A Nissané a legnagyobb villanyfurgon-projekt

2014.03.02. 16:59 - vancat

nissan coca cola.jpgCsendben, szakszerűen, mindenfajta felesleges médiabullshit nélkül a földgolyó legnagyobb és legizgalmasabb villanyautós projektje zajlik a Nissannál világszerte - amely ráadásul nem is a cég ikonikus villanyautójához, a Leaf-hoz kötődik. Az csak a hajtásláncát kölcsönzi a Nissan NV200 elektromos változatának, amelyet a japán márka a városi áru- és teherszállítás világpiacán dobott be a mélyvízbe: Anglia egész területén a szélerőműveket is üzemeltető British Gas, Londonban a Fedex, Japánban a Coca-Cola, Barcelonában, valamint New Yorkban és több más amerikai városban a taxivállalatok döntöttek úgy: a Nissan elektromos világfurgonjával oldják meg áru- és személyszállítási, valamint szerviz- és szolgáltatási feladataikat.

Igaz, nemcsak a cégek választották az elektromos NV200-ast, de a Nissan is a cégeket, városokat: a japán autómultinál külön részleg foglalkozik a Föld különböző részeire tervezett Nissan villanyfurgon-flottákkal. Például azon nagyvárosok számára, amelyek vezetése és taxivállalatai az elektromos NV200 mellett döntenek, a márka dizájncsapata sajátos arculatú, a városhoz, az országhoz illő tekintetet rajzol ennek a viszonylag semleges külsejű, de jó formájú, praktikus és könnyű öko-világfurgonnak.

nissan fedex.jpgEzek mennek villanyautóban világszerte.

És itthon?

Nos, van azért előrelépés: a Citroen és a Peugeot magyarországi forgalmazóinak szánalmasan dilettáns elektromos autós pancserkedése után végre Magyarországon is létezik olyan márkakereskedés, ahol alaposan tájékoztatni és kiszolgálni is képesek azokat a keveseket, akik elektromos autó vásárlásán törik a fejüket. Ez az autókereskedés a budaörsi Nissan Gablini, ahol tesztautók, töltők, katalógusok és felkészült szakemberek is rendelkezésre állnak. Igaz, sajnos a töltő nem napelemes, az említett elektromos NV200 nem kapható - viszont a Leaf immáron igen.

És lesz-e valaha Budapesten elektromos NV200 taxi? Ki tudja. Annyi bizonyos, hogy egy Leaf taxi már üzemel a fővárosban, és több régi NV200-as taxi is - igaz, azok nem elektromosak, de takarékosak.

Mindenesetre jobban szeretném, ha a Nissan vásárolná be magát Magyarországra egyen-elektromos taxikkal, mint ha Putyin az atomerőművével (meg ha úgy tartja kedve, a hadseregével).

nissan taxi2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr535839834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2014.03.11. 13:24:14

Az utolsó mondat aranyos.


süti beállítások módosítása