Közéleti következetlenségek

2013.08.10. 18:11 - vancat

Nem csak következmények nélküli, de következetlen ország is vagyunk. Pontosabban következetlen közéletű ország.

Közelednek a választások, de nem tudhatja például az ember, hányadán álljon a politika szereplőivel. Konkrétan nem tudni, valójában ki kicsoda? Azt mondják, Bajnai Gordon részese a "maffiabaloldalnak", amit Portik Tamás sárga ruhás, sárga overálos, bilincses fotójával szoktak illusztrálni. Készséggel elhiszem, hogy Bajnai maffiabaloldali, és ezért megvetni, utálni, ha lehetséges, bíróság elé állítani kell. Rendben.

De mi van akkor az Orbán Viktorral, Kósa Lajossal mostanában már egyre rendszeresebben együtt utazgató Gyárfás Tamással? Ő milyen oldali micsoda?

Annyi tény, hogy évtizedekig baloldali politikai kegyelt volt, és bizonyíthatóan üzleti kapcsolatban állt Portikkal, Tasnádival - a súlyosan és médiatörvény-ellenesen elfogult Napkelte reklámidejével barterezve pedig villák sokaságát építette Budán.

Bajnai vállalhatatlan, Gyárfás vállalható? Bajnainak most minden korábbi wallisos vezetői döntését górcső alá veszik, Gyárfásról pedig még azt is tilos feltételezni, hogy nem lenne talpig becsületes az építési és beépíthetőségi szabályokat mindig betartó üzletember?

De hagyjuk a szelektív maffiabaloldalt. Az elmúlt hetek rekkenő kánikulájában is kegyetlenül, szigorúan büntettek mindenkit, aki meg merészelt mártózni a főváros területén a Dunában. Mert Budapesten a Dunában fürödni tilos.
Helyes.

Csak azt nem értem, akkor miként lehet az, hogy a Sziget fesztivál szabad szemmel is jól láthatóan szarrá drogozott vendégei vízirendőri felügyelet mellett lubickolhatnak a Dunában a szigetcsúcson. Budapest területén, ahol a Dunában fürödni tilos.

A strandbelépőt kifizetni nem tudó szerencsétleneket jól megbírságolják, ha beteszik a lábukat a folyóba, a milliárdos Gerendai Károly fizető vendégei meg fürödhetnek? Ocsmány következetlenség.

Példás következetességgel akadályozták meg, hogy Gyurcsányék izraeli befektetői kaszinóvárossá silányítsák és elviselhetetlen környezeti terhelésnek tegyék ki a Velencei tavat. Helyes. Nagyon helyes.

Azt viszont csak a vak nem látja és a süket nem hallja, hogy Siófok finoman szólva sokat próbált polgármestere valaki számára éppen kaszinóalapításhoz szeretné megszerezni a kikötő patinás hajózási épületét, és ennek érdekében most képes lenne az egész balatoni hajózási társaságot szétzülleszteni.

De hagyjuk a maffiózókat és a kaszinókat. Térjünk vissza Budapestre, ahol - nagyon helyesen - végre gátat akarnak szabni a hajléktalanok abszolúte indokolhatatlan és lassan tolerálhatatlan közterületi életének, amely nagyon sokszor már nem szükségszerűség, hanem a nyomor paradox, provokatív pöffeszkedése.

Helyes. Tisztítsuk meg közterületeinket. Csak azt nem értem, hogy az a számos európai államban érvényes levegőtisztaság-védelmi szabály, miszerint a belvárosokban tilos járó autómotorral órákig ácsorogni, nálunk miért nem alkalmazható? A legszegényebbek alváshoz használt kartonlapjaitól tehát megtisztítjuk a belvárosi közterületet, mert az ciki. De az már nem zavaró, ha valaki a Porschéjével több órán keresztül teljesen feleslegesen járó motorral pusztítja az oxigén az amúgy is szennyezett belvárosban.

Szóval az elegánsan szennyező gazdagnak szabad, a kevésbé trendi, koszos hajléktalant meg tüntessük el szem elől? Helytelen következetlenség.

Következmények nélkül következetlen a közéleti közbeszéd is. Konzekvensen ökopártként aposztrofálják a Lehet Más a Politika nevű formációt, de még senki, soha egy kurta kérdés erejéig nem firtatta, hogy tulajdonképpen mi a fenétől ökopárt ők? Attól, hogy a Fidesz néhány valóban helytelen nagyberuházását - úgymond - környezetvédelmi szempontból kritizálják? Vagy mert kiállnak a meleg büszkeség mellett?

Ne hülyéskedjünk már.

