Helyreigazítás :)

2011.12.29. 10:08 - vancat

Ezúton szeretnék megkövetni minden kedves kommentelőt, e-mail írót és olvasót, akikben egy sajnálatosan félreérthető megfogalmazás miatt abszolút jogos megrökönyödést, felháborodást keltettem. De mi is történt pontosan? Néhány nappal ezelőtt a Tetszettek volna ökoforradalmat csinálni című posztomban áttekintettem a nagyobb autógyártók viszonyát a környezetvédelemhez, és a Volkswagen csoportról írtam olyasmit, ami valóban félreérthető.

Úgy fogalmaztam, hogy: "Hazájukban, Németországban azért nehezebb a helyzetük, bár még sokkal nagyobb a befolyásuk: ott azért még az autós szaksajtó és persze a komolyabb környezetvédők is rendszeresen szembesítik őket hazugságokkal, korrupcióival, ami szerintem mellesleg kifejezetten ösztönzően hat a cégre." Nos, ez az ártalmatlan, de valóban félreérthető mondat verte ki sokaknál a biztosítékot.

Sokan úgy értelmezték ugyanis szavaimat, hogy azt állítom: a Volkswagen csoport nem korrupt, és nem vásárolja meg cakli-pakli akár az egész német szaksajtót, hogy elleplezze hazugságait a környezetvédelemről. Emiatt aztán válogatottan durva hangvételű e-maileket kaptam, amelyben hülyének, tájékozatlannak neveznek - hogy csak a legenyhébb kifejezéseket idézzem.

Egy szó mint száz: bocsánat! Ezúton pedig - a további félreértések elkerülésére - szeretném leszögezni: soha nem gondoltam, hogy a Volkswagen Németországban, Magyarországon vagy bárhol máshol a világon ne vásárolna meg kilóra újságírókat, sőt komplett lapokat azért, hogy a valóságot elfedve egy a környezetvédelemben élenjáró cégként mutassák be őket.

Továbbá fontosnak tartom leszögezni azt is: soha nem állítottam - és ha valaki ilyet hallana ki a mondataimból, akkor téved - hogy a Volkswagen csoport ne vásárolna meg akár kormányokat, közhivatalokat és más magasrangú döntéshozókat annak érdekében, hogy az ő autóikat vásárolják meg közpénzen.

Nem állítom - és semmifajta közösséget nem vállalok azokkal, akik állítják - hogy a Volkswagen csoport nyílt és tisztességes eljárás keretében érte el, hogy a BKV a Renault-jait, a Mentőszolgálat a Fordjait Volkswagenre cserélje. És azt sem akartam soha sugallni, hogy esetleg racionalitásból, takarékosságból, minden háttéralkutól mentesen használnak és cserélgetnek az államigazgatásban - és gyakorlatilag minden más állami szervnél - kizárólag Volkswagen csoporttól származó termékeket.

Kérem, azt se értse félre senki, ha különbséget teszek a Volkswagen csoport németországi és magyarországi tevékenysége között. Ezt nem diszkriminációs szándékkal teszem, legfeljebb személyes tapasztalataim alapján alakulhat ki az a szubjektív álláspontom, miszerint itthon sokkal olcsóbb Jánosok az újságírók és a környezetvédők, mint a gazdag és jómódú Németországban.

Még egyszer elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr803503703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2011.12.29. 15:25:05

@the cat:

A poszt vicces, de a helyzet nem az. A Volkswagen csoport lassan tényleg nem csak újságírókat, körmyrzetvédőket, lapokat, tévéket, de országokat is megvesz kilóra:
lásd Magyarország....


süti beállítások módosítása