Teendők az Unióból való kilépésünk előtt

2012.01.15. 11:01 - vancat

Mielőtt minden, Magyarország területén található EU-zászlót elégetnénk, és mielőtt - az egykor tényleg maoista, és valóban igazán visszataszító - Barroso elnököt tényleg tettleg akarnánk megfenyíteni, érdemes lenne néhány lényeges dologgal számot vetni.

Leginkább azzal, hogy az Európai Unió, amit mi most éppen véglegesen és végletesen meggyűlölni készülünk, az azért nemcsak stílustalan lumpenekből, kivénhedt bajkeverő Cohn-Benditekből, Brüsszelben rezsiző MSZP-sekből, gyakornoklányokat cserélgető és a magánrepülők adójának csökkentéséért lobbizó Schmitt Pálokból, a pornócsatornákat, a fogorvosukat, a kokainjukat is uniós forrásból fedező szarházi képviselőkből, apparátcsikokból és tanácsadókból áll.

Bár tény, hogy Európa még megmaradt dolgos polgárai, adófizetői - egyelőre - valóban kénytelenek ezt a szégyenteljes uniós elitet a versenyképességet rontó koloncként eltartani, de eközben azért akadnak fontos és szimpatkus törekvések, fejlesztések, porgramok, projektek az öregkontinensen.

Amelyeknek - sajnos - leggyakoribb közös jellemzőjük, hogy rendre és szisztematikusan, ráadásul egyre megalázóbb módon kimaradunk belőlük. Például: a Párizsból induló - és gőzerővel épülő - Európát keresztben átszelő nagysebességű vasút keleti végállomása eredetileg Budapest lett volna. (Ráadásul a projekt fő koordinátora egy kivételesen a munkájához is értő magyar politikus, Balázs Péter volt.)

Végül a néhány éven belül már menetrend szerint közlekedő nyugat-keleti nagysebességű vasút itteni végállomása csak Pozsony lesz. Miért? Azért, mert szart az egészre az elmúlt tíz évben minden magyar kormány - a mostanit is beleértve.

Vélhetően ugyanígy soha nem fog elérni Budapestre a hasonlóan nagyszabású, Lyon-Verona irányából, dél felől érkező nagysebességűvasút-projekt. Ennek egyik fontos leendő állomását, Velencét ma már nemhogy gyorsvasúton, de - száz év óta először! - semmilyen közvetlen vasúti összekötettetéssel nem lehet elérni Budapestről.

Van az Uniónak egy hangzatos nevű logisztikai projektje, amelynek jelenleg már a második üteme zajlik: úgy hívják,hogy Marco Polo. Lényege, hogy a folyamatosan növekvő nemzetközi közúti teherforgalom minél nagyobb részét átterelje a vasútra, illetve a rövidtávú tengeri, valamint a belvízi folyami hajózásra. Bár a legfontosabb európai vízi szállítási útvonal, a Duna kellős közepén fekszünk, mi ebből tökéletesen kimaradtunk. Miközben Franciaországtól Németországon át Bulgáriáig komoly logisztikai rendszerekre és technikai fejlesztésekre költhettek hajós, vasúti és egyéb vállalkozások uniós eurómilliárdokat - amelyek például lehetővé teszik, hogy alacsony vízállás esetén egyszerűen, gyorsan, hatékonyan, kisebb hajókkal is környezetbarát módon célba érjenek az áruk - addig nálunk még mindig a soha véget nem érő népi-urbánus vita mintájára zajlik a permanens vízlépcsővita.

Közben - szintén egyedüliként az unióban - a mindenkori magyar kormány olyan protekcionista adó- és járulékpolitikát folytat az - elvben - magyar tulajdonú kamionoscégek javára, hogy kész csoda: ezügyben nincsen még ellenünk európai versenyeljárás.

Közben a vasutat, a víziszállítást szétrohasztották, marginalizálták, annyira, hogy lassan nemcsak lemaradunk a vízi-vasúti uniós fejlesztésekből, de hamarosan már ha akarunk se fogunk tudni csatlakozni ezek egyikéhez sem.

Szóval csak arra akartam utalni, hogy mielőtt azonnali hatállyal elzavarjuk a halál faszára az Uniót csak azért, mert jelenleg azt valóban kifejezetten szemétláda, korrupt emberek és lobbicsoportok reprezentálják, érdemes lenne még néhány, hazánk számára is hasznos projektbe esetleg beszállni. Olyan műszaki, technológiai, környezetvédelmi fejlesztésekbe, amelyek majd akkor is jó szolgálatot tehetnek Magyarországnak, ha esetleg már az euró, az unió, Barroso bandája, Cohn-Benditék és persze nem utolsósorban velük együtt Martin Schulzék esetleg tényleg végleg eltűnnek a történelem pöcegödrében.

· 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr333548471

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Daniel Cohn-Bendit igazi arca 2012.02.06. 18:06:21

Először is azt a kérdést kell fölvetnünk, hogy létezik-e olyan, hogy Daniel Cohn-Bendit igazi arca? Az először Vörös Daninak nevezett, az 1968-as események során, természetesen messze tőlünk hírnévre szert tevő politikusnak zsidó felmenői voltak, édesa...

Trackback: Az euró másik oldala 2012.01.15. 18:36:54

Érdeklődéssel olvastam a No emisszió misszió legutóbbi posztját arról, hogy mit is kellene tennünk abban az esetben, ha tényleg ki akarnánk lépni az EU-ból. Mint mindig, most is a kommentek adtak okot arra, hogy elektronikus tollat ragadjak. Az első té...

Trackback: Mennyire vagy fanatikus? 2012.01.15. 17:46:44

Ott leszel a kormánypárti tüntetésen? Bezúznál kirakatokat? Gyújtogatnál? Ölni tudnál Viktorért? Meghalnál a Fideszért? Mennyire vagy fanatizálható? Felvonultál május elsején az átkosban? Ne legyenek illúzióink. Kormány mellett tüntetni diktatúrákban...

Trackback: Bencsik András életrajza 2012.01.15. 17:46:11

Nemzeti kaméleonunk, a 61 éves bajkeverő, a Békemenet egyik szervezője szinte minden pártnak felajánlkozott már, az MSZMP-től a Jobbikig. A lentebbi életrajz-sablonba feltöltött adatokból az is kiderül, hogy Bencsik Andrásnak legfeljebb egy OKJ-s tör...

Trackback: Zászlóégetési kiskáté 2012.01.15. 13:25:47

Sajnos a Jobbik Magyarországért Mozgalom honlapján a kiskáté nem tartalmazza a zászlóégetésnek, mint mozgalmi tevékenységnek a leírását, így hiánypótlóként leírom. Használja mindenki egészségére! Miért és hogyan égessünk szakszerűen zászlót? A

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harmincas 2012.01.15. 12:00:54

Basszus, hülyék vagytok, emberek? (Mármint akik most már véglegesen megsértődtek az EU-ra.) Nézzetek már körül: minden felújított út, iskola, múzeum stb. stb. mellett ott a kék tábla, hogy "készült az Európai Unió pénzügyi támogatásával". Bankban dolgozom, ahol szinte az összes kis és közepes magyar cég hitelkérelmében benn van, hogy "a beruházás xx százalékban EU-támogatásból valósul meg".

20 éve azért volt rendszerváltás, mert a világ fejlett, szabad és demokratikus részéhez akartunk tartozni. Most a hülyék ezt mind le akarják rombolni. Nem felsőbbrendű, hanem hülye nép ez, ha ezt hagyjuk.

alien 2012.01.15. 12:08:34

most mit mondhatunk 1000 és valahány éve hőzöngünk itt és nem jutunk sehova pedig páratlan lehetőség van az ország fekvésében de azért sem, soha ugar, ez van amúgy az eu a jövő nem nagyon van épp ésszel alternatívája a farok jobbik, meg oda visz minket ahol már voltunk orosz járomba, nem annyira jó az nekünk kérdezze
de albiont a köd minket a hülyeség takar lásd manyup, tál lencse és az örökség de a fidesz 2/3-a pont ugyanez, bocs hogy politikát keverek ide, 89 előtt jártam isibe volt egy nagy koponya aki földrajzot tanított ( nagy ász volt, hasonló jellegű elmét csak néhány egyetemi tanár fejében láttam) szóval ő akkor beszélt már az euról, hogy csak figyeljünk mekkora durranás lesz és az lett, csak itt néhányan képtelenek felismerni nem érzik, hogy milyen szomorú, hogy mint az eu polgárát az eu saját kormányunk ellen kell hogy védjen lehet ezt a felszínen és a mélyben nézni, de a különadó és a jogcsorbítások egy jelenség egy érdek, mert a multi tulajdona a profit, a multi jogi személy, így az ő tulajdonhoz (millió máshoz való) joga csorbult, ja hogy nem jó multik vannak itt és olyanok vagyunk mint egy agyatlan piac 0 termeléssel, na vajon erről ki tehet? nem lesz itt semmi csak az ugar, meg KOPPÁNY

csokvaomány 2012.01.15. 12:15:51

Az EU-ból lépjen ki a Jobbik és távozzanak keletre. Nekem jó itt az EU-ban.

csokvaomány 2012.01.15. 12:18:38

"Szóval csak arra akartam utalni, hogy mielőtt azonnali hatállyal elzavarjuk a halál faszára az Uniót csak azért, mert jelenleg azt valóban kifejezetten szemétláda, korrupt emberek és lobbicsoportok reprezentálják"

Mert persze Oroszország és Kína korrekt, becsületes és önzetlen lobbicsoportok hazája.

Biztos, hogy az EU sem tökéletes, de nincs jobb helyette csak az éhenhalás (persze nemzeti önérzettel, szuverén módon).

S.O.Meone 2012.01.15. 12:19:03

@harmincas: te idióta, és az EU mibű adta a pénzt? nem a mi befizetésünkből?

@alien: " az eu a jövő nem nagyon van épp ésszel alternatívája"
jól van te másik hülye...

Josef Virek 2012.01.15. 12:20:34

ez egy buta post.
osmagyarok -> irany oshaza.
ujmagyarok -> irany europa.

S.O.Meone 2012.01.15. 12:21:15

@csokvaomány: takaroggy a lajtán túlra, oszt jónapot.

"Mert persze Oroszország és Kína korrekt, becsületes és önzetlen lobbicsoportok hazája."
ők mintha JELENLEG nem akarnának olyan törvényeket ránk kényszeríteni, mint a stabilitási paktum.

a magadfajta átlaghülye annyit tud az EU-ról, hogy van, és nem kell útlevél az utazáshoz...

" az EU sem tökéletes, de nincs jobb helyette csak az éhenhalás"
jah, 2004 előtt mindenki éhenhalt, horvátországban este 6-ra mindenki éhen fog halni.

magyar ember teli szájjal 2012.01.15. 12:21:56

Teljesen mindegy, milyen az EU, Ha egyszer nyitottá válik tőlle a világ. Nem az albánoknak szabad a munkavállalás hanem nekünk.

Lehet fikázni az omladozó házat, ha az alternatíva kint a disznók közt van.

Sir Galahad 2012.01.15. 12:22:26

@harmincas: Volna egy kérdésem, és tényleg nem provokálni akarok vele, kíváncsiság - bízom benne, hogy egy hozzáértő útbaigazít, mert a neten fellelhető információk ellentmondásosak. Jogos, hogy rengeteg minden épül uniós támogatással, de Magyarország nem csak vesz ki az Unió kasszájából, hanem fizet is be. Összességében mennyit kapunk és mennyit fizetünk be, mondjuk évente? Mert a két szám összevetése komoly érv lehet az Unió mellett (vagy ellen).

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.01.15. 12:23:40

Van pár hülye, aki kiment demonstrálni. Jelent ez valamit? Nem.

Írjanak ki népszavazást az EU-ból való kilépésre! És szembesülhetnek azzal, hogy abszolút kisebbségben vannak a véleményükkel.

És valóban: vannak a volt keleti blokk államai között olyanok, amik éltek az EU nyújtotta lehetőségekkel: Szlovénia, Csehország, Észtország, Szlovákia, még Románia is, meg vannak akik hisztiznek. Mint mi.

Rézfaszú 2012.01.15. 12:24:13

Az viszont igaz, hogy az eurokraták, karrier diplomaták és hivatalnokok mára a saját fennmaradásuk érdekében növelik a hatalmukat. Kiveszik a kormányok kezéből a döntési jogokat, lapátolják a pénzt a saját zsebükbe. És közben elvtelenül váltanak köpönyeget. Lásd a harcos maoista Barroso... Cohn-Bendit és a többi elvtelen politikus.

Ez ellen már a britek, németek és franciák is tiltakoznak. Ők a nemzeti kormányok súlyának megőrzésében érdekeltek. Elvégre ők dobják össze a zsetont a Bizottságnak is, hadd legyen már beleszólásuk, hogy mi történjen az EU-ban.

Az EU elöregszik, elszegényedik, relatív súlya rohamosan csökken a világgazdaságban, versenyképessége zuhan. Egyes államai erősek maradnak (Németország, Nagy-Britannia, Franciaország), a többség csak rontja a helyzetüket (Spanyolország, Görögország, Magyarország). Az euro leváltására már megtették az előkészületeket.
Az EU nekünk még így is a legjobb alternatíva. Nem is az EU, hanem inkább Németország... amihez gazdasági kapcsolataink kötnek és ahol még van egy kis növekedés.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 12:26:09

jaj,hagyjátok már!ki a f.szt érdekel a jobbik?úgy sem fogunk kilépni,soha az életben."Több 100 ember gyűlt össze","vona népszavazást akar"
asszem legörbülne a szája,az eredmény láttán.Biztos vagyok benne,hogy az emberek nagyobbik része Úniós állampolgár szeretne maradni,köztük én is.
Mellesleg,amenyire én tudom,nem is olyan egyszerű
kilépni.Több évig elhúzódik,ja és persze mielőtt kilépsz,el kell számolnod,tehát az eddig kapott támogatásokat szépen vissza lehet fozetni.De szerintem a jobbikos kívül sem az aktuális magyar kormánynak,sem a szalonképes ellenzéknek nem jutott eszébe ez a lépés,és ha jól tudom,az EB nem tereli politikai síkra amagyarországgal kapcsolatos dolgokat,szigorúan jogi óúton rendezik..

alfacharlybravo 2012.01.15. 12:26:45

@S.O.Meone: Ezek szerint neked nem lenni épp eszed!

magyar ember teli szájjal 2012.01.15. 12:27:53

@Sir Galahad: www.eu-oplysningen.dk/euo_en/spsv/all/79/

A pozitiv aki kapott, a negativ aki befizetett (a vegso egyenleget tekintve).

Kell hozza a Google es minimalis angol nyelvtudas, de ezek szerint neked ezek a keszsegek nincsenek meg, ami miatt valoszinuleg az EU-bol is alig-alig tudsz profitalni, ugyanugy ahogy a hoborgo nyuggerek a jobbik tuntetesen. De segitek: nem a netto befizetes a lenyeg, hanem hogy a vilag valjon a merceve es a lehetosegek forrasava, nem pedig az, amit az aktualis magyar hatalom eppen hazudik/ad.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.15. 12:28:34

A legnagyobb baja a mindenkori politikának az, hogy nem gondolkodnak hosszútávon, mert a politikai vetésforgó 4 évente úgyis lenullázza az előző rezsim összes dolgát.
4 év alatt egy kisvállalkozást is nehezen lehet felfuttatni, nemhogy egy országot.

De persze megint könnyű mutogatni a "külső ellenségre" a sok hülye parasztnak, ahelyett hogy nekiállnának végre dolgozni, és elzavarnák az eddigi politikusokat a halál faszára.

7 éve vagyunk EU-tagok. Minden közösségi nagyobb beruházás magán viseli az EU-pénzét, de persze ez nem érdekes. Természetes, hogy mi kapunk (abból is ellopva egy csomót), de amikor a szabályokat kellene betartani, akkor az már nem oké.
Fújunk a cigányokra (jogosan), hogy csak a jogaikat ismerik, a kötelesség részéről mindig elfelejtkeznek, és tartják a markukat a segélyért.
Enyhén szólva párhuzam van a magyar-cigány, és a magyar-eu ellentétben. Mi vagyunk európa cigányai...

Szerencsére az EU-ból kilépés nem megy egyszerűen, alsó hangon fél-1 évet vesz igénybe.
Másik szerencse, hogy a joggal utált magyar gazdasági oligarchák nem fogják hagyni, hogy a zsirosbödön megszünjön egy bizonytalan orosz-kinai támogatás miatt.

M_R 2012.01.15. 12:29:08

@S.O.Meone: " te idióta, és az EU mibű adta a pénzt? nem a mi befizetésünkből? "

Is. Csak az arányokat is vedd figyelembe. Sokkal több jött vissza támogatások formájában mint a befizetett összeg.

Az persze fáj a Kedves Vezetőnek hogy az EU nem "parttalanul" szórja a támogatást - tehát nem lehet belőle állami autókat adni a havrok segge alá, nem lehet belőle karibi nyaralást fizetni a megfáradt Kedves Vezető és kiccsaládja részére...

szonár 2012.01.15. 12:30:58

@harmincas: Azért nézzünk már körbe, mi történt itt az elmúlt húsz évben? Lett nyomor, társadalmi különbségek, rablóprivatizáció, bűnözés, egzisztenciális bizonytalanség. Lett pártoskodás, lettek szégyenteljes ítételek, és eddig soha be nem tartott ígéretek. Csak jólét nem lett, demokrrcia és jogállam.

Kik fosztottak ki minket? Hát a helyi bűnözők és a nyugati gyarmatosítók. És most szerinted meg kellene köszönni nekik, hogy egy kevést pénzt visszajuttatnak néhány látványprojektre (amit persze az ő vállalkozóik végeznek...)?

alfacharlybravo 2012.01.15. 12:30:59

@Josef Virek: Martin Schulz az egész magyar bagázst elküldte az őshazába..

Nemigen disztingvál.

Putin add is ott helyet nekünk..

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 12:31:42

@csokvaomány: bazz,én is egyből ezt mondtam amikor megjelent a hír,Vona költözzön akkor Kazahsztánba,vagy Venezuelába..Barom.Bár,szerintem ha hirtelen miniszterelnök lenne,gyorsan változtatna ezen az álláspontján.@alfacharlybravo: igen,akár 2évig is elhúzódna,de az tuti hogy el kell számolni.
Nos,szerintem ezt a kormány nem lépi meg most,hiszen akkor 2014-ig nem fejeződhetne be,és valszeg egy ilyen lépés után nem ő lenne a befutó a köv.választáson.
Tényleg skacok,csak úgy elkalandozva,ha mondjuk holnaptól nem lennénk eutagok,akkor a kint dolgozó magyarokkal mi lenne?Hazaküldenék őket,vagy nem?
hangsúlyozom,én eu mellett vagyok.sztem nékülük nem sok alternatíva van..

Akos_Holland 2012.01.15. 12:32:09

Azert tobbminden lehetoseget kinal az EU mintsem ami a cikkben fel van sorolva. Ezt nyilvan mindenki tudja. En meg ezenfelul ki is hasznalom. Az EU lehetoseget nyujt arra, hogy Hollandiaban dolgozzak, es ne kelljen visszamennem kovetkezmenyek nelkuli hazamba, hal'Istennek.

Rézfaszú 2012.01.15. 12:33:29

Az EU-ból nem kell kilépni!

Az EU meg fog szűnni magától.

Mert a nagy befizető Németország már nem sokáig fogja tűrni, hogy a portugálok, görögök, spanyolok az ő befizetőseikből lébecolnak.

Lesz egy elit klub (skandináv-német-holland-belga stb.), amihez Nagy-Britannia csatlakozhatna, de saját érdekében nem fog. A többi meg pusztuljon. És utóbbi csoportban leszünk mi is.
Nem kell kilépni, szépen, csendben le fognak választani minket (és a görögöket, portugálokat is). És nem a Jobbik miatt vagy az euroszkeptikusok kedvéért, hanem a saját jól felfogott érdekükben. És nem a Bizottság, aminek az EU egyben tartása a célja, hanem a németek és franciák, akik nem fogják tovább finanszírozni ezt a rémálmot.

hoseman 2012.01.15. 12:34:58

@S.O.Meone: szóval betolunk az eu-ba 100 egységnyi pénzt és visszakapunk 100 egységnyi pénzt... így gondolod te korrekt?..

Sir Galahad 2012.01.15. 12:35:39

@magyar ember teli szájjal: Nem a Google és az angol a probléma, hanem az, hogy mint említettem, többféle számítás létezik. Egyébként én sértegettelek téged vagy bárkit? A stílus maga az ember, mint tudjuk.

M_R 2012.01.15. 12:35:41

@S.O.Meone:

"Mert persze Oroszország és Kína korrekt, becsületes és önzetlen lobbicsoportok hazája."
ők mintha JELENLEG nem akarnának olyan törvényeket ránk kényszeríteni, mint a stabilitási paktum"

Hány éves vagy te? 15-16?

Mert a VSZ meg a KGST az ám maga volt a Kánaán meg a szabadság mintaképe, te nagyonhüje :)

Mert szerinted jobb orosz gyarmatnak lenni mint EU tagnak. Hát kérlekalássanbazdmeg: mehetsz Ukrajnába, Oroszországba vagy Kazahsztánba - nem tart vissza senki. Ott aztán nem le unijó még vagy 50 évig, tehát neked "öröm bódottság" életed végéig.

S.O.Meone 2012.01.15. 12:36:02

@M_R: "Is. Csak az arányokat is vedd figyelembe. Sokkal több jött vissza támogatások formájában mint a befizetett összeg."

persze :D
minden negatív hatást forintosítottál?

"Az persze fáj a Kedves Vezetőnek hogy az EU nem "parttalanul" szórja a támogatást - tehát nem lehet belőle állami autókat adni a havrok segge alá, nem lehet belőle karibi nyaralást fizetni a megfáradt Kedves Vezető és kiccsaládja részére..."
igen, biztos így van:D na ebből is látszik,hogy egy idióta vagy

@alfacharlybravo: ... nekem van.már akkor is volt, amikor nemmel szavaztam az EU-ra.

@Kőmíves Kelemen: "Mi vagyunk európa cigányai..."
csak te, meg az anyád...

@magyar ember teli szájjal: " elzavarnák az eddigi politikusokat a halál faszára."
egész európában? azokat, akik az EU nevű gittegyletet kitalálták?

@mifolyikittgyöngyösön??: " az emberek nagyobbik része Úniós állampolgár szeretne maradni,köztük én is."mert lófaszt nem tudsz róla. normális nyugat-európai országban ha ma tartanának népszavazást ez EU-ról, kb mindenhol megbukna a dolog...

csak nálunk van annyi magadfajta birka, hogy beszopja a mesét. ez EU-t nem az átlagember találta ki, és nem is az ő érdekét szolgálja.

alfacharlybravo 2012.01.15. 12:36:08

@mifolyikittgyöngyösön??: Ha jók lesznek hozzájuk akkor menedék jogot kérhetnek, de lehet,hogy kiutasítják őket.

Hat lehet erdeklodni az Ausleander Amtnal.

. .

Rézfaszú 2012.01.15. 12:37:03

@Akos_Holland: Éppen ezért fognak a hollandok is arra szavazni, hogy a suttyó magyarokat ki kell tenni az EU-ból, mert akkor téged is hazaküldhetnek és nem kell befizetőként a magyarországiakat sem pénzelni.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 12:37:06

@d.z.: ott a point.Azthiszem ezt ő sem gondolta komolyan,de legalább benne vót a tvben.nemsok köszönet lenne egy népszavazás után,az euellenzők körében.de szerinetm minden euállamban van szélsőjobb,akik ugyanilyen nézeten vannak,csak ne kerüljenek hatalomra.de ha lenne népszavazásesküszöm hazautazok szavazni egy "nem"-et a kilépésre.de hangsúlyozom,ezt senki nem vetette fel,meg sem fordul a kormány fejében.

Mesterlövész 2012.01.15. 12:37:21

Most találtam egy helyet 2009-es adatokkal, miszerint Mo. abban az évben 2,7 milliárd euróval kapott többet, mint amennyit befizetett.

S.O.Meone 2012.01.15. 12:38:08

@M_R: te nagyon hülye, takaroggy anyádhoz, hogy mesélje el neked a JELENLEG szó jelentését.

@hoseman: nem, én úgy gondolom, hogy nincs EU, nem tolunk be semennyi pénzt, és nem is kapunk.

a befizetés-juttatások egyenlege egy szám ti majmok: szted miért éri meg a nagy országoknak anetto befizetés? mert máshol sokkal többet nyer az ügyön: piacszerzés, kisebb országok érdekeinek elnyomása stb stb.

Mesterlövész 2012.01.15. 12:38:34

Ja, és mindenkinek: van közöttünk 1-2 trollocska most is. Őket ne etessétek!

csokvaomány 2012.01.15. 12:39:48

@S.O.Meone:

"takaroggy a lajtán túlra, oszt jónapot." inkább Te takarodj keletre, ha annyira tetszik.

Felhívnám a figyelmedet azonban arra, hogy a jelenlegi gazdasági-politikai helyzet igen sok magyart a Lajtán túlra kényszerít. Ők talán nem, de a gyerekeik és unokáik már nem magyarok lesznek...

"ők mintha JELENLEG nem akarnának olyan törvényeket ránk kényszeríteni, mint a stabilitási paktum."

Náluk nem holmi szerződésekkel szokás bármi is kényszeríteni, vannak annál hatásosabb eszközök is.

Dehát micsoda szörnyűség, hogy a pénzügyi stabilitást az EU ránk akarja kényszeríteni...

"jah, 2004 előtt mindenki éhenhalt, horvátországban este 6-ra mindenki éhen fog halni."

Aki nem érzi a szöveg árnyalatait az nem tud olvasni.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 12:40:10

@Rézfaszú: ilyenre nem is lehet szavazni.gyakorlatilag erről nem lehet szavazni.

harmincas 2012.01.15. 12:40:10

@szonár: Mint írtam, banki, szerződött beszállítóként elég jó rálátásom van erre. NEM csak pár látványprojektre ad pénzt az EU. Hacsak nem tekinted látványprojektnek azt, hogy pl. az alföldi sertésüzemből a folyékony szart rendesen kezeljék, és ne a környezetet szennyezzék vele.

A nyomort meg a bűnözést nehogy már az EU okozza... hanem a hülye politikusaink.

Befizetésenik pedig jóval alacsonyabbak voltak eddig, mint a kapott támogatások összege. Ez is dokumentált tény.

Ha nem akarsz a rohadt nyugathoz tartozni, nézd meg a szuper, független Észak-Koreát. Ott aztán van nemzeti önrendelkezés. Csak pár millióan éhenhalnak.

Öngyilkos nép vagyunk, ha kilépünk az EU-ból.

Akos_Holland 2012.01.15. 12:40:11

@Rézfaszú: eleg elferditett gondolkodas, ha azt hiszed, hogy a nyugat-europaiak (benne a hollandokkal) szivesseget tesznek a kelet-europaiaknak (benne a magyarokkal) azzal, hogy szabad munkavallalast biztositanak.

==T== 2012.01.15. 12:40:18

Korrekt.

Amúgy az EU pártiaknak:

Az EU támogatások összegéből vonjátok le a magyar befizetések összegét és azt a vámjövedelmet, amitől a vámunió miatt elesünk. A megkapott, a támogatásoknál jóval kisebb összeg ára lesz az a júdáspénz, amiért a magyar állam megengedi az uniós cégeknek, hogy kinyírják a hazai vállalatokat ill lemond arról, hogy legalább az állami megrendeléseknél a hazai szereplőket részesíthesse előnyben.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.01.15. 12:40:30

Amúgy ezt nem látják be ezek a nagyon okosok, hogy egy tízmilliós országnak valahova tartoznia kell.

Az EU-ban mi tagok vagyunk, szavazati joggal, ha kulturáltan viselkedünk és nem szarunk az asztalra, akkor meghallgatnak. Továbbá ez demokratikus államok közössége.

Ezen kívül van az Oroszországgal, Iránnal, Kínával szembeni szolgasors. Majd ők fognak minket egyenrangú partnerként kezelni? Vagy önellátók leszünk, mint Észak-Korea?

vasgyuszi 2012.01.15. 12:40:51

Basszátok meg, az én adómból is finanszírozzák ezt a szaros országot (Németországban élek már több, mint tíz éve - N.o. nettó befizeto).

S.O.Meone 2012.01.15. 12:41:01

@mifolyikittgyöngyösön??: "bazz,én is egyből ezt mondtam amikor megjelent a hír,Vona költözzön akkor Kazahsztánba,vagy Venezuelába.."

mert egy átlag demagóg birka vagy, azért.
sablonválaszra vagy csak képes, amit a szádba adtak, amikor te faszra vártál...

menjetek inkább ti innen, nektek úgyse jelent semmit az ország, magyarok sem vagytok. húzz be a konzulátusra, add le az útleveled, oszt jónapot.

alfacharlybravo 2012.01.15. 12:41:07

Romaniaban is alakulnak a dolgok tüntetés és szimpátia tüntetés.

Ha kicsit kitartunk ok is rájönnek, hogy fogjunk össze.

Közösen többre megyünk az EU cionista agresszív liberális demokratákkal..

csokvaomány 2012.01.15. 12:42:12

@Mesterlövész:

"Most találtam egy helyet 2009-es adatokkal, miszerint Mo. abban az évben 2,7 milliárd euróval kapott többet, mint amennyit befizetett."

Így van. Többet kapunk mint adunk. Természetesen akik adnak azok is kapnak pl. nagyobb piacot. Ez nem szégyen, ez egy WIN-WIN szituáció. Persze mindig lehet arról vitatkozni, hogy kinek jobb...

S.O.Meone 2012.01.15. 12:43:03

@harmincas: na itt is u.az a fasz demagógia: "ha nem akarsz EU-t, akkor mennyé északkorába".
a magdfajta 1bites görénynek csak ez a két alternatíva létezik.

@vasgyuszi: és németországnak ez szted miért jó? mert máshol a többszörösét szedi be.

Kristl 2012.01.15. 12:43:37

+1 Meg nézzenek már körül hogy csatlakoznak kelethez. :]
Ausztria, Szlovénia, hamarosan Horvátország, Szlovákia, Románia és Bulgária spec Eu tag.
Szerbia az akar lenni. Szal, Ukrajnán keresztül akarunk csatlakozni a nagy testvéri Oroszországhoz, vagy feri akarom mondani Lisztferihegyen keresztül Kínához? :]
Végre lenne egy történelmi pillanat, ahol inkább a "magban" semmint a periférián lehetnénk.
Jujj, gyorsan lépjünk ki. :]

csokvaomány 2012.01.15. 12:43:38

@d.z.: Igazad van ezek a lehetőségek állnak előttünk, csak remélni lehet, hogy az ország és annak vezetése jól választ.

Morpeusz 2012.01.15. 12:44:12

Szintén magyar jellegzetesség,hogy az EU hajlandó bennünket évente majd 2000!!! milliárd forintnak megfelelő összeggel támogatni,és ez a hatalmas összeg nem látszik sehol,mert elköltjük nagyberuházásokra!!!
Lásd metró,autópályaépítés (bár ezek most nem mennek)ahelyett hogy a kis és középvállalkozásokat segítenénk ezzel a hatalmas összeggel.
2004 óta az az általános vélemény a politikában,hogy akkc szektor csak ellopná,elcsalná ezt a pénzt,abból meg csak a baj meg a munka van a minisztériumokban,így inkább a nagyberuházások és a saját oldalukhoz tartozó kkv-k támogatása ment...
Egész egyszerűen nem értik az EU-ban hogy mi folyik itt,de nem szóltak bele eddig,mondván,ha egy ország állampolgárai ennyire hülék hogy azt a sok pénzt hagyják a végignézni ahogy lenyúlják és nem tudják elérni a 2000-3000 eurós havi fizetést emiatt sohasem,akkor legyen így mert megérdemlik sorsukat...

alfacharlybravo 2012.01.15. 12:44:16

@csokvaomány: Valaki mar mondta, hogy az okozott karokat is szamold hozza.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 12:44:30

@Akos_Holland: teljesen igaz.Pl az Egyesült királyság kifejezetten függ a keleteurópai munkavállalóktólAz eus országok nem jófejségből fogadják a munkavállalókat,hanem mert szükség van munkavállalókra,főleg hiánysuakmákban.Itt van pl Svájc,ami ugye nem eus tag,és csak úgy nem tudsz kiköltözni.De ha olyan szakterületen dolgozol,akkor érdekes módon azonnal ott találhatod magad.És azon is érdemes elgondolkodni,hogy fél éve vált elérhetővé a Német/Osztrák/Svájci munkavállalás,de előtte is rengetegen dolgoztak kint.

nemtudomnemisérdekel 2012.01.15. 12:44:37

Szégyen, hogy egy vezető politikus ilyen minősíthetetlen stílusban illet más embereket.. A buta nép meg bólogat: igen, igen, nagy orra van Barrosonak.. ez aztán a terv! Lépjünk ki az EU-ból! És aztán? A Fidesz is valami ilyen "programmal" próbálkozott. Nyerjük meg a választást! És aztán?
Csak ugatnak ezek a kutyák, de nem számolnak a következményekkel. Nem biztos, hogy be kellett lépni az EU-ba, de ha már megtettük, akkor ne pattogjunk. Méltósággal kell viselkedni, dolgozni kell és nem uszítani másokat!
Hiába magyaráznak itt az oroszokhoz való közeledésről emberek.. aki azt hiszi, hogy az oroszoknak szüksége van ránk, az téved. Mint ahogy Kínának sincs szüksége ránk, ezt megmutatták az elmúlt egy évben (hála a jó égnek)! Kína nem azért "gazdag", mert bőkezű a néppel.. Gazdag ország szegény emberekkel.. Az csak egy picivel jobb annál, ami nálunk van.. Szegény ország szegény emberekkel (és gazdag politikusokkal)..
Az oroszok rég megsértődtek ránk, köszönhetően OV-nak és csapatának.. A névtáblák lecserélésének sem örültek..
Hamarabb dob ki minket az EU, mint ahogy Vonyító Gábor megtekerhetné Barroso orrát..
Magunkra maradtunk, de ez nem irreverzibilis folyamat.. ha tovább okoskodnak ezek az ingyenélő politikusok, ezek a vérszívók, ezek a munka világát kerülő semmirekellők, akkor már nem lesz olyan ország, aki valaha is szóba állna velünk..
Minden szomszédos ország megvet minket.. gyerekként nem gondoltam volna, hogy egyszer Románia szintje alá fogunk süllyedni.. megtörtént...

Most sincs demokrácia, akkor legalább legyen egy szakértő kormány és vezessék ki az országot ebből a mocsárból.. Természetesen nem havi 1-2 millióért, hanem hazafiságból!!!!!!!!!!!! Vállalja valaki Bajnai Gordonon kívül?

hoseman 2012.01.15. 12:45:09

@S.O.Meone: mégha igazatok is van az eu-val kapcsolatban,a jobbik módszere drámai hatással lehet erre a nyomorult országra nézve baszdmeg... tényleg szükségünk van erre a stílusra?!...

csokvaomány 2012.01.15. 12:46:38

@Kristl: Ezt a trollok úgy sem értik, de igazad van. Aki nem úgy gondolja, ahogy ők az nem is magyar. Lásd egyes korábbi (zsidózó) hozzászólásokat.

Az antiszemitizmus a legmegalázóbb az ország számára. Aki antiszemita az azt állítja, hogy minket néhány "jött-ment" elnyom. Az antiszemiták lebecsülik a magyar népet, mint olyat amely nem tudja a sorsát irányítani. Az antiszemitizmus a kispolgári tehetségtelenség megnyilvánulása.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2012.01.15. 12:47:07

Még egy dolog:

Az, hogy Magyarország eladósodott, hogy időnként anti-demokratikus törvényeket hoznak itthon, hogy nem fejlődünk úgy mint Szlovénia, hogy nem jött el a megváltás az nem az EU hibája.

A mienk.

mazolika 2012.01.15. 12:49:09

@S.O.Meone: Igen, a mi befizetésünkből IS. Ugyanakkor a számunkra megszavazott keret SOKKAL több, mint a mi befizetéseink.

És, hogy mit használunk fel ebből, az CSAK rajtunk múlik. A jogi, bürokratikus környezeten, a vállalkozóink hozzáállásán. Nyilván vannak, voltak és lesznek mutyi ügyek, de ennek arányai, már csak rajtunk (és a vezetőinken) múlik.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 12:49:26

@S.O.Meone:ne fröcsögj már te szar.Majd én eldöntöm,mi a véleményem,pl rólad az,hogy nem tudok rólad nyilatkozni a jóizlés határain belül.
Ne hisztizzél,Svájcban élek..

csokvaomány 2012.01.15. 12:49:48

@nemtudomnemisérdekel:

Nem tudják mi az EU. A szélsőjobbot ("tisztelet" a kivételnek, akik általában a széljobb tömeget irányítják) alapvetően az ismeretek hiányából fakadó téveszmék és az ehhez kapcsolódó agresszivitás jellemzi.

harmincas 2012.01.15. 12:49:56

@S.O.Meone: Szerinted vajon miért akar mindenk környező normális, ésszerű, racionális ország EU-tag lenni? Mint feljebb írta valaki: "Ausztria, Szlovénia, hamarosan Horvátország, Szlovákia, Románia és Bulgária spec Eu tag. Szerbia az akar lenni." Ezek nem Németország. Ők szerinted miért választják ezt?

Neked köszönhetően teljesen eluralkodik ebben az országban az elmebaj. Mondom: öngyilkos nép.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 12:51:18

@hoseman: nem.teljesen igazad van,erre a stílusra nincs szükség.de szerintem senki nem vezsi komolyan őket,se itt,aurópában meg pláne.sőt,ők sem veszik komolyan magukat..

csokvaomány 2012.01.15. 12:51:20

@alfacharlybravo: Miféle károkat? Amit a széljobb okozott? TV székház felgyújtására gondolsz?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2012.01.15. 12:53:13

@Sir Galahad:

Lehet, hogy már válaszolt valaki, akkor elnézést:

Szóval évente átlagosan 2000-2500 milliárd forintnyi eurót kapunk az EU-tól (főként célzott támogatások, vissza nem térítendő kölcsönök és projektfinanszírozások formájában) és ezért cserébe 200-250 milliárd forintnyit fizetünk be.

orient 2012.01.15. 12:53:34

@S.O.Meone: Te idióta. EU több mint 2000 millárd forintnak megfelelő eurót ad évente. Ennek a töredékét fizetjük be.

Érdekes csehek, lengyelek, szlovákok, románok bolgárok miért fejlődnek fényévekkel jobban mint mi mint EU tagok? Érdekes a nagy keleti testvéreid mint Ukrajna, Fehéroroszország , Észak-Korea, meg tudém még kicsoda miért éhezik és nincs világítás éjjszaka. Gázt sokkal olcsóbban kapják mint európa, őket nem szipojozza ki az EU, mégis éhendöglenek, a városaikat földuatk kötik össze, csatornarendszerünk nincs vagy szar, internethálózatuk olyan mint MO-n volt 20 éve és még sorolhatnám. Tudom neked ez huszadrangú dolgok de a gazdasághoz kell és ezek bizony mind EU pénzből épülnek.

Komolyan válaszolj már ha az orosz testvéreid a saját vérüket mint ukrán, fehérorosz hagyják éhen dögleni akkor miért fognak nekünk segíteni?

A szeretett Kínád ott nyalja a nyugati tőke seggét az elmúlt húsz évben ahol tudja, és az adómentesen odaköltözött rohadt külföldi geci imperialista multik miatt gazdagodott meg és tart ott ahol tart a mai napig. A nagy keleti kína testvér itt tárgyalt velünk egy hétig tavaly hogy itt legyen a kínai közponja európának. Tudod hova tette inkább? Igen Szlovákiába, mert le sem szarja a te nagy tesvériség hitedet csak a profitja és pénze érdekli az pedig szlovákiában van jó helyen nem itt, ennyit a testvériségről. A maradék keleti testvéreink meg mind éheznek és még tiszta csapvizük sincs nem hogy úthálózatuk és infrastruktúrájuk.

Mondj már nekem egy csak egy példát ahol jó élet van EU-n kívül? Oroszország nem ér mert tele vannak gázzal és olajjal. Norvégia szintén.

Miért van hogy még a volt jugoszláv államok akik tényleg testvérként tekintenek az oroszokra és ők is rájuk, még ők is azon ölik magukat hogy bejussanak az EU-ba. Ja és az EU beleugat a belpolitikánkba.?

Ja mert az ukránok, fehéroroszok politikájába nem ugat bele mi te ökör?

Attila mi? Mit szólt volna Barroso leveléhez? Mit szólt Szt. István a nyugat "leveléhez". Felvette a kereszténységet és megölte a saját családtagjait akik ellenszegültek mert még ő is felismerte 1000 éve már nyugat nélkül meghalunk. De te tartozz a kelethez ökör. Szt.Istvánhoz fényévekkel több közünk van mint Attilához, meg a sumér legendákhoz.

"István és Koppány harcában nemcsak az forgott kockán, hogy ki lesz a magyar nép uralkodója, hanem a keleti és nyugati orientáció kérdése."

Igen Szt. Istvánnak ezerszer több esze volt mint a hülye Vona Gáborodnak.

==T== 2012.01.15. 12:53:38

@vasgyuszi: vasnyuszi, a német gazdaság a legfőbb nyertese az egész uniós dolognak, mert némi támogatásért cserébe vámok nélkül szerezhet piacokat.

Egérfogó 2012.01.15. 12:54:56

Mit adtak nekünk a Római szerződéssel?

Részlet a Brian élete című filmből...

youtu.be/ym3LiPig7NM

sárkányfő 2012.01.15. 12:55:10

A poszt abból a tévedésből indul ki, hogy van pár program, amit még jó lenne kihasználni, aztán több nem lesz, és akkor majd kiléphetünk.

Ez nem igaz.

Egyrészt folyamatosan vannak és lesznek programok (és messze nem csak infrastruktúrálisak), másrészt nem csak programok vannak, hanem egyéb támogatások, alapok is, amikből dől a pénz, harmadrészt egyéb gazdasági- és politikai előnyök is vannak, amik önmagűban a tagsági létből fakadnak, ezek töbet érnek minden pénzügyi támogatásnál.

És lehet fikázni az EU vezetőit, de én bármikor lecseréném Orbánt Merkelre (vagy gyakorlatilag bárkire), fényévekkel jobb.

==T== 2012.01.15. 12:55:16

@vasgyuszi: Németoszág a legfőbb gazdasági nyertese az uniónak, a támogatások fizetésért cserébe vámok nélkül juthat el az egész uniós piacra...

S.O.Meone 2012.01.15. 12:56:03

@harmincas: " Szerinted vajon miért akar mindenk környező normális, ésszerű, racionális ország EU-tag lenni?"

ország? vagy a vezetőik? ha az emberek pontosan tisztában lennének ez EU mibenlétének minden morzsájával, akkor asszem senki nem kérne az EU-ból.

elég lenne csak ennek a szar stabilitási paktumnak a tervezetét odabaszni az emberek elé, hogy nesze, ezt akarod?
érdekes, normális országban (svájc, norvégia) miért nem akarnak EU tagok lenni? és most ne gyere azzal, hogy ők gazdagok. ők sem voltak mindig azok, és pl luxemburg is gazdag...

pont norvéia a jó példa az EU nagy demokratikus voltára: addig szavaztatunk, amíg igent nem mondanak...

az EU nem az emberek érdeke. az európai embernek bőven elég lenne egy schengeni egyezmény, és egy vámúnió.
a magadfajta idióta kb ennyit is lát az EU-ból, és ezért cserébe mindenmásra is rábólintana.

remélem összeomlik ez egész EU, aztán rajtatok fog röhögni a világ...
de hát mi tagok akarunk lenni, a német meg hátrafordul és pofán köp...

sárkányfő 2012.01.15. 12:57:08

@S.O.Meone:
" te idióta, és az EU mibű adta a pénzt? nem a mi befizetésünkből?"

eltalátad. mi nettó haszonélvezők vagyunk, azaz többet kapunk vissza, sokkal, mint a tagdíjunk. azaz főleg német, francia, stb. adófieztők finansírozzák a mi útépítéseinket, iskolafeújításainkat traktor- és kombájnvásárlásainkat, és még ezer dolgot.

alfacharlybravo 2012.01.15. 12:58:37

@csokvaomány:

Furcsa volt volt, hogy nem lőtték a szemem, kimehettem nyugodtan az utcára.

Ilyen a magyar demokrácia, A nép akarata volt a zászló égetés, mármint jelen lévőé..Vona megígérte, hogy vissza foglaljuk az utcát a csőcseléktől. Elhiszem, furán érzi magát a sok megmondó ember.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 12:58:44

@S.O.Meone: hazudsz.Folyamatosan hazudsz,meg akarsz felelni a környzetednek.Állítsd magad talpra4Az első lépés,hogy elismered beteg vagy!

orient 2012.01.15. 12:59:02

@S.O.Meone: svájc, norvégia azért nem akar EU tag lenni mert az egyik tele van olajjal, a másik meg egy off shore bankország európa közepén, és mindenkinek a titkos pénzét ők őrzik. Igen a német adócsalótól kezdve az oroszig az arabig, és a naciét a zsidóét a moszadét és a hezbollah pénztét is egyben. Tudod senki sem akarja ez felszínre jöjjön svájc nagyon jól van az EU-n kívűl mindenkinek, nemcsak nekik de mindenkinek ez az érdeke.

==T== 2012.01.15. 12:59:04

@sárkányfő: "egyéb támogatások, alapok is, amikből dől a pénz, harmadrészt egyéb gazdasági- és politikai előnyök is vannak, amik önmagűban a tagsági létből fakadnak, ezek töbet érnek minden pénzügyi támogatásnál."

A dől a pénz, az konkértan azt jelenti, hogy olyan 4-500mrd forintos egyenleggel pótolnak minket az elmaradó vámbevételekért és azért, hogy szabadon ráengedjük az eu-s vállalatokat a hazai piacokra.

Egyéb gazdasági előnyről nem nagyon beszélhetünk, hiszen a hazai gazdaságban a magyar tulajdon minimálisra szorult vissza, ezek is kevéssé érdekeltek a nyugati exportban.

Az EU-ba irányuló exportunk jelentős részét idetelepült nyugati cégek gyárai adják, akik alacsony hozzáadott értékkel és magas adótámogatással működnek.

Megnézném Merkel mit tudna kezdeni a magyar helyzettel úgy, hogy az a magyaroknak legyen jó.

S.O.Meone 2012.01.15. 12:59:18

@orient: faszparaszt: ez egy darab egyenleg. forintosítsad már, hogy mennyit bukunk azon, hogy a piacunkki van szolgáltatva nekik?
miért Magyarországon a legmagsabb a külföldi tulajdon aránya?
miért nálunk a legalacsonyabb az állami tulajdon aránya.

az olcsó ukrajnás, kínás stb demagógiáddal menj te a jó EU-s kurvaanyádba. legyen mindjárt világunió meg világkrmány, akkor majdminden probléma egycsapásra eltűnik, és nemlesz német, magyar, kínai, csak uniós polgár :D

S.O.Meone 2012.01.15. 13:00:19

@mifolyikittgyöngyösön??: "menj haza és tömd be magadnak. ne engem nézzél hülyének.na, mennyémár. küldj be egy drogost vagy egy alkoholistát "

pl anyádat :D

==T== 2012.01.15. 13:00:31

@sárkányfő: az EU javarészt a tranzit útvonalak fejlesztésére ad pénzt, lesz*ja, hogy a magyar állampolgárok milyen utakon közlekednek.

nemtudomnemisérdekel 2012.01.15. 13:02:22

A jobbik előadja a nagy hőst, a jól megmondó pártot, de arra nem gondol, hogy ezzel még nagyobb bajba sodorja az embereket..
Habár...... külföldön nagyon jól tudják, hogy milyen párt ez a jobbik.. Nem győzik megkeresni a külföldi pártokat, hogy szövetséget alakítsanak ki.. Holland, dán, fin és hasonló pártokat.. csakhogy ezek a pártok nyíltan elzárkóznak tőlük.. Múltkor az egyik holland párt vezetője nyilatkozta, hogy a jobbik őket is megkereste, de ők soha nem szövetkeznének ilyen alakokkal.. na, a hős jobbik, a nagy orrtekergető karikás ostorral hadonászó vona gáborka azzal nem hősködik, hogy a fejlett országok milyen megvetéssel gondolnak rájuk.. lehet a sok sikertelen ajtón kopogtatás miatt szeretnének eltávolodni az EU-tól?!
Ha én egy arrogáns kis mitugrász lennék, aki egy pláza minden boltjában kihúzta már a gyufát és nem akarnak szóba állni velem, akkor küzdjek azért, hogy a plázát bontsák le?! Csak azért, mert engem mindenhol utálnak..

A zászlógyújtogatós kis semmirekellő meg inkább szánalmas (néha vicces) volt, mintsem hős.. szégyen, amit művelnek...
Vidéken sok felnőtt ember iskolázását az EU támogatja.. mondhatják sokan, hogy a mi pénzünkből.. de a mi pénzünk csak a töredéke annak, amit egy képzésbe fektetnek..

Vonáék előadhatják, hogy ők milyen patrióták.. mégis a szegény magyar ember pénzén élnek, munkakerülők és dőzsölők!! Ez aztán a hazafiság..

orbison 2012.01.15. 13:02:38

Túl gyorsan "csatlakoztunk" az európai "normákhoz", nem voltunk még megérve rá..

Viszaemlékezve .... visítva röhögtünk 1990-ben Szlovákián átautózva az "Éljen és virágozzék a cseresznye" típusú - az utak felett kifeszített - transzparenseken, most meg lehet nézni hogy ki hol tart.

Nekünk a "rendszerváltásnál" bedobták a gyeplőt ( , nem szabadott volna, elszabadultak a lovak.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 13:03:02

@S.O.Meone: szeva ubul!aszittem mindenhonnan kibasztak,nem csak tc-ről!ne erőlködj a mentegetőzésel,a stílusod elárul!!

Nge Swazili Mbeko 2012.01.15. 13:03:30

Felesleges ezekkel a türhő makákókkal vitatkozni.
Jelenleg minden kisember keletről - és távolabbról is - az EU-ba igyekszik, hogy boldogulást találjon. Nem Oroszországba és nem Kínába. Ha ez nem bizonyíték az EU mellett, akkor semmi sem az.
Azzal meg maximálisan egyetértek, hogy a lehetőségek kihasználatlanul hagyása nem az EU hibája. Hanem a miénk.
Ezeké a türhő, ügyeskedő, szlovák rendszámmal nagymagyarkodó, soha adót nem fizető, minden becsületes, a munkájából megélni akaró állampolgárt zsákmányállatnak tekintő cigánytermészetű makákóké, akik itt is csak pocskondiázni tudják az EU-t.

S.O.Meone 2012.01.15. 13:03:40

@sárkányfő: "mi nettó haszonélvezők vagyunk"
persze :D nettó haszonélvező :D hujjde élvezzük a hasznát :D
2004 előtt meg de szar volt nekünk :D

"azaz főleg német, francia, stb. adófieztők finansírozzák a mi útépítéseinket, iskolafeújításainkat traktor- és kombájnvásárlásainkat, és még ezer dolgot."

jah persze. oszt a kombájnt kitől veszed? és a metrót? idiótája...

@orient: persze persze...biztos ezért. a britek is tele vannak olajjal, gazdagabbak is, ők miért tagok? és a németek?

ha igaz lenne a hülye demagógiád, akkor az EU csak szegény, lezüllött országokból állna te majom.

M_R 2012.01.15. 13:03:53

@S.O.Meone: Mi van, több kávét ittál ott a FIDESZ székházban mint kellene..

Tipikus fideszes troll mentalitás: ha kifogysz az érvekből akkor anyázol.

Ez téged, meg a pártodat minősíti.. Jobb hely lesz nélkületek Európa.

sárkányfő 2012.01.15. 13:03:58

@Sir Galahad:

Kis google, hm?... na jó, mivel szépen kérted, segítek:

"Mennyit fizet be Magyarország az EU költségvetésébe és hogyan részesül az uniós forrásokból?"

www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292

Ez csak 2007-ig mutatja (lehet még keresni), eszerint a csatlakozástól folyamatosan nőtt az éves hasznunk, 2007-ben nettó 400 milliárd forintot nyertünk, tisztán.

Tovább nem kerwsgélek, de korábban valahol azt olvastam, hogy tavaly a tiszta nyereségünk már 1000 milliárd fölött volt, és persze folyamatosan nő az összeg évről évre, ahogy beérnek a pályázatok.

De ez az évi ezermilliárd. ez túró... ennél százszor többet ér az a gazdasági-politikia stabilitás, bizalom, és nemzetközi érdek-érvényesítő képesség, amit maga az tény, hogy tagok vagyunk jelent, és ami a piac folyamatosan beáraz. e nélkül pl. momentán az ország csődben lenne a benzin, a kenyér ezer ft fölött lenne, akadozna a víz-gáz-villany, és az utcán zavargások lenneének, stb...

S.O.Meone 2012.01.15. 13:05:01

@mifolyikittgyöngyösön??: tc? tisztelt címzett? total commander? vagy miről beszélsz? ubul amúgy éppen a kedves édesanyádat keféli garfield.

AbuBakr 2012.01.15. 13:05:23

@==T==: felesleges magyarázni nekik... évek óta próbálom, mára már feladtam
nem látják az erdőt mert eltakarja előlük az a sok fa ami benne van...
azért jó olvasni hogy nem adta fel mindenki

harmincas 2012.01.15. 13:06:24

@mifolyikittgyöngyösön??: Ez érdekes gondolat. Lehet, hogy tényleg ő az, de sajnos az elv-társai jelentős részének ugyanez a stílusa.

==T== 2012.01.15. 13:06:28

@sárkányfő: viszont ezért cserébe lemondtunk az önálló vámbevételekről és a piacvédelem minden formájáról. Ezért nincs ma magyar gazdaság.

nemtudomnemisérdekel 2012.01.15. 13:07:23

Még egy gondolat..
Unom már, hogy az utóbbi években minden nemzeti ünnep idejére terveznek valami nagy tüntetést.. október 23., március 15., stb..
Ez azt mutatja, hogy a mai embereknek nincs önálló akarata, kreativitása..
Ha anno 1848. március 15-én is így gondolkodtak volna, akkor nem lett volna forradalom, mert előtte soha nem volt március 15-én semmi..
Most január 2-a lehetett volna egy új élet kezdete, lehet 10 év múlva január 2-a már nemzeti ünnep lehetne, de olyan vérszegény próbálkozás volt, hogy a tegnapi jobbikostól nem sokkal volt erőteljesebb.. csak kulturáltabb..

sárkányfő 2012.01.15. 13:08:08

@S.O.Meone:

miért, kitől kéne venni a kombájnt? tudsz nekem mondani csak egy magyar céget, amelyik kombájnt gyárt vagy metrókocsit? ugye nem. akkor mi is a problémád?

és miért is baj az, hogy mondjuk a franciák pénzén veszünk francia metrókocsitkat? akkor ingyen, vagy kis önrésszel lesz metrókocsink. a miénk lesz. ez támogatás. használhatjuk, utazhatunk rajta, nyertünk vele. a francia gyár meg kap megrendelést, neki is jó. épp erre épül az EU: a kölcsönös haszon elvére...

S.O.Meone 2012.01.15. 13:08:08

@sárkányfő: " ennél százszor többet ér az a gazdasági-politikia stabilitás, bizalom, és nemzetközi érdek-érvényesítő képesség, amit maga az tény, hogy tagok vagyunk jelent, és ami a piac folyamatosan beáraz. e nélkül pl. momentán az ország csődben lenne a benzin, a kenyér ezer ft fölött lenne, akadozna a víz-gáz-villany, és az utcán zavargások lenneének, stb..."

el sem hiszem, hogy ilyen idiótáknak a szavazata u.annyit ér, mint az enyém. demokrácia a faszomat. neked a gyárban kéne robotolnod 6 éves korodtól napi 20 órában, nekem a meg a felsőházban dönteni arról, hogy 2 forint vagy 3 forint legyen-e a napi béred.

legalábbis a képességeid kb erre predesztinálnának.

2004 előtt itt sivatag és pusztaság volt, de jött az EU és minden mennyei lett.

harmincas 2012.01.15. 13:08:27

@S.O.Meone: Azért az jó, hogy előbb-utóbb a furkóságotokkal minden normális embert elfordítotok magatoktól.

Na én végeztem, üdv.

hoseman 2012.01.15. 13:09:12

@alfacharlybravo: tényleg cuncimókus? vona megígérte ? hallod-e ez aztán már valami...

orient 2012.01.15. 13:09:24

@S.O.Meone: nem válaszoltál a kérdésre, csak a demagógia jön belőled. Mondj egy országot ahol jó élet van EU-n kívül. Csak egyet! (mondom olajország és off shore bankországon kívül mert ők minden szabály felett állnak...). Várom a válaszod. Miért nem költözöl te ukrajnába? Ott nincs EU, olyan jó az élet nem?

Az hogy a külföldi arány nagy te barom az nem az EU miatt van hanem a rohadt politikusaink miatt akik kiárusították az országot. Ugyan ezt nem tehették meg sem a lengyeleknél sem a szlovákoknál és sorolhatnám. AZ hogy magyarországot a politikai elit szarért hugyért eladta ezért ne az EU-t hibáztasd hanem az ANtalt, Hornt, Medgyessit, gyurcsányt...orbánéknak már nem maradt semmi eladni, de megtették volna ők is.

Nem mellesleg ha kicsit lehiggadsz akkor rájössz hogy a magyar bortermelés és ipar 1990-ben a padlón volt, az összes borunk lőré szar volt, jelenleg EU-s PÉNZEKBŐL fejlesztve egyik legmodernebb európában és a legdinamikusabban fejlődő borágazat európában. Sorban nyeri a díjakat és veri az olasz francia borokat és termeli az óriási hasznot, igazi sikertörténet, az EU piaca el van ársztva magyar borokkal és még valami: borászatok nagy része magyar kézben van, villányban, egerben, és szekszárdon is. Ez mind az EU-nak köszönhető. A kedves orosz segítséggel ott tartana ahol 1980 ban volt=sehol.

Szóval higgadj szépen le és a tényeket nézd ne pedig amit a hülye vezér mantrázik..

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 13:10:14

@harmincas: tuti ő az!Ott is szénné kínzott mindenkit,de leleplezte a szerkesztőség,és megmondták neki,szépen takarítsa el magát,vagy "véletlenül" nyilvánosságra kerülnek az adatai..és előfordulhat,hogy ugyancsak véletlenül tarkónlövi magát 4szer..wehehe

sárkányfő 2012.01.15. 13:10:26

@==T==: hagyd már ezt a vámmantrát. ha mi vámokat húznánk fel, az EU is felhúzna, és nem mi járnánk jobban. a magyar gazdaságot most is az export húzza, ami azonnal összedőlne, ha a kemény nemzetközi versenyben a magyar termékek árába még a vámot is bele kellene építeni.... mi szívnánk meg legjobban a bezárkózás, azonnali gazdasági összeomlás...

mazolika 2012.01.15. 13:10:31

@S.O.Meone: Igen, és ki mondja, hogy ugyanezt mi nem tehetjük meg? Attól, hogy mások jól kihasználják a piaci játékszabályokat, nem sírni kell, hanem tanulni, okulni és elkezdeni jól játszani.

Az EU-ban a politikusok igenis keményen tolják előre a saját nagyvállalataikat. Az más kérdés, hogy egy kelet európai politikust elég egy nokiásdobozzal meggyőzni, míg egy nyugateurópai a saját nemzetének jár ki valamit. (pl nagyobb keret a kkv-nak) Hogy mindkét félnek (nemzetnek) WIN-WIN szituáció legyen.

S.O.Meone 2012.01.15. 13:10:35

@M_R: mikro fogytam ki az érvekből? nálam ilyen nincs. max eljutok oda, hogy látom, veled szemben nincs szükség érvekre: úgysem érted meg.

" tudsz nekem mondani csak egy magyar céget, amelyik kombájnt gyárt vagy metrókocsit? ugye nem. akkor mi is a problémád?"

pl az, hogy rákérdezel a lényegre, mégsem esik le neked...
hány cukorgyár van ma nálunk?
hányan termesztenek cukorrépát?

ipar, mezőgazdaság felszámolása, ez az EU. temeg örülsz, hogy néhány fillérrel többet adnak vissza, de ezért cserébe csak tőlük vásárolhatsz, mert itt már nincs senki, akitől vehetnél vmit.

S.O.Meone 2012.01.15. 13:11:55

@mazolika: "Igen, és ki mondja, hogy ugyanezt mi nem tehetjük meg"

az EU, az IMF meg a goldman sachs. pár köcsög zsidó.

@sárkányfő: egy vámunió nem jelent még politikai uniót.

AutosVilli 2012.01.15. 13:12:00

Kedves cikk író, ezek tudatos leépítések, később még nagyobb pénzt lehet majd szakítani EU bácsitól,és elsikkasztani a haveroknak,szóval ,ne féljenek az emberek ,lesz itt minden,csak előbb (mig ki nem irtják az utolsó szálig őket) elteszik a magukét,amig engedi a nép.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2012.01.15. 13:12:50

Vona megélhetési politikus, mint majdnem az összes a parlamentünkben. Levette, hogy erre a szólamra, amit énekel mindíg lesz 5% feletti felvevőpiac az ilyen csúcsossüveges, tarsolylemezes szittyaarcok közül. Így aztán nekik dalol. Picit veszélyes a játék az országra nézve, de kit érdekel, ha Vona megél belőle, ugye?

troli joe 2012.01.15. 13:13:21

Aki Barrosso Maoista múltján van fennakadva, annak ajánlom figyelmesen átolvasni Orbán Viktorunk korai beszédeit:

hu.wikiquote.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor#Id.C3.A9zetek_besz.C3.A9deib.C5.91l.2C_1990-1994

orbison 2012.01.15. 13:13:28

@S.O.Meone:
Hát bocs, de az utolsó mondatod kissé "rózsaszín".
Remélem, hogy viccből írtad...

Az EU nem megváltás, esetleg csak "variáció egy témára". Nem vagyok (egyre inkább nem) biztos benne, hogy jó ez a variáció....

M_R 2012.01.15. 13:14:30

@S.O.Meone:
Valahol hálás vagyok az olyan balfékeknek mint te meg a hozzád hasonló turbóbarmok.

A hétvégi akcióitoknak köszönhetően napokon belül esni fog a forintotok az euróval meg a dollárral szemben. Nekem meg a pénzem túlnyomó része euróban van - tehát nektek köszönhetően úgy szerda környékére lesz 12-15% árfolyamnyereségem... Danke!

Ha majd az árfolyam eléri a 100.000 Ft/EUR-t akkor hazamegyek oszt megveszem kilóra a magadfajták munkahelyét és elzavarlak utcát seperni meg gerebylézni a kertem végét :)

S.O.Meone 2012.01.15. 13:16:00

@harmincas: ott a tévedés, hogy magadat normális embernek aposztrofálod, miközben egy szánalmas véglény vagy.

@orient: csak az EU létezik, más nincs :D
na eriggyé má innen.

"Az hogy a külföldi arány nagy te barom az nem az EU miatt van hanem a rohadt politikusaink miatt akik kiárusították az országot. "

nem ők vették meg? :D nem ők sipitoznak, amikor vki itt ki akarja szorítani őket?

nagyon csúnyán elbántak ezzel az oszággal, hogy egész generációkat termeltek ki a magadfajta mentalitással.
ha megszorítás lenne, húznál külföldre.
ha háború lenne, húznál külföldre.
neked ebben az országban élni kényszerűség.

mi a jó kurvaanyádat keresel még itt?

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2012.01.15. 13:16:40

@mifolyikittgyöngyösön??: "Tényleg skacok,csak úgy elkalandozva,ha mondjuk holnaptól nem lennénk eutagok,akkor a kint dolgozó magyarokkal mi lenne?Hazaküldenék őket,vagy nem?"

Ez ugyanolyan kukiság, mint, hogy kilépünk az EU-ból, ukk-mukk-fukk.

Kukiságra nem válaszolunk kukisággal mert kukit leszünk.

De nem , nem küldenének haza senkit, mint ahogy az EU csatlakozás előtt sem küldtek, csak voltak különböző szabályozások, de DOLGOZNI lehetett mindenkinek aki akart..
Sőt most sem küldenek el sem EUs(kivéve a bűnözésre berendezkedett romániai romákat). sem nem EUs állampolgárokat.A közelmúltig több EUs országban olyan szigorú volt az új keleti tagok munkavállalása mint a nem EUsoknak...

dr. HáziMacska 2012.01.15. 13:17:22

A probléma az, hogy jelenleg jóval többet ad az eu, mint amit mi befizetünk. Konkrétan, például a felzárkóztatásra, oktatásra még olyan kétszerese a lenyúlt nyugdíjpénztár pénzeknek megfelelő összeg van, amit arra kellene elkölteni, alig két év alatt.
És ez csak a jéghegy csúcsa.
A helyzet, hogy én úgy látom, egyesek azt hiszik, ha elküldjük a eu-t, a imf-et, akkor nem kell visszaadni az elköltött pénzeket.
Pedig, nyugodtan párhuzamot vonhatunk azzal, ha hitelt vettünk fel, és önkényesen megalapítjuk, hogy mostantól nem fizetünk, akkor jön a behajtó.
És, ezt figyelembe kellene venni, hogy talán azt nem szeretnénk, ha a tartozás fejében minden mozdítható értéket elvigyenek, ha kell, „hatósági” segítséggel. Kezdve a kedvenc szent koronával. Például. Ilyenre már volt példa a történelemben, nem?
www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292 <- ez meg egy link, azoknak, akik szerint, mi etetjük az Eu-t.
A internet csodákra képes, megtalálható rajta minden adat ami kellhet, komolyan. Csak használni kellene, néha.

AutosVilli 2012.01.15. 13:18:05

Azért az röhely volt hogy még egy k..va zászlót se bírnak rendesen elégetni.
Bezzeg ott volt a kezébe zippo benya a kis köcsögnek,az nem gond hogy nem magyar termék amivel locsolta a szerencsétlen a zászlót hogy elégjen.
A Zippo benya amerikai ,és mint tudjuk az amerikai olaj zsidó kézen van,tehát kedves jobbikos a zsidókat támogatta a megvétellel.

gondor77 2012.01.15. 13:18:12

A csatlakozás előtt évi kb. 500 milliárd Ft vámbevételünk volt az EU országokból származó importra. 2009-es adat, hogy 2100 milliárd forinttal többet kaptunk, mint amennyit befizettünk.

hvg.hu/gazdasag/20090429_eu_csatlakozas

Ha ehhez hozzáadjuk a 2004-2009 között kiesett vámbevételt, akkor máris átfordul a mérleg, kb. 500 milliárd veszteségre.

dr. HáziMacska 2012.01.15. 13:18:26

@sárkányfő:
Jahogy te mar belinkelted? Sry, lassabban irok, mint ahogy ez porog. :P

S.O.Meone 2012.01.15. 13:19:10

@M_R: "A hétvégi akcióitoknak"
melyikre gondolsz? haverokkal bulizás? fórumtrollkodás és orkok etetése? :D

"napokon belül esni fog a forintotok az euróval meg a dollárral szemben."
jah, biztos azért fog esni, met néhány bohóc tüntetett :DDD

"Nekem meg a pénzem túlnyomó része euróban van - tehát nektek köszönhetően úgy szerda környékére lesz 12-15% árfolyamnyereségem... Danke!"
miért, forintra váltod?
viszont ebből is látszik, hogy egy görény hazaáruló vagy...

M_R 2012.01.15. 13:20:11

@S.O.Meone: Ahogy látom rendesen összetrollkodod a többi blogot is... Hát ja, erre fussa, no.. Nem mindenki lehet szobatiszta.

orient 2012.01.15. 13:20:52

@S.O.Meone: azt sem tudod miről beszélsz:

"persze persze...biztos ezért. a britek is tele vannak olajjal, gazdagabbak is, ők miért tagok? és a németek?"

Ők EU tagok. Akik még nem azok ölik magukat EU tagok legyenek de ne zavarjon. Egyébként a legtöbb oka a kilépésre pont németeknek , angoloknak és svédeknek lenne. Ott 500 éves ipar és fejlett gazdaság van, nálunk meg semmi, kár hogy hozzájuk hasonlítasz. Én német adófizetőként azonnal EU belépésre szavaznék a helyükben, hülye lennék pénzelni az ilyen hülye korrupt országokat mint MO, görögország és s sorolhatnám. Természetesen nekik is megéri mert vannak olyan helyzetek ahol WIN-WIN szituációban mindkét félnek megéri. Igen a német önti ide a pénzt fejleszt ami nekünk megéri, de neki is mert piacot teremt, és olcsó a munkaerő valóban, de sajnos a német befektetés nélkül még ennyi munka sem lenne és ukrajna meg észak korea szintjén vegetálnánk. szóval nem szeretetből teszik, de mi is jól járunk.

Olvasd el amit a borászatról írtam korábban...

S.O.Meone 2012.01.15. 13:22:13

@AutosVilli: kb ilyen szintű a komyoly érvelésetek is D
csak a demagógia, a mások picsájának a nyalása.

jah, és számotokra csak két alternatíva létezik: vagy a külföldi szarjának azonnali felzabálása, vagy az éhhalál. pedig kipróbálhatnátok, milyen amikor csak a betyárkörtéből csemegézel jóízűen a szőrszálakról lehuzigálva :D

nem kell EU - irány északkorea
vicc

S.O.Meone 2012.01.15. 13:23:47

@orient: ". Akik még nem azok ölik magukat EU tagok legyenek"
jah, a norvégok is pl. breivik gyerek is azért tömeggyilkolt,mert nem voltak EU tagok :D

"Egyébként a legtöbb oka a kilépésre pont németeknek , angoloknak és svédeknek lenne."
látom érted az EU működését :D
asszem a német ipra olyan veszteséget szenvedne el, hogy a következő választást az NDP nyerné :D

orbison 2012.01.15. 13:25:20

Senki posztjába (aki azzal érvel, hogy mennyit adott nekünk az EU) nem akarok belekontárkodni, de egy egyszerű kérdésem lenne: Most komolyan azt hiszi bárki, hogy amit Magyarország értékeibe (legyen az műemlék, tájegység, akármi) befektet AKÁRKI, azt nem fogja sokszorosan visszakérni?

==T== 2012.01.15. 13:25:21

@orient: a horvátok egész jól megvannak/megvoltak.

sárkányfő 2012.01.15. 13:25:23

@gondor77:

azt a csekély is infót is megadnád, hogy mennyi volt az EU bevétele a felőlünk a vámjainkból?

tudod a vám olyan dolog, hogy kölcsönös. mint a pofon a boxban, nem csak adják, kapják is.

és akkor még nem szóltunk a tagságból fakadó piaci bizalmon elnyert árfolyam- és kamatfelárnyerségről... állam, céges és egyéni szinten is...
ja meg a kint dolgozó min. 200.000 honfitársunkról sem, akik nyilván támogatják itteni családjukat is...

S.O.Meone 2012.01.15. 13:25:27

@M_R: jah, szeretek magadfajta orkokat zabáltatni.
odaszarok, ti meg ugrotok felzabálni :D

témához vmi? esetleg logikus érv, amit normális ember is elfogad, ésnem süt át róla a demagógia elsőre?

vagy EU, vagy északkorea. a világ ebből a két alternatívából áll :D

==T== 2012.01.15. 13:26:39

@sárkányfő: miért hagynám? Nem egyenlő súlyú a kettő. Vámhatárral meg lehetett volna védeni a hazai termelőket és piacaikat, az EU-ba meg úgyis javarészt csak az idetelepült multik exportálnak, amiből az országnak nem sok haszna van.

mazolika 2012.01.15. 13:30:02

@S.O.Meone: "az EU, az IMF meg a goldman sachs. pár köcsög zsidó."

Hahaha :) Jót nevettem. Kicsit durva a vicced, de ezt az ifjonti hevületednek tudom ezt be. Na, tényleg, komolyan ki mondja?

Kyrol 2012.01.15. 13:30:09

@troli joe:

B+, ez hihetetlen!

Ez a legjobb mind közül:
"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről - csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen... Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az... idegengyűlölettel..."

Biztos, hogy ezt Orbán Viktor mondta, nem csak egy névrokon? Nem akarom elhinni.

sárkányfő 2012.01.15. 13:31:10

@==T==:
multki haszna az országnak: munkahelyek, adófizetés, know-how, beszállítóknak munka, megrendelés, kiépült nemzetközi céges kapcsolatokba és kultúrába való beépülés, stb., stb...

és magyar cégek is exportálnak, sőt terjeszkednek is.

Éhes_ló 2012.01.15. 13:33:22

Ez egy jó post.
Az ötlet is jó.
De nem kellene ahhoz kilépnünk, hogy változtatni próbáljunk rajta és az undorító sokkulacsos korrupt pofáknak elmondhassuk: undorító sokkulacsos korrupt pofák.
Ez természetes jogunk.

AutosVilli 2012.01.15. 13:33:24

@S.O.Meone: Én egy dolgot nem értek, nekem el kellene fogadnom a szélső jobb eszméket feltétel nékül,de ti nem tartjátok tiszteletben a másik embert,ne legyen korlátlan liberalizmus,de egy határig engedni kell.Azért mert nem járok az oldalamon tarsolylemezzel,és az asszonyt nem matyóhímzéses ágyon döntöm hanyatt,meg a postaládámra nem rovásírással írom ki, hogy ki vagyok,attól én még magyarnak tartom magam.Az EU jó,pontosan a tefélék miatt,mert az országot,sok szempontból jó irányba húzza.DE vannak árny oldalai is.Ha a sok barom nem vesz fel annyi hitelt(mert hülye az ország fele)akkor ma nem lenne térhódításotok,nem lenne elégedettlenség az emberekbe,mihelyst megoldódik a hitelválság neketek is esni fog a "bux indexetek".

S.O.Meone 2012.01.15. 13:36:30

@sárkányfő: és multi csak EU-s országokba megy, ugye? :D
nem a multik létével van a baj, hanem a multik túlsúlyával, a nekik való kiszolgáltatottság arányával.

@mazolika: tényleg ők. médiatörvénnyel mi volt a baj? ilyen van más EU-s országban is. igen, de nálatok nem ilyen volt, és ha olyanra akarjátok cserélni, ami másnál is van, az antidemokratikus.
stb stb stb.

sárkányfő 2012.01.15. 13:37:21

Hogy a jobboldal felől oly sokszor használt cinizmussal éljek:

Ha a Jobbik prüszköl valami miatt, akkor az tuti jó dolog...

salamander 2012.01.15. 13:37:46

Az Unió problémája - túl azon, hogy személyi kérdésekben is igen erős rostálásra lenne szükség - a jogalkotási zűrzavar, amit csak tetéznek a szerteágazó gazdasági érdekek - mivel nincs egységes szabályozás/szabályozó erő.

Az Európai Unió továbbá identitásválságban van azóta amióta létrejött, mint Európai Unió. Mert amíg csak "szén- és acélközösség" volt vagy "EGK" addig ez megmaradt egy alacsony szinten mára azonban kinőtte magát és minimum egy montánunió vagy laza konföderáció szerkezettel rendelkező államközösségként él, de szabályozatlan formában.
Itt jön be az Unió elitje, akik évtizedek óta ebben a furcsa szabályozatlan rendszerben szocializálódtak. Ők akciócsoportként működnek, és egymással csak bizonyos érdekek mentén állnak össze rövid időre. Bármennyire is furcsa nincs ideológia sem erkölcs, sem morál semmi csak az érdek. Ebből következik az a disszonancia, hogy egy pedofil és buzipárti Kohn Bendit erkölcsről demokráciáról ordítozik - valamilyen érdekközösséget kiszolgálva - Magyarország ellen. Ezek az érdekek viszont nagyon szerteágazóak és majdnem csak gazdasági mozgatói vannak, viszont mivel az Uniónak nincs alapvetően gazdasági stratégiája és intézményrendszere, hát ezért valóban halálra van ítélve az USA és Kína mellett.

Azt azonban látnunk kell, hogy óriási politikai csaták eredménye ez a béna Unió!
Tudva lévő hogy az Unió megalakulásakor a az Angolszász gyarmatbirodalom és a perszonálunió fenntartása volt a cél. (Cecil Rhodes élete és virágzása) Később jött képbe Franciaország, Hollandia Németország. Angolok szépen elsorvadtak és odakozmáltak Amerika fenekére, Ma is csak onnan óbégatnak, azért adják elő még mindig ezt a kétkulacsos politikát.
Németország azonban mindenkinek szúrta és szúrja a szemét. (Angoloknak Franciáknak Amerikaiaknak). Az egész eurozóna kialakításkor fő célpont az volt, hogy a II. világháború után egyesülni kívánó Németország nehogy ismét Európa vezető gazdasági ereje lehessen maga mögé utasítva angol és francia érdekeket. Így alakult ez a béna rendszer ki ami jó egyeseknek másoknak viszont nagyon kellemetlen.
Németország és Magyarország Lengyelország hagyományosan jó viszonyban volt és van egymással. Ez nagyon erős Európát adna ha belegondolsz hogy a Trianon előtti Magyarországról beszélünk. (Persze Magyarország újraegyesülése elkerülhetetlen, csak idő kérdése, de nem véletlen, hogy az országunk szétvagdalása is Trianonban történt.) Azok az érdekek melyek ezt keresztülvitték, végzetesen meggyengültek, mert nem tudtak alternatívát állítani Németország(nem a totalitárius hanem még Weimari alkotmány idejében létező) Magyarország (Trianon előtti) Lengyelország Európa képével szemben.

Lassan visszarendeződik minden, mert ezt diktálja a szükségszerűség és józan ész.

Ez az Európa tehát nem a mi Európánk, hanem az angolszász -amerikai érdekek Európája amihez Franciaország kénytelen kelletlen csatlakozik, mivel csak ők garantálják, hogy a francia gazdaság Európa vezető gazdasága (mindenki tudja azonban, hogy a francia gazdaság egy dupla-nulla a német gazdaság mellet).

Összefoglalásként, Európa akkor lenne versenyképes, ha:
1. megszabadítanánk azoktól a politikai terhektől (náci-fasiszta), melyeket ez az ellenérdekelt társaság akasztott rá és nem hajlandó ebből a szorításból engedni. - egyenlőre...
2. Magyarország szépen összeáll a Trianon előtti területeivel. (ez az Unión belül amúgy is magától meg történik, csak idő kérdése).
3. Németország vezetésével erős gazdasági és politikai föderáció létrejötte, mely önálló hadsereggel és ütőképes gazdasággal rendelkezik.

Ugyan kérem hol lenne Amerika és az Angolszász gyarmatbirodalom egy ilyen nemzetközösség mellet?

Sehol. Na ettől tartanak a buzi- és gyermekmolesztáló elitek akik nem a mi embereink, hanem tudatos destruáló korrupt banda.

***

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.15. 13:38:38

Szeretem a dolgokat ésszerűen, a józan ész szabályai szerint, logikusan átgondolni.

Ha az EU-s tagságot nézzük, vannak negatívumai és pozitívumai. Európa kb. 1500 éve vágyik integrációra, annak kétségtelen előnyeivel, és nem kétséges, hogy előbb-utóbb be fog következni, még akkor is, ha a jelenlegi EU valamilyen oknál fogva széthull. Mert ez a lehetőség is fennáll, bár a II. világháború előtti szétforgácsoltság már akkor sem jönne vissza.

Én 2004 előtt határozottan az EU-tagság mellett voltam, de az eltelt 7 év tapasztalataiból okulva most támogatnám az EU-ból való kilépést, ha nem változnak a jelenlegi viszonyok. A mostani feltételek mellett ugyanis nem érdemes tagnak lenni, országunk fokozatosan csúszik le a lejtőn, a képzett munkaerő kivándorol, és nem telik el 10 év, az egész ország tönkre fog menni. Menthetetlenül.

Az, hogy miért nem működik jól az EU annak több oka van, ebbe itt nem megyek bele; talán majd egy saját blogbejegyzésben.

Én a bajok egyik forrásának a bürokratizmus elburjánzását látom, és - lehet engem leantiszemitázni - az sem jó, hogy az EU intézményeit megszállták a zsidók, akik köztudottan érzéketlenek a nemzeti szuverenitás iránt, és az alapvető európai értékeket, elsősorban a kereszténységet testületileg soha nem tudták elfogadni. Európából egy kozmopolita, liberális fogyasztói társadalmat akarnak csinálni, amelyet ők kézileg vezérelnek, és amely Izrael hátországaként működik a iszlám ellenséggel szembeni harcban. Ez a stratégia működhetett a keresztes háborúk idején, 900-700 éve, de ma már Európának nincs erre késztetése. Nem mintha az iszlám agresszivitása nem érdemelné ki ezt, de a konfliktusok megoldásának vannak békés nemzetközi eszközei (pl. az ENSZ). Mégiscsak fejlődött a világ annyi évszázad alatt.

A bajok másik fő forrása, hogy azok az európai politikusok, akik a saját nemzetüknek elkötelezettek, azok tényleg csak az önös érdekek mentén tudnak gondolkodni. Minden tag saját magának akar kilobbizni forrásokat, tisztségeket, támogatásokat. Hát ez így nem müxik! Ezzel szemben helyezném én a középkorban és újkorban létező európai establishmentet. Igen, igen, azokat a lesajnált monarchiákat. Ezek a dinasztiák úgy voltak kozmopoliták, hogy közben nem voltak zsidók. Tyű, a mindenit! Európa minden uralkodói háza keresztény volt. A királyok és hercegek egymás közt házasodtak, egymás udvarában folyamatos volt az ismertek és tapasztalatok cseréje. Az egésznek a latin adott egységes nyelvi keretet.

A zsidók persze egy idő után uralkodó szerepet kaparintottak meg a pénzügyi életben, és erre támaszkodva aztán apránkint sikerült megutáltatniuk a monarchia intézményét az emberekkel, akiket forradalmakra bujtottak fel. Addig-addig mozgolódtak, amíg a legtöbb európai ország politikai vezetésében is (nem beszélve a médiáról, tudományos életről stb.) döntő szerepkörbe jutottak.

Milyen érdekes is ez a történelem. Amit lent leírtam, annak egy részeleme a szemünk előtt zajlott le a Gorbacsov utáni Oroszországban. Jelcin emberi gyengeségeit kihasználva ugyanis ott is megpróbálták magukhoz ragadni a hatalmat, és e célból Hordokovszkijtól elkezdve Berezovszkijon át Abramovicsig mindenki mindent beleadott (persze a háttérből, külföldről kaptak segítséget - ha értitek mire gondolok), de ezt végül a volt KGB-sek köré szerveződött Putyin-csoport meghiúsította. Ezért csücsül most Hodorkovszkij a dutyiban, ugyebár.

Na szóval, a fentiek a mai történelmünknek egy érdekes vetületét mutatják be, mogyoróhéjban. (Remélem, nem vagy mogyoróvaj allergiás...)

Továbbfűzve gondolataim fonalát, ejtek egy huszárvágást az antiszemitizmus vádján is: minden hibánkat azért nem kenhetjük a zsidókra, volt itt bőven elég tévedés és kártevés nélkülük is, sőt, bevetek egy svédcsavart is: olyan zsidók is voltak, akik építő, pozitív szerepet játszottak ebben az egész folyamatban.
Ha nagyon politikailag korrekt akarnék lenni, akkor a fentieket sterilen is tálalhatnám, mondván, hogy mindenért a komprádorok, az üzérek, az erkölcsi nevelést otthon nem kapottak a felelősek.

sárkányfő 2012.01.15. 13:38:42

@S.O.Meone:
te még arra se válaszoltál melyik magyar cégtől kéne vennünk motrókocsit meg kombájnt...

és nem is fogsz válaszolni, mert nem tudsz válaszolni, mert ilyen magyar cégek nincsenek...

S.O.Meone 2012.01.15. 13:40:21

@AutosVilli: milyen az a szélső jobb?
meg mitől szélső? mitől jobb?

nálunk a liberalizmus a szélsőség, amit te szélsőjobbnak hívsz, kb a legnagyobb társadalmi támogatottsággal rendelkezik, tehát már nem lehet szélső...

"Azért mert nem járok az oldalamon tarsolylemezzel,és az asszonyt nem matyóhímzéses ágyon döntöm hanyatt,meg a postaládámra nem rovásírással írom ki, hogy ki vagyok,attól én még magyarnak tartom magam."

erről beszélek. az olcsó demagógiáról. nekem soha nem volt tarsolylemezem, de ti mindig ezekkel a faszságokkal jöttök.
szíriusz meg szívcsakra du 2-ig kerüljön elő, vagy nem lesz bónusz.

"Az EU jó"
az. mert megmondtad. igaz, hogy kb annyit tudsz róla, hogy benne vagyunk, és nem kell útlevél, de jó. atv-ben megmondták és a zindex is megírta.

AutosVilli 2012.01.15. 13:40:53

@sárkányfő: de tud rá válaszolni, privatizálták és ezé nincsen.

S.O.Meone 2012.01.15. 13:42:05

@sárkányfő: már válaszoltam, csak olyan idióta egy barom vagy, hogy meg se értetted.

vajdasagi 2012.01.15. 13:46:16

@==T==: "Az EU-ba irányuló exportunk jelentős részét idetelepült nyugati cégek gyárai adják, akik alacsony hozzáadott értékkel és magas adótámogatással működnek.
"

Lehet, hogy az Audik és hasonlók teszik ki az exportunk jelentős részét, de van itt sok.minden más is. Az én kisvállaltom is exportál az EU-ba. És még sokezer másik magyar cég. Mindenki aki eléggé képzett, és világszinten versenyképes terméke van, az nyertese az EU-nak. Ja, hogy sokaknak nincs versenyképes tudása/terméke? Az más! De akkor meg tanulni kellene, és nem ilyen önsorsrontó kommenteket írni, mint amilyenek Ön ír.

Egy EU-n kívüli önmagába bezárkózó ország a 21. században már nem működne. (Kivéve néhány speciális esetet, mint mondjuk Svájc - de abban bízni, hogy Magyarország is ilyen speciális eset lehetne - nos ez baromság és megbocsáthatatlan felelőtlenság lenne.) Olyanok persze lehetnénk, mint Észak Korea. De már mondjuk Irán "jóléti szintjét" nem tudnánk elérni.

Nettó nyertesei vagyunk pénzben az EU-nak, de ettől sokkal fontosabb, hogy az EU-nak hála részei vagyunk a világ haladó részének. Pl. vízummentesen lehet Kanadába utazni, mert az EU kiáll értünk Kanadával szemben. (Ugye a cigányok százával mennek és kérnek menekültstátuszt Kanadában - ergó Kanada szeretné visszaállítani a vízumrendszert, de az EU nem engedi - egyenőre még sikeresen.) Tudom, ez a kanada kicsit off volt, de ilyen és ehhez hasonló példák ezrei léteznek.

Persze aki tudatlan/képzetlen/lusta az mindezekből semmit nem lát, még kevésbé tudja kihasználni. Az símán megvezethető egy kis demagógiával.

Én már a Milosevics nyugatellenes rendszerét láttam - ha lehet, kerüljük el nagy ívben ezt az önsorsrontó eszmerendszert.
Lehet egy szervezet (az EU) olyan, hogy az minden résztvevőnek hasznos. Ezt WIN-WIN szituációnak nevezik. Valszeg a németek többet nyerneka rajta, mint mi, de majd ha mi is olyan jó gépkocsikat tudunk tervezni/gyártani, mint ők, akkor változik majd ez is. Tehát hajrá Magyaroszág, hajrá magyarok: tanuljunk és dolgozzunk keményen. Nemzetünk jövője ettől függ.

AutosVilli 2012.01.15. 13:49:13

@sárkányfő: Nem tudom,de ilyenekre hivatkoznak mindíg.Hogy volt mindenünk,csak eladták.

sárkányfő 2012.01.15. 13:51:56

@AutosVilli: hazudnak. sose voltunk önellátóak, már 100 éve sem, és sose gyártottunk kombájnt, az eladott cégeinket pedig egyrészt mi adtuk el, pénzért, másrészt finoman szólva azok akkor se voltak versenyképesek a világpiacon, hát még ma... márpedig én egy biztonságos metrókocsiban szeretnék utazni..

Kristl 2012.01.15. 13:52:19

@S.O.Meone:

Te miért vagy ennyire Unió ellenes?

Rob67 2012.01.15. 13:52:42

@S.O.Meone: te oktalan droid, apad is inkabb kotont vett volna a randi csokor helyett...
A beirasaid akkora tanulatlan es modortalan taplorol, egy igazi frusztralt baromrol arulkodnak mint ide lachaza...
Megfaztal tegnap a jobbik gyulesen a sok nimand kozott?
Tanultal volna renes szakmat es nyelveket, akkor most a frocsoges es lazadas helyett rendes eleted is lehetne barom.
De neked eleg volt a zaszloegetest megtanulni...
Bar lattam meg az sem sikerult rendesen, nem gyulladt meg :)
Es ti akartok tanacsot adni valamiben, nmeg ez sem megy.
Szanalmas tanulatlan bagazs :)
Honnan tujatok mi megy kulfoldon? Ne mondd hogy a tengerparti rofogesen kivul lattal belole valamit.... Az meg nem leszen eleg baromka.
A lekomcsizas nem eleg elvtars. oda mar nem.
Ha te hiszel egy csodben levo orszagban, akkor jo. Melto parja vagy a gorog es spanyol tanulatlan es dologtalan bunkonak aki azt hiszi majd jon a joleti allam es megmenti a kihult valagat.
Az az ido elmult elvtars.
Ha menni akarsz a lecsoba, jo. Ott a helyed, de ne vidd magaddal a tobbit aki nalad nagyobb IQval es ambiciioval rendelkezik.

S.O.Meone 2012.01.15. 13:54:22

@vajdasagi: "Az én kisvállaltom is exportál az EU-ba. És még sokezer másik magyar cég."

a KKV a foglalkoztatottak 68%-áért felelnek, de a GDP-ből mennyi is az arányuk?

"aki eléggé képzett, és világszinten versenyképes terméke van, az nyertese az EU-nak.
lófaszt, az a képességének és a terméke sikerének a nyertese.

világszinten versenyképes termékkel lófaszmindegy, hogy EU vagy sem. pl graphisoft-archicad.

"Egy EU-n kívüli önmagába bezárkózó ország "
attól, hogy vki EU-n kívüli, miért lenne magától értetődő, hogy magába zárkózó.

hagyjuk már ezt a faszom demagógiát, hogy a két alternatíva az EU vagy ékszakkorea.

"WIN-WIN szituáció"
ilyen globális szinten nem létezik. a történelem a bizonyíték rá.

igazi hős 2012.01.15. 13:57:17

@==T==: Ha elég sokszor leírsz valamit (vám), akkor is ostobaság, kéretik gondolkodni. Mi nettó exportőrök vagyunk az EU felé! Ha lenne vám, akkor csak egy irányba lenne, vagy mindkettőben? Ki szívná meg, kinek kerülne többe?

mazolika 2012.01.15. 13:57:59

@gondor77: Tök jó, hogy az EU csatlakozást számszerűsítő sok-sok mutatóból kettőt(!) vizsgálva és összesítve próbálsz meggyőzni arról, hogy rosszul jártunk :)

Beleszámoltad a piacnyitás következtében létrejövő munkahelyeket? Hogy akárki kimenjen külföldre, ott simán vállaljon munkát, és a pénzt itthon költse el? Mert ezek igenis kemény állami bevételekké válnak. Vagy fogyasztási, vagy személyi jövedelemadók személyben.

Ugyanakkor, én is tudom, hogy pl. sok céget támogat a magyar állam is. Ez természetesen a mínusz oldalra kerül. És még több példát is biztosan tudsz mondani.

Ahelyett, hogy vitatkoznánk, összeülhetnénk, felírhatnánk a pozitív és negatív hatásokat. Megpróbálhatnánk számszerűsíteni (és igenis lehet, a matek sok mindenre képes :)), majd összesítsünk és azután nyomjuk meg a marad vagy megy gombot.

De amíg nem vettünk mindent figyelembe, addig a vita meddő és értelmetlen. És nézd meg, ahogy megy előre a vita, előbb utóbb mindenféle ÉRV meg fog jelenni, de ahhoz, hogy mindent figyelembe vegyünk, kicsit többet kellene tudnunk, többet kellene értenünk a gazdasághoz. És aki ért hozzá, az valószínűleg nem ezt a blogot olvasgatja és kommentel :)

AutosVilli 2012.01.15. 13:59:21

@S.O.Meone: Nézzük meg ,ne is menjünk messzire,csak az Osztrákokig, a Bőrgyárba. Milyen egy munkás helyzete ott, és milyen itt? Én úgy gondolom, az hogy tisztes fizetést kapjál, és a főnökeid ne pofád alapján szóljanak hozzád,hanem azt nézzék,mennyit és milyen minőségben dolgozol.Annak itt még igen csak hiánya van,és ez az emberen múlik,nem azon hogy eu vagy nem eu,
Nem fizet a tesco, baszki ott a vezetés magyar a könyvelő is, mindenki szinte, aki saját Magyar fajtáját szívatja.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.15. 13:59:36

@Kara kán:
Végülis betettem saját blogbejegyzésbe, arra az esetre, ha kimoderálnák.

Tapogatott Kukorica 2012.01.15. 13:59:38

Egyszer kiszamoltam, 2013-ig osszesen olyan 7000-7200 milliard forintnyi penzt kapott eddig Magyarorszag (arfolyamtol fuggoen; ill. az utolso parszaz milliard meg kifizetesre var). Paran kerdeztek, gondoltam megmondom. GDP-aranyosan nezve Magyarorszag a top4-ben van kifizetesek teren, tehat a 27 orszagbol o jart az egyik legjobban a belepes ota (ha jol emlekszem Litvania, Romania es talan Esztorszag kapott hasonloan magas tamogatast, de ez nem biztos).

Az biztos, hogy Magyarorszag nem tudott elni maximalisan a lehetosegekkel eddig, amit az EU nyujthatna, ez viszont nem jelenti azt, hogy az orszag rosszul jart. Sot, ha belegondol az ember, az allamadossag meg hasonlok ugyanugy erintetlenul maradnanak EU nelkul, "csak" ez a 7000 milliardnyi fejlesztes hianyozna sok helyrol (utak, epuletek, akarmi). Reszben pont ez a jo a tagsagban, hogy a magyarnal szigorubb (de sajnos nem kijatszhatatlan) ellenorzesek vannak, hogy biztosra menjenek, hogy tenyleg arra ment el a penz, amire megiteltek. Ha vegignez az ember az orszagon, egyre kevesebb az olyan "ertek", ami magyar penzbol magyarok altal epittetett, mig az EU-s penzekbol szarmazo dolgok erdekes modon ott vannak es letezo dolgok. Sajnos a magyar rendszer korruptabb az EU-snal, igy tobb penz tunik el a magyar rendszerben, mint a kozosben. Aki szerint megis a magyar nativ rendszer a jobb, az szerintem vagy illuziokat kerget es meghibbant, vagy szimplan hazaarulo. Persze visszamehet az orszag 20 evet az idoben es elhet Ukrajna vagy Albania szinten is, vegulis ott is vannak boldog emberek, EU-s penzek es szigorubb szabalyok nelkul.

S.O.Meone 2012.01.15. 14:00:23

@Rob67: "Megfaztal tegnap a jobbik gyulesen "
köcsögöm: nem járok gyűlésekre.

"Tanultal volna renes szakmat es nyelveket,"
mi az a renes szakma? mérnök-közgazdász jó lesz?
and what about foreign languages? do u want to continue this conversation in english? u piece of shit

@Kristl: mert egy szar ez egész EU, egy mesterkélt, működésképtelen gagyi, aminek a leple alatt a tagországi szuverenítás megszüntetésére pályáznak bizonyos körök.

olvasd el a stabilitási paktumot, már az önmagában elég lesz.
de ajánlhatom a gravy train című vígjátéksorozatot az EU-ról.
európa soha nem volt egy ország, és soha nem is lesz. nincs olyan, hogy mindenkinek jó, hogy win-win.

laza vámunió és a schengeni egyezmény bőven elég.

bővebb fejtegetésbe most nem mennék bele...

Kristl 2012.01.15. 14:02:55

@S.O.Meone:

Értem, tehát alapvetően politikai természetű.

libsi feri 2012.01.15. 14:03:45

2007-ben Magyarország 870,2 millió eurót fizetett be a közös költségvetésbe, míg a közös költségvetésből 2,43 milliárd euró tényleges kifizetésre került sor. Így hazánk nettó pozíciója tavaly mintegy 1,6 milliárd euró volt.

2004 és 2007 között hazánk befizetései és támogatásai az alábbiak szerint alakultak (milliárd forintban):

2004
2005
2006
2007*
Uniós támogatások
176,3398
333,029
486,825
588,716
Ebből: mezőgazdasági támogatások
15,2769
161,6046
222,2273
228,1121
strukturális és kohéziós alapok
51,1162
83,8657
182,674
354,7743
előcsatlakozási alapok
43,4651
54,5462
35,288
4,4231
Befizetések
121,4859
178,5712
179,2649
189,52
Egyenleg
54,8539
154,4578
307,5601
399,196
* - előzetes adat

2004 és 2007 között hazánk befizetései és támogatásai az alábbiak szerint alakultak (millió euróban):

2004
2005
2006
2007
Uniós támogatások
700,7
1342,6
1842,2
2342,6
Ebből: mezőgazdasági támogatások
60,7
651,5
841
907,3
strukturális és kohéziós alapok
203,1
338,1
691,2
1411,7
előcsatlakozási alapok
172,7
219,9
133,5
17,6
Befizetések
482,7
719,9
678,3
754,1
Egyenleg
218
622,7
1163,9
1588,5

Forrás: Pénzügyminisztérium, 2008

GlaP 2012.01.15. 14:04:14

@S.O.Meone:

A helyzet az, hogy leginkább saját magunkkal bántunk el. Az odáig rendben van, hogy a központi EU-országok, a bankok, vagy a multik, stb. nem szeretetszolgálat és természetesen keresni akarnak, rajtunk is és minél többet. Az viszont elsősorban rajtunk múlik, hogy ennek mennyi teret engedünk.

Előkerült itt pl. a cukoripar felszámolása. Az az orvosi ló. Az EU nem azt kérte, hogy gyökeresen irtsuk ki. Szigorúan véve nem is kért semmit, viszont támogatást ad a központilag megálmodott mezőgazdasági stratégia megvalósításáért. Az, hogy ennek a végeredménye az lett, ami, alapvetően 2 dolognak köszönhető:

1: Impotens érdekérvényesítés. Nem arról van szó, hogy kis ország vagyunk, akit nem hallgatnak meg a nagyok, hanem a tisztelt politikusaink egyszerűen basztak bele foglalkozni azzal, hogy legalább valami elképzelést kialakítsanak a magyar mezőgazdaság EU-n belül betöltendő szerepéről, következésképpen érdemben hozzászólni sem tudtak a közös stratégia kialakításához.
2: A felszámolásért járó "dotációra" ezzel ellentétben rácsaptak, mint a gyöngytyúk a takonyra. Kétpofára zabálták, valószínűleg jutott belőle okosba', nokiásdobozba, pártkasszába, meg ahova csak juthatott.

Ezek után mit csodálkozunk?

S.O.Meone 2012.01.15. 14:06:12

@Kristl: és gazdasági.

a sok hülye elhiszi, hogy az EU-banmajd mi is egy kicsit 'németek' meg 'angolok' leszünk, pedig egy lófaszt.
huszonhetedrendű tagjai vagyunk az EU-nak, és így is bánnak velünk.
csicskák.

te el tudod képzelni, hogy egy európai szuperállam elnöke magyar legyen?

az EU modern gyarmatosítás, és lépcsőfok a világkormány megvalósítása felé vezető úton...

Kristl 2012.01.15. 14:06:46

@GlaP:

teljesen egyetértek. a gond hogy kishazánkban nem fogják fel, hogy ugyanúgy döntési-pozícióban vagyunk mi is az unión belül.

AutosVilli 2012.01.15. 14:09:05

@S.O.Meone: Mindenki olyan,ahogy hozzá álla a dolgokhoz.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.01.15. 14:09:50

A poszt jogos, de ettől függetlenül ugyanúgy kibasztak velünk, nem egy alkalommal, megérdemelték.

hoseman 2012.01.15. 14:10:46

@S.O.Meone: ok...és mi lenne velünk ha ténylegesen függetlenítenénk magunkat??....de most komolyan....önkritika baszdmeg! ismered ezt a fogalmat? mit akarsz Te itt magyarkodni kopasz picsával?

S.O.Meone 2012.01.15. 14:13:29

@GlaP: "Az viszont elsősorban rajtunk múlik, hogy ennek mennyi teret engedünk."

a jelenlegi helyzetből látszik, hogy tévedsz. még azt is ők akarják megmondani, hogy mennyit engedjünk.

a cukros dolognak nézz utána: braziliával kötött megállapodás értelmében lett lebontva a cukoripar és odadobva a kvóta.

de amezőgazdaság is ilyen: veszélybena francia és olasz boripar, hát támogassuk a magyarokat a szőlőírtásban.

emlékszel még a csatlakozási szerződésre? amikor az utolsó nap bedobták, hogy nekünk csak 25% járjon?
a hülye mszp csak annyit kérdezett, hol kell aláírni.

ahelyett, hogy akkor azt mondták volna: ilyen feltételekkel elfogadhatatlan. arról nem is beszélve, hogy a hektáronkénti búzakvótánk a termésátlagunk alatt van. stb stb.

menj el dániába, és nézd meg mennyi magyar eredetű terméket találsz egy ottani hiperbe. oszt vmikor még világhatalom voltunk mezőgazdságban.
az EU-nak nem kell erős magyar ipar és mezőgazdaság.
legyen callcenter meg miegymás, arra jók vagyunk.

@libsi feri: ez egy adatsor. adj egy százast, visszaadok kettőt. de közben pofánbaszlak és elveszem a lakásom.
de állj ki a térre, és lobogtasd a papírt, hogy micsoda jó bizniszt csináltál, hisz 100-ra kétszázat kaptál.

S.O.Meone 2012.01.15. 14:17:46

@hoseman: mi az a magyarkodás ete féreg?

@Kristl: ti nem fogjátok fel, hogy nem vagyunk...

Kristl 2012.01.15. 14:18:04

@S.O.Meone:

Amíg olyan hülyék a vezetőink mint Orbán, Gyurcsány vagy akár Vona, addig nem.
De amúgy minden további nélkül. Elég sok magyar rohangál befolyásos pozícióban a világban, ergo ha ők léteznek, akkor az is létezhet.

Az pedig, hogy európa válsága idáig fajult, az részben nekünk is köszönhető.
Nem emlékszem hogy a politikusaink keleteurópai szövetségeseinkkel, skandinávokkal, benelux kicsikkel vagy akár az írekkel komolyan unió demokratizálásáért vagy közös gazdasági érdekekért szállt volna síkra.

Lássuk be, a pénz bezsebelése, és pár megrendelésre kapott elismerés, pozitiv v negativ újságcikk bőven elég volt sokaknak.

Most meg hogy ez nem megy, nekiállnak vernyákolni, hogy "ha kivénhedt koszos kurvának tartotok minket (nem az országot, a vezető elitet) akkor inkább kilépünk!"
Ó igen.

GlaP 2012.01.15. 14:19:04

@S.O.Meone:

Másik történet, arról, hogy nem kell ide semmiféle agresszív külföldi lobbi, vagy piacszerzési szándék, anélkül is megoldjuk:

Egy magyar cégnél dolgozok. Magyarok a tulajdonosok, magyarok a vezetők. Teljesen szuverén társaság, senki nem szól bele a működésébe.
1990 és 2011 között két olyan időszak is volt, amikor jól ment a szekér, ment az export EU-ba, USA-ba, meg ki tudja még hova, dőlt a pénz rendesen.
Az okosabbja fel is vetette, hogy mi lenne, ha ezt visszaforgatnánk, fejlesztenénk, kijavítgatnánk a hiányosságokat, megpróbálnánk hosszútávú projekteket elindítani. Na, ők már nem dolgoznak a cégnél...

A pénzt sikeresen eltették a vezetők jutalomként, a tulajdonosok is kaptak osztalékot (megszavazták maguknak), hogy ők se maradjanak le a húsosfazékról, meg még a szakszervezeteknek is dobni kellett valamit, hogy ők se pofázzanak. A maradékot meg elverték értelmetlen presztízsberuházásokra, meg nyitottak még a haveroknak egy-két vezetői pozíciót. Aztán jött 2008 és hirtelen forró lett a talaj... most nagyon billeg az egész.
Az előzmények ismeretében, ha tönkremegy, csak saját magukat okolhatják (okolhatjuk). Többször is megvolt a lehetőségünk kb. 20 év alatt, hogy ezt a helyzetet elkerüljük, rövidtávú célok miatt mégsem tettük. A konkurrencia persze elhúzott időközben, érdekes, őket nem zavarja annyira a gazdasági helyzet...

Ami pedig aggasztó, hogy ez a forgatókönyv sajnos egyáltalán nem egy elszigetelt esetet tükröz.

orient 2012.01.15. 14:19:04

@==T==: Horvátok ölik magukat hogy bekerüljenek. Megvannak de bent még jobban meglennének ők is todják. Turizmusuk többszöröse egy átlag EU orszgágnak, egyébként én voltam párszor nyaralni ott. Be nem teszem többet a lábam. Autópályáik vannak, de rendes közműveik és infrastruktúrájuk nincs. Ezt egy sima WC-n látod mert a csatornahálózat szűk, és a lefolyók olyan közel keleti szinten van kiépítve, de sorolhatnám. Egyébként igazad van "elvannak" EU nélkül, de EU-ban lennének már nyugati szinten élnének, de minimum szlovénia szintjén.

darrenstar 2012.01.15. 14:19:11

@S.O.Meone:
"ők mintha JELENLEG nem akarnának olyan törvényeket ránk kényszeríteni, mint a stabilitási paktum." - véleményem szerint minden jelentős hatalom a saját érdekszférájában fejti ki a tevékenységét. Az oroszoknak ez néhány ázsiai ország, vagy például Ukrajna. Egyébként nekünk is vannak multinacionális vállalataink, amelyek a saját érdeküket képviselik, ld. pl a Hernádi-Sanader ügyet.

@Kara kán: te is elköveted azt a történelmi hibát, hogy a zsidók szemére veted a kozmopolitizmus terjesztését. Mi magunk önként döntöttünk úgy évszázadok alatt, hogy fogyasztók leszünk mondjuk harcosok vagy földművesek helyett. Fejlődött a gazdaság, ezt az életmódot lehetővé téve. Érdekes megfigyelni, hogy ennek következtében egyébként mennyivel békésebbek a jól beágyazott fogyasztói társadalmak, mint az azt megelőzőek, amik a szemet szemért elvét követték. Ezen kívül mi sajnos továbbra is a saját illúzióink rabjai vagyunk - fájdalommentes életet, állami gondoskodást ígérő politikusok simán választást nyernek, négyévente lerabolják az országot és tovább állnak. Erről nem az EU tehet. Javaslom még az Index cikkét Észtország fejlődéséről

tass-tass 2012.01.15. 14:21:33

@sárkányfő: "multki haszna az országnak: munkahelyek, adófizetés, know-how, beszállítóknak munka, megrendelés, kiépült nemzetközi céges kapcsolatokba és kultúrába való beépülés, stb., stb...

és magyar cégek is exportálnak, sőt terjeszkednek is."

A jelenlegi problémák gyökere az, hogy a külföldi cégeket multiknak hívják, a magyar cégeket meg kkv-nek.

Ha vissza tekintünk a kormány elmúlt másfél éves ténykedésére, az a kép alakul ki az emberben, hogy _MAGYAR_MULTIKAT_ akartak építeni, a külföldiek kárára.

Vagyis _PIACOT_ akartak _VISSZASZEREZNI_ a multiktól, amihez eszközül a válságadókat használták.

Kit hoztak volna helyzetbe ezek az intézkedések?

Ágazati adók:

Kiskereskedelem: nyertese a CBA.
Távközlés: nyertese a Posta (új mobilcég)
Energiaipar: nyertese az állam (új energiapolitika)

Bankadó: bankot akar venni az állam (Takarékbank).

Tehát csak annyi történt, hogy a kormány kirobbantott egy gazdasági háborút, amin a külföldi tulajdonú cégek kormányai berágtak, és most a gazdasági terrorizmus teljes eszkösztárával visszavágnak.

Kit érdekel a demokrácia akkor, ha a németek Iránnal, a világ minden országa pedig Kínával üzletel?

Azért fognak eltiporni bennünket, mert a velünk együtt az EU-ba belépett 10 (+2) ország valószínűleg a magyarországi példát követték volna saját gazdaságuk megerősítéséhez.

csokvaomány 2012.01.15. 14:21:37

@S.O.Meone: "a cukros dolognak nézz utána: braziliával kötött megállapodás értelmében lett lebontva a cukoripar és odadobva a kvóta."

Mert a világpiaci cukorár messze alacsonyabb mint a cukorrépából előállítható cukor ára. Ha annyira jó üzlet a répacukor akkor a széljobb vállalkozók építsenek cukorgyárat. Egy sem épült még, vajon miért?

orient 2012.01.15. 14:23:49

@GlaP: ez igaz a mezőgazdaságra is. AHol az EU támogatást valódi fejlesztésre fordították és nem ellopkodták ott versenyképes termelés van. Ahol meg lenyúlták azok a termelők mind csőd közelében állnak és a Jobbik gyűlésen ordibálnak hogy a rohadt EU. Kellett volna a pénzeket nem plazmatévére költeni, meg asszonynak ékszerre, hanem új gépparkra, tárolókra és más fejlesztésekre máris menne a piac rendesen. Sokan megtették itthon na azok jól meg is élnek a mezőgazdaságból, a többi meg ordibálva hőbörög.

Mondjuk nem kell messzire menni csak azt nézni hogy a visegrádi szomszédaink mennyivel okosabban használják fel az EU forrásokat és mennyivel előrébb vannak mint mi. Mindig is mondtam nem az EU-val van a baj nálunk hanem a magyar mentalitással és hogyan kezeljük az EU előnyöket. Mi elvesztegetjük, a Szlovákok, Lengyelek meg erős gazdaságot építettek belőle, pedig 10 éve még le voltak maradva hozzánk képest mindketten.

hoseman 2012.01.15. 14:24:07

@S.O.Meone: féreg? én eleddig nem sértegettelek tE rühes patkány... Te magyarkodsz baszdmeg...meg a jobbik.... szuverén idióták.....benyalhattok meleg szarig :)

S.O.Meone 2012.01.15. 14:24:12

@csokvaomány: "Mert a világpiaci cukorár messze alacsonyabb mint a cukorrépából előállítható cukor ára."

vóóót valamikor. kedves szalacsi kolléga.

GlaP 2012.01.15. 14:26:17

@S.O.Meone:

"a jelenlegi helyzetből látszik, hogy tévedsz. még azt is ők akarják megmondani, hogy mennyit engedjünk."

Mostmár igen. De az rajtunk múlt, hogy sikerült zátonyra manőverezni a gyorsnaszádot.

"a cukros dolognak nézz utána: braziliával kötött megállapodás értelmében lett lebontva a cukoripar és odadobva a kvóta."

Igen. Viszont az a megállapodás a központi agrárstratégia része, amire viszont lett volna ráhatásunk, ha vesszük a fárdtságok és egyáltalán foglalkozunk vele.

"de amezőgazdaság is ilyen: veszélybena francia és olasz boripar, hát támogassuk a magyarokat a szőlőírtásban."

Ezzel nincs semmi gond. Csak nem kellene neki agy nélkül lefeküdni.

"emlékszel még a csatlakozási szerződésre? amikor az utolsó nap bedobták, hogy nekünk csak 25% járjon?
a hülye mszp csak annyit kérdezett, hol kell aláírni. "

Ezért írtam az impotens érdekérvényesítésről.

Azt kellene észrevenni, hogy az elmúlt 10-15 évben számtalan helyen lett volna lehetőségünk közbeavatkozni, hogy ne így történjen. Nem tettük. Ez nem az EU mulasztása, hanem a mienk.

csokvaomány 2012.01.15. 14:27:08

@tass-tass: "Tehát csak annyi történt, hogy a kormány kirobbantott egy gazdasági háborút, amin a külföldi tulajdonú cégek kormányai berágtak, és most a gazdasági terrorizmus teljes eszkösztárával visszavágnak."

A kormány törekvése arra, hogy több hazai tulajdonú nagyvállalat legyen alapvetően helyes, de:

1. Rossz eszközöket használ, amivel komoly érdekeket sért
2. Barátokat, haverokat hoz helyzetbe, ahelyett, hogy a legjobb magyar cégek kerülnének pozícióba =korrupció)
3. Túl gyorsan csinálja, így teljes üzletágakat tesz tönkre egy tollvonással.
4. Semmi sem garantálja, hogy egy "támogatott" hazai nagyvállalatot később nem vesz meg egy külföldi cég.
5. Amit mi csinálunk a "multikkal" itt, ugyanazt kaphatják a mi "multijaink" MOL, OTP külföldön. Akkor persze megy a sírás.

csokvaomány 2012.01.15. 14:28:43

@S.O.Meone: Nosza, akkor miért is nem épít a "magyar tőke" cukorgyárat? Senki sem tiltja.

Tapogatott Kukorica 2012.01.15. 14:29:58

@orient: szerintem nagyreszt ezert is lenne jo a horvatoknak, ha minel hamarabb bekerulnenek. Mivel Magyarorszag is tobbnyire infrastrukturalis fejlesztesekre kapja a penzt, igy ok is erre kapnak. A regi csatornaikat, vizvezetekeiket pontosan ebbol a penzbol fogjak felujitani, szerintem. Mivel a tobbit tekintve sem allnak rosszul, ezert a csatlakozasuk utan legfeljebb 5 even belul szerintem lazan hozni fogjak a szloven szinvonalat, a magyarokat kenterbe verik csipobol. Majd oda mennek dolgozni szobalanykent a magyar fiatalok, kozelebb van mint Anglia vagy Nemetorszag. Mar ha kapnak majd vizumot, mint EU-n kivuliek.

lanyi 2012.01.15. 14:30:08

@S.O.Meone:

Szerinted Norvégia és Magyarország minden szempontból azonos?
Szerinted hány forint lenne egy euró ha kilépnénk?
Nekünk az jó ha nem jönnek nyugati befektetők az országba?
Van tőkeerős magyar befektetői réteg?

tass-tass 2012.01.15. 14:30:12

@csokvaomány: "Ha annyira jó üzlet a répacukor akkor a széljobb vállalkozók építsenek cukorgyárat. Egy sem épült még, vajon miért?"

Mert 260 volt az euro.

350 körül szerintem már lesz aki elgondolkodik az építésen...

sárkányfő 2012.01.15. 14:30:50

@tass-tass: jaja, tudom, a válságadókat nem fizetjük meg, hanem csak úgy esik az égből a pénz.

amúgy nem cáfoltűl egy percig sem, a multi hasznot hoz nekünk is, WIN-WIN szitu, hiába ágálnak a nyugat-utálók.

és nem kéne összekeverni a magyart a fideszessel. egyre kevesebben szopják be, hogy a magyar zászló alatt simicska, nyerges, a lázár-testvérek és a többi gazdagodik még gazdagabbá. köszi, az oligarchák támogatása nekem nem nemzeti ügy...

AutosVilli 2012.01.15. 14:32:23

@GlaP: Én egy ilyesmi cégből szálltam ki és csináltam többed magammal egy hasonló vállakozást,mi még működünk, ők már csődbe mentek.Itt a vezérnek se büdös,kimenni az ügyfélhez és megfogni a melót.

orient 2012.01.15. 14:34:59

@tass-tass: 1.nem,nincs igazad, mert ezeket a piacokat a másik 10 belépett ország el sem adta. Csak mi magyarokat adtuk el magunkat. Vagyis a kormányaink.

2. Kínával üzletel az egész világ valóban de Kína tiszteletben tartja a játékszabályait (gazdasági játékszabályokat).

3. Más országokban ahol ilyenekbe kezdtek, igen elősször államosítottak, jött a gazdasági összeomlás amiért lehetett a nyugati tőkést hibáztatni=diktatúra alapja már meg is van. A maradék tőkés is elment, még az is akit nem csesztettek, életszínvonal még lejjebb esik, még jobban lehet a nyugatra kenni meg a tőkésre, még erősebb lesz a diktatúra alapja mert mindenről a rohadt nyugat tehet. Ezt csinálták a volt komunista országok, ezt csinálja ma észak korea is, fehéroroszok is. Igen szabadok. Vezetőik be vannak betonozva kb. örökre, tehát csak ők járnak jól vele senki más. A nép éhezik, de tudja a frankót igen a rohadt nyugati tőkés miatt van minden. Szerinted az éhes gyerekét ez vigasztalja otthon? Vagy este mikor nincs világítás? Kétlem. Szóval nem szokás olyanokat tökön rúgni akiktől függünk.

Kellett volna okosabban bánni nemzeti kincseinkkel ugyebár Antal úr? Hogy rohadna meg a sírjában az a korrupt szemétláda aki miatt még mindig szívunk ma is.

Amit ma lehet tenni, hogy nemzeti gazdaságot és ipart építeni és mikor az megvan akkor majd mi pofázunk mindenkinek és ők fognak ugrálni ahogy mi akarjuk. Ameddig az ország termelése és ipara nagy részben külföldi multiktól függ, addig ez öngyilkosság. Szlovákok már fél úton vannak efelé és Lengyelek is. Azt csinálnak amit akarnak, Benes dekrétumok, nyelvtörvény ugye? Mégsem cseszegeti őket senki. Még tíz év és olyan erős nemzeti gazdaságuk lesz mint az íreknek, szarnak rá majd mindenkire és úgy ugráltatnak majd másokat mint ahogy most minket a nyugati piac. Ez a valóság, erős gazdaság kell és utána lehet álmodozni meg izmozni, ez min. 10 év addig meg kuss a nevünk és örülünk van munkánk és van mit ennünk.

tass-tass 2012.01.15. 14:35:39

@csokvaomány: "Amit mi csinálunk a "multikkal" itt, ugyanazt kaphatják a mi "multijaink" MOL, OTP külföldön. Akkor persze megy a sírás. "

Itthon csak azért tudták megtenni, mert van 2/3-os többség.
Nálunk az MSZP lelkesen küzd mindenféle válságadó ellen. De nem meggyőződésből, hanem mint volt "ügyfeleik" érdeksérelmének szóvivői.

darrenstar 2012.01.15. 14:36:29

@tass-tass: van itt azért néhány probléma. például, hogy a kormány egy szót nem szólt arról, hogy erre készül. akkor ez a demokrácia megcsúfolása lenne, hitelességi deficit, hazugság, a zemberek átverése, ésatöbbi. ugyanis nem erre szavaztunk.

a másik, hogy ott bukik az elméleted, hogy nem MAGYAR, hanem haveri, a fideszhez hűséges vállalkozóknak akartak ezek piacot teremteni. orbán először azzal próbálkozott barosónál hogy hadd legyen egy kicsit még magasabb az államháztartási hiány. amikor ezt ő nem engedte, akkor jöttek a válságadók. amiből alapvetően a szintén sikeres cba- lánc is kivehette volna a részét.

tass-tass 2012.01.15. 14:36:41

@tass-tass: "Nálunk az MSZP lelkesen küzd mindenféle válságadó ellen. De nem meggyőződésből, hanem mint volt "ügyfeleik" érdeksérelmének szóvivői."

Persze külföldön is vannak ilyen pártok.

S.O.Meone 2012.01.15. 14:37:12

@csokvaomány: jól van hülye. biztos megéri újat építeni, mintsem meglévőt üzemeltetni.

@lanyi: miért kéne mindenben azonosnak lennie te másik hülye?
mennyi volt az euróa belépésünk előtt?
az az ország baja, hogy sok magadfajta idiótával van megáldva.

@GlaP: "mostmár igen"

milyen most már? már a csatlakozási szerződés aláírásakor így volt. ha én vkivel hosszú évek alatt kialkudok vmit, és az üzlet nyélbeütésekor kitalál még vmit, ráborítom az asztalt és elküldöm a kurvaanyjába.
a hülye lengyeleknek legalább volt eszük addig tárgyalni, amíg rá nem bólíntottak arra, hogy legalább ők saját maguk kiegészíthessék.

normális embernek ez az egy történés elég lenna ahhoz, hogy nemet mondjon az EU-ra.

"a központi agrárstratégia része, amire viszont lett volna ráhatásunk"
milyen ráhatásunk, ne viccelj már.

csokvaomány 2012.01.15. 14:37:27

@tass-tass: A válságadókat mi fizetjük, ezt az óvodások is tudják.

csokvaomány 2012.01.15. 14:38:53

"jól van hülye. biztos megéri újat építeni, mintsem meglévőt üzemeltetni."

Ez a vonat már elment. De nem válaszoltál a kérdésre: Miért nem épít senki cukorgyárat, ha az olyan jó üzlet?!

orient 2012.01.15. 14:39:42

@S.O.Meone: "de amezőgazdaság is ilyen: veszélybena francia és olasz boripar, hát támogassuk a magyarokat a szőlőírtásban."

Bassza meg állj mér le a ferdítésekkel és a jobbik, kuruc info hauzugságokkal azt sem tudod miről beszélsz? MO borágazata az egyik sikerágazat. Korábban is leírtam neked, de elolvasni nehéz gondolom. EU pénzekből a teljes boripar fejlesztve lett és a MAGYAR kézben lévő borászatok mind nyereségesek, külföldre termelnek és jobb borokat csinálnak mint az olaszok és franciák. Borászatunk fényévekre van a 10, 20 évvel ezelőtti szinthez képest és mind MAGYAR emberek gazdagodnak rajta te okos, basszus nézz már utána 1-2 dolognak mielőtt ökörségeket beszélsz.

darrenstar 2012.01.15. 14:41:44

@orient: 100%-ban egyetértek, ezt mondom én is mindig. csak ha nincs meg a szakértelem az erős gazdaság építéséhez, mert buta, tanulatlan, beszűkült tudatú és tudású emberek vagyunk, akkor cirkuszt dobunk a népnek, hogy itt micsoda nagy gazdasági szabharc folyik

csokvaomány 2012.01.15. 14:42:28

@S.O.Meone: Annyit azért tisztáznék, anélkül, hogy explicit módon lehülyéznélek, hogy azon kívül, hogy bunkó vagy, igazán kevés ismerettel rendelkezel azokról a témákról, amelyekről beszélünk.

A szélsőjobboldaliságnak egyik alapja a tudást összeesküvés elméletekkel, kocsmai gondolatokkal helyettesíteni. Amiben természetesen minden széljobb csávó 100%-ig biztos.

AutosVilli 2012.01.15. 14:43:10

@csokvaomány: Én megmondom neked, azért nem építenek cukor gyárat, mert nem lehet egy évalatt milliárdokat keresni vele. hanem csak hosszú évtizedek alatt térűlne meg.Sokakanak az a gazdagság ha mercivel jár,meg a bahamákon nyaral,de van egy réteg akinek az jelenti a gazdagságot,ha még egy embernek tud munkát adni.

csokvaomány 2012.01.15. 14:46:36

@AutosVilli: Azt akarod mondani, hogy gazdaságilag racionális döntést hoznak?

"de van egy réteg akinek az jelenti a gazdagságot,ha még egy embernek tud munkát adni."

És ők miért nem építenek cukorgyárat?

S.O.Meone 2012.01.15. 14:46:42

@orient: és ez csakis az EU miatt van így :D és a franciákmeg az olaszok örülnek a sikereinknek, lassan kiszorítuk őket a világpiacról.
a kurucinfót meghagyom neked te majom.

@csokvaomány: milyen az az összesküvéselmélet? amikor az átbaszott rájön, hogy átbaszták?
összesküvés soha nincs, mindig csak idióták, akik kitalálnak ilyesmit.
kevés ismerettel? érv, példa? az előbb vki ezt meg a nyelvtudást már szóvá tette...he s gone now.

kocsmába nem járok, lévén nem iszom, és nem találom partnernek a hozzád hasonló szellemi színvonalon lévőket.

gondor77 2012.01.15. 14:47:06

@sárkányfő: A mi bevételünket az miért változtatja, hogy nekik mennyi vámbevételük volt, amikor nem voltunk tagok?

csokvaomány 2012.01.15. 14:51:29

@S.O.Meone: "kocsmába nem járok, lévén nem iszom, és nem találom partnernek a hozzád hasonló szellemi színvonalon lévőket"

Tökéletesen egyet értek, tényleg nem vagy partner egy hozzám hasonló embernek, ahhoz még sokat kell fejlődnöd.

bebe tv 2012.01.15. 14:54:57

@Sir Galahad: Ha jók a legutolsó információim, kb. 4x annyit kapunk vissza mint amennyit befizetünk.

S.O.Meone 2012.01.15. 14:58:20

@csokvaomány: vissza? kösz nem...

@bebe tv: neked is leírom. adj egy százast, visszaadok kettőt,csak közben pofán köplek és elveszem a házad/lakásod.
oszt állj ki a térre, hogy micsoda jó bizniszt csináltál, hisz százra kettőt kaptál vissza :D
ennyit ér a befizetések és a kiutalások egyenlegének papagájszerű ismételgetése...

az EU nem ennyiből áll sajna.ha ennyiből állna, akkor lenne igazatok.

sárkányfő 2012.01.15. 14:59:16

@gondor77: azért mert az ő bevételük a mi kiadásunk...

Tojglitojas 2012.01.15. 15:00:58

@S.O.Meone: Tudod, az itt a probléma, hogy szarfaszú korrupt kormányaink és politikusaink vannak és mindet eladtak, elkótyavetyéltek. Ez pedig önállóan hozta össez az ország.
Sok mindben szar az EU, de azért nem őket kellene hibáztatni, hogy ez az ország szinte mindenét elbaszta, az istenadta nép meg ezeket szavazza meg zsinórban, hol szegfű, hol narancs.
Vagy erről is az EU tehet? Más országok (akár a többi visegrádi ország) miért tudnak jobban boldogulni? Lengyelek miért nem akarnak kilépni? Jah, hogy ők középhatalommá akarják gyúrni magukat és erre van is nemzet stratégiájuk, amihez tökéletes az EU? És mi?
Több céget láttam közelről, akik uniós támogatásokat kaptak és a legtöbb nagyon megszívta.
Mond neked az ESZA Kft. neve valamit? Ők osztották ár éve, talán most is, az EU támogatásokat, pályázati pénzeket. Annyit szemétkedtek a jogosan járó támogatások utalásával, annyit kötözködtek, hogy sok cég önként lemondott egy részéről szerződésmosósítással vagy becsődölt.
Nem az EU a hibás, hogy sok támogatást nem is tudunk lehívni, hanem mi.
És ha kilépünk az EU-ból akkor ezek a remek politikusok onnantól mindig jól fognak dolgozni. És a nép utána majd bölcsen dönt?
Akkor majd Putyin és a kínaiak nem fogják a maradék vagyon szarét húgyért megkapni?

orient 2012.01.15. 15:01:34

@S.O.Meone: Senki sem mondta a franciák és olaszok örülnek a mi boraink sikerének. De elárulom ebből áll a lobbizás ha erős a gazdaságunk akkor azt csinálunk amit akarunk, igen EU-n belül is és senki sem diktálhat nekünk. De ha EU-n kívül vagyunk akkor is ugathatnak majd. Ukrajna IMF hitelt kapott, úgy ugráltak ahogy IMF fütyürészett nekik, pedig ott nincs EU igaz.

Gyenge gazdaság=belepofázhatnak mindenbe.

Fehéroroszoknál is diktál az IMF, ők is IMF hitelre szorultak, most jön a sokk, az oroszok le sem szarták őket és nem segítettek nekik, pedig ők aztán tényleg az oroszok testvérei.

Lengyelek ha minőségi borról van szó szinte csak magyart isznak, de én vittem ki olaszországba is magyar bort amitől elájultak és elkezdték importálni, Minőségi bortermelésnek van piaca az olasz francia mellett is, hidd el, mert van piac EU-n kívül is és minőségi borból nincs akkora mennyiség amit ne lehetne eladni...de ugyan ez igaz a minőségi mezőgazdaságra általában. EU-n kívűl majd azt oroszok szépen szarért hugyért megveszik és kiviszik ingyen vagy fillérekért a borainkat, és búzánkat, gyümölcsünket, ahogy a komcsik alatt tették. Érdekes a KGST felbomlásakor miért tartoztak nekünk az oroszok nagyon sok pénzzel amit a büdös életbe nem fizettek ki?

Na így működne a jövőben az a fene nagy testvériségünk velük, akkor inkább az EU.

kela-bá 2012.01.15. 15:03:56

@Kara kán:
"komprádorok, üzérek..."
Igy igaz ! Hozzáértők azt irják , hogy NÉPESSÉG 20 %-a végez produktiv munkát. 40% a gyermek és a nyugdijas korosztály. A maradék 40 % tőzsdézik, uzsorás, szerencsejátékos, stb.
www.vntv.hu/ Balogh Béla videója ( Kik azok a befektetők ? Honnan van annyi pénzük ?)
No ez is az egyik nagy baja lehet a jelenlegi világnak ?

Érdekes a Kossuth cimer , ezt vajon miért nem látja pld.a médiahatóság ?

További szép napot !

Karipapa01 2012.01.15. 15:06:14

Az Atlanti Óceán közepén hánykolódik egy csónak, amit EU-nak hívnak, benne minden országból egy-egy ember. Kevés az élelem, az ivóvíz, többen betegek, gyengélkednek, a vihar meg csak egyre fokozódik. Megállapodnak abban, hogy aki bírja, erősebben fog evezni, hogy minél előbb szárazföldet érjenek. Egyszer csak feláll a magyar és kijelenti: mármost én kilépek az EU-ból! Hova? A háborgó tengerbe? Mi jobb a többieknek? Hadd menjen, legalább több élelem és víz jut, vagy hiányozni fog-e az az erő, amit most elveszítünk? Szerintetek?

sárkányfő 2012.01.15. 15:11:04

Úgy is fel lehet tenni a kérdést, hogy Szent István vagy Koppány?

Én Pityura szavazok.

csokvaomány 2012.01.15. 15:11:17

@kela-bá: Balogh Béla? Újabb okos, aki megmagyarázza, hogyan működik a világ?

kela-bá 2012.01.15. 15:12:47

"Zátonyra futott.megborult a COSTA CONCORDIA "

Talán ilyen helyzetben van az EU "luxushajó" is. Most a segiteni akarás, és a pozitivumok szolgálnák mindenki érdekét. Ezt értem a " magasságos" döntéshozókra is, és ránk is akik olyan sok energiát adunk a bloggjainkba.
Jó egészséget mindenkinek !

S.O.Meone 2012.01.15. 15:13:23

@Tojglitojas: " de azért nem őket kellene hibáztatni"
nem hibáztatom őket, csak megállapítom, hogy szar, és jobb lenne kívül.

ezt már akkor is így gondoltam, amikor nemmel szavaztam az EU-ra.

csokvaomány 2012.01.15. 15:14:35

@S.O.Meone: "ezt már akkor is így gondoltam, amikor nemmel szavaztam az EU-ra."

Akkor ezt megszívtad, ideje lenne keletre távoznod.

AutosVilli 2012.01.15. 15:20:44

A Magyarország EU-csatlakozásáról
szóló népszavazás eredménye
(2003. április 12.)

A szavazásra jogosultak száma 8 042 272 fő 100%
A megjelentek száma 3 669 252 fő 45,62%
Ebből érvénytelen szavazat
17 998 a megjelentek
0,49%-a
Ebből érvényes szavazat
Válaszok száma százalék
Igen 3 056 027 83,76%
Nem 592 690 16,24%
Összesen 3 648 717 100%
forrás wiki

csokvaomány 2012.01.15. 15:21:41

@AutosVilli: Na ebből aztán mindenki olyan következtetést von le, amilyet akar.

Globetrotter2014 2012.01.15. 15:21:44

A poszt a szokásos szakmai tévedéseket tálalja iirtózatosan debbil politikai csomagolásban.

Az olasz vonat egy rémálom volt, szinte egész jugoszlávián átment, közben minden nagyobb városban megált, közbiztonásgban legendásan hírhedt volt, télen a kocsikat nem fűtötték (éjszaka ez különösen jó), nem hiszem hogy bárki is sajnálaja aki tényleg használta.

Ja és már akkor is messze a legrágább közlekedési forma volt, még a malév is olcsóbb volt ha jól fogta ki az ember. Eurolines pláne. A fapadosokkal pedig végképp megszűnt minden értelme.

Valamiylen elvont poltikai érde lapján biztos jó a vonat, a baj az hogy akiknek használni kellene azok ezt nem fogják megérteni, mert számukra nincs előnye...

homér 2012.01.15. 15:25:50

@S.O.Meone: te mekkora hülye vagy. az eub-ól kilépve kb. összeomlana Magyarország gazdasága. pl. 2011. májusáig is csak trükközve lehetett kihasználni az eu előnyeit Németország felé, ekkor vált valóban nyitottá a piac. kilépve az eu-ból lezárulnak a határok, és összeomlik a magyar export, főleg a szolgáltatásoké. kb. a 90-es évek eleji összeomlás jön, csak épp nem lesz felívelés belőle, mert már akkor abból is az eu húzta ki Magyarországot.

de végül is mindegy, pár mikropatkányon kívül senki se akar kilépni az eu-ból :) még a görögök is behízott farokkal sunnyogtak el, amikor az eu-ból való kilépés szóba került. persze patkányok ott is vannak, akik továbbra is kilépnének, de ahhoz már nem fűlik a foguk, hogy valóban elhúzzanak a kurva anyjukba.

AutosVilli 2012.01.15. 15:26:02

@csokvaomány: ha fidesznyik lennék azt mondanám 2/3os töbséggel megszavazták az EU csatlakozást,
De reálisan azt tudom mondani,hogy az ország felét érdekelte mi legyen itt, a másikfelének meg kuss, és szopjanak megérsdemlik,aki nem megy el szavazni de megtehetné, az megérdemli a sorsát.

homér 2012.01.15. 15:28:28

@AutosVilli: na majd amikor viktor elkezdi magyarázni a hülye követőinek, hogy nem rossz ám az eu, maradjunk :) akkor fog a megaláztatás csúcsára érni a majma. :)

bebe tv 2012.01.15. 15:32:05

@darrenstar: amiből alapvetően a szintén sikeres cba- lánc is kivehette volna a részét.

Az alapvető cél a válságadókkal sújtott üzletláncok nevesítésénél az volt, hogy ebből a Lázár testvérek érdekeltsége maradjon ki. Az indoklás szerint a CBA lánc nem tartozik 1 tulajdonosi kőrhöz, hiszen Franchise rendszerként működik.
Gyakorlatilag pont ezzel kerül árhátrányba a német nagyokkal ( ALDI,LIDL, PENNY ) ellentétben. Az említett diszkonterek teljesen más üzletpolitikát követnek mint a CBA.
A diszkont láncok intéznek a beszerzéstől kezdve egészen az eladásig mindent, és ráadásul még az üzletek létesítési ( felépítési ) költségeit és az ezzel járó rizikót is állják.
A CBA láncon belül a Lázár testvérek és Baldauf kizárólag csak a beszerzéssel foglalkozik ami annyit jelent, hogy minden a CBA nevet viselő üzlet köteles tőlük vásárolni az árút. Magyarán a Lázáréknak semmiféle rizikójuk nincs hiszen azt a veszélyt, hogy fog menni a bolt vagy sem a boltok tulajdonosai viselik.
Mivel a beszerzésen természetesen keresni akarnak a láncot kitalálók és utána még az üzletek tulajdonosai is, ennél fogva gyakorlatilag náluk minden drágább mint a diszkont láncoknál mindazok ellenére, hogy A LIDL,ALDI, PENNY, AUCHAN, TESCO fizet válságadót a CBA.k pedig nem.
A válságadók kivetésénél egyfelől szempont volt, hogy a
kormánypártot támogatók ne fizessenek másfelől pedig,
hogy remélték a válságadók következtében a nagy diszkont láncok árelőnye is eltűnik. Tévedtek. Egy ALDI pl. annyira komoly és nagy vevő minden gyártó számára, hogy nem szívesen esnének ki a beszállítók közül. Ennél fogva akár még az árból is képesek engedni. Hogy közérthetőbb legyek.
Az Acheni Trumpf csokoládégyár régebben versenyben volt a Milka, Storck, Lindt csokoládégyárakkal és ennek megfelelően termékei is magas árfekvésben voltak. Egy idő után azonban úgy döntött a cég, hogy inkább beáll az ALDI-nak szállítók sorába olcsó árfekvésű termékkel, mert ott évente óriási és biztos megrendelésekhez jut, akár évi több 10 millió € értékben. Tehát érvényesül az elv: többet ér a sűrű fillér mint a ritka Ft.

atti.atti 2012.01.15. 15:35:35

Én nem vagyok az Unió nagy barátja, viszont szerintem azt, hogy tagok maradunk e vagy sem nem érzelmi hanem racionális alapon kell meghoznunk. Nézzük meg ,hogyan tudunk gazdaságilag, pénzügyileg egyről a kettőre jutni Unió nélkül és nagyobb mozgástérrel vagy Unióval és annak a támogatásával...

Szerintem az Unió nem ördögtől való csak jól kell élni vele. Azok az országok Kelet Európában akik most leköröztek bennünket azok az Unió forrásaiból tudtak így fejlődni. Ezt pedig be kell látni ,hogy a szocialista kormányok 2004-óta amióta tagok vagyunk abszolút nem éltek az Unió adta lehetőségekkel. Nagyon kevés pénzt hívtak le, amit lehívtak pedig vagy ellopták vagy pedig gazdaság szempontjából irreleváns dolgokra költötték.
Lengyelország, Szlovákia amit lehívott nem a belvárosok díszkövezésére és útépítésre használták fel hanem a KKV szektor legfőképp termelő részének fejlesztésére és való igaz infrastrukturálisan le vannak maradva tőlünk de majd ők a termelő szektoruk nyereségéből fognak utat építeni és majd 10év múlva ebben is lehagynak minket.

Mondjuk ezt az építési, felújítási mániát az előző kormányok saját kommunista és a választók oldalfüggetlen kommunizmusból megmaradt reflexeiből erednek.
Ha belegondolunk, amikor beszélünk vagy vitázunk politikáról valakivel akkor teljesen mindegy melyik oldalon az első érv vagy kérdése ,,Mit épített?"..... a 21.század gazdasága már nem a betonozás logikáján áll....

Csak befejezésképp egy utolsó érdekes adat tudjátok ,hogy Magyarországnál csak egy ország használta fel a lehívott EU forrásainak nagyobb %-át ilyen utcafelújítás meg mindenfajta útépítés, díszkövezés stb.-re? Hát ez Görögország.... elgondolkodtató

Van logika az infrastruktúra fejlesztésének de addig minek amíg nincs mit szállítani az úton ,mert nincs Magyarországon termelt dolog? Ha pedig a termelő gazdaság beindítására, fejlesztésére költenénk akkor annak a hasznából saját pénzből építenénk jobb infrastruktúrát és a megyeszékhelyeknek díszköves belvárost...

Tojglitojas 2012.01.15. 15:40:34

@S.O.Meone: "csak megállapítom, hogy szar, és jobb lenne kívül."
2012-ben, világválságban, igazi szövetségesek nélkül, szinte tök egyedül, ez egy nagyon veszélyes kísérlet. Lehet, hogy a keleti orientáció jövedelmezőbb szerinted és az is lehet, igazad van.
De mintha ők sem nagyon kérnének belőlünk. Nem látom a dübörgő orosz beruházásokat, de a kínaiak is legfeljebb pár szándéknyilatkozatot írtak alá.
Igaz, ha már nem vagyunk EU tagok, lehet vámot kérni az EU-tól, de azért elég kicsi a magyar piac. Mennyi új autót is adnak el nálunk? És ne feledd, az export is vám köteles lesz.
Lehet, nem magyar zöldségekkel lesznek tele az EU boltjai. Sok multi átköltözik majd más "gyarmatra" (szlovák, román), azt gondolom, aprópénz vagyunk nekik.
Persze berendezkedhetünk önellátásra is. ;-)

Roy 2012.01.15. 15:40:54

@S.O.Meone: Ideág az EU támogatásként két ezer milliárd forintot adott hazánknak, oly módon, hogy 200 milliárdot fizetünk évente az EU-ba, és ennek fejében 1000 milliárd forintot kapunk ugyancsak évente. Nos akkor ki a hülye? Szeretnék az én szintemen 200.000 forintot fizetni valakinek, és 1.000.000 milliót kapni ezért.
"Fúj EU!"

AutosVilli 2012.01.15. 15:41:57

@homér: Elég sokan tudnak nyelveket ahoz hogy lássák,Orbán olyan kártékony mint egy csótány.
a szöveg még most is aktuális: www.youtube.com/watch?v=2rAezGqeEpM

Kerria 2012.01.15. 15:42:30

Az hogy ez EU-s pénzek nem értek oda ahova kellett volna, nem az Eu hibája, hanem a mindenkori magyar kormányé. Máshol eljutottak a gazdaságba a pénzek. Pl. Dél-Tirolban a parasztgazdaságokban a legmodernebb öntözőberendezéseket Eu-s pénzekből finanszírozták. Nálunk vajon miért nem jut le a parasztokig a pénz, pedig a magyar mezőgazdaság iszonyúan tőkehiányos? Pl. épültek nálunk Wellness hotelek épültek EU-s pénzekből, ami ugye nagyon fontos a magyar gazdaság szempontjából
Azon azért remélem elgondolkodik a sok EU ellenes, hogy mi az alternatíva? És nehogy valaki Svájcot emlegesse, mert fényévnyi távolságra vagyunk. Sajnos az alternatíva Ukrajna és Belorusszia szintje. Lehet visszamenni a középkorba, kapálni és szekérrel járni. Persze lesz egy szűk elit akiknek jól megy, de a többiek koldus szegények lesznek, szociális háló nélkül. Gratulálok! Ezt bírtuk kihozni ebből a jobb sorsra érdemes országból?

orient 2012.01.15. 15:43:20

@homér: lool. Tetszik és valóban :)))

Mikor az EU válsága szóba kerül érdekes nem a Németek, Angolok, Svédek, Finnek, Szlovákok válságáról van szó hanem a görög, olasz, spanyol, portugálok válságáról akik kb. ugyanúgy lopkodták szét az EU-t mint mi tesszük. Tehát a tény megint hogy nem az EU tehet a gondról hanem annak korrupt, lopós lusta országai, akik még most is foggal körömmel ragaszkodnak a kenyért adó EU-hoz,eszük ágában sincs kilépni, de nekünk Attila vérének menne. Olyan lukasenko féle módon mantrázva hogy a rohadt nyugat miatt éhezünk de közben a szomszédaink mind jól élnek az EU-ban. Ugyan ez megy Koreában. Észak mondja hogy ő bizony független és neki nem ugat senki, azt csinál amit akar, és minden gond a nyugati tőkés miatt van, közben meg este nincs világítás. Saját testvéreik a határ túloldalán délen meg röhögnek rajtuk, hogy őket kihasználja a külföldi gonosz nagytőkés de közben ülnek a világ egyik legmodernebb országában. Igen én is olyan akarok lenni mint észak korea, nekünk ne ugasson senki!!! EU nélkül kb ez lesz itt is csak a szlovákok fognak rajtunk röhögni és orba szájba szopatni a magyarokat ott. Ez kell Attila népnek igaz Vona Úr? Nem egy Szt. István féle aki megmentette az országot a pusztulástól hanem egy Attila féle, aki miután végiggyilkolászta európát megbukott a NYUGAT keze által a római csapatoktól.

Vona Úrnak ismernie a történelmet mielőtt példálózik mert a nyugat elleni harc sajnos Attila számára is vereséggel végződött. Szt. István által pedig felvirágzott, igaz valamekkora függetlenséget fel kellett adnia a nyugat felé.

Komolyan olyan agy mosott emberek élnek ebben az országban hogy félelmetes.

bebe tv 2012.01.15. 15:45:34

@S.O.Meone: Klinikai eset vagy és nem vitapartner. Még a kisemberek mindennapi élete is hasonlóan zajlik. Ha a fiam
hozzám fordulna pénzért hát igencsak megnézném mire költi el.
Ha te nem így működsz akkor nálad komoly mentális problémák lehetnek.
Amennyiben neked jobb lenne ha még mindig lóhátról nyilazhatnál, hát csináld valahol az Etelközben, de minket hagyjál ki a szarabbnál szarabb ötletekből.

atti.atti 2012.01.15. 15:45:37

Egyébként lehet logika a maradásban és a távozásban is, csak ahogy az országunkat ismerem sajnos bármelyiket választanánk mindegyiknél a legrosszabb forgatókönyvet valósítanánk meg :((

Egyébként ennek a jobbikos zászlóégetésnek a másik véglete a "tipikus" liberális gondolkodás és érvelés... Ha kilépnénk akkor Észak-Korea, meg a legsötétebb diktatúrákkal lennénk egy szinttel szerintük... Pedig kedves liberális honfitársaim néha a szent tehén EU diktatórikusabb csak kedves liberális mázba öltöztetve... Szerintem pont a liberálisak a legkevésbé liberálisak ,mert ugyanúgy mint a szélső jobbnál itt is ha nem ért vele egyet valaki azt megbélyegzi, az diktatórikus, az kirekesztő, szélsőséges stb. stb. Ilyen véleménydiktatúra kedves liberálisok egy autoriter rezsim alatt vannak...

Én a szélső jobb és a liberálisok között nem látok különbséget... Egyik a szélső jobb, másik a szélső bal...

tass-tass 2012.01.15. 15:47:43

@sárkányfő: "és nem kéne összekeverni a magyart a fideszessel. egyre kevesebben szopják be, hogy a magyar zászló alatt simicska, nyerges, a lázár-testvérek és a többi gazdagodik még gazdagabbá. köszi, az oligarchák támogatása nekem nem nemzeti ügy... "

Régen olvastam egy jó definiciót a nemzeti hovatartozás meghatározásáról, ami valahogy így szólt:

Amikor egy olimpiai bajnok fellép a dobogó legfelső fokára és tiszteletére eljátszák a nemzete himnuszát, akkor azon nézők, akiket a látvány örömmel, büszkeséggel tölt el, esetleg könnyek futnak a szemébe, elszorul a torka, akkor az a személy ahhoz a nemzethez tartozik, amelyhez a sportoló.

Szerintem is.

látjátok feleim szümtükkel 2012.01.15. 15:47:47

vancat: "Szóval csak arra akartam utalni, hogy mielőtt azonnali hatállyal elzavarjuk a halál faszára az Uniót csak azért, mert jelenleg azt valóban kifejezetten szemétláda, korrupt emberek és lobbicsoportok reprezentálják..."

Na, akkor talán el kellett volna kezdeni az elzavarást rögtön, amikor a magyar miniszterelnök az uniós elnöksége után közölte, hogy kiosztott néhány kokit, sallert, meg tockost.

Nem ép elme az, amelyik egy ilyen pozíció után felölti a nagyképet, de az sem, amelyik 2/3-os többségével még tapsol is ehhez. Elmondogathatnák maguknak a régi magyar mondást, hogy akinek inge, vegye már magára! De sürgősen!

S.O.Meone 2012.01.15. 15:48:59

@bebe tv: "Ha a fiam
hozzám fordulna pénzért hát igencsak megnézném mire költi el."
te most miről beszélsz? :D

"Amennyiben neked jobb lenne ha még mindig lóhátról nyilazhatnál, hát csináld valahol az Etelközben, de minket hagyjál ki a szarabbnál szarabb ötletekből."
jól van birka, tehát EU vagy hátranyilazűs ez etelközben, ez a két alternatíva van :D
addig kéne ütni a magadfajtát, amíg mozog...amíg mozog.

röhögő 2012.01.15. 15:49:11

@S.O.Meone: Te faszkalap! Ősanyáid lenyelték volna a felmenőidet, ősapáidnak is jobb lett volna és nem vándorolnak át a Vereckei szoroson.

kela-bá 2012.01.15. 15:53:08

@csokvaomány:
"Balogh Béla, újabb okos..." Okos nem okos ? Édekes. Valamikor nem hitték el, hogy a Föld nem lapos hanem gömb alakú. Sok mindent nem hihetünk,de attól még létezhet, vagy más mint amit hiszünk. Pld. a HARP időjárás módositó "fegyver" .
Ha Ön kiváncsi természetű ajánlom az alábbiakat :

- Youtube Hellow Eart Theory 3D HD Version hun
- Avatara-a magyarság szerepe 2012-ben.avi

További szép napot !

AutosVilli 2012.01.15. 15:54:09

@Schmitt Pál indián neve, Idegen Toll! Talá Ló!: Hát Orbán elvtársnak már a száján jön ki,de gondolom ezt már mindenki tudja.

S.O.Meone 2012.01.15. 15:54:38

@Tojglitojas: "világválságban"
a világ tud erről? :D
oszt akkor ami 80 éve volt, az mi volt? apokalipszis?

izé, vámunióról hallottál már? tudod, ami az EU előtt volt 92ig.
az bőven elég...
de közös politika, jog meg parlament meg brüsszel meg stb a lófasznak nem kell.

@Roy: harmadszor nem írom le...
az EU nem a befizetések, kiutalások egyenlegéből áll. ez 1 db szám.

"Szeretnék az én szintemen 200.000 forintot fizetni valakinek, és 1.000.000 milliót kapni ezért."
megcsinálhatjuk. cserébe eladhatlakkurvára, elveszem a lakásod, de te lobogtasd majd a csekket, és örüljél, hogy 200ra 1 misit kaptál.

S.O.Meone 2012.01.15. 15:55:26

@röhögő: tehát irigyelsz a fitymámért? meg is értelek :D

sárkányfő 2012.01.15. 15:58:10

@tass-tass:
Hát igen, a sportolók saját kiemelkedő teljesítményük, extrém munkájuk, sok év, évtized lemondása után jutnak el az olimpiai dobogó csúcsára. teljesen megéremlik az elismerést.

a fideszes sportolók azonban azért nyernek, mert közpénzből épített stadionban edzhetnek, a fidesz által épített pálya nekik lejt, és még doppingszert is kapnak a fidesztől.

mondom én cimbora: ne nézzd már hülyének a népeket. nem egy gyerkmesében vagyunk, hanem a fideszes vadkapitalista oligarchia valóságában, ahol kurvára nem érdekli a fideszes bárókat és nagyurakat sem a fair play, sem a sportszellem, sem pedig a nemzeti büszkeség és dicsőség. a pénzre hajtanak ennyi.
az állam feladata pedig a nemzet szolgálata és építése, nem pedig közpénzek államilag támogatott és intézményesített átsikkasztása a haveroknak, úgy hogy közben a markukba röhögve nyomatják a nemzeti blablát annak a kevésnek aki ezt még beveszi.

AutosVilli 2012.01.15. 15:58:12

@S.O.Meone: Pedig az Integrációban van a jövő,mindenképpen errefelé tart a világ.

atti.atti 2012.01.15. 16:01:06

Egyébként meg a másik dolog ,hogy a hibát mi magunkban is kéne keresni ,hogy ide jutott az ország ,nem az elmúlt 1,5év alatt, nem az elmúlt 8év alatt... Mi szépen jóval régebben szisztematikusan haladtunk oda ahol most tartunk, volt kisebb-nagyobb le és fel menet de az irány ugyanaz volt hosszú távon...

A magyar hajlamos mindig mást hibáztatni saját bajaiért...
A mostani helyzetünkben nem csak de nagy részt foglal el az a bizonyos 100napos program. kedves választók ,nem tisztem a szocikat védeni és nem is szimpatizálok velük de ha az átlag magyar nem arra hajlott volna ,hogy kevesebb munkával legyen több pénz, hogy az ország teherbíró képességét figyelembe nem véve követeljek magamnak dupla állami juttattatásokat, 10-en nem tudom hanyadik nyugdíjat ,fizetést stb. stb. , akkor nem ígérték volna és valósították volna meg azt ,de az embereknek erre volt igényük ,hát akkor most fizessük a számlát...
Van egy klasszikus már már közhely Széchenyitől ,hogy ,,minden nép olyan kormányt érdemel amit választ" Szerintem ezt minden kormány és minden oldalon álló ember nyugodtan magára veheti....
A másik ,hogy egy tipikus depresszív nép vagyunk ,mondanom sem kell ,hogy japán után itt a legnagyobb az öngyilkosok aránya a lakossághoz... Hajlamosak vagyunk úgy leírni az ország életszínvonalát ,hogy az 3.világbeli ,nem emberhez méltó stb. stb. ezeknek az embereknek ajánlom Bulgária tanulmányozását én nekem ott vannak rokonaim és volt szerencsém látni az átlag bolgár életvitelét, nem pedig azt amit a tengerparti szállóból látunk... pl. a kórházakban minden betegnek saját maga kell ,hogy vigyen ágyneműt, lepedőt... az átlag nyugdíj forintban 30.000 stb. stb.
Tök mindegy ki van hatalmon amíg az emberek gondolkodásmódja nem lesz normálisabb addig itt soha se lesz semmi!

S.O.Meone 2012.01.15. 16:01:11

@AutosVilli: aham. a jugoszlávok meg a szovjetek példája is mutatja :Da világ állandó körforgás. integráció után jön a széthullás

Roy 2012.01.15. 16:01:25

@S.O.Meone: Nem is kell egyszer se leírnod. Csak sajnálni tudlak.
A kapott pénz fejébe meg semmit nem vesz el az EU. A támogatásokat különböző beruházásokra lehet lehívni.
Természetesen az országnak is be kell szállnia ezekbe, ha jól tudom a beruházás bekerülési költségének 20 %-val.

atti.atti 2012.01.15. 16:05:08

Elég szánalmas mikor itt egyesek ezt a komoly dolgot Fidesz-Mszp párharcnak tolják el és szidják a másikat ,hogy milyen barom meg értelmetlen hülyeségekkel ócsárolják...

Ez a két párt és ha ők nem lennének akkor az utánuk jövő másik kettő is ugyanazt fogja kínálni amihez az embereknek fogadókészségük, igényük van!!!

Ne megint ezt a mindig más a hibás magyar mentalitást vegyük elő hanem magunkban keressük a hibát és orvosoljuk...

Attól ,mert Orbánt lecigányozod, Gyurcsányt meg lezsidózod nem fog semmi sem történni!!!
Ezért tartunk itt ahol....

röhögő 2012.01.15. 16:05:42

@S.O.Meone: Nem irigyellek, én nem őrizgetem formalinban mint te, én viselem. :-))

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 16:08:08

Es ki nem szarja le pl ezeket a vasutvonalakat?? Sokkal nagyobb dolgokrol van itt szo mint ezek...Arrol , hogy az orszag allampolgarai teljesen foldonfutova valnak-e es fuggove a nemzetkozi elit kenye-kedvetol. Az Eu es IMF a vilag penz elitjenek erdekeit kepviselik a vilag lakossaganak erdekeivel szemben.Vajon milyen fedezetre adjak pl az uj IMF hitelt? Mert nagyon mar semmit nem tudunk ajanlani nekik es fedezet nelkul nem adnak!, a foldeken es termeszeti kincseken kivul mast mar nem tudunk ajanlani. Mar az eddigi adossagot sem tudjuk fizetni, elobb utobb benyujtjak a szamlat es visznek mindent amit fedezetnek adott a kormany, foldeket, ivovizkeszletet stb. Es pontosan ez a celja a z IMF es EU hitelmaffianak!! Ellopni egy orszag javait sajat elitjuk reszere es fuggove, iranyithatova tenni a lakossagat. Ha nem lesz eleg allami fold majd kitalalnak uj adofajtakat a termofoldre , igy a gazdalkodok nem tudjak majd fizetni es elvesztik foldjeiket, ugyanugy mint a lakossag masik resze akiket szinten bepaliztak es lassan kitesznek a lakasaikbol. Ez az Europai Unio. Egy Europai diktatura megteremtesen faradoznak kiszolgaltatott berrabszolga osztallyal es az oket vezeto elittel. Ne vasutvonalakrol halandzsalj itt,megteveszto modon!

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 16:09:09

@Roy: emiatt nem kell fájjon majd a fejünk 2013tól!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.15. 16:13:09

Folyton sírunk, hogy nem vesznek komolyan minket, miközben mindent megteszünk, hogy ne vegyenek minket komolyan. Ha egy normális ny-eu-i ember felszáll egy MÁV vonatra (1 óra késéssel), akkor az azon uralkodó viszonyoktól elborzad. Bohócország!

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 16:15:49

@roby5: édes istenem mennyi marhaságot hordasz össze..:(

preddy 2012.01.15. 16:18:14

@S.O.Meone:

Hány millió, tényleg koldus országa voltunk, mior önállók voltunk?
Hány millió magyar tántorgott ki a világ minden részébe, mert csodás mezőgazdaságunkból nekik nem jutott?
Közgazdász! Fuck your diploma....

preddy 2012.01.15. 16:20:10

@roby5:
Munkáról - hallottál már?

AutosVilli 2012.01.15. 16:20:29

@roby5: Te hülye vagy, bottal ütöttek hogy hitelt vegyél fel?Senki nem kérte hogy vegyél fel egy hitelt ,ja hogy a szomszéd új autó új lakás,új plazma,megmittudomén-re irígyvagy,akkor megérdemled ha felvetted,fizessed is,elkölteni jó volt ,de fizetni már nem.

S.O.Meone 2012.01.15. 16:25:19

@preddy: "Hány millió magyar tántorgott ki a világ minden részébe, mert csodás mezőgazdaságunkból nekik nem jutott?"
azok a 'galíciai jöttmentek' miatt tántorogtak ki. ajánlom bartha és egán munkásságát a témában te majom

mendson 2012.01.15. 16:25:37

@S.O.Meone: Emlékeztetnélek, hogy a csatlakozási szerződést az első fidesz kormány tárgyalta le és irta alá.Beleértve az földvásárlási moratórium olyan rövid határidejét, hogy a Medgyesinek kellett kikönyörögni az első határidőmódosítását.Azóta már volt vagy három.

S.O.Meone 2012.01.15. 16:27:44

@Roy: "A kapott pénz fejébe meg semmit nem vesz el az EU. "
nem hát, a piacaink nem tényezők :D

AutosVilli 2012.01.15. 16:30:40

@mendson: Emlékezetük annyi mint az aranyhalnak!

preddy 2012.01.15. 16:31:59

@S.O.Meone:
Ne ajánlgass hülyeségeket!
Nem vagy elég egyedül?
Apropó, vetted vagy loptad a diplomád? Pali haveroddal...

the cat 2012.01.15. 16:39:40

Nagyon fontos gondolatot feszeget ez a poszt: azt, hogy nem szabad a dolgos és kreatív európaiakat azonosyítanunk azzal a kommunista, liberélis, zöld, konzervatyív söpredékkel, amely Európa hátán felkapaszkodva az emberek adóiból rezsizik, parancsolgat és hülyeségeket képvisel.

the cat 2012.01.15. 16:41:03

@roby5:

Elég sokan nem szarják le a nagy sebességű vasutakat. Lényegében rajtunk, Magyarokon kívül senki -:)

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 16:42:56

@mifolyikittgyöngyösön??: Marhasag, igen, a tajekozatlan vagy egyoldaluan tajekozott embereknek mint valoszinuleg te is:)

S.O.Meone 2012.01.15. 16:44:33

@mendson: aham...és a mezőgazdasági támogatások 25%-osságát is ők tárgyalták le te piripócsi sakk-klub kabalafigurája, te sötét paraszt...

@preddy: hülyeségeket, mi?
egánt zsidó uzsorások megbízásából le is lőtték.
azok a milliók a görény zsidó haverjaid miatt kénszerültek a kivándorlásra. igen népszerű volt az apádról elnevezett intézmény, a 'felesmarha'.

preddy 2012.01.15. 16:45:09

@roby5:
Izmod helyett az agyad gyúrhatnád, nem válna hátrányodra...

preddy 2012.01.15. 16:45:56

@S.O.Meone:

Nem volt jobb dolgod az OPNI-ben?

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 16:46:35

@AutosVilli: Ki mondta neked , hogy hitelt vettem fel? En a magyar lakossag altalanos helyzeterol irtam. Te beteg vagy:)....

preddy 2012.01.15. 16:47:56

@roby5:

Arra, hogy nyersanyagban szegény ország lévén, csak a munkánkra támaszkodhatunk.
A parlagon heverő termőföldet meg ne féltsd, legyen csak azé aki megműveli...

gatto nero 2012.01.15. 16:48:07

@bebe tv:

Hiába kaptunk négyszer annyit vissza, mint amennyit befizettünk. A pénz többsége elment korrupcióra, másik része pártfinanszírozásra + hülyeeségekre és hát alig maradt normális, jövőbemutató dolgokra.
Jó példa a posztíró által említett Marco Polo program.
Abból szerintem egy fillért sem tudtunk lehívni.

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 16:49:31

@AutosVilli: Ezek szerint amit osszehordtal, azt sem tudod mi az az IMF hitel. Azt nem a lakossag veszi fel hanem a kormany. ....

calmfacts 2012.01.15. 16:50:03

@libsi feri

Segíts, kérlek olyan statisztikát és/vagy legalább hiteles becslést találni, hogy a Magyarországnak kifizetett EU támogatások hány %-át kapták meg hazai kis és középvállalkozások és hány %-át külföldi nagyvállalatok?

Ezen kívül érdekelne még a következő hiteles alapokon nyugvó adathalmaz is:
Mennyit kerestek a –jó részük osztrák- kereskedelmi bankok a Carry Trade-en alapuló deviza alapú hitelezésen? Tudod? Bankként úgy tettek mintha Svájcból felvennének hitelt 1%-on, 4%-on odaadják a magyaroknak úgy, hogy minden kockázatot, az árfolyamváltozásét is a hitelfelvevő vállalja és a szerződéseket a hitelnyújtó egyoldalúan változtatja. Közben valahogy az MNB - EUs segítséggel vélhetően- segít magasan tartani a forint kamatlábát, hogy „érdemes legyen” felvenni a devizahiteleket?

Azt is mutasd ki lsz. egy táblázatban, hogy Magyarország IMF tagsága óta évente mennyi hitelt vett fel, mekkora kamatra, mennyit törlesztett a felvett hitel kamataiból és tőkéjéből és mennyi van még hátra?

A posztolótól pedig azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora hányadban vesznek részt az európai vasúti szállításban a MÁV mozdonyai és a Magyarországon áthaladó szállítmányozásban hány százalék a MÁV és a hány százalék a külföldi vontatás aránya az áruszállítás területén?
Talán azt is meg tudja mondani a posztoló, hogy az 1 km-re eső vasút korszerűsítés mondjuk 120km/h -ás szakaszokra hány forintba került Magyarországon és a felújítási EUs pénzeket mely vállalatok kapták meg 1990 óta?

Talán azt is elmondhatná a vasútért aggódó posztoló hogy a felújított MÁV szakaszokon miért kell, kellett a MÁV-nak évek óta elavult német/osztrák vasútbiztonsági technológiákat alkalmaznia az EU-ban jellemző árak többszöröséért és miért kellett teljesen inkompatibilis technológiákat bevonnia a különböző „felújított” szakaszokon? Kinek az érdeke lehetett, Magyarországé?

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 16:50:49

@preddy: Igen, legyunk berrabszolgak a sajat orszagunkban , gratulalok....

nagyfeszültség 2012.01.15. 16:51:51

@calmfacts:

Inkább mond el, vagyis írd le nekünk te.
Én sem tudom miért, de kíváncsi lennék rá....

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 16:52:21

@gatto nero: öö..de talám erről nem az eu tehet,hogy ellopták,nem?

preddy 2012.01.15. 16:53:38

@roby5:
Hülyeség ez a bérrabszolgaság....
Puhítsuk a marhahúst a nyereg alatt?

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 16:54:17

@preddy: Rendben ha mar szemelyeskedni akarsz. Az agyamat is gyurtam. Felsofoku egeszsegugyi vegzettsegem van. Ezen kivul rehabilitaios sportedzoi kepesitesem. Hollandul es angolul beszelek. Te viszont, gy latom, nagyon sotet ember lehetsz a kommented alapjan.

preddy 2012.01.15. 16:54:46

Olyanok itt sokan az EU-val, mint régen a téesszel meg a gyárral: sokat hallották, hogy a tiéd, oszt haza akarják vinni!

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 16:55:55

@preddy: "'Hülyeség ez a bérrabszolgaság....
Puhítsuk a marhahúst a nyereg alatt?""
Nem vagyunk egy szinvonalon. Tajekozatlan vagy, igy veled errol beszelgetni is kar.

preddy 2012.01.15. 16:56:18

@roby5:
Nem akartalak bántani, bocs, csak elszállt az agyvizem! :-(
Egyszerűen nem szeretem a mirigyekkel történő gondolkodást!

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 16:57:45

@roby5: a diplomának mi köze van az intelligemciához?
Mindössze annyit jelent,hogy végigseggeltél egy főiskola/egyetemet,mellesleg egy olyat,amit a világon sehol sem ismernek,futottak még kategória..

MACSKANŐ 2012.01.15. 16:57:49

Elgondolkodtató poszt...

Prussia 2012.01.15. 16:58:01

@S.O.Meone: Remélem 1x lehetek még diktátor olyan hülye emberekkel körülvéve mint te.Tökéletes uralkodás lenne.

Süt belőled a butaság az írásaid alapján.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 16:58:30

@roby5: mit jelent a bérrabszolga?a munka szerinted szégyen?te mi a faszból élsz??!!!

AutosVilli 2012.01.15. 16:59:27

@roby5: Nem igaz hogy nem látod mi a baj ma magyar országon. Az emberek azért panaszkodnak,mert hitelt kell fizetniük,az átlag ember le se szarja hogy IMF és társai mit csinál,csak azt látják hogy a szuzukira felvett 3milla már 6millára rug. Barom vagy ha azt gondolod,hogy egy olyaN ORSZÁGBAN ahol az emberek fele el se megy szavazni hamar megváltozik valami.

Bambulka 2012.01.15. 17:01:46

Csak egy kérdésem van ezzel az egész marhasággal kapcsolatban: akartok megint Hegyeshalomnál sorban állni ? Esetleg Komáromnál ? És ha Románia 1-2 év múlva belép a Schengeni zónába, akkor a román határon is - az EU-ba való belépésre ?

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 17:03:53

@preddy: Nem mirigyekkel gondolkodom. NEm a manipulalt tomeg mediabol tajekozodom bar azt is elolvasom, osszehasonlitaskent. Ezen kivul angolul es hollandul is sokat olvasok , politikarol, gazdasagrol, fizikarol stb... szoval melle lottel nagyon az izomagy szovegeddel. Viszont ha nem tudod, hogy a vilagban es az orszagban mi mert tortenik valojaban, megelegszel a feluletes, manipulalt magyarazatokkal es azt szajkozod akkor nincs kapcsolodasi pont egy beszelgeteshez.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2012.01.15. 17:03:59

@Kara kán:
Ennek címe: "2012 várható eseményei"

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 17:04:45

@AutosVilli: Ilyen hozzaallassal biztos nem fog valtozni semmi sajnos....

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 17:06:15

@Bambulka: hülyeség ezen agyalni,nem fog bekövetkezni.

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 17:11:31

@AutosVilli: "'az átlag ember le se szarja hogy IMF és társai mit csinál,csak azt látják hogy a szuzukira felvett 3milla már 6millára rug."" Szerinted ha a kormany egyre tobb hitelt vesz fel azt vegul ki fogja megfizetni?? A TE adodat fogjak emelni es RAD fognak majd kivetni egyre nagyobb es ujabb adonemeket! Gorogorszagban pl lecsokkentettek szinte a felere az emberek fizeteset hogy az orszag altal felvett kolcsonoket visszafizessek!! Ha te nem veszel fel szemly szerint hitelt akkor is iszod a levet es fizeted majd az egyre nagyobb adokat az egyre kisebb es kevesebbet ero fizetesedbol. Hat ez az osszefugges.

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 17:16:04

@mifolyikittgyöngyösön??: A diplomanak nem sok koze van az intelligenciahoz. Masnak valaszoltam . Ahhoz nem kell diploma hogy az ember megprobalja megerteni a vilag osszefuggeseit. De egyebkent mi az amit a vegzettsegemrol irtal? Hogy futottak meg kategoria? Es a vilagon sehol nem ismerik? Erdekes mert en Amszterdamban, Hollandiaban vegeztem es ott ismertek:) Es koszonom, eleg jol meg is elek belole.

the cat 2012.01.15. 17:17:29

@Roy:

Csak sajnos az EU-tól jövő pénz korrupc ióra, pártfionanszírozásra és hülyeségekre
(kutyawellness stb) megy el és csak töredéke hasznosul értelmes dolgora.

Kamazszutra 2012.01.15. 17:17:41

lol Roby5. Tehát Görögországban a felét keresik az emberek a korábbi bérüknek? Akkor a minimálbér már nem 800 EUR, hanem csak 400 EUR.... :D
Emlékeztetnék mindenkit, nálunk 240 EUR körül mozog ugyanez az érték csőd nélkül :D

S.O.Meone 2012.01.15. 17:17:43

@preddy: de, ott még gyógyszerezhettelek is titeket :D

@Prussia: jól van napoleon

AutosVilli 2012.01.15. 17:26:54

Nem baj már csak 3 generációnak kell kihalnia,hogy az országunk,végre normális keretek között kezdjen el működni.

S.O.Meone 2012.01.15. 17:32:34

@AutosVilli: így van. addigra kihaltok.

midnight coder 2012.01.15. 17:36:03

@Kamazszutra: Az, hogy a görögöknél mi lesz, ha beüt a frász, a fene se tudja. Az EU mindenesetre jó sokáig fogja őket finanszírozni, csak azért, mert a legfőbb hitelezőik francia bankok. Azaz, ha a görögök buknak, akkor a francia bankrendszer is bukik - és vele az egész EU pénzügyi rendszere. Ezért mentik a görögöket - más kérdés, hogy az oda beöntött pénzzel csak késleltetik az elkerülhetetlent. A görögök soha, egyetlen percig sem teljesítették az euróövezethez csatlakozás feltételeit - csak akkor ezt elnézték nekik. Pedig hiba volt, ahogy az egész euróövezet létrehozása is a jelenlegi formában - sőt, az egész EU létrehozása a jelenlegi formában. Nem lehet különböző kultúrájú, társadalmú, és főleg gazdaságú országokat így egybeterelni, mert előbb utóbb a más-más irányba húzás buktához vezet. Hosszú távon vagy a teljes önállóságnak van esélye, és az egész EU bukásának, vagy egy olyan uniónak mint az USA - azaz egy ország, egy gazdaság, egy nyelv, egy kultúra. Vagy mindkettő, azaz lesz egy EU, benne pár ország aki lassan összehozza ezt, és leszünk mi a periférián.

komplikato 2012.01.15. 17:39:18

@S.O.Meone: "jól van birka, tehát EU vagy hátranyilazűs ez etelközben, ez a két alternatíva van :D
addig kéne ütni a magadfajtát, amíg mozog...amíg mozog."

Lol. Fikázod, hogy szerinte ez a két választás van, közben kiderül, hogy általad ismert egyetlen módszer mindenki más elleni erőszak aki nem veled ért egyet ... a miben is????

S.O.Meone 2012.01.15. 17:40:50

@Miért sunnyogsz Schmitt copy Pál, ezzel beismered?:

érdekes: nem vitatom. pajának keresni valója sem lenne a KE pozícióban, ez alap minden ideológiától függetlenül. csak azért nem lehet a legrosszabb, mert volt egy göncz patkány árpád is.

de: innentől ez evidens, hogy ez része az ország elleni támadásnak. igen, a világunk úgy működik, hogy ha lebuksz, akkor menjé.

mert annyira álszentek vagyunk: a diplomásoknak csak egy része, aki tényleg tudós, kutató, ül a laborban, a többi lop.
most meg mivel is vádolja ez az irat schmittet? hogy diplomata? hogy úgy működött, mint az összes többi? :D
NOB alelnöknek jó volt sok évig?

szal ugyanmár, schmitt nem ezért alkaltmatlan, nem ezért kéne elhúznia. hanem úgy emberileg igen könnyű súlyú ehhez a pozícióhoz, mint eddig az összes előd. tudom, hogy jelképes poszt, de miért bohócokkal, idiótákkal, vagy patkányokkal kell 'feltölteni'.

mazolika 2012.01.15. 17:42:50

@S.O.Meone: Haha, persze mondj egy olyan országot, aminek a médiatörvénye szóról-szóra megegyezik a miénkkel. Az ördög a részletekben rejtőzik, kedves Watson :)

Például vegyük a bankadót. Miután mi megcsináltuk, fél európa követte a példánkat, mégis, minket vettek elő. Ez milyen már, nem? Az imeprialista világkormány elnyomó rendszere mozgásba lendült, ugye? Nyilván attól a kis különbségtől eltekintünk, hogy máshol
1. a bankokkal egyeztetve
2. nem a mérlegfőösszegre, hanem a profitra kivetve
3. nem visszamenőlegesen
vetették ki. Akkor nálunk miért is akadtak ki, hiszen mi is PONT ugyanígy jártunk el! Ja, mégsem :) Mint mondtam az ördög a részletekben rejtőzik.

Rengeteg jó elem is van benne, pl. maximalizálja a bűnözéssel kapcsolatos hírek mennyiségét, a magyar zenék arányát növeli a rádióban, stb. Ezt senki sem kifogásolta.

Csak azt, hogy azok az elemek, amelyek veszélyesek lehetnek. Igen, minden egyes veszélyes elem megtalálható egy-egy ország médiatörvényében. És mondj egy országot, ahol az ÖSSZES megtalálható. Jé, csak nem mink vagyunk az egyedüliek?

S.O.Meone 2012.01.15. 17:48:59

@Kompli: a fejébe veri a tudást is egy erőszakos kifejezés, ugye? :)

a lényeget sikerült megragadnod: tehát, EU vagy hátranyilazás az etelközben, esetleg egy megengedőbb szkenárió szerint északkorea az összes lehetséges alternatívánk, avagy EU vagy éhhalál?

S.O.Meone 2012.01.15. 18:01:18

@mazolika: tehát csak olyanunk lehet, ami szóról szóra u.az, és mindent csak úgy csinálhatunk, ahogy egy másik nyugati tagország már megcsinálta.
mennyi legyen a követési távolság? 10év?20?

bankadó ügyében nekünk kellett volna sipitozni, hogy miért nem olyat vezettek be, amilyen nálunk már volt :)
1.kéne egy kis alamizsna uram
2.egy banknál a profit humbug, a mérlegfőösszeg a lényeg.
3.megvárják míg eltüntetik a profitot

aham, tehát van egy lista, amin rajta vannak a veszélyesnek minősített szabályok, amit a...kik is állítottak ösze? honnan? mi alapján? mi a végerdmény? :D
eriggyémá innen a hülyeségeddel

tegnapi sztori: egy kinti újságíró csinált egy riportot az országról, de ment neki orbánnak meg az országban, hanem objektív volt. főszerkesztő"konrád, heller meg dalosnem megmondták, hogy ez az orbán viktor egy veszélyes ember? írja át, vagy nem megy adásba.

és ti ugattok? :D

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 18:04:49

@S.O.Meone:
" tegnapi sztori: egy kinti újságíró csinált egy riportot az országról, de ment neki orbánnak meg az országban, hanem objektív volt. főszerkesztő"konrád, heller meg dalosnem megmondták, hogy ez az orbán viktor egy veszélyes ember? írja át, vagy nem megy adásba."

ja, persze.sokat nézed a minimaxot nem,faszparaszt.

S.O.Meone 2012.01.15. 18:08:08

@mifolyikittgyöngyösön??: "ja, persze.sokat nézed a minimaxot nem,faszparaszt."

jah, anyád olvasta fel a futrinka utcában, mikor a csiga biga és batkamanó közben brékin nyúz volt. a faszparasztot meg már elsütöttem korábban. pont neked? nem emlékszem, sokan vagytok :D

S.O.Meone 2012.01.15. 18:09:14

@mifolyikittgyöngyösön??: jah,egyébként a célpontban volt, és hát ugye hírtv-n még a pontos idő is hazudik.láttam is az újságírón, hogy hazudik...jah, az a francia volt,aki csúnyát írt zorbánról.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 18:12:49

@S.O.Meone: persze,anyádat sütütted el,te kutya,na takarodj mert kettéhugyozlak te szargeci.

Brix 2012.01.15. 18:17:25

@roby5: Neked van egy csomó tévképzeted a gazdaságról! Először is szögezzük le: egy globalizált, tőkés, világgzadasági rendszerben élünk, ahol egy ilyen kicsi,
ásványkincsekben szegény, tőke hiányos, legszegéynedett országnak az EU és IMF ellenes magatartás csak árt, mint használ. AZ EU-n belül Magyarország a 3.ik legjobb nettó pozíciókkal rendelkezik, ha a nettó eu-s támogatásokat nézzük. A magyar GNI 3,1%!!! teszik ki. Ez egy óriási összeg
Lehet kilépni ebből a közösségből, onnan ahova minden kinti ország foggal-körömmel menne befele. DE a külföldi tulajdonosok akkor is itt maradnának ,hiszen övék a feldolgozóipar 60-70%-a ami a nemzeti jövedelem legjelentősebb részét adja. Az ország be van ágyazva a tőkés világgazdaságba és ezen nem lehet változatni. Az EU még mindíg egy olyan lehetőség, aminél nincs és nem is lesz jobb Magyarországnak. Ha pl nem lenne szabad munkavállalás az eu-s országokba, és hazaküldenék a kint dolgozó közel 100 ezer magyart akkor mi lenne? Mi lene ha bevezetnék a vámot a magyar mezőgazdasági termékekkel szemben? Az EU-n kívül nincs Magyarországnak reális alternatívája. Az IMF egy más kérdés.... Nem nekik van rá szükségük hanem nekünk rájuk. Pillanatnyilag a külföldi befektetők nem veszik meg az államkötvényeinket és még 7-9-10%-on sem nagyon hajlandók finanszírozni az országot, Az IMF ad 5 % körüli kamatra. Ha kell, akkor ők szabják meg a feltételeiket, és nem a hitelfelvevő Magyarország. Tárgyi fedezetet nem kérnek. Olyan már nem is nagyon lenne... Az államnak már nincsenek birtokában olyan privatizlhato vagyonok amelyek 15-20 milliárd eurót érnének.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 18:20:31

@Brix: ne haragudj,de a külföldön jelenjeg dolgozó magyarokat egyáltalán nem biztos hogy hazaküldenék,sőt!Aki már kint van,szinte biztosan nem,és az únió előtt is dolgoztak kint magyarok.Pl németországban ? török dolgozik?ők uniós polgárok??

AutosVilli 2012.01.15. 18:23:34

@Brix: ez így van. Aki azt gondolja hogy az eu nélkül, "kína,ruszkik,stb" nem használna ki jobban az téved.

nemecsek ernő áruló 2012.01.15. 18:31:14

Azt a k***vaistenit! Ilyen elvakult szélsőbalos szöveget.... Jesszus! Szerintem költözz Kazahstánba! De tényleg! Jobb lesz ott neked!

S.O.Meone 2012.01.15. 18:36:27

@mifolyikittgyöngyösön??:DDD mi van veled sanyikám, tán rosszul vagy?

S.O.Meone 2012.01.15. 12:59:18
te másik faszparaszt.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 18:39:15

egy szó mint 100 ha vona "kiafaszom" gabika ki akar lépni az unióból,költözzön Kazahsztánba.Még arepjegyet is összedobjuk neki,feltéve,ha nem tér vissza..

roby5 · http://indafoto.hu/sleeper3 2012.01.15. 18:42:39

@Brix: Az relativ , hogy kinek van tevkepzete a gazdasagrol. Nem vagyok kozgazdasz csak a vilag osszefuggesei erdekelnek. Ebben a jelenlegi globalista gazdasagi vilagrendszerben azoknak van tevkepzetuk szerintem akik azt allitjak, ez mukodik mert lathatoan egy zsakutca a vilag polgarai szamara . Persze, mukodik egyeseknek, igen. Annak a nemzetkozi bankar elitnek akik a nemzetek vagyonat atcsoportositottak sajat magan vagyonukka. Ebben nagy szerepet jatszott jatszott a hitelezes mind maganszemeleyek mind nemzetek szamara. igy fuggosegbe dontve mind az egyes allamokat mind lakossagukat. Ahogy Amsel Rotschild fogalmazott :Give me control of a nation's money and I care not who makes her laws. (Adjatok hatalmat egy orszag penze folott es nem erdekel ki irja annak torvenyeit) Ez van jelneleg: a nemzetkozi penz elit diktal a kormanyoknak , kozvetve ok iranyitjak mar a vilagot. Olvasd el Orwelltol az 1984-et, vagy Huxleytol a Szep Uj Vilagot es talan megerted mi van keszuloben.

S.O.Meone 2012.01.15. 18:49:21

@mifolyikittgyöngyösön??: oszt majd azt te döntöd el te cigaretta? költözz ez ejuba most. sztem ha bemész a jobbik pártközpontjába, hogy referenciákkal igazolhatóan egy mocskos hazaáruló libbant senkiházi vagy mindenféle hazafias érzület nélkül, és egy népliget-bécs buszjegyért cserébe hajlandó vagy aláírni, hogy a büdös életbe nem teszed be a lábad az országba.

röhögő 2012.01.15. 18:49:22

@mifolyikittgyöngyösön??: Csakhogy abban a pillanatban kvóta alá esnek.

S.O.Meone 2012.01.15. 19:01:41

@mifolyikittgyöngyösön??: írj nekik emailt, és linkeld be a blogot.
sztem még a barikádban is lesz egy cymlapos riport veled: a hazaáruló elhagyja az országot. az új gárda fog kikísérni a pályaudvarra és Zagyva György Gyula fogja vinni a bőröndödet.
nagy ünnepély lesz, remélhetően sok társadat arra késztet majd ez a bátor elhatározásod, hogy kövessenek téged.
sztem egy népliget-bécs buszjegyet simán megér, hogy elhúzzatok a picsába.

"@röhögő: az mit jelent?"
pártiskolában nem mondták? :D
na majd röhögöelftás kitanít, figyejjé.
olyasmi, mint a húcconnyósmillyiórománmunkavállyalyó

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 19:28:05

@S.O.Meone: nem szeretnélek megzavarni a gondolatmenetedben,isten ments,de a hazaáruéást mi a jó anyádból is köetkeztetted ki,drága barátom,te szarfaszú csicska?

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 19:34:51

@S.O.Meone: egyébként legalább annyira én döntöm el hogy hova utazzon,mintahogyan vonasutyerákgabika,hogy kilépjünk az únióból..

S.O.Meone 2012.01.15. 19:43:12

@mifolyikittgyöngyösön??: előbb tartottad jó ötletnek, hogy egy népliget-bécs buszjegyért cserébe a jobbiktól,örökre itthagynál minket. ez nekem elég bizonyíték.

persze, hogy te döntöd el, te tartottad jó ötletnek.

mifolyikittgyöngyösön?? 2012.01.15. 19:50:40

@S.O.Meone: ja,és akkoor aki külföldre utazik,az hazaáruló?!
ezt nem igen tudom összerakni,de mindegy.
Elmondok neked egy kis történetet.
Itt.Magyarországon,amikor a szakmámban próbáltam elhelyezkedni,a munkahelyek mindenféle engedélyeket,papírokat követeltek,bizonyítvány,tajkártya,vérképlet,iqteszt,motivációs levél,erkölcsi bizonyítvány,istenfasza,aztán amikor elkezdek dolgozni kiderül hogy minimálra vagy bejelentve,többi okosba..szar körülmények,se munkaruha,se étkeztetés,lófasz.
Míg a rohadt kizsákmányoló,undorító Svájcban semmilyen papírt nem kértek,skype-on lezajlott az állásinterjú.Előre küldött munkaszerződés,(nem árulok zsákbamacskát ha elárulom a hazai fizetés 10xese..)
Fizették a kiutazást,mindent.Álom körülmények,mossák a ruhád,napi 2x étkezés,ingyen nyelvtanulás,stb.
Otthonmeg az átbaszás.

Brix 2012.01.15. 19:57:08

@roby5: A kapitalizmus komparatív előnyökre alapuló gazdasági rendszer. A működését nem most találták ki hanem évszázadokkel ezelőtt. Ebben a gazdasági redszerben a gazdasági érdekek működtetnek mindent és természetesen a gazdagok a tőkés elit és a technológia és tőke birtokos országok nyilván jobban járnak ebben a függőségi rendszerben, viszont működőképesebbeet még nem találtak ki. Menj el DK -Ázsiába és nézd meg, a kapitalizmus köszöni szépen jól van. Persze, a társadalmi különbségek nem nagyon csökkennek, de már nincs éhezés és egyre több ember lép be a középosztályba. Az hogy a rendszer nem működik jól, inkább csak Európában látszik így. A fejlett államok azért adósodtak el mert nem tudták tovább fenntartani a jóléti államot, csak mindíg újabb és újabb hitelek árán. A romló demográfiai mutatókkal rendelkező, irreális jólétben élő európai társadalmat ízekre szedték a globális gazdaság erősebb versenyzői. Az USA hitelválság is azért robbant ki, mert mindenki erőn felüli életszínvonalat akart elérni, a bankok csak megfeleltek ezeknek a társadalmi igényeknek

mazolika 2012.01.15. 21:35:25

@S.O.Meone: Személyeskedünk, személyeskedünk dr. Watson? :)

alien 2012.01.15. 23:12:33

@S.O.Meone: idióta te vagy mert semmilyen érved nincs mi pedig nem vagyunk nettó befizetők, az eu ott meg azok pénzét költi próbálj gondolkodni hogy lesz nekünk jobb egyedül egy csonka országban vagy az eu részeként? vagy te mennél az oroszokhoz lehet hogy az nem lesz jó? ne itt trollkodj, hanem gondolkodj tudom nehéz

mendson 2012.01.16. 08:17:08

@S.O.Meone: Nem 25% és igen azt is ök.Egyébként meg légyszives a személyeskedést mellőzd.Én sem irogatok ilyet.Tájékozatlanságod nem jogosít fel semmire és ezért ne másokkal személyeskedj.

preddy 2012.01.16. 10:34:44

@roby5:
Kedves roby5! Ha érdekel a gazdaság, mint mondod, akkor egy kis gondolatmenet! Mire támaszkodhat egy ország, amelynek nincs nyersanyaga csak földje? Elsősorban tudásra, amihez megfelelő oktatási rendszer szükségeltetne, másodsorban a földre, a mezőgazdaságra, ahol szemléletváltásra, no meg becsületes munkára lenne szükség, végül, de nem utoljára a turizmusra, ami házhoz jövő import.
Egyik sem működik felvevő piac, azaz az unió nélkül...


süti beállítások módosítása