Egy ökopártnak zöld gazdaságpolitikája, társadalompolitikája, közlekedéspolitikája és energiastratégiája van. Az LMP-nek ezek közül egyik sincsen - vagy ha van, szigorú titok övezi. Mégis mindig, mindenhol ökopártként emlegetik őket, bűnös módon azt az illúziót keltve, mintha lenne Magyarországon egy olyan parlamenti politikai erő, amely egy kicsit is komolyan veszi a környezet védelmét.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr715455198

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.12. 13:39:09

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gatto nero 2013.08.10. 20:20:32

Gyárfás rita visszataszító egy figura. Én sem értem, hogy a fenében bratyizik vele Orbán és Kósa. Ezzel az erővel tényleg utazgathatna Gordonkával is...

MACSKANŐ 2013.08.11. 09:36:53

Svájcban sok helyen kistelepüléseken sem lehet feleslegesen járatni a motort. Tényleg nálunk is bevezethetnék, legalább a belvárosokban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.08.11. 09:40:59

"Térjünk vissza Budapestre, ahol - nagyon helyesen - végre gátat akarnak szabni a hajléktalanok abszolúte indokolhatatlan és lassan tolerálhatatlan közterületi életének, amely nagyon sokszor már nem szükségszerűség, hanem a nyomor paradox, provokatív pöffeszkedése."
Őszintén kívánom, hogy tapasztald meg, milyen az ő életük. Lehet, hogy még akkor sem fogod megérteni, mekkora aljas hülyeséget írtál, de máshogy biztosan nem...

nagyfeszültség 2013.08.11. 10:00:29

@bm613:

Szerintem te nem jársz aluljárókban.
Igenis jelen van a nyomor és jelen van az abszolúte provokatív, csakazértis közterületi jelenlét. nagyon helyesen írja vancat, ez nem normális és nem tolerálható.
De szerintem te a lényeget nem érted: hogy amit a szegénynek, az elesettnek nem szabad, azt a gazdagnak és befolyásosnak miért lehet?

nagyfeszültség 2013.08.11. 10:01:49

@gatto nero:

Gyárfás több, mint visszataszító figura.
Az, hogy Orbánék a közelükbe engedik, nagyon súlyos kérdéseket és gyanúkat vet fel. Bízom benne, hogy inkább csak a szokásos infomációhiány, vagyos még mindig nem tudják ki is valójában ez az ember.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2013.08.11. 10:07:40

@nagyfeszültség: Szerintem te nem érted, mi a bajom. De nem is értheted, ha egyszer vancattal értesz egyet. És nincs is miről beszélnünk. Ha nektek a hajléktalan egy pöffeszkedő provokátor, aki csak szórakozásból csúfítja el a nektek járó szép látképet ahelyett, hogy eltakarodna minimum a városszéli erdőbe, vagy inkább megdöglene, akkor nem foglak tudni meggyőzni titeket arról, hogy ez mekkora baromság...

nagyfeszültség 2013.08.11. 10:18:53

Akkor mégegyszer:

"Igenis jelen van a nyomor és jelen van az abszolúte provokatív, csakazértis közterületi jelenlét."

A kettő nem ugyanaz. Ilyen egyszerű. A gazdagok és befolyásosak meg azt csinálnak, amit akarnak.
Többnyire azok is mélyszegények, akik a nagy hőségben valahol pesten megmártóznak a Dunában, aztán kapnak egy bazinagy bírságot a vízirendőrségtől.
Láttad a híradókat?
Valóban, ahogy a poszt is írja, a "Sziget köztársaság" bedrogozott "polgárai" pedig rendőri felügyelettel lubickolhatnak.
De folytathatnánk a sort: Ozorán mocskos drogosok vannak ezért be kell záratni, a Szigeten meg legfeljebb elkapnak néhányat, de azt senki nem kérdezi meg, hogy a VIP-ben, Gerendai vendégei miért vannak szétkokainozva.
Nekik szabad, mást, máshol meg meghurcolnak egy füves cigiért.
Ha csak neked nem tetsző szavakon akadsz ki, lemaradsz a lényegről....

MACSKANŐ 2013.08.12. 08:31:14

"Azt viszont csak a vak nem látja és a süket nem hallja, hogy Siófok finoman szólva sokat próbált polgármestere valaki számára éppen kaszinóalapításhoz szeretné megszerezni a kikötő patinás hajózási épületét, és ennek érdekében most képes lenne az egész balatoni hajózási társaságot szétzülleszteni"

Erről én is hallottam. Állítólag az egész cirkuszt a Balatoni hajózási Zrt körül csak emiatt csinálja Balázs Árpád Siófoki polgármester.

