Gyilkosok pártján a gyilkosok pártja

2015.04.29. 06:40 - vancat

Hosszú ideje véget nem érő tudományos, közéleti viták témája az a kérdés, hogy tulajdonképpen miféle képződmény is a KDNP, és valójában kiket képvisel? Az nyilvánvaló, hogy úgy általában a hívő keresztényeket, a keresztény/keresztyén egyházakat semmiképpen sem. Számos hiteles jobboldali, vallásos közszereplő és egyházi vezető határolódott már el ahhoz ettől a (kormány) párttól ahhoz, hogy azt különösebb tudományos megalapozás nélkül is kijelenthetjük: a KDNP a legkevésbé sem tekinthető a hívő keresztények kedvenc politikai formációjának.

Radikális jobboldalinak sem tartanám, éppen azok a hazai főpapok a leglelkeseb propagandistái e pártnak, akik jelentős és vállalhatatlan szerepet vittek a konszolidációnak cikizett Kádár-diktatúra évtizedeiben.

De még a nagy számú hazai antiszemita sem találja meg e pártban a számítását, hiszen Semjénék felváltva eregetnek bűzős zsidóellenes, majd képmutató zsidó-keresztény barátság-közhelyeket.

Erdélyi, partiumi, felvidéki és délvidéki barátokkal, ismerősökkel beszélve - nyomdafestéket nem tűrő véleményeiket most nem akarom ideidézni - arról sem vagyok meggyőződve, hogy a határon túli magyar testvéreink túlzottan lelkesednének a magát kereszténynek nevező pártért.

Vessenek meg, kedves olvasóim, de egyetlen egy olyan csoportot, közösséget tudtam beazonosítani, amelynek, akiknek társadalmi, közéleti, politikai érdekképviseletét, lelkesen, hitelesen és következetesen ellátja a Semjén Zsolt vezette KDNP.

Ezek pedig a gyilkosok.

Igen, gyilkosok közül jöhet bárki, a KDNP szenvedélyesen, meggyőződéssel és önként vállalja az érdekképviseletüket.

Mint emlékezetes, nemrégiben a teológusként debütált Semjén Zsolt értekezett arról, hogy állatokat gyilkolni az ő szemében nem gyilkosság, meg arról, hogy az állatoknak nincsen lelkük és nem kerülhetnek a mennyországba.

Ezzel a teológiailag ostoba, spirituálisan értékelhetetlen kijelentéssel egyébként nem is az a legnagyobb baj, hogy hülyeség. Sokkal inkább az, hogy ezzel az SZDSZ-típusú kormányzati törpepártnak sikerül kb. hatmillió magyar ember lelkébe gázolni. Mindazokéba, ahol egy kutya, macska vagy bármilyen más állat családtag - meg persze azon egyedülálló százezrekébe, akiknek egyetlen társuk egy házikedvenc.

A KDNP azonban igazi néppárt: ha a gyilkosok jogai sérülnek ők azonnal lépnek, azonnal felszólalnak.

Míg Semjén elnök úr láthatóan az állatgyilkosok érdekvédelmének szószólója, most kiderült: az emberek életét kioltók jogaiért Rétváry Bence felel a pártban.

Rétváry olyan vehemenciával védi a gyilkosok életét, hogy még az újabb brutális kaposvári rablógyilkosság után a halálbüntetés elvi lehetőségét meglebegtető liblingjüknek, Orbán Viktor miniszterelnöknek is képes ellentmondani.

Hiába na, gyilkosok jogait, érdekeit csak szenvedéllyel, következetességgel, bátran lehet képviselni.

Azt, hogy mekkora az állat- és embergyilkosok érdekképviseletének hazai politikai támogatottsága, nehéz megítélni: legfeljebb akkor lehetne megtudni, ha egyszer a KDNP önállóan, a Fidesz nélkül is elindulna a választásokon.

Ha cinikusak akarnánk lenni, akkor meg azt mondhatnánk: Szegeden a sokszoros, brutális gyilkosokat tároló Csillag Börtön tényleges életfogytos C folyosóján nyílván százszázalékos a támogatottsága a gyilkosok hazai pártjának, a KDNP-nek.

De még ez sem igaz: Ember Zoltán, az egyik brutális, kegyetlen gyilkos cáfolta mindezt, hiszen - nagyon helyesen - lepedőjével felakasztotta magát. Nyilván ő még sokszoros gyilkosként sem ért egyet a KDNP-vel abban, hogy a hozzá hasonló embereknek bármifajta joguk lenne az élethez.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr77408176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.29. 07:33:15

Egy dolog szeretni az állatokat, más dolog emberi jogokat adni nekik.

nagyfeszültség 2015.04.29. 08:34:45

@maxval bircaman szerkesztő:

Egész másról van szó: a teremtett élet szentségéről és méltóságáról. Ezt nem tiszteli Semjén.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2015.04.29. 09:20:10

@nagyfeszültség: A vegetáriánus táplálkozás nem keresztény szokás..

