Távol Afrikától - Cecilről

2015.08.03. 09:26 - vancat

Nem szeretnék a magyar médiában századikként, ezredikként szívszorító nekrológot írni Cecilről, erről a kedves, öreg zimbabwei oroszlánról, akit egy degenerált vadászmániás amerikai házaspár férfitagja, Walter Palmer igazán aljas, egy állat elejtésének minden írott és íratlan szabályát - és persze a törvényeket is - felrúgva gyáván meggyilkolt.

Nem szeretnék századikként, ezredikként, századszorra, ezredszerre arról a képmutató, abszurd helyzetről értekezni, ami Afrikában a természetvédelem, a hobbivadászat felemás viszonyait illeti, hiszen szegény Cecil halála nyomán ezt is megteszik most elegen.

Inkább csak csöndben feltennék néhány egyszerű kérdést, a Cecilről szívszorító együttérzéssel, az amerikai orvvadászokról harcos tényfeltáró szenvedéllyel cikkező magyar médiának.

- Cecil halála miért nem motiválta mindmáig arra a magyar sajtót, ami ebből az ügyből Magyarországon is releváns: hogy megtudakolja, kiderítse, hány ilyen Walter Palmerhez hasonló magyar jár Afrikába oroszlánokat, leopárdokat, elefántokat és más állatokat gyilkolni - csak és kizárólag kikapcsolódásból, a gyilkolás öröméért?

(Annyira nem is lenne nehéz kideríteni, hiszen közülük többen ezzel még a nyilvánosság előtt is büszkélkednek.)

- Ha Cecilt - helyesen - ennyire megsajnáltuk, miért nem tesszük ugyanezt a hazai erdőkben, orvul, aljas módon meggyilkolt aranysakálokkal, rókákkal és egyéb vadon élő állatokkal, akiket nem ritkán iszonyatos kínzások árán engednek csak meghalni olyan, Walter Palmerhez hasonló hobbigyilkosok, akiknek nevét, vadászhelyét bárki pontosan ismerheti - és akik ezzel rendszeresen büszkélkednek az ezügyben, az afrikai oroszlánokénál sokkal kevésbé szentimentális magyar médiában?

- Az Egyesült Államokban nyilván van jó néhány Walter Palmerhez hasonló abszolút degenerált, szadista állatgyilkos. Magyarországon azonban közülük az egyik - saját bevallása szerint - maga a miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt.

Szóval, csak annyit akartam mondani, hogy most már ideje lenne hagyni nyugodni békében Cecilt és végre pártállástól, politikai meggyőződéstől függetlenül minden józan, jóérzésű embernek a sarkára állni. Parancsoljunk megálljt a hobbigyilkosoknak, ne csak Afrikában, de Magyarországon is. És ne csak akkor legyünk kemények, következetesek, ha tőlünk több ezer kilométerre vannak és Walter Palmernek hívják őket, de akkor is, ha Csányi Sándor, Stohl András, Semjén Zsolt vagy más számunkra is jól ismert néven nevezettek irtják eszetlenül az állatokat.

itthon vagy éppen Afrikában.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr627675384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bbogas 2015.08.22. 15:25:00

(*elnyomott ásítás*)


süti beállítások módosítása