Volkswagen: ezek tényleg bűnözők

2015.09.30. 10:52 - vancat

Úgy tűnik, a pofátlanságnak, a cinizmusnak és a gátlástalanságnak a Volkswagen vállalati kultúrájában tényleg nincsen határa. A vállalatnál leleplezett igazán botrányos csalás, tudatos környezet- és egészségkárosítás után, azt követően, hogy számos, az emberek egészsége és a tiszta környezet iránt Magyarországnál érzékenyebb országokban egyszerűen betiltották a gyártó érintett dizelmotorokkal hajtott autóit, a Volkswagen hivatalos magyar weboldalán a fényképen mellékelt szövegek olvashatók.

Azt a technológiát (TDI) és azt a modellt Passat fényezik ökológiailag, amelyik e botrány szimbóluma - és valószínűleg az autóipar egyik legmocskosabb csalásának örök szimbóluma marad.

Az elmúlt napokban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Volkswagen-ügyben adott nyilatkozatai alapján annyi bizonyos: Magyarországon nemhogy büntetőeljárás, de még egy enyhe kritikai szele sem érinti meg a Volkswagent és annak vezetőit. Ennek ellenére abban azért bízom, hogy az utóbbi időben szinte mindent eltöketlenkedő Európai Unió most, egyszer a sarkára áll és a jog törvényes eszközeivel megtorolja ezt a folytatólagosan elkövetett gazdasági-ökológiai banditizmust.

Úgy tűnik, ezt nem csak mi, környezetvédők várjuk, de már a Volkswagen jobbérzésű vezetői is:

"Személyes felelősséget kell vállalniuk azoknak, akik megengedték a csalást vagy telepítették a szoftvert, amely segítségével egyes modellek hamis teszteredményeket produkáltak” – jelentette ki a BBC-nek adott interjújában Olaf Lies, Alsó-Szászország gazdasági minisztere, aki a Volkswagen felügyelőbizottságának is tagja. Lies szerint a cég azon dolgozói, akik tudtak a csalásról és részt vettek benne, bűncselekményt követtek el."

Nos, a környezetet és az emberi egészséget súlyosan károsító csalást nem csak elkövetni, de tudatosan propagálni is bűncselekmény. Így nem érzem túlzónak azt az egyre növekvő társadalmi igényt, hogy végre Magyarországon is nézzenek már körül ennek a gátlástalanságban határt nem ismerő vállalatnak.

foto_1.JPG

foto_2.JPG

foto_3.JPG

foto_4.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr87869500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shadowbull 2015.09.30. 13:16:12

Hihetetlen ez a melyseges sotetseg, rosszindulat es agressziv butasag, ami minden sorodbol arad.

Shadowbull 2015.09.30. 13:22:09

" számos, az emberek egészsége és a tiszta környezet iránt Magyarországnál érzékenyebb országokban egyszerűen betiltották a gyártó érintett dizelmotorokkal hajtott autóit"

Hazugsag, sehol nem tiltottak be az autokat.

"Azt a technológiát (TDI) és azt a modellt Passat fényezik ökológiailag, amelyik e botrány szimbóluma - és valószínűleg az autóipar egyik legmocskosabb csalásának örök szimbóluma marad."

esetleg a te fejedben.

"Magyarországon nemhogy büntetőeljárás, de még egy enyhe kritikai szele sem érinti meg a Volkswagent és annak vezetőit."

Megis milyen buntetoeljarast varnal? Kit akarnal feleossegre vonni Magyarorszagon?

"megtorolja ezt a folytatólagosan elkövetett gazdasági-ökológiai banditizmust."

Az megvan hogy az EUban nem is befolyasolja a szoftver lete vagy nem lete a kibocsatast?

nagyfeszültség 2015.09.30. 14:31:00

@Shadowbull: Kár, hogy ilyen szar a kép. De a Volkswagen.hu-n jobban làtszik, hogy ezek a hibbant gazemberek még mindig a tdi-t
promotàljàk, mint zöld technológiàt.

