Ki gépen száll fölébe

2013.11.20. 20:51 - vancat

Baloldalinak, komcsibérencnek, nemzetietlennek, liberálisnak képzeli - és sugallja - a kormányzat ellenségkép-gyártósorán készült klisé a külföldön dolgozó magyarokat. Indirekt módon ezt számos alkalommal ki is nyilvánítják a társadalomnak szánt kormányzati üzenetekben.

Ráadásul egy egységes, homogén tömbként láttatják a Németországban, Angliában, Olaszországban és más európai államokban dolgozó, a valóságban egyébként abszolút heterogén összetételű magyar diaszpórát. Pedig a kint dolgozó magyarok között jócskán vannak kifejezetten jól képzettek és abszolúte képzetlenek, szorgalmasak és szélhámosok, mérnökök és stricik, tisztes-szorgos szakmunkások és prostituáltak. Szóval már csak ezért sem lehetnek politikailag egységes szemléletűek, akármit is sejtet, sugall róluk a mai magyar kormányzat.

Valójában - a Fidesz-kormány szempontjából - nem esetleges ellenzéki politikai hovatartozásuk vagy nemzetietlenségük miatt veszélyesek a külföldön dolgozó magyarok. Politikai veszélyességüknek sokkal egyszerűbb, prózaibb okai vannak.

Egy Németországban dolgozó magyarnak - legyen az segédmunkás, cégvezető, bébiszitter, prostituált vagy kamionsofőr - számos, az itthoni politikai kommunikációban bevett és bevezetett hazugságot egyszerűen nem lehet beadni. Kinti mindennapjaik ugyanis gyakran azonnali élő cáfolatát adják az itthon sugallt, szajkózott és sugallt politikai üzeneteknek.

Magyarországon azt hazudják például a magyaroknak, hogy Németországban az atomerőművek 2020-as leállításáról hozott döntésnek és a zöldárom terjedésének már most áramkimaradások, hálózati ingadozások a következményei. Ezt a mocskos és igazán szemét hazugságot például képtelenség egy Németországban dolgozó magyarral elhitetni, hiszen bárhol is él és dolgozik, nap mint nap látja, tapasztalja a nap- és szélenergia háztartási hasznosításának rendkívüli előnyeit és különlegesen hatásos rezsicsökkentő hatásait.

Egy Németországban élő magyarnak képtelenség lenne beadni azt a szemenszedett hazugságot, hogy Magyarországon fejlődik a vasút. Hiszen, ha járt már német pályaudvaron, utazott már ICE-trainnel, akkor pontosan tudja: Magyarországon továbbra is szisztematikusan tönkreteszik, leépítik a vasúti személyszállítást, amelynek átlagos színvonala rendkívül alacsony.

Ha egy magyar munkavállaló repülőgépen érkezik Münchenbe, már a levegőből jól láthatja a város körüli hajózócsatornákat, kisebb vízerőműveket, a házak tetején csillogó nappaneleket és kollektorokat, a mezőgazdasági termőterületek közötti védő-erősávokat.

Vagyis, aki gépen szállt Münchent fölé, látta a várost felülről, annak nagyon nehéz lesz beadni Orbán Viktor messze legundorítóbb hazugságát, miszerint atomerőművet kell építeni, mert attól lesz olcsó az áram. Aki plázázott, kávézott, ebédelt, vacsorázott már nyugat-európai vasúti pályaudvaron, az tudja, hogy Budapest - egyébként fantasztikus szép és régi - vasúti pályaudvarai egész egyszerűen közbotrányszinten koszosak, igénytelenek, balkániak - és vállalhatatlanok.

Aki közlekedett már nyugat-európai nagyváros belvárosába, az tudja: mocskos, szemenszedett hazugság az, hogy a belvárosokban több előnyt kellene adni az autózásnak, hogy rossz dolog a dugódíj, hogy nem kell teljeskörű előnyt és védelmet adni a villamosvonalaknak.

Aki jár-kel Európában, az tudja: igenis van létjogosultsága az elektromos autóknak és hazugság az is, hogy ezeket csak konnektorról lehet tölteni. Ezeket bizony napelemes és szélkutakról is lehet - környezetpusztítás nélkül - üzemeltetni. Szóval ez: a világlátottság és nem a politikai megbízhatatlanság, baloldaliság, ellenzékiség vagy hazaszeretet-hiány a baj a külföldön dolgozó magyarokkal.

Ettől büdös a Fidesz számára a választóknak ez a milliós nagyságrendű csoportja. Pedig tudhatnák: ők - világlátottságuk okán - nem csak Orbán hazugságain látnak át, de vélhetően az elmebeteg gazember Gyurcsány, a sunyin motyogó mutyista Bajnai és a többi politikai főgazember itthon talán egyeseknek hihetőnek tűnő manipulációit is jobban helyén kezelik, mint egy a magyar valóságba zárt itthoni magyar.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr735646552

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.22. 14:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gatto nero 2013.11.22. 15:04:08

Sajnos pont ez a helyzet. Egyre veszedelmesebb a kormány szemében a világlátott, tájékozott, környezettudatos ember, aki nem hiszi el a hülyeséget.

gigabursch 2013.12.03. 12:10:21

Önellátás, önellátás, önellátás.
Nincs második verzió.

Van napkollektorunk.
Tisztában vagyok azzal, hogy a puffertartályt nyáron melegítette fel júniusban, mikor 1 hétig nem voltunk otthon.
Ehhez képest még meddig mehet fel, hány táblát lehet felrakni.

Fel is kerülnek.

gigabursch 2013.12.03. 12:16:58

@gigabursch:
...nyáron MENNYIRE melegítette...


süti beállítások módosítása