz ez kerem!!!

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.25. 13:32:48

Kamu duma az egész, és porhintés. Kíváncsi lennék rá, hogy melyik parlamenti képviselő utazott villamoson Rákosi Mátyás "elvtárs" korszaka óta. Olyat olvastam valahol, hogy abban az időben még az államtitkárok is villamossal jártak. Ezt modern társadalmunkban el nem tudnám képzelni. Még azt sem, hogy Tarlós Úr az új metrókocsikba fog tiszteletkört tenni.

szivatnakanyám 2011.11.25. 13:35:58

Ezért nem lesz itt soha jogkövető magatartás adózás szempontjából!
Meg kell emelni a térítési és hozzájárulási díjakat az esetlege visszaélések elkerülése végett!!
A banki vezetők meg azért kell horribilis fizetésés az esetleges megvesztegetések elkerüléséért!!

Ki érti ezt????????????
Nem a tisztesség és a becsület az alapfeltételezés??????
És még az állampolgár lop!!
Legfeljebb az általa befizetett adói elherdálását probálja meg visszaszerezni! NEM? Így is fellehet akkor fogni!

Jenő_bácsi 2011.11.25. 13:40:14

@Lakásfelújító Feri: Ott a pont, gumicsontnak tűnik.
Ettől eltekintve még gondolati síkon is felháborító

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.25. 13:46:22

@Jeno bacsi: A Tarlós ha felszáll az általa nem patronált metrókocsiba, misét mondatok a lelki üdvéért. :))

Na ez enyhe túlzás volt.

deportált 2011.11.25. 13:53:15

Az biztos, hogy nem használják a tömegközlekedést, nem alacsonyodnak le az emberek közé. Viszont sok százezer Ft-ért eladják a bérleteket. A BKV-Volán-Máv éves bérlet aladásából így megint kb 1 millió adó nélküli jövedelemhez jutnak.
Egyébként az önmaguk és pártjuk érdekeit képviselő görényeknek max. milimál bért kellene adni, a munkájuk alapján még az is sok, hiszen ujságolvasáson, mobolizgatáson, i-podozáson, pálinkázgatáson, alváson kívül nem csinálnak semmit. Márha bemennek a parlamentbe és még nekünk fizetni a parlament rezsijét is - jobb, ha otthon maradnak, akkor legalább nem kell fűteni, hűteni, világítani a sok ingyenélő miatt.
Egyébként is abszolút feleslegesek, mert a pártfegyelem miatt úgyis csak azt szavazhatják meg, amit a párt mond, akkor meg minek szavazni? Abszolút felesleges eltartani egyetlen mihaszna igyenélőt is!

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.11.25. 14:02:21

Kapjanak csak bérletet, de a benzinkártyát ne használhassák Pesti utakon.

gatto nero 2011.11.25. 14:07:24

@chipanddale74:

Jó ötlet, csak hogyan lehet ezt betartatni és ellenőrizni?

2011.11.25. 14:08:49

Ezt a sok ingyenélő, szarházi, megélhetési pártokat és politikusokat, már rég el kellett volna zavarni!
Semmihez nem értenek, csak a hazudozáshoz, a lopáshoz és a saját zsebük megtöméséhez.
Elszámoltatni mindet--1989-től és aki nem tudja igazolni vagyona eredetét, az becsukni és vagyonát elvenni. Hogy ne unatkozzanak, naponta 10 órát a kőbányában törhetnék a követ.Igy legalább valami hasznukat vennék a zemberek, mert 21 éve , csak lopnak, csalnak, hazudnak, és élnek bárókként a mi pénzünkön és a mi nyakunkon.

Báthory Ödönke 2011.11.25. 14:18:47

Vezessék föld alá a villamost. Csak nekem tűnik úgy, hogy ezek feltalálták a metrót?

pástétom 2011.11.25. 14:24:54

2010: "Van egy jó hírem! - Ingyenes lesz a tömegközlekedés a budapestieknek." - Horváth Csaba (MSZP)

2011: Van egy jó hírem! - Ingyenes lesz a tömegközlekedés nekünk, képviselőknek. - Lázár János (Fidesz)

b46 2011.11.25. 14:27:31

Ebben az egészben csak az a legnagyobb pofátlanság, hogy ezt akkor teszik amikor a legnagyobb "bajban" vagyunk, és természetesen az becsületesen dolgozó, adófizetők kárára. Ehhez ha még hozzátesszük az "apparatcsikok" beígért létszámcsökkentése helyett végrehajtott-már nem is burkolt- létszám növelést, csak az a kérdés: mindent megetethetnek velünk?