Bbogas 2015.04.29. 09:39:51

Te egy beteg ember vagy, Vancat.

nagyfeszültség 2015.04.29. 09:51:21

Betegség lenne gyilkosnak nevezni a gyilkosokat?
Beteg egy gondolat -:)

bridget jones 2015.04.29. 09:54:13

@Bbogas:

ha az őszinteség betegség, akkor tényleg beteg a szerző....

Bbogas 2015.04.29. 09:57:12

@bridget jones: Semmi kétségem afelől, hogy Vancat őszintén hiszi, amit leírt.

Bbogas 2015.04.29. 09:59:08

@nagyfeszültség: Tök jó. Ezek szerint neked teljesen mindegy, hogy a szomszédod vagy a gyereked osztályfőnöke vadászik vagy embereket öl.

Fene tudja, én örülök, hogy a szomszédom vadász. Annak nem örülnék, ha embergyilkos lenne. De ti tudjátok.

nagyfeszültség 2015.04.29. 10:09:51

@Bbogas:

Annak én is örülnék, ha a szomszédomnak lenne fegyvere és arra használná, amire való: tolvajok, betörők ellen.
Annak is örülök, ha a vadászok egymást lövik le.
De annak semmiképpen sem, ha egy olyan ember lakik a környezetemben, akinek a hobbija életek öncélú elvétele, mert - ahogy az már sokszor előfordult - egyszer csak majd ártatlan embereket öl állatok helyett.

Bbogas 2015.04.29. 10:42:41

@nagyfeszültség: :DDDDDDDDDDDDDDDD

Poén. Tehát szerinted a vadászat az embergyilkosság előszobája. Pedig az embergyilkosok nagy többsége soha nem vadászott életében.

Bbogas 2015.04.29. 10:48:20

@nagyfeszültség: Mivel magyarázod, hogy az emberölések száma csökkenő trendet mutat ( vilagma.hu/wp-content/uploads/2012/05/nyomorgyilkoss%C3%A1g.jpg ), míg a vadászok száma nő?

nagyfeszültség 2015.04.29. 11:59:45

@Bbogas:

Abszolút. Aki állatot gyilkol, az gond nélkül öl embert is - legfeljebb a környezete előtt titkolja ezt a degenerált, perverz hajlamát. Egyébként meg rengeteg gyilkos, vadász-fegyvermániás is egyúttal, csak ez ritkán kerül bele a szükszavú rendőrségi tudósításokba.

Bbogas 2015.04.29. 12:27:09

@nagyfeszültség: "Aki állatot gyilkol, az gond nélkül öl embert is - legfeljebb a környezete előtt titkolja ezt a degenerált, perverz hajlamát."

Aha. Mint például Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője?

nagyfeszültség 2015.04.29. 12:37:35

@Bbogas:
Vannak nyilván akik csak azért vadásznak, mert a Kádár rendszer után ez most újra divat - meg persze azért, hogy befolyásos emberek közelébe férkőzzenek, ezek nyílván nem is hobbi, hanem lobbivadászok. Egyébként, ha Győrfi vadászik, szégyelheti magát.
Inkább kúrogatná a csajokat, mint régen -:)

Bbogas 2015.04.29. 12:46:09

@nagyfeszültség: Tehát szerinted kétféle vadász van:

-A latens pszichopata, akiből előbb-utóbb darabolós gyilkos lesz
-Aki azért vadászik, mert trendi, és újgazdagékhoz akar dörgölőzni.

Sallai Róbert Benedek vajon melyik?

nagyfeszültség 2015.04.29. 12:56:35

@Bbogas:

Látom tájékozott vagy -:)

Mivel az LMP említett díszparasztja, egyúttal a párt állatvédelmi referense is, csak annyit tudok mondani: egy következetlen, szégyenteljes figura.
Sallai pont olyan állatvédő, amilyen zöldpárt az LMP...
Egyébként - legalábbis a szememben - egészen más megítélés alá esik, egy gazdálkodó, vidéken élő ember, aki növénytermesztéssel, éállattenyésztéssel foglalkozik, aki ugyan megöli az állatot, de megadja neki a tiszteletet és a méltó éketet, mint a Semjén, Csányi, Hagyó és egyéb hozzájuk hasonló hobbiállatgyilkos gengszeterek.
Ilyen gazdálkodó lenne Sallai is - ha nem volna politikus.

Bbogas 2015.04.29. 13:01:53

@nagyfeszültség: Egy párt csak akkor lehet hiteles zöld párt, ha vadászatellenes?

nagyfeszültség 2015.04.29. 13:04:14

@Bbogas:

Zöld és vadász a XXI. században nem lehetsz egyszerre.

Bbogas 2015.04.29. 13:08:50

@nagyfeszültség: Szerintem én az vagyok. Meg még jó néhányan.


süti beállítások módosítása