DrUrb 2015.09.30. 16:03:06

Nem tetszik látni a fától az erdőt! Előre bocsátom, hogy nincs autóm és soha nem is volt! Miután a motorok szennyező-anyag kibocsátása csupán fizika kémia és matematika, ezért az érzelmi szálak pengetésének itt semmi helye nincs. Ugyanígy felesleges habzó szájjal bármelyik márka ellen uszítani, mert nem ez a megoldás. A bűnösöket jogállamban az igazságszolgáltatás teszi helyre. A gépjárművekre visszatérve: teljesen természetes dolog, hogy egy dízel motor, mely legalább 1,4 liter lökettérfogatú és egy legalább 1,3 tonnás autót kell mozgatnia nem tudja teljesíteni a szigorú Euro 6-ös normákat, és soha nem fogja teljesíteni az euro 7-et! Ez kérem csupán fizika, kémia és matematika. A dízelnek vége, és legyünk hálásak a botrány kirobbantójának, mert ezzel mindnyájunk egészsége jobb lehet végre. s hogy miért nem tetszik a fától látni az erdőt? Ugye ezt már nem is kell bővebben kifejteni. Tisztelettek Dr.Urbányi Géza.

DrUrb 2015.09.30. 19:43:30

Kedves Vancat! Írhatna blogot az iphone 4-ről is, mellyel ezeket a rossz képeket készítette a blogjához. Tudta például, hogy az Iphone 4 mikrohullámú sugárzása még beszélgetés közben is nagyobb, mint a határérték?

nagyfeszültség 2015.09.30. 20:23:03

@Shadowbull:
Konkrétan hazudsz: az USA-ban nem forgalmazhatják a Passat-ot, Svájcban pedig egyetlen Volkswagen dízelt sem. Olaszországban az összes Euro5-ösüket.

Shadowbull 2015.10.01. 07:30:07

@nagyfeszültség: Konkretan te hazudsz, ugyanis az uj autok forgalomba helyezeset tiltottak be nehany helyen, de mindenhol jarhatnak a mar forgalomba helyezett autok.

nagyfeszültség 2015.10.01. 09:15:12

@Shadowbull:
Tényleg nem hazudsz.
Egyszerűen súlyos szövegértelmezési zavaraid vannak.
Betiltották. Érted. Nem forgalmazhatják. Nem árulhatják.
A régieket - természetesen - használhatják (egyelőre.- és azzal a kikötéssel, hogy a gyártó záros határidőn belül visszahívja és módosítja őket)
Hiszen - sajnos - még euro 0-s dízelek is közlekedhetnek az utakon. (Állítólag már nem sokáig,)
Szóval ha köztörvényes bűnözőket védesz, akik súlyosan tüdőrákkeltő motorok gyártásával gyilkolnak, figyelj jobban oda, hogy utánna szinvonalasabban tudd a pártjukat fogni.

Shadowbull 2015.10.01. 12:19:14

@nagyfeszültség: A szerzo (a sok baromsaga melle) azt allitotta hogy betiltottak ezeket az autokat. Nem forgalmazasrol allitott ilyet, hanem ugy altalaban az autokrol:

"egyszerűen betiltották a gyártó érintett dizelmotorokkal hajtott autóit,"

Szoval mielott a szovegertesrol kezdesz papolni, szerintem tanulj meg olvasni.

A NOx egyebkent nem rakkelto, a finompor ami rakkelto, nade azt bocsat ki a benzinmotor is. Szoval mielott okoskodni kezdesz egy temaban, nem art legalabb az alapfogalmakkal tisztaban lenni.

xvb 2015.10.01. 16:47:38

"számos (...) országokban egyszerűen betiltották a gyártó érintett dizelmotorokkal hajtott autóit"

Ha azt mondják, hogy "betiltották az adott autókat", akkor azt azt jelentené, hogy nem is lehetne őket használni. Ha azt mondják, hogy betiltották az adott autók forgalmazását, akkor mindenki érti, hogy miről van szó. Persze így hangzatosabb, hogy BETILTOTTÁK, de a "forgalmazását" mégis hiányzik utána a szövegből.

Egyébként meg Euro 5-ös autókról van szó, de most már csak Euro 6-ost lehet újonnan eladni, nem?

Arcade Macho 2015.10.01. 23:40:31

@Shadowbull: "A NOx egyebkent nem rakkelto, a finompor ami rakkelto, nade azt bocsat ki a benzinmotor is."

persze persze...
fortune.com/2015/09/30/volkswagen-diesel-scandal-consequences/
"But combined with other atmospheric pollutants, NOx can form even more dangerous pollutants: ozone and particulate matter."


süti beállítások módosítása