Dokker Tangerból

2013.01.16. 09:17 - vancat

dacia dokker.pngVeszélyes és szimpatikus precedenst teremtett a Dacia új modell kínálatával: a Sandero, Logan, Lodgy, Duster és Dokker kvintettje a világ autóipara előtt bebizonyította, hogy igenis lehet elfogadható áron, strapabíró, kortalan és korrekt dizájnnal a legkülönbözőbb kategóriákban autót gyártani.

Ezért szimpatikus a Dacia modell kínálata. De hogy miért veszélyes? Pont ugyanezért. Ha ugyanis tovább növekszik a Dacia népszerűsége, akkor egyre többen választanak tartós, strapabíró és divatból ki nem menő - merthogy aktuális és múló divatirányzatokat tudatosan nem követő - autót.

Ebből következően végre újra nem 2-3, 4-5 vagy 6-7, hanem akár tíz-húsz évre vehetnek autót, visszaadva annak tartós fogyasztási cikk-jellegét, és csökkentve az autóvásárlás divat- és konzumidiotisztikus, buta, pazarló, nyersanyag- és környezetpusztító jellegét.

Mert - ahogy erre korábban sok kedves kommentelőm is felhívta a figyelmet - nem csak azzal lehet spórolni és környezetet kímélni, hogy kis fogyasztású autót használunk, de azzal is, ha nem cserélgetjük nyakra-főre járműveinket.

Daciáéknál a Sandero, a Logan, a Lodgy és a Duster után, most a kisáruszállító kategóriájában érkezik egy nagyszerű autó, a Dokker, amely méltó, tartós és hosszútávú alternatívája lehet a sajnálatos módon a haszonjárművek közé is betört, divathullámoknak felülő és divatból kimenő áruszállítóknak.

A gond csak az lehet, hogy jelenleg - sajnos - egyetlen autógyártó sem érdekelt tartós, strapabíró termékek előállításában; természetesen a Dacia sem. Az, hogy most mégis ilyeneket gyártanak, különlegessége és különcsége a világ autópiacának. A marokkói Tangerből érkező Dokker mindenesetre garantáltan nem fog kimenni a divatból, még akkor sem, ha - a Duster sikerét megismételve - szinte már divattá válik a Dokker is.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr615021144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bretschneider detektív 2013.01.16. 10:35:47

Amikor azt a hírt olvastam, hogy újra gyártani fogják a Citroen Kacsát, megörültem, mert azt hittem, hogy az eredeti szándék szellemében alkotnak újat.
De nem. :-(
Nekem húszéves autóm van, semmi pénzért nem cserélném le, tökéletesen megfelel igényeinknek, nem hibásodik meg gyakrabban, mint amilyen gyakran lejár a forgalmija.
Columbonak is ez a márka jött be.

cleo 2013.01.16. 16:09:40

Draga szivem colombo pozsozik de a citroen is jo auto


süti beállítások módosítása