Egy autómentes zöld jövőkép

2015.03.13. 07:47 - vancat

ford_bringa1.jpgNem nagyon van ma már olyan, magát komolyan vevő autógyártó, amely ne készített volna saját márkás biciklit. Stílus, marketingcél és célcsoport függvényében vannak már autók neveit viselő többmilliós luxusbringák, unalmasan átlagosak, ötletesek, országúti versenygépek, pedelecek és mountain bike-ok is.

Szóval ma már egy közlekedéssel foglalkozó zöld blogon se túl nagy hír, ha éppen egy újabb autómárka készít biciklit.

Amiért mégis felkeltette érdeklődésemet - és rögtön elnyerte szimpátiámat - a Ford két új bringája, az nem is maga a két jópofa elektromos kerékpár, hanem az amerikai-német autógyártó óriásnak e két bringa mögött meghúzódó szemlélete.

Azért, hogy mindezt vizuálisan is kellőképpen alátámasszam, mellékelnék egy kis filmet is.

 

Aki végignézi, vélhetően egyet fog érteni velem. Vonat és összecsukható (Ford) bringa kombinációja, városi kisáruszállítás Transit Courier-rel és kiscsomagszállítás a forgalomcsillapított zónákban (Ford) biciklivel.

Feltűnnek még rendesen és hatékonyan forgalomcsillapított belvárosi utcák, öltönyben bringázó menedzser, vagány és csinos bringázó lány (Ford) kerékpárral és a tájékozódáshoz (Ford) okostelefon applikációval.

Szóval a Ford ezúttal nem egyszerűen két bringát készített/készíttetett és matricázott fel, hanem egy tudatosan átgondolt, az autóhasználat korlátozását is népszerűsítő szimpatikus, felvilágosult terméket - és zöld jövőképet - készített.

Szóval várjuk, nagyon várjuk a két Ford villanybringa, a Mo De Me és a Mo De: Pro mihamarabbi sorozatgyártását.

Meg persze azokat a magyarországi forgalomcsillapított belvárosokat, ahol ezeket permanens életveszély nélkül is használni lehet majd.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr707264591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyfeszültség 2015.03.13. 08:17:27

Mától nemcsak autómentes, de remélhetőleg atommentes is lesz a jövőkép, mert ha minden igaz az EU megfékezi az Orbán-Putyin páros ámokfutását.

fifibá55 2015.03.13. 15:18:43

Magyar Átlagjenő ugyanolyan hévvel fogja vásárolni ezeket a bicikliket, ahogy a villanyautókat is veszi. Önző, a környezete védelme (pár)száz ezer forintot se ér meg neki.

gigabursch 2015.03.16. 10:00:24

Bringázásra a városban elegendő egy rozsdás piros bicikli. Tessenek megnézni Hollandiát. A bringák átlag életkora a városi használatban szerintem meghaladja a 20 évet.


süti beállítások módosítása