Netuddki. 2013.08.12. 09:07:27

Oldalak? Bal? Jobb? Ritka (ál?)naív a posztoló...

nagyfeszültség 2013.08.12. 09:12:23

@kovi1970:

Szerintem abban semmi álnaivitás nincs, ha az ember elvárja, hogy aki maffiabaloldalazik, az ne utazgasson maffiabaloldaliakkal.
Aki fellépe a kaszinók ellen, az nem engedjen a saját emberének kaszinót gründolni és aki bünteti a szegényt, az ugyanazést büntesse a gazdagot és befolyásost is.
Nincs ebben semmi álnaivitás, ez inkább minimális elvárás.

gatto nero 2013.08.12. 09:13:39

Sajnos ez egy olyan ország, ahol ilyesmivel lehet még kábítani az embereket:

index.hu/kultur/zene/fesztival/2013/08/12/gerendai_veszteseges_lesz_az_idei_sziget/

sparklie (törölt) 2013.08.12. 09:28:12

Egyetertek az iras nagy reszevel, a kettos merceket le kellene bontani. Egyenlo eselyek, szabalyok vonatkozzanak mindenkire, partallastol fuggetlenul. Objektivitas kellene.
Ebben pedig a magyarok nem jeleskednek.

A bal-jobboldal elhatarolas pedig mar regen idejetmult. Magyarorszagon egy jobboldali programot hirdeto partnak eselye sem lenne a parlamentbe kerulesre.
Tehat a mai partok mind balosak. Van amelyik emellett buzi- es kisebbsegparti, van amelyik keresztenynek adja ki magat, a harmadik meg egy kollegiumi gittegylet felduzzasztott verzioja es van meg egy radikalis, nemzetieskedo, nagy hangu balos part is, a Jobbik.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.12. 10:40:18

Gyárfás okosan rájött, hogy kilövési engedély van rá, hagyta veszni a műsorát, és olyannal kezdett foglalkozni csak ami kedves a fidesznek (sport), ha bajnai is így tesz ő is repkedhet majd OV-ral.

gatto nero 2013.08.12. 10:43:32

@doggfather:

Rendes ember nem áll le bűnözőkkel....

Teng-Hsziao Gerzson 2013.08.12. 10:46:15

@bm613

Hadd világosítsam meg egy kicsit a dolgot másképpen.
Nem egyforma minden hajléktalan: van, amelyik igen is ember próbál maradni, akként viselkedik minden nyomora ellenére, és van amelyik tüntetően ráönti teste-lelke minden szarát válogatás nélkül a társadalomra, egyfajta vélt, tudattalan bosszúállásból.
Gyakran járok a Petőfi híd budai hídfőjénél, az aluljáróban. Itt évekig élt egy hajléktalan nő. Nem pisilt-kakilt oda, a cuccai rendben össze voltak szedve, nem szemetelt, nem ordibált bebaszva. Néha odaszólt az arra járóknak, de többnyire barátságosan. Ezzel abszolút együtt tudnék élni.
Aztán eltűnt valahová évekre, a minap láttam valahol a Mester utcánál. Ugyanolyan rendezett volt - pedig már hosszú évek óta élhet az utcán.
Ellenben a fent említett aluljárónak új lakói vannak. Ezek körül iszonyatos szemét és bűz van, húgytócsák a matracuktól egy méteres távolságban, óbégatnak, illetve 2 hete azt láttam, hogy ketten közel agyonvernek egy harmadikat, ha közbe nem lépünk a barátommal, és nem hívunk egy mentőt meg egy rendőrt, mikor már az illető véres fejjel feküdt a betonon.
Na ez utóbbi életmód az, ami ellen igenis jogos a fellépés. Nem arról van szó, hogy válogatás nélkül mindenkit meg kell bélyegezni, aki ebbe a reménytelen helyzetbe került. De igenis lehet, és kell is differenciálni aközött, hogy erre ki hogyan reagál.

LallyPop 2013.08.12. 11:15:57

@gatto nero: Bajnai sem Gyurcsánnyal. Sorba is állnak a zemberek hogy királlyá koronázzák....

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.12. 11:20:30

@gatto nero: és melyikük is a rendes és melyikük a bűnöző?!

gatto nero 2013.08.12. 11:53:40

@doggfather:

Hát éppen erről van szó, hogy rendes ember nem áll le bűnözőkkel.
Ezt nem tartják be Orbánék, ezért aztán nem rendes emberek...
Hogy ki itt a bűnöző?
Ugye ez csak költői kérdés...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.12. 16:21:59

@gatto nero: nem, mert a bűnöző igencsak nézőpont kérdése, különösen ma, mikor minden párt szóvivője elmondja, hogy a másik oldalon bűnözők, meg maffiások vannak...

toportyánzsóti 2013.08.15. 07:44:18

@Ándi bácsi: Operaházi díszelőadás után illett volna pajzsra emelni viktorbánt,hol volt akkor a sokmillió narancsválasztó?Szájtépésed több mint mosolyogtató narancsdemokrata,emberek legalja.

gigabursch 2013.08.27. 09:05:18

Gyárfáshoz egy érdekes adalék(?)

Amúgy meg a járó motorral állás tényleg az emberi viselkedés egyik mélypontja. Olybá tűnik, még mindig nem elég drága az üzemanyag.


süti beállítások módosítása