gatto nero 2011.11.25. 14:31:21

@pástétom:

Egyik nagyobb barom, mint a másik...
Csak horváth csacsit legalább már - részben - picsánrugtuk a hatalomból, lázár meg még lendületben van.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.11.25. 14:32:01

""megtiltaná, hogy kétezer köbcenti feletti autókhoz is lehessen benzinkártyát használni"... nos, ez körülbelül olyan szintű javaslat"

Szerintem pedig ez egy jó javaslat. Nem kell minden képviselőnek külön anyahajóval, konvojjal járnia.

nagyfeszültség 2011.11.25. 14:38:41

@newtehen:

A szándék jó, de a célt, hogy "nem kell minden képviselőnek külön anyahajóval, konvojjal járnia"
nem éri el.
Akkor a széndioxidkibocsájtást kellene maximálni.
A jobbikosok többsége egyébként viszonylag tisztességees szándékú, csak nem ért sokmindnhez.
Egyébként a parlament egyetlen zöld képviselője is a jobbik frakcióban ül: Bödecs Barnabás.
Mondjuk ő is lehetne egy kicsit aktívabb...

the cat 2011.11.25. 14:44:46

A hozzászólásokból az derül ki, mindenki utálja a parlamenti képviselőket, ("ezeket a görényeket"), de soha senki még csak nem is akarja rájuk kényszeríteni a tisztességet és korrektséget.

defairy 2011.11.25. 14:56:36

Még szép, hogy támogatni kell a képviselőket. Hisz az ilyen állások betöltésére alig két-három számjegyű szokott lenni a túljelentkezés. Ebből nyilvánvalóan következik, hogy ingyenes utazások nélkül hiány lenne a munkaerőpiacon képviselőkből.

Borogy 2011.11.25. 15:33:51

Barcsak megkerdezhetnem Kolompar Orban Viktortol, hogy: Miert, kerem szepen?

Ezt az egy mondatot vagy szot, hogy Miert.....?

Sajnalom, hogy Magyarorszagon Magyar emberek igy viselkednek akik allitolag a nep ugyet szolgaljak.

Ahogy a parlamentben mondanak: Havi rongyos 2 milliobol mar nem lehet megelni....

Orban mar biztos nem megy a menybe akarhanyszor is megy latogatoba a papahoz....

bldo 2011.11.25. 15:50:16

Szerintem egyetlen dolgot kapjanak: rákot. Valamilyen jó fájdalmas fajtát.

tundee 2011.11.25. 15:53:03

Én javasolnám a képviselőknél is a közalkalmazotti bér bevezetését, ugyanis semmivel nem végeznek társadalmilag hasznosabb munkát, mint az orvosok, pedagógusok, tűzoltók stb., sőt!!!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2011.11.25. 15:53:32

Az ingyenes tömegközlekedést én megadnám a képviselőknek, viszont a benzinkártyát nem. Ugyanígy egyik tömegkezlekedési cég felső- vagy középvezetőjének sem adnék céges kocsit, kapjon inkább fényképes, névre szóló ingyen bérletet, hogy megtudja, minek a működtetése és fejlesztése a feladata.

A lakhatási támogatás/lakásbérlés/hotelszoba helyett egyszerűbb és olcsóbb lenne venni pár bérházat a Belvárosban és ott lakhatnának a képviselők.

kvadrillio 2011.11.25. 16:02:43

Nekik VAN INGYEN EBÉD, mert olyan szépen tudnak arról szónokolni a zembereknek, hogy mindenért fizetni kell !

ők ingyen utaznak a BKV-n, ingyen utaznak az autójukon, ingyen utaznak a négyökrös szekéren, nu arrafelé nem járnak sűrűn, mert gumicsizmára már nem telik a sokmilliós jövedelmükből !
egyébként meg azért jár nekik minden INGYEN, MERT OLYAN SOKAT DOLGOZNAK AZ ORSZÁGÉRT, A NÉPÉRT....., ETTŐL IS ÉRTÜK MÁR VÉGRE EL A BÓVLI LEMINŐSÍTÉSÜNKET !..HAHAHAAA...

tundee 2011.11.25. 16:07:11

@blackdogone: Azért én rákot nem kívánnék senkinek.:( Egyszerűen csak egy ismerősöm szavaival élve: Szarjanak sünt.:)


süti beállítások módosítása