Karón varjú

2014.05.14. 17:22 - vancat

Az akácfák után, úgy tűnik, újabb természeti értékünk, nemzeti kincsünk és kulturális hagyományunk védelmére kell felsorakoznia minden józanul gondolkodó, jóérzésű magyar embernek. Ezúttal azonban nem az arctalan, korrupt, ostoba brüsszeli bürokratáktól kell megvédeni egy növényt. Hanem egy nagyon is konkrét - de legalább olyan ostoba - magyar polgármestertől: a varjakat.

Úgy tűnik, ilyenkor tavasszal még felettébb unatkoznak a nyár fővárosának, Siófoknak a vezetői, akik most éppen azt találták ki: "az életidegen természetvédelmi előírások alóli" felmentést kérnek, hogy kiirthassák a városban élő varjakat, amelyek "sok kellemetlenséget okoznak", és zavarják a turizmust.

Balázs Árpád polgármester ezért levélben a zöldhatósághoz fordult, amely azonban - milyen meglepő - egyelőre nem akar hozzájárulni az állatok kiirtásához, így aztán Siófok a természetvédelmi tiltás alóli felmentés hiányában - most még eszköztelennek bizonyult a varjakkal szemben. De - ígérik - mindezt nem hagyják ennyiben. Ígérik: megtalálják a módját a varjak negligálásának.

Remélem, minden kedves olvasóm érti - és érzi - a probléma súlyát.

Siófokon, a köztörvényes bűnözés, a korrupció, a drogturizmus, a kurvafuttatás, a szervezett bűnözés nyári fővárosában súlyos problémát jelentenek a varjak.

Siófokon, ahol a város vezetése hosszú és sziszifuszi marketingmunkával változtatta a drogturizmus nyári fővárosává az egykor elegáns nyaralóhelyet, ahová szívni, üvölteni és hányni járnak a külföldi fiatalok. Siófokon, ahol az egész városi politikai elit mocskos és aljas, hazug választási ígéreteivel szemben lezüllesztették a várost Kaposvárral összekötő vasútvonalat. Siófokon, ahol egyik napról a másikra puccsszerűen kinyírták a balatoni halászati részvénytársaságot, hogy helyet csináljanak az Orbán Viktortól kikönyörgött kaszinónak és csatolt beruházásainak. Siófokon, ahol évtizedek óta legendás nagykoalícióban intézik egyes politikusok kétes városi ügyleteiket. Siófokon, ahol a bekamerázott városközpontban, a buszpályaudvaron gyermek- és fiatalkorú bűnözők zsarolnak iskolából hazafelé tartó gyerekeket. Siófokon, ahol korábban még a város polgármesterének - egyébként bíróként dolgozó - felesége is rendőrségi ügybe keveredett.

Szóval a felsorolt problémákkal küzdő Siófokon, a város vezetőit éppen a fákon ülő varjak zavarják.

Elmerenghetnénk azon, valójában milyen személyiségű emberek, politikusok, városvezetők azok, akiket nem a bűnözők, a korrupció, az őrjöngő drogosok, a kosz, a lepusztult vasút, az átláthatatlan, zűrös közéleti viszonyok, hanem a varjak zavarják.

Arról is lehetne hosszasan értekezni: a természet- és környezetvédő pózában gyakran és szívesen tetszelgő, magát elektromos zöldautókkal nárcisztikus kéjjel fotóztató, közben varjúirtáson spekuláló siófoki polgármester valójában milyen személyiségű és hitelességű ember lehet.

De jól tudjuk: értelmetlen dolog alapvetően immorális ügyeken moralizálni.

Ezért inkább csak abbéli reményemet fejezem ki, hogy ha maradt még ennek az országnak - és ezen belül Siófoknak - józan, rendes, természetszerető normális többsége, akkor ezek a varjúirtásban sántikáló mocskok - az elmúlt húsz évben komoly és fajsúlyos botrányaival szemben - most ebbe a piti, gyáva, ostoba tervbe, talán végre belebuknak.

Vagy legalább meghátrálni kényszerülnek - és így megakadályozható az ártatlan állatok felesleges elüldözése, kiirtása.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr826165329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gera 2014.05.14. 21:03:00

Én bírom a varjakat, pedig nemrég a fejemre szart egy a temetőben Debrecenben :), ott is ilyen ezer egyedes rajokban repkednek, poénosan néz ki.

nagyfeszültség 2014.05.15. 03:15:43

@Gera:

Ez a különbség a varjaj és a politikusok között: az előbbiek legrosszabb esetben véletlenül leszarnak és elcsipegetnek, elkárognak... az utóbbiak viszont tudatosan szarnak a fejünkre, ellopnak mindent ami mozdítható és egyfolytában csak kárognak.
Szóval, ha valami zavarja az embereket, bizonyosan az utóbbi, erősen tulszaporodott, elszemtelenedett populáció.

gigabursch 2014.05.19. 19:45:54

Háááát, ez komoly tragédia.
Ahol sok a magas platán, ott mindig is sok a varjú (meg a csóka is, csak ezt általában nehezen tudják megkülönböztetni)

Inkább az a nagy kérdés, hogy nyáridőben miért is nincsenek kint a mezőkön? Ahová mindig kivonulnak.


süti beállítások módosítása