Sötét és jelentéktelen figurák

2014.05.18. 07:50 - vancat

Felettébb aggasztó, hogy az európai parlamenti választásokon a magyar pártok feltűnően sötét és sértően jelentéktelen figurákon keresztül képzelik el hazánk uniós képviseletét. A szocialisták két húzónevéről, a mocskos szájú, szégyenteljes külsejű és viselkedésű Szanyi Tiborról, valamint a korábbi kétes ügyleteit állandóan náciveszéllyel riogatva leplező sunyi mosolyú, mindent megúszó Újhelyi Istvánról korábbi posztomban már írtam.

Ráadásul sajnos elkezdhetünk hozzászokni a gondolathoz: a jelenlegi közvéleménykutatások szerint nem tud olyan rosszul szerepelni az MSZP, hogy ez a két, mindent megúszó gazember ne jusson ki Brüsszelbe.

Az uniós választásokon induló magyar jelöltek szégyenteljességi magyar bajnokságának harmadik húzóneve kétséget kizáróan a Jobbik rosszarcú tavarisa, Kovács Béla, akinek esetében nem is értem, miért csak most került elő a hosszú évek óta köztudott szovjet-orosz-kgb-s kapcsolatrendszer aggálya, és az, hogy ez a sok hazudozástól folyamatosan izzadó suttyó minden megnyilvánulásában, döntésében, reakciójában Putyin pincsikutyáinak szarcsimbókjaként képviselte elvtársai érdekeit.

A Jobbik - Kovács Béla közvetítésével - beágyazódott kommunista, KGB-s, szovjet-orosz üzleti kapcsolatainak fényében egyébként nem is csoda, hogy Vonáék szaros nyelvvel ujjongtak, hogy az 1956-ban magyarok ezreit szó szerint tankokkal agyontaposó erőszakos keleti nagyhatalom, Moszkva most fegyverek helyett rubelhitelre épített atomerőművel tarthassa újra rövid pórázon hazánkat.

A Fidesz jelöltjei inkább egyszerűen csak jelentéktelenek. Az erősen kontraszelektált női kvóta egyik jeles képviselője Pelczné Gál Ildikó egyébként sokat fejlődött: ma már több összetett mondatot képes bemagolni és kevés hibával felmondani a kamerák előtt. A panem et circenses hatalmi elvéből a circensest majd mindannyiunk deuschtomija szolgáltatja. Igazi, jól fizetett profi bohóccá vált ő. Olyanná, aki pontosan tudja: vagy folyamatosan elszórakoztatja megbotránkoztató Facebook- és Twitterbejegyzéseivel a nagyérdeműt, vagy fennáll a veszélye annak, hogy előbb-utóbb megkérdezik: mi a fészkes fenét csinál ő havi 6-8 ezer euróért fél évtizede Brüsszelben.

Találtam viszont két értéket, tisztességet, szaktudást hordozó embert is a hazai pártok EP listáin - félek, nem éppen befutó helyeken.

Az egyikük, Balázs Péter egykori külügyminiszter, uniós biztos és a magyar kormányok által gyalázatosan megfúrt Párizs-Budapest gyorsvasútprojekt korábbi uniós biztosa. Ő a Bajnai-féle párt jelöltje - sajnos. Nemcsak azért mert Bajnai (is) nyilvánvalóan abszolúte vállalhatatlan múltú figura, de ráadásul - az előrejelzések szerint - a bekerülési küszöböt se valószínű, hogy megugorják.

A másik a Seres Mária nevű hölgy által jegyzett SMS párt listavezetője, Tóth Tamás, Sárszentmihály korábbi polgármestere, akinek fiát húsz évvel ezelőtt a később skálás gyilkosként elhíresült két elvetemült, sokszoros gyilkos gazember, Donászi Aladár és Bene László ölték meg. Donászi később felkötötte magát a börtönben, de Bene, ez a mindent túlélő rohadt csótány leülte Szegeden az elmúlt két évtizedet. Semmit sem bánt meg és szabadulni készül. Tóth Tamás, a fiát elvesztett apa meg a halálbüntetés visszaálítására készül. Korábban már 160 ezer hiteles aláírást gyűjtött össze ennek érdekében.

Egy képzett diplomata, aki azért küzdött, hogy Magyarországnak - végre - legyen nagy sebességű vasútja és egy tisztességes, kemény és hajthatatlan apa, aki igazságot akar szolgáltatni a gyilkosoknak.

Balázs Péter és Tóth Tamás.

Ők ketten mentik az idei európai parlamenti választások szégyenteljesen színvonaltalan jelöltlistájának becsületét Magyarországon.

Rajtuk kívül lényegében tényleg csak jelentéktelen és sötét figurák kandidálnak mindannyiunk brüsszeli képviseletére.

Köztük sokan várhatóan sikerrel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr806178717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2014.05.19. 19:43:43

Nem egészen értek egyet.
Morvai példának okárét rendkívül művelt, és - ez itt kissé profán -, de teljes mellszélességgel egyedüliként állt ki folyamatosan a magyarokért és minden határon túli magyarért.
Ráddűsul ö több nyelven is folyékonyan beszél.
(Szanyinak még a magyar se megy...)

Viszont érdemes lenne végignézni azt a listát is, akikre már - végre - nem számíthatunk.
Kovács László, Kósáné Kovács Magda, Szegedi Csanád (most nem is tudom mi a "rendes" neve), és a többi.
Ezek úgy mit tettek le egyáltalán az asztalra?


süti beállítások módosítása