Politikus esete a ralimaffiával

2013.09.20. 21:22 - vancat

Tetszik, nem tetszik, de úgy tűnik, tudomásul kell vennünk, hogy Magyarországon egy mégoly felháborító társadalmi, közbiztonsági, környezetvédelmi problémára is csak akkor lehet ráirányítani a figyelmet, ha a véletlenek különös együttállása nyomán történik valami napi híréhséget kielégítő esemény.

Ha Hende Csaba más úton megy lakossági fórumozni Nógrádba, ha megáll a zászlót lengető embernél, ha sikerül kikerülni az éppen közúton edző raliautót, ha éppen nem a helyi rendőrmaffia által védett ralis üti el az őt szállító kocsit, nos akkor ismét csak egy egyszerű baleseti hírt hallanánk.

Amennyiben mindezeknek a véletlenek az együttállása itt és most nem történik meg, továbbra sem érdekelne senkit, hogy ma Magyarországon működik egyfajta ralimaffia, amely rendőri, politikai védelem mellett, a természetvédelmi- és adóhatóságok súlyosan törvénybe ütköző toleranciája mellett lényegében azt csinál, amit akar.

Pedig ami Hendével Szécsénynél történt, az bárkivel, bármikor megtörténhet: rendőri fedezet mellett valakik lezárnak egy alsóbbrendű közutat, ott közúti közlekedésre nem alkalmas autókkal száguldoznak. Készülnek a hétvégi raliversenyre, ahol a versenyautók tele vannak szponzorok matricáival, amely szponzorokról lényegében mindenki tudja, hogy a papíron támogatásként kifizetett pénz nagy részét csak áfa- és adóoptimalizáláshoz utaztatják meg - papíron - a ralisportban.

Azt is mindenki pontosan tudja, hogy a hazai autóversenycsapatok szponzorációja lényegében csak egy nagyüzemi adóeltüntető lepapírozás, amelyhez jól szervezett stáb nyújt segítséget, hiszen még kifejezetten erre a célra készülő évkönyvekben és időszaki kiadványokban is bemutatják, hogy milyen sok szponzori támogatás is fogyott egy-egy versenycsapat évada során.

A Noemisszio rengeteg alkalommal foglalkozott ezzel a különösen felháborító társadalmi problémával:

http://noemisszio.blog.hu/2012/01/03/szalay_palik_nyomdokaban

http://noemisszio.blog.hu/2013/07/17/kikerekedettek

http://noemisszio.blog.hu/2013/03/26/magyar_bunchik_a_tagliamentonal

A dolog különösen akkor válik visszataszítóvá és irritálóvá, amikor a NAV már a negyvenezer forintos albérletekre is rámegy, miközben az adóellenőrök - és egyébként az egész magyar társadalom szeme láttára - tízmilliárdos nagyságrendben tűnnek el adóbevételek a rali és tereprali átláthatatlan szponzorációs útvesztőiben.

De különösen irritáló és visszataszító ez a fajta mindenek felett álló autóverseny-maffia, hogy jól tudjuk: a "megújult" Nemzeti Autósport Szövetség elnökségében a Fidesz prominens vezetői (Rogán, Láng és mások) ülnek, akik lényegében egy nemzeti jelzővel kiegészítve egy az egyben átvették Újhelyi Istvánék és Palik Lászlóék autósport névre keresztelt üzelmeit. Sőt, szégyenszemre éppen a rendcsináló Fidesz-kormány alatt történt meg az a csúfság, hogy a kormánypárt autósportszövetségben ülő vezetői kifejezetten utasították a határozottnak lenni csak törékeny nőkkel merő, politikailag szánalmasan gyáva Illés Zoltánt, hogy "kezelje rugalmasan" a közúti autóversenyek engedélyeztetését.

http://noemisszio.blog.hu/2013/05/23/termeszetrombolas_rugalmasan

A konkrét Hende-balesetről meg még csak annyit, hogy ez nemcsak a gátlástalan magyar ralimaffiára, de a magukat mindenek fölé helyező száguldozó politikusokra is jellemző eset. Ha ugyanis Hendéék zászlót lengető embert látnak egy kihalt, alsórendű úton, védett személy ide vagy oda, kutya kötelességük lett volna megállni és megkérdezni, miért lengeti a zászlót. Hiszen lehetne valaki rosszul, esetleg egy balesetre vagy bármi egyéb problémára is felhívhatta volna a figyelmet a zászlólengető. Ez esetben pedig még egy menő Hendének is illene segíteni.

Ráadásul, ha megállnak, azonnal kiderült volna, hogy nem erről, hanem a bűncselekményt elkövető helyi rendőrség és egy gátlástalan faszfej ralis önkényes közútfoglalási akciójáról van szó. Ilyenkor pedig Hendének azonnal rendőrt és/vagy ügyészségi nyomozókat kellett volna hívnia. Őt - a helybéliekkel ellentétben - talán nem fenyegette volna meg a korrupt rendőr és bűnöző ralis rokona.

A bejegyzés trackback címe:

https://noemisszio.blog.hu/api/trackback/id/tr335526617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gatto nero 2013.09.21. 10:42:55

@nagyfeszültség:

1. a "ralisbűnöző+ egyszerű szó, leírhatnád pontosan.

2. Reméljük Maricsekéknél most lesz végre egy NAV vizsgálat és tényleg leköti az adóhatóság a szabad kapacitásait az ilyenekkel, ahelyett, hogy szerencsétlen őstermelőket, meg a garzonlakásukat negyvenezerért kiadókat csesztetnék.

nagyfeszültség 2013.09.21. 18:50:59

Itt a szarházi rallysbűnöző veboldala:

vinczemarci.hu/

nagyfeszültség 2013.09.22. 19:16:05

És gyorsan bebizonyosodott a rendőrbűnözővel való összefonódás is:

index.hu/belfold/2013/09/22/megyei_forendor_volt_a_ralis_rokona/


süti beállítások